Vaidišová se propadla na 143. místo

6. 7. 2009, 15:49
Aktuality 20
Tenistka Nicole Vaidišová klesla po nezdaru v prvním kole wimbledonské dvouhry v žebříčku WTA až na 143. místo. Bývalá světová sedmička, která se po londýnském grandslamu propadla o 76 pozic, je nyní až osmou českou hráčkou. Nejlepší je na 31. příčce Iveta Benešová.
Nicole Vaidišová

Dvacetiletá Vaidišová loni ve Wimbledonu postoupila do čtvrtfinále. Letos však vypadla hned v úvodním kole po prohře s Rossanou De Los Ríosovou z Paraguaye a neobhájené body ji stály místo v první stovce žebříčku.

S tím byla Vaidišová smířená hned po wimbledonské porážce. "Jsem realista a jsem na to připravená," řekla tenistka, která v únoru začala opět trénovat s nevlastním otcem Alešem Kodatem. "Co jsme s Alešem začali, říkala jsem od začátku, že si nemyslím, že do měsíce do dvou budu zpátky. Bude to trvat nějakou dobu, počítala jsem s tím a jsem na to připravená," zdůraznila.

V čele světového pořadí zůstala Ruska Dinara Safinová, třebaže ani na trávě ve Wimbledonu nedokázala získat první grandslamový titul. Vítězná Serena Williamsová je v pořadí druhá, poražená finalistka Venus Williamsová třetí.

I když Williamsová vyhrála tři z posledních čtyř grandslamů, její ztráta na vedoucí Safinovou se ještě zvýšila. A Američanka si neodpustila kritiku světového žebříčku.

"Mojí motivací je vyhrát další grandslamový titul a zůstat dvojkou, že," řekla ironicky. "Je lepší být druhá na světě a vyhrát třikrát grandslamový turnaj než být jedničkou a nemít ani jeden," narážela Safinovou.

Žebříčky WTA k 6. červenci 2009:

Dvouhra:
1. Safinová (Rus.) 10.521 bodů
2. S. Williamsová (USA) 8758
3. V. Williamsová (USA) 6617
4. Dementěvová (Rus.) 6591
5. Kuzněcovová (Rus.) 6071, 6. Jankovičová (Srb.) 5980, 7. Zvonarevová (Rus.) 5400, 8. Azarenková (Běl.) 5066, 9. Wozniacká (Dán.) 4780, 10. Petrovová (Rus.) 3300, 11. Ivanovičová (Srb.) 3272, 12. Cibulková (SR) 3221, 13. Bartoliová (Fr.) 3215, 14. A. Radwaňská (Pol.) 2981, 15. Pennettaová (It.) 2900, 16. Mauresmová 2639, 17. Razzanová (obě Fr.) 2365, 18. Li Na (Čína) 2342, 19. Stosurová (Austr.) 2252, 20. Medinaová (Šp.) 2180,
...31. Benešová 1606, 47. Šafářová 1285, 56. Hradecká 1017, 58. Kvitová (všechny ČR) 987.

Čtyřhra:
1. Blacková (Zimb.) a Huberová (USA) obě 10.160
3. Medinaová 6500, 4. Ruanová (Šp.) 5900
5. Stosurová 5720, 6. Sugijamaová (Jap.) 5720, 7. Raymondová (USA) 5480, 8. Stubbsová (Austr.) 5450, 9. Peschkeová (ČR) 5170, 10. S. Williamsová a V. Williamsová obě 4430,
...44. Záhlavová-Strýcová 1960, 47. Benešová 1920, 58. Hradecká 1560, 60. Hlaváčková 1454, 73. Šafářová 1169, 74. Voráčová 1150, 83. Uhlířová 1030, 87. Hrdinová (všechny ČR) 979.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
Co se týče Nicole, tak to záleží na ní, co od sebe očekává a zda ještě chce být na vrcholu. Myslím, že jde správnou cestou a výsledky přijdou, pokud ona sama chce. A ona chce, takže bude lepší když jí fandové podpoří, než budou mít pořád pesimistické řeči. Jde jí to pomalu, bude to trvat rok, dva, ale ono to není jednoduché!!! Nikdo se nevrátí hned tam kde byl, jde to strašně pomalu a ikyž člověk hrozně chce, tak to zrovna nejde, ale když má sílu a vůli, tak to dokáže a ona to dokáže, uvidíte!!!Ze života to snad všichni znáte, nic není jednoduché a nic není zadarmo!!!
Reagovat
marekv
Pro mě bezkonkurenčně nejziskovější tenistka. Obávám se ale, že kurzy na její soupeřky již nebudou tak štědré :-(
Reagovat
smazaný uživatel
:D Ty mi pripomínaš komentáre na tenis.info.sk (bez tej bodky medzi tenis a info), kde je napr. pútavý článok, napínavý alebo dôležitá informácia a tí ludia nie aby vraveli k téme, oni si tam rozprávajú ako im nevyšiel typ, alebo koľko majú vsadiť na osobu, ktorá tam vôbec nie je spomenutá :D
Reagovat
marekv
Proč myslíš, že to není k tématu ? Píšu o tom, že teď když je Nicol 134., tak předpokládám, že už budou bookmakeři opatrnější na vypisování kurzů na její soupeřky...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som nepovedala, že to nie je k téme, len mi to pripomenulo tie komentáre. Toto je úplne k téme a aj som sa u toho zabavila :) Len tak ďalej...
Reagovat
smazaný uživatel
O Federerovi kolki tvrdili, ze sa uz v zivote nevrati na post svetovej 1. Ja viem, ze je rozdiel medzi 2. a 143. poziciou, ale aj napriek tomu by som ju neodpisovala, aj ked asi u chlapov je to ine, z tych by si mali baby brat priklad(Federer, Roddick, Haas a pod.)
Dobří holubi se vracejí!!!
Reagovat
a.magerova
Já slyšela, ale je to info "jedna paní povídala" , že ji tenis už moc nebere, že ji baví víc natáčení reklam a navrhování šatů. No a pak ty skvělé šaty vezme jednou dvakrát na zápas, a jede domů :-((
http://deniksport.blesk.cz/clanek/stripky/73840/pomohou-vaidisove-nove-saty.html
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak to uz je potom blby :(
Reagovat
smazaný uživatel
Láska je láska.Ta dělá divy.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu co se s ní stalo měla by si dát pauzu do konce roku a chystat se na další sezonu
Reagovat
smazaný uživatel
Já si občas říkám, že by toho už měla nechat úplně.. Ale stačila by "jen" ta delší pauza.. Vždyť tohle už neni normální..
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm, tak tady to už asi nebude ani v trenérovi, to už je v tý holce.
Reagovat
smazaný uživatel
já už jí nevěřim, že se dostane někam dopředu v žebříčku..
Reagovat
smazaný uživatel
No hlavně, že tobě se dobře daří vše na světové úrovni každý měsíc desetkrát, blahopřeji ti. Víš, ono není těžké dostat se na dno, ale dostat se zpět na výsluní je hodně těžké, a to platí nejen ve sportu!!! Třeba, až se ti to v životě stane, tak budeš moudřejší.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já neříkám, že se mi daří všechno tak jak chci. Vím, že je těžký dostat se zpátky. Ale když už několikátej měsíc projde sotva přes první kolo, tak to promiň teda - ale normální to neni.. Když jsem sledovala její zápasy, tak se často vztekala. Na tom by měla zapracovat..
Reagovat
Chandler
Nicole, že byla někdy 7., tak tomu nevěřim...jo a čim déle bude Dinara 1., tím trapnější budou její pokusy získat nějaký titul, poslední dobou je ubohá...
Reagovat
smazaný uživatel
Nicol byla chvilku 7 když jí bylo 17, ale nevěřím že se dokáže vrátit zpět.
Reagovat
smazaný uživatel
zanedlouho bude třistapadesátá!!!
Reagovat
smazaný uživatel
:Dto snad ne:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nelámejte nad ní ještě hůl, musí najít v sobě ještě sílu se dostat na vrchol. Já tomu pořád nemohu uvěřit, že by byla až tak špatná, přece tenis nezapomněla hrát.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist