V pátek s Nadalem a Verdaskem? Španělé jasno zatím nemají

2. 12. 2009, 18:46
Aktuality 10
Až čtvrteční losování odhalí tajenku, koho vybere kapitán španělských tenistů Albert Costa do pátečních dvouher pro finále Davisova poháru proti českému týmu. Jedničkou domácích by měl na barcelonské antuce zůstat Rafael Nadal, ale otazník stále visí nad druhým singlistou.
Rafael Nadal a Fernando Verdasco

Žebříčkovou dvojkou je devátý hráč světa Fernando Verdasco, ale toho trápil od Turnaje mistrů přitahovač svalu na noze. Proto je možné, že by Verdasco hrál až čtyřhru s Felicianem Lópezem a do páteční dvouhry nastoupí osmnáctý hráč světa David Ferrer nebo Juan Carlos Ferrero. O hráči pro nedělní dvouhru by se pak rozhodlo podle výkonů.

Verdasco ovšem dnes absolvoval dvoufázový trénink. Dopoledne hrál debl s Lópezem proti páru Nadal, Ferrer a odpoledne se s Nadalem honili po kurtu haly Sant Jordi před dětskými fanoušky.

"Pomalu a bez tlaku zvyšuji intenzitu," řekl Verdasco španělským novinářům. Při hře s Nadalem ale nevypadal, že by se příliš šetřil. "Stoprocentní nejsem, i když mám dojem, že to jde dobře a pořád to je lepší. Snažím se, abych mohl být v pátek co nejlépe připraven," dodal šestadvacetiletý Verdasco, hrdina loňského finále proti Argentině.

Verdasco by měl ještě podstoupit lékařské vyšetření, o jeho startu rozhodnou maličkosti. "Především pocity, ale uvidí se, jestli jsem nejlepší volbou. Nebudu naštvaný, pokud bych nehrál," řekl. Kapitán Costa zůstával tajemný a své představy neprozradil. "Mám v hlavě varianty, ale nic neřeknu," tvrdil v úterý.

Ani španělští novináři nevědí, jak jejich tým bude vypadat. Někdo říkal, že může hrát Verdasco v pátek a v sobotu. Jiní, že logicky vypadá varianta se čtyřhrou a rozhodující dvouhrou. "My to neřešíme a soustředíme se na sebe," řekl český deblista Lukáš Dlouhý.

Český tým má jasno; jedničkou je dvanáctý hráč světa Radek Štěpánek a dvojkou Tomáš Berdych. Oba by měli nastoupit také do čtyřhry.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jestli nastoupí Ferrer, tak dávám na naše vítězství miliardu!!!!!:-)) miliardu eur!!:-))
Reagovat
a.magerova
Podařilo se mi odhalit Tvé pravé jméno :-)) nafotíš mi akty?
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/185961-nejbohatsi-evropanka-dala-priteli-miliardu-eur-dcera-ji-chce-zbavit-svepravnosti.html
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si, že s Rafou nastoupí Ferrer!
Reagovat
smazaný uživatel
Asi jo... dneska trénovali čtyřhru Lopez/Ver proti Ferrer/Nadal. Pro Verdasca to byl zatím nejostřejší trénink, tak přece ho v pátek nepostaví do dvouhry, to by bylo asi riskantní...
Reagovat
smazaný uživatel
Nechápu, proč španělský nehrající kapitán tak strašně podceňuje Robreda - je to skvělý hráč, na antuce stejně tak kvalitní jako Verdasco, možná bych mu věřil vzhledem k současné situaci ještě víc jak Fernandovi - Berdycha nedávno porazil - zdravotně je na tom líp jak Verda, tak proč nebude hrát???? Nechápu leckterá rozhodnutí nehrajících kapitánů - viz. to, co "předvedl" kapitán Francie s nasazením Richarda Gasqueta...Robredo by byl mnohem lepší volbou...snad je k tomu ale nehrající kapitán tlačen i veřejností, to nevím...
Reagovat
smazaný uživatel
S Robredem máš pravdu. Sice je Ferdo na antuce většinou lepší, ale vzhledem k jeho zdravotnímu a psych. stavu, bych taky preferoval Robreda na Costově místě...
Jinak, jak se píše pořád všude o té stoupající formě Rafy během posledních pár dnů, tak chci říct, že to už čtu několik měsíců před každou akcí. Věřim tomu, že je schopen se dostat do formy, jako fanda v to v budoucnu doufám, ale chci podotknout, že mu od té pauzy hlavně tak moc dobře neběhá..to je podle mě tím hlavním důvodem jeho poklesu. Takže mě v pátek víc než jeho aktuální forma zajímá hlavně jeho pohyb.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám pocit že co se pohybu týče tak už to asi nebude ten SUPERAMAN.Aspoň na betonech ne,ale to podle mě nevadí protože pořád je ten pohyb dost dobrej.To v čem na turnaji mistrů vyhořel byla úderová jistota a neschopnost ukončit výměnu.
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhořel na úderové nejistotě a nemožnosti ukončovat výměny, jak říkáš a proč? Protože byl u těch úderů většinou později než bývalo jeho zvykem :(..co bylo dřív slepice nebo vejce :)? Asi by už konečně měli s Tonym natrénovat nějaký úspornější styl, i když mám pocit, že už se tam o něco pár týdnů pokoušej. Nezdá se ti, že trochu změnil technicky forhend?
Reagovat
smazaný uživatel
Jo něco na tom bude.Mám ten pocit že ta hra se trošičku mění,zatím ale k horším.No uvidíme třeba se pletem.Strejda s Rafou něco vymyslí ;) Rafa potrénuje a příští sezonu bude snad zas na 100% zpět.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas se Secou. Nadal nema tu razanci v uderech jakou ji mel pred pauzou. Pohyb neni hlavni pricinou jeho soucasneho poklesu formy. Tech sanci, kdy sel mic primo ne nej a mel sanci razantnim forhendem vymenu ukoncit, bylo prehrsel. Misto toho prisel vetsinou obloucek na druhou stranu. Samozrejme, ze se muze opticky zdat, ze spoustu micu od souperu nedobehl, ale on proste nebyl schopen sve soupere dostat pod tlak, takze naopak oni dostavali permanentne pod tlak jeho... a Rafa behal od lajny k lajne, coz nejde donekonecna!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist