Vaidišovou nerozhodil déšť, je v osmifinále

27. 6. 2008, 16:12
Aktuality 2
WIMBLEDON ŽENY - Už jen jedna výhra dělí českou tenistku Nicole Vaidišovou od obhajoby loňského čtvrtfinále ve Wimbledonu. Její dnešní souboj s Australankou Dellacquaovou sice ve druhém setu přerušil déšť, po návratu na kurty ale česká tenistka nezaváhala a zvítězila 6-2 6-4.
Nicole Vaidišová (© wimbledon.com)

Vaidišová, která se v posledních měsících potýkala se ztrátou formy, dnes odvedla soustředěný výkon a od začátku měla jasně navrch. Bez problémů vyhrála první set a na rozdíl od minulého zápasu, v němž s další Australankou Stosurovou neuhrála ve druhé sadě ani game, začala dobře i ve druhém dějství.

V něm vedla 4-3 a podávala, když její zápas přerušil déšť. Spolu s ostatními tenisty a tenistkami musela na víc než hodinu z kurtu, ani dlouhá pauza ji ale nerozhodila. Dohrávku osmnáctá nasazená hráčka bez většího zaváhání zvládla a dostala se mezi nejlepší šestnáctku. Poprvé od lednového Australian Open se jí tak podařilo vyhrát na turnaji třikrát za sebou.

V osmifinále se Vaidišová utká s Ruskou Annou Čakvetadzeovou, která dnes porazila svou krajanku Rodinovou 6-4 6-3.

Hůř se dnes vedlo další české tenistce Barboře Zahlavové-Strýcové. Její soupeřkou byla čtvrtá nasazená Ruska Světlana Kuzněcovová, s níž prohrála první set 2-6. Ve druhé sadě prohrávala Zahlavová-Strýcová 0-2, když zápas přerušily rozmary počasí.

Po návratu na kurty se rodačka z Plzně nevzdala: ztracené podání dokázala vybojovat zpět, favorizované soupeřce ale nakonec podlehla 2-6 4-6. Pro Češku je přesto třetí kolo ve Wimbledonu největším úspěchem na grandslamech v kariéře.

Výsledky - Wimbledon - ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Vaidišová (18-ČR) - Dellacquaová (Austr.) 6:2, 6:4, Kuzněcovová (4-Rus.) - Zahlavová-Strýcová (ČR) 6:2, 6:4, Čakvetadzeová (8-Rus.) - Rodinová (Rus.) 6:4, 6:3.

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Niki věřil jsem ti, že postoupíš tak daleko. Čakvetadzeová taky hledá formu, tak to i předvedla v Hertenboschi, kde neobhájila loňský titul. Máš na to jít mezi nejlepší osmičku Wimbledonu Nikol si nej=)!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsem nečekal.Nikol v tak bídný formě a bude bojovat o čtvrtfinále.Myslim,že od teď už zase pude vše k lepšímu.Na Chakvetadzeovou určitě má.DO TOHO NICOLE!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist