V Římě by už měl Djokovič hrát, věří Kolář

7. 5. 2014, 22:22
Aktuality 12
Novak Djokovič by se po zranění levého zápěstí, v němž má zánět, měl vrátit už příští týden v Římě. Myslí si to profesor Pavel Kolář, u kterého se srbská světová dvojka léčí.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič měl tento týden v Madridu bojovat o návrat na post světové jedničky, útok na Rafaela Nadala ale musel odložit. Před dvěma týdny v Monte Carlu totiž začal mít problémy se zápěstím a pár dní na to už vyhledal lékařskou pomoc v Praze u vyhlášeného odborníka profesora Pavla Koláře. Ten světové dvojce naordinoval týdenní intenzivní léčbu a klid, návrat na kurty ale šestadvacetiletému Srbovi doporučil neuspěchat a Djokovič se tak z Madridu odhlásil.

"Madrid byl na návrat ještě příliš brzy. Hlavně proto, že se hraje na antuce, která je náročnější, než jiné povrchy. Údery se hrajou s vyšší rotací a zápěstí je tak více namáhané," vysvětlil Kolář, podle něhož měl hvězdný tenista v ruce zánět šlach.

"Je to zranění, které se mu může vrátit, takže jsme se dohodli, že začne s tréninkem postupně. Ale do Říma by už měl být připraven," potěšil Kolář Djokovičovi fanoušky.

Podnik Masters 1000 v italské metropoli se hraje v příštím týdnu, Roland Garros začíná 25. května a na obou turnajích by měl mít srbský tenista teoretickou šanci atakovat 1. místo světového žebříčku.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hlavně, ať je fit na korunovaci na RG. Trofej bude docela těžká, tak musí zápěstí doléčit.
Reagovat
smazaný uživatel
;D)
To chci teda videt...
...osobne spis teda verim, ze Andy obhaji na trave...nez, ze ted Djoker bude zvedat na antuce jakoukoliv trofej...;)
Reagovat
smazaný uživatel
Andy je letos mimo (co se týče GS). Docela se směju prognózám, že Andy obhájí Wimbledon (borci jako Connors nebo Edberg titul ve W neobhájili a zrovna Murray to dokáže :-) ). Já si myslím, že pokud postoupí do SF, bude to pro něho dobrý výsledek.
Naopak Djoker, pokud zranění úplně vyléčí, bude mít na RG velkou šanci získat titul.
Reagovat
Rafaeoli25
Když to tak teď vidim, myslim, že obě trofeje, o nichž je tu řeč bude potěžkávat Rafa :)
Reagovat
Mayo
Flagicon...tebe je smiešne všetko okrem srbského tenistu asi
Reagovat
smazaný uživatel
Já doufám v obojí :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Od W 2013 se Andy neprobojoval do finále turnaje ATP. Ano, napíšeš, že Murray zbytek sezóny po US Open nehrál, protože absolvoval operaci zad. Ale výsledky z amerických turnajů nám napovídají, že Andy neměl motivaci, protože si splnil životní sen.
Andy byl a stále je nejslabší z tzv. "velké čtyřky". Dlouho nebyl schopen vyhrát GS titul, získal ho, až když angažoval Lendla. Přesto není dominantním hráčem, nemá sezónu, v níž by jasně kraloval (Jako Fed v roce 2006, Rafan v 2010 a Djoker v sezóně 2011).
Vyhrát je těžké, ale obhájit ještě těžší...
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že Novak bude v Římě, aby byl před RG rozehraný.
Reagovat
Hook2424
Jak se dá tak brzy vyléčit zánět šlach? Ví to někdo?
Reagovat
Rafaeoli25
No pokud ten zánět stále bují a ještě ani neustupuje, tak chci vidět, jak se to může během sedmi dnů rapidně zlepšit, záněty většinou vyžadují delší dobu pro rekonvalescenci ať už jsou kdekoli, Rafa by moh vyprávět, no a to neberu v úvahu nerozehranost, pokud bude přemáhát bolest, to je těžká kombinace a v takovém stavu hrát na top úrovni nejnáročnější grandslam nevim nevim, ale jsou to zbytečný spekulace, třeba to tak vážný není, uvidíme až na kurtu..
Reagovat
smazaný uživatel
Nekde jsem cetl ze Kolar konkretne rekl 'MEL zanet slach'. Tudiz by ten tyden mel stacit.
Reagovat
Pesek12
Měl zánět šlach a hrál s tím v MC jako blázen.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist