V Torontu spojí síly nejlepší tenisté světa Nadal s Djokovičem

8. 8. 2010, 14:25
Aktuality 27
Světová jednička Rafael Nadal a dvojka Novak Djokovič si na turnaji Masters 1000 v Torontu zahrají po svém boku ve čtyřhře. Stane se tak poprvé od roku 1976, co v deblu společně nastoupí oba nejlepší singlisté světa. Naposledy spolu hráli Jimmy Connors a Arthur Ashe.
Profily hráčů
Novak Djokovič a Rafael Nadal

Do soutěže čtyřhry se na tenisovém turnaji v Torontu přihlásili společně Španěl Rafael Nadal a Srb Novak Djokovič. Podle postavení na žebříčku dvouher tak vytvořili nejsilnější možnou kombinaci, neboť zaujímají dvě nejvyšší příčky. Podle tenisové asociace ATP hráli společně čtyřhru světová jednička a dvojka naposledy v roce 1976. 

Tehdy vládl žebříčku Američan Jimmy Connors a společně s krajanem Arthurem Ashem nastoupil na turnajích ve Washingtonu a North Conway. K titulu jim to ale nepomohlo ani v jednom případě.

Nadal s Djokovičem už o společné čtyřhře uvažovali minulý rok při turnajích v Montrealu a Cincinnati. Tehdy měl ale Nadal problémy s břišními svaly a plán musel být odložen. "Novak zavolal Rafovi před několika týdny a připomněl mu to. A Rafovi se ta myšlenka líbila," vysvětlil publicista Benito Perez-Barbadillo, který s oběma tenisty úzce spolupracuje.

Oba hráči se na velkých grandslamových turnajích soustředí výhradně na dvouhru, přesto už mají na svém kontě i triumfy ze čtyřhry. Djokovič se radoval letos v Queensu po boku Jonathana Erlicha, Nadal již vyhrál šest turnajů, naposledy s Markem Lopezem v Indian Wells.

"Loni to nevyšlo, protože jsem měl problémy s koleny. Ale letos nápadu už nic nebrání. Čtyřhra je důležitou součástí mé hry, můžu při ní vylepšit spoustu úderů. Spojení s Novakem bude jenom pozitivní. Je to nejtalentovanější hráč na okruhu, být s ním na stejné polovině kurtu bude skvělá zkušenost," řekl první hráč světa Nadal.

"Cítím se být ve skvělé kondici. Nejen tělo, vůbec po tenisové stránce. Po Wimbledonu jsem na tři týdny úplně vypnul a to mi pomohlo," dodal rodák z Mallorky.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

27
Přidat komentář
smazaný uživatel
Máš pravdu, člověk se nenudí ani s Brožovými satelity či Mappedovým pravopisem. Určitě by byl velký zážitek jít s nimi na pivo. Jo jo hlavně rozvod rodičů mu poznamenal psychiku, ale i tak je to jeden z nejodolnějších tenistů, možná všech dob. Myslím, že Borg o něm prohlásil něco podobného. Roger zase tak dobrou psychiku nemá, jak by se zdálo. Rafu je letos fakt jedna radost sledovat, občas překvapí i fyzikální zákonitosti, hlavně ve finále FO co vše trefil... Kdo umí, ten umí... a kdo neumí, ten učí (učí se) =)
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu, tahle sezona je divná. Už jen proto, že A-Rod nebodoval ve Wimbledonu. =/ =D Ne sranda, i když pro mě je velkým zklamáním nyní. Nikomu jinému tolik nefandím. No, ale věřme v lepší zítřky, i když je těžké vůbec někomu fandit...radost mám i z návratu Fegona (Nando Gonzales). A na JMDP se těším jako malý kluk, velice se mi líbí jeho hra, je to takový správný týpek. Ještě aby zabodovali zmínění v tvém příspěvku a já bych byl spokojený. Ale vážně nebýt úspěchů Tomáše, tak je tahle sezona zatraceně nemastná neslaná. Snad jen Rafovy úspěchy ji vrátily trošku do normálu, oživily. Trápili se letos všichni kromě něj a Toma.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, jo, je to tak. Jedine Berďa to trochu okorenil, Rafa sa relativne udržal a inak nikto... Pre mňa bol najelší rok 2008, tam to išlo ani som nevedela jak ten rok prešiel ;-)
Reagovat
carolyn
Jo jo jo, tak nějak to vidím i já.
Strašně se těším na JMDP jak píšeš a mám radost ai za Nalbu!
Na SSO už se nemůžu dočkat!
Reagovat
smazaný uživatel
Nalba neskutečné co předvádí. Po duelu se Simonem sem si říkal... Aha, teď už je jasné, že mu dochází dech a on takhle vlítne na Marina, byť to zase vypadalo ze začátku, že prohraje. Neskutečné, tleskám. US Open a Wimbledon nejoblíbenější turnaje, pak indoor, takže se také těším na zbytek sezony. Viděl jsem los Toronta a říkám si... To bude nemalá pecka. =) Už aby byl zítřek. =D Pro mě by byl nejlepší rok 2003 a pohled na žebříček a na prvním místě Andy Roddick 4535 bodů. Škoda, že jsem tohle nezažil, no byl jsem ještě pro tenis nevyzrálý. =D Teď můžu sledovat jen ty famózní sestřihy z US Open 2003 a dalších turnajů. Něco podobného u Safina, toho jsem měl taky moc rád. Velice emotivní okamžik, když se loučil v zápase s JMDP, a jsme zase u něj. =P
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, Marat byl můj vůbec nejoblíbenější hráč. Taktéž mám rád i Roddicka a Nalbu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si říkám... ještě, že Rafa nehraje debl s Rogerem, to by byly nekonečné hádky o tom, kdo to komu více kazí. =D Barney by vylítl z kůže, to by pro něj byla největší zrada.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si říkám.... že keď sa Fed nespojil s Rafanem doteraz, tak už sa tomu s najväčšou pravdepodobnosťou nestane... a tiež je z nich dvoch cítiť určitý odstup, neviem či sa až tak rešpektujú, alebo je v tom ničo viac, každopádne o tom tvojom debli si môžeme leda tak nechať zdať... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě není žádný z nich až tak terčem pozornosti, spíš já jen kvůli Novakovi se těším na spolupráci. Na Rafovi obdivuji mimokurtové chování, hlavně pochvaly soupeřů, když pominu jeho strojovou hru na antuce. Ano respektují se velice, to bude tím. A určitě se téhle dvojice na jedné straně kurtu nedočkáme. Ale byla by to zajímavá konfrontace. Tenisportál by ale spadl pod nátlakem sporů.
Reagovat
carolyn
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Rafa sa moc polepšil oproti minulým rokom, kde na mňa pôsobil doslova ako stroj, ale až potom čo ho vážnejšie vyradili kolienka, tak sa spamätal aj psychicky (myslím správanie sa), možno za to môže aj ten rozvod jeho rodičov, ale umúdril sa a je z neho správny chlap! :-) Ale za to, že v tom odstupu medzi R a R môže len rešpekt by som veľa nedala.. :-) niečo tam ajtak ešte škrípe... :-) Tenisporátl toho tu zažil moc, toho sa nebojím, Barney či ako sa to volá je u mňa vítaným okorenením ;-) Aspoň tu nie je nuda :-)
Reagovat
a.magerova
No tak to bude moc pěkná dvojice Rafa + Novak a proti nim bych dala dvojici Berďa + Feďa :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jo aby se pak zase Roger vymluvil na zranění v případě jejich prohry.
Reagovat
carolyn
čááu ty taky ještě žiješ? :-)
Reagovat
a.magerova
carolyn: ahoooj
No mám teď tak nějak "frmol" čili hodně práce, takže teď jsem tu koukla, abych popřála jednomu oslavenci :-))
A ráda čtu, že se Rafa a Novak spojili pro čtyřhru, no to bude pokoukání na kluky k sežrání :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Buzny!!!
Reagovat
smazaný uživatel
ty ses buzna
Reagovat
smazaný uživatel
Ty pí čo blbá.Přidej se k nim teplinko zasraná.
Reagovat
smazaný uživatel
P.S.: Dnes je Federerovi 29 let... a co jako?? :-D :-)) Len neviem kde je Magi s jej pekne veršovaním prianím.. 8-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pán tenista a pojem, musí se připomenout... samozřejmě, že kdyby slavil takový Huta Galung, tak to ví jen jeho přátelé. =) Tohle je pro mě pozitivní zpráva, tenisový důchod klepe Rogerovi na dveře a tenis dostane nový ráz, už aby se vrátil JMDP.
Reagovat
a.magerova
Roger má narozeniny,
my máme přání jediný,
štěstí - zdraví - štěstí - zdraví
hlavně to zdraví !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Super Magi ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Toto by mohol byť začiatok vydarenejšej sezóny (doteraz Ana, Nole, Maria, Nando, Vika, Gilles Simon, Gasquet, JJ atď. buď vôbec nič, nič-moc alebo žalostne málo na nich) takže dúfam, že sa to trochu zdvihne, myslím si, že Pán Grandslam s veľkým G ako je US OPEN si zaslúži takú poctu aby tam začali hrať viacerí dobre, nielen Rafa s Féďom, kt. to tam teda nehachránia. Teším sa moooc.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Anička se nezvedne jen tak snadno. Novak-počítám s tím, že na betonu přijde opět zlepšení, i když ani ve Wimbledonu to nebylo tak špatné jako na jaře. Pokud bude hrát svůj tenis ale, tak nic dobrého pro nás v Davis Cupu. Nando je nějaký utrápený, nevím já mu nikdy příliš nefandil a setrvám. Vika je zřejmě Azarenka, co? Pokud ano, tak si myslím, že Cincinatti bude její další vydařený podnik po Stanfordu, kde hrála opravdu dobře. No a určitě pro Tebe bude zajímavý ihned její úvodní zápas v Cincinatti, jelikož nastoupí s Aničkou. =) Takže podle toho, co jsi napsala, by jsi se měla radovat tak či tak z postupu. Maria zahraje úvodní kola výborně, navnadí se fanoušky a v klíčovém zápase zhasne. Nechápu v čem je problém. Podle toho co předváděla ve Stanfordu by si finále s Viktorií zasloužilo důstojnější průběh. Gilla Simona nesnáším, připomíná mi psychopata a to i herně, chováním na kurtu. =D I když ve svých slavných dobách dokázal na betonu hrát účinný tenis i proti Rafovi. Nejvíce mě těší Nalba (neskutečné co předvádí), Baghdatis taky, tohle je vysněné finále pro mě, tedy ještě o něco lepší by bylo s účastí Toma, ale nesmíme po něm chtít strojové výsledky.
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt si to pekne napísal, aj celkom súhlasím, ja len, že táto sezóna mi príjde taká nemastná neslaná, všetci sa menej či viacej trápia, ale asi toho chcem až príliš...
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrá zpráva! Vím o tom už dva dny a byl jsem potěšen. Mužský debl se opět o něco více vyrovná v Torontu. Už tak vidáme ve finále nepravidelně různé páry. Není to jen o Bryanech či Nestorovi. Sem tam proklouzne do konečných fází Bopanna s Qureshim či Melo se Soaresem (lepší tenis hrál ale Marcelo s André Sa). Nedávno mě těšil i Mark Lopez, zmíněný v článku. To je podle mě hodně adaptabilní tenista-schopen hrát s kýmkoliv dobře. Úplně se vytrácí polské duo Fyrstenberg s Matkowskim a Bhupathi s Mirným si zřejmě také dávají pauzu. V Torontu jsem i na tyhle dva páry zvědav. No samozřejmě také na Lukáše s Leandrem. Překvapuje mě složení Marach / Norman a Bellucci / Melo, Melo už si rozbil jeden dobrý pár, snad nebude následovat druhý rozpad. No a na historický počin (složení Novaka s Rafou) jsem zvědavý, mohlo by jim to spolu klapat a po skončení singlové kariéry-kdo ví, zda nemáme novou stabilní dvojici. Rafa je naprosto zdravý, to je výstražné znamení soupeřům a klíčový prvek pro beton. Myslím, že se máme na co těšit a já jakožto milovník deblu obzvlášť. Už aby ta tenisová paráda začala. =) Jinak klobouk dolů před Rafou, jak dokáže uznat soupeřovy kvality, to Roger mnohdy po porážce neudělá, nebo jen tak mezi řečí.
Reagovat
smazaný uživatel
Uz je to tak davno, kdy jsem oba videla hrat.No uvidimem,jak se s tim oba popasuji. Pokud budou postupovat dobre v singlu, jestli to pro ne nebude prilis fyzicky narocne, jeste ctyrhra, To se vsechno uvidí, Kazdopadne se uz moc tesim, Kdyz jsem videla nabidku hned prvniho kola,bylo tam spousta zapasu, ktere budou urcite zajimave, Gulbis:Belluci, Nalbandian :Ferrer, Gonzales:Monfils, Simon:Juznij,Tom ma volne prvni kolo a pak asi Gasquet.Rada v druhem kole asi Kolju. Ach jo, zase budu prilepena na obrazovce a prd udelam.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist