Valencia: Granollers zopakoval překvapivé finále, Ferrer titul neobhájí

6. 11. 2011, 08:35
Aktuality 4
ATP VALENCIA - Marcel Granollers se na domácím halovém turnaji ve Valencii dostal po roce překvapivě opět do finále. Letos se dostal prodral přes tři nasazené soupeře, v semifinále zastavil i Del Potra. O titul se utká s dalším Argentincem Mónakem, který vyřadil obhájce loňského prvenství Davida Ferrera.
Marcel Granollers-Pujol

David Ferrer vyhrál turnaj ve Valencii už v roce 2008, kdy se konal na antuce. O rok později se soutěž přesunula do haly a Ferrer k zápasu 2. kola nenastoupil. Loni už soutěž Valencia Open opět vyhrál a letos měl na kontě po postupu do semifinále už 14 vítězných zápasů v řadě. Šnůru mu přestřihl až Juan Mónako, který zvítězil 7-5 1-6 6-3.

"Byl to zápas plný zvratů. Oba hrajeme podobným stylem, jemu vyšel druhý set, ale ve třetím se mi povedl brejk a pak jsem měl štěstí při jeho dvojchybě," komentoval Mónaco.

Juan Martín Del Potro, který je ještě ve hře o Turnaj mistrů v Londýně, prohrál rovněž nečekaně s Marcelem Granollersem 4-6 6-7. Argentinský tenista v druhé sadě neproměnil setbol a v tie-breku ztratil vedení 4-1.

"On (Granollers) odehrál skvělý zápas. Nemá tvrdý servis, ale jeho údery mají dobrý úhel a dává jim různé rotace," chválil soupeře Del Potro, jenž pokud chce za 14 dní do Londýna, musí příští týden na Masters 1000 v Paříži triumfovat. "V Paříži mám šanci vyhrát," věří si vítěz US Open z roku 2008.

Pětadvacetiletý Granollers ve Valencii šokoje druhý rok po sobě. Zatímco loni došel do finále jako lucky loser, letos cestou do boje o svůj celkově třetí titul vyřadil čtyři favority - Dolgopolova, Čiliče, Monfilse a nyní i Del Potra. Ve finále si zahrál ještě na antukách v roce 2008 v Houstonu a letos ve Gstaadu, aby turnaje vyhrál. 

"Nemyslel jsem na to, že bych mohl do finále znovu postoupit. Jen jsem se snažil držet hru ve svých rukách. Jsem velmi spokojený s tím, jak se mi na turnaji daří," řekl Granollers.

Mónaco bude v nedělním finále usilovat o čtvrtý titul. Vzájemnou bilanci má s Granollersem 1-1 a právě ve Valencii loňské čtvrtfinále vyhrál domácí tenista.

- ATP 500 VALENCIA -
(Španělsko, tv. povrch / hala, 1.838.100 eur)
sobotní výsledky (05. 11. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Mónaco (Arg.) - Ferrer (1-Šp.) 7-5 1-6 6-3
Granollers (Šp.) - Del Potro (6-Arg.) 6-4 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
kejv2
Ferrer je muj oblibeny hrac, ale to, co predvedl vcera, to jsem fakt jeste za dobu, co sleduju tenis, od top hrace nevidel. Bylo tam nekolik spornych rozhodnuti carovych rozhodci v Daviduv neprospech, z nichz aspon jedno mi pripadalo opravdu spatne. Ferrer pak neudrzel nervy na uzde a uplne se slozil, v jednom gemu zahral dokonce 3 DF! Komentatori nad tim jen kroutili hlavou a prirovnali jeho vykon ke zkratum junioru.

Snad ti to, Davide, na TM vyjde lip.
Reagovat
misoSK
Nieco podobne predviedol aj Del Potro, uplne odovzdany vykon, tiebreak strail 4:7 navzdory tomu ze viedol 4:1, pred tym nedopodaval set aj ked mal setball na podani, forehandy mu lietali 2 metre do autu, pripadne triafal stred siete, jeden z jeho najhorsich vykonov v sezone
Reagovat
kejv2
Tak del Potro byl asi trochu zraneny. Moc z toho zapasu jsem nevidel, ale ten tiebreak zrovna jo. Co k tomu rict no...
Kazdopadne u Ferrera bych takovyhle zkrat spis neocekaval nez u del Potra.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist