Vaněk postupuje, Cetkovská se s Estorilem loučí

17. 4. 2008, 16:12
Aktuality 2
Český tenista Jiří Vaněk postoupil na turnaji v Estorilu už do čtvrtfinále. V dnešním utkání druhého kola porazil v téměř dvouapůlhodinové bitvě 6:3, 3:6 a 7:5 osmého nasazeného Michaela Berrera z Německa. Hůře si vedla Petra Cetkovská, kterou vyřadila Ruska Maria Kirilenková.
Profily hráčů
Jiří Vaněk

Domažlický rodák Vaněk se na postup nadřel už v prvním kole, ve kterém vyhrál nad Němcem Petzschnerem 4-6 6-3 6-4. Na vítězství nad dalším Němcem dnes potřeboval bezmála dvě a půl hodiny. První set vyhrál 6-3, Michael Berrer se ale dostal zpátky do zápasu a ve třetí sadě dokázal vzít českému soupeři jeho servis. Vaněk, který za týden oslaví 30. narozeniny, se ovšem nevzdal: za stavu 2-4 uhrál tři gamy v řadě a třetí set nakonec získal v poměru 7-5.

Jeho příštím soupeřem bude do třetice Němec: tentokrát Denis Gremelmayr, který porazil Rusa Tejmuraze Gabašviliho.

Federer strávil na kurtu hodinu
Do čtvrtfinále naopak neprošla Petra Cetkovská. Češku, která v prvním kole hladce přešla přes Rusku Klejbanovovou, dnes po setech 6:3, 6:2 vyřadila turnajová dvojka Maria Kirilenková z Ruska.

Roger Federer, který v prvním kole dvě hodiny bojoval o postup s Belgičanem Rochusem, už dnes podobné drama nepřipustil. Jeho souboj s Rumunem Hanescem trval přesně polovinu: i přes špatnou úspěšnost prvního podání si nejlepší hráč světa došel po hodině pro vítězství 6-3 6-2.

Výsledky - Estoril:
Muži:
Dvouhra - 2. kolo:

Vaněk (ČR) - Berrer (8-Něm.) 6:3, 3:6, 7:5, Gremelmayr (Něm.) - Gabašvili (Rus.) 7:6(6), 6:1, Federer (1-Švýc.) - Hanescu (Rum.) 6:3, 6:2

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Coetzee, Moodie (1-JAR/JAR) - Lindstedt, Nieminen (Švéd./Fin.) 6:2, 6:7(4), 10:6
    
Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:

Kirilenková (2-Rus.) - Cetkovská (ČR) 6:3, 6:2, Savčuková (Ukr.) - Arvidssonová (7-Švéd.) 6:2, 6:2, Aniová (Est.) - Flipkensová (Belg.) 6:0, 6:2

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Rodionovová, Savčuková (Rus./Ukr.) - Hrdinová, Jansová (4-ČR/Pol.) 6:2, 4:6, 10:4

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
weak
respekt před tím, co dnes Jirka předvedl - vydřel podle průběhu prohraný zápas, ve třetím setu si hned na úvod ze *40/15 prohrál servis, break držel Němec skoro celý set, Vaněk prohrával 24 *0/30, za stavu 34* odvrátil asi 7 gamebalů, využil třetí breakbal, na *44 byl opět dole *0/30, přes shodu udržel servis na 54*, pak následovaly dva lehké servis-gamy obou hráčů, aby za stavu 65* váňa čistou hrou breakl a postoupil tak do osmičky....
Berrer jednoznačně dokázal, že je to hráč nejen do haly a že i na antuce dokáže držet krok se solidními hráči...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist