V Rotterdamu vypadli v semifinále oba nejvýše nasazení tenisté

13. 2. 2010, 22:52
Aktuality 2
Do finále tenisového turnaje v Rotterdamu se nedostal ani nejvýše nasazený Novak Djokovič ze Srbska, ani Rus Nikolaj Davyděnko. Druhého hráče světového žebříčku Djokoviče vyřadil Rus Michail Južnyj díky dvěma tie-breakům, Davyděnko rovněž ve dvou setech podlehl Švédovi Robinu Söderlingovi 6:7 a 4:6.
Novak Djokovič

Južnyj potvrzuje, že rotterdamský turnaj patří k jeho oblíbeným, neboť zde vyhrál už před třemi lety. K zisku prvního setu mu velmi pomohla dvojchyba Djokoviče za stavu 5:6 v tie-breaku. V tom druhém už vedl 5:3 a měl dva mečboly, Srba udolal ale znovu až ve zkrácené hře.

Přestože novou sezonu zahájil Söderling velmi špatně a v Čennaí i na Australian Open se rozloučil už v prvním kole, ve formě hrajícího Davyděnka porazil. Poprvé z deseti vzájemných duelů proti němu dokázal vyhrát tie-break, ve druhé sadě mu stačilo proměnit jeden ze čtyř nabídnutých brejkbolů. "Přijel jsem úplně bez sebevědomí. Vůbec jsem nevěděl, co od toho můžu čekat. Ale zlepšuju se každým kolem," upozornil svého finálového soupeře.

- ATP 500 ROTTERDAM (Holandsko, tv. povrch - hala, dotace) -
sobotní výsledky (12. 02. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Južnyj (6-Rus.) - Djokovič (1-Srb.) 7:6 (7:5), 7:6 (8:6)
Söderling (3-Švéd.) - Davyděnko (2-Rus.) 7:6 (7:3), 6:4

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Novak :(
Reagovat
smazaný uživatel
Pozeral som oba zapasy a parada. Soderling fakt je kazdym kolom lepsi. Uz v prvom zapase sa trapil a vyzeralo to ze v dalsom kole ide domov ale on naopak uz Benettou bol bez sance ho vybuchal jak nic prvy set mu dal kanara a dneska s Davydenkom najvacsi rozdiel bol ze Soderling si svoje podania vdaka silnemu servisu vyhraval lahsie ako Davydenkko ktory bojoval o kazdu lopticku. Davydenko ma smolu ze je maly a servis nikdy nemal dobry. Myslim si ze zajtra prave servis by mohol rozhodnut v prospech Soderlinga pllus Juznyj odohral aj s Djokovicom aj Monfilsom dlhe tazke zapasy uz aj unava by sa mala prejavit si myslim na nom v pripade ze by sa hral 3set so Soderlingom
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist