V semifinále jsou všechny favoritky

30. 6. 2009, 16:04
Aktuality 10
Blíží se další wimbledonský boj o titul mezi Serenou a Venus Williamsovými. Po dnešních čtvrtfinálových zápasech se opakování loňského finále znovu přiblížilo. Venus v duelu s Agnieszkou Radwaňskou zvítězila hladce 6-1 6-2, Serena neměla problémy s Běloruskou Azarenkovou.
Venus Williamsová

Venus Williamsová neztratila v Londýně před dnešním zápasem ani set už osmnáct zápasů v řadě a ani Polka Agnieszka Radwaňská její vynikající sérii neukončila.

Jedenáctá nasazená Radwaňská měla v souboji s pětinásobnou vítězkou Wimbledonu k zisku sady daleko. V úvodním setu uhrála jediný game, když nedokázala čelit tlaku Američanky. Ve druhé sadě sice Polka vedla 2-0, mnohem razantněji hrající Williamsové ale získala šest her za sebou a postoupila do semifinále.

"Ona (Radwaňská) je výbornou hráčkou na trávě, hraje míče nízko a rychle, a tak jsem ráda, že jsem zápas zvládla rychle," těšilo Venus Williamsovou. "Jsem v semifinále, tam jsem se chtěla vidět."

Soupeřkou Williamsové v boji o postup do sobotního finále bude ve čtvrtek Ruska Dinara Safinová, nebo německá hráčka Sabine Lisická, které spolu nyní bojují. Venus Williamsová může vyhrát Wimbledon potřetí za sebou, což se naposledy povedlo legendární Němce Steffi Grafové v letech 1991 až 1993.

Podle formy amerických sester odborníci odhadují, že by se mohlo opakovat loňské finále Venus a Sereny Williamsových. "To by bylo fantastické. Doufám, že by to tak mohlo být," usmála se Venus.

Semifinále bude rusko-americké
Její soupeřkou o postup do sobotního finále bude Ruska Dinara Safinová. Ta o svém postupu rozhodla v dramatickém zápase s Němkou Sabine Lisickou.

Světová jednička Safinová měla s nenasazenou tenistkou dva sety velké problémy. Už v prvním Němka podávala za stavu 5-4 na vítězství v setu, servis sice ztratila, sadu ale nakonec získala v tie-breaku. Postupem času se ale začala stále více prosazovat Safinová, která ve velkém horku vyhrála 6-7 6-4 a 6-1 a poprvé si zahraje wimbledonské semifinále.

"Byla jsem silná mentálně, a to byl klíč k postupu," řekla Safinová po utkání. V prvním setu dokázala v jedné hře dát tři dvojchyby, ale nakonec se vyrovnala s problémy na servisu, při kterém má největší potíže s bolavým kolenem. "Občas ztratím trochu rytmus, ale vím, že podávám dobře. Musím to jen zvládnout hlavou. Zápas s Venus nebude snadný. Ona trávu miluje. Půjdu si na dvorec zápas užít a hrát svůj nejlepší tenis," konstatovala Ruska.

Vyvrcholení dvouhry žen bude mít rusko-americký nádech. Vedle Safinové si totiž účast v semifinále zajistila i její krajanka Jelena Dementěvová, která vyřadila Italku Francesku Schiavoneovou dvakrát 6-2. A semifinálovou soupeřkou Dementěvové bude Serena Williamsová.

Světová i turnajová dvojka porazila mladou Bělorusku Victorii Azarenkovou ve dvou setech 6-2 6-3. Útočně naladěná Williamsová v prvním setu udělala jen jednu nevynucenou chybu. Jediný problém měla na začátku druhé sady, kdy prohrávala 2-3.

Výsledky - Wimbledon - ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Safinová (1-Rus.) - Lisická (Něm.) 6-7(5) 6-4 6-1
S. Williamsová (2-USA) - Azarenková (8-Běl.) 6-2 6-3
V. Williamsová (3-USA) - A. Radwaňská (11-Pol.) 6-1 6-2
Dementěvová (4-Rus) - Schiavoneová (It.) 6-2 6-2

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Zatial tiez isla hladko a S. William je tucna nema taky pohyb. Mohla by ju dat ak bude hrat na 100% a nebude robit errory a dvojchyby. Safinova skoncila lebo vzdy prehra prvy set kym sa nastartuje a proti Venus si daco take nesmie dovolit. Ja si myslim ze finale Venus-Dementieva je realne
Reagovat
smazaný uživatel
dementive davam tak 15%
Reagovat
smazaný uživatel
no doufam ze sance sou větší...Elena musí proste:D
Reagovat
skott
Lena mela ohromne stesti na los, kdyz dostala do sve casti pavouka zranenou Verku.K jeji cti je aspon treba rict, ze vzhledem k mizerii poslednich mesicu toho dokazala vyuzit.Presto ale vsechno tak nejak poklidne speje k ocekavanemu ¨sesterskemu¨ finale:(
Reagovat
smazaný uživatel
Jj ale mohla by prekvapit...myslim ze na to má:-)myslim ze tu hraje dobre.Ale je to hrozne težký ty Williamsky porazit:-(:-)no uvidime
Reagovat
skott
No ja nevim.Pred turnajem bych rekl, ze jestli vede cesta pres jednu Williamsku do finale, tak pres Se*enu.Ale zpusob jakym sfoukla Hantuchovou a rozdrtila ve forme hrajici Azarenku - to smrdi debaklem...leda by do Londyna dorazila tropicka horka, pak by snad mela sanci:))
Reagovat
smazaný uživatel
Williamsovky všechny drtěj, asi bude opět stejné finále jako loni.
Reagovat
smazaný uživatel
tak zatim mi vychazi tiket :D safina-lisicki + 22,5,venus agniezka 2-0, etd jeste jelena-franceska 2-0 a vyhra azarenkove :D
Reagovat
smazaný uživatel
boze ta Victoria je neschopna, kdyby chtela mohla ji porazit, konecne ji brejkne a pak se z toho poser* a prestane hrat, psychicky je na tom jeste hur nez safinova. Sirénu staci rozbehat a mate ji na lopate, tak jak to ukazovala v 1.kole v druhem setu silvova
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist