V Miami si o finále zahraje Venus proti Bartoliové

31. 3. 2010, 14:46
Aktuality 3
WTA MIAMI - Už na čtrnáct zápasů natáhla svou neporazitelnost Venus Williamsová a v Miami postoupila do semifinále. To si zajistila díky hladké výhře nad Polkou Agnieszkou Radwaňskou.
Venus Williamsová

Venus Williamsová se dokázala rychle vzpamatovat ze zápasu s Hantuchovou, kterou v pondělí porazila i přesto, že prohrála osm z úvodních devíti gamů. Ve čtvrtfinále s Agnieszkou Radwaňskou předvedla zcela opačný výkon. Za 75 minut vyhrála 6-3 6-1, když vyhrála devět z posledních deseti her.

"Dnes jsem byla více přímočařejší," vysvětlovala devětadvacetiletá Američanka. "Zahráli jsme několik dobrých výměn, ale ideální to ode mě nebylo," dodala.

Venus natáhla svoji vítěznou sérii. S turnaji v Dubaji a Acapulku, na kterých triumfovala, vyhrála čtrnáctý zápas v řadě a upravila letošní bilanci na 18-1. 

V Miami může vyhrát počtvrté v kariéře, ale poprvé od sezony 2001. V roce 2002 skončila ve finále její série 22 vítězných zápasů na raketě sestry Sereny.

Letos si o finále zahraje s Marion Bartoliovou, jež po setech 6-4 7-5 porazila Belgičanku Yaninu Wickmayerovou.

Francouzka Bartoliová ve druhé sadě čelila za stavu 4-5 a 0-40 třem setbolům, nakonec však utkání vyhrála ve dvou setech a v Miami postoupila poprvé do semifinále.

Venus se s Bartoliovou utká potřetí, ale poprvé to nebude ve finále. Před třemi lety ve Wimbledonu se z triumfu radovala Američanka, loni na rychlém povrchu ve Stanfordu získala titul o čtyři roky mladší Francouzka.

O druhé semifinále si ve středu zahraje Heninová s Wozniackou a Clijstersová proti Stosurové.

- WTA PREMIER MANDATORY MIAMI (USA - Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
úterní výsledky (30. 03. 2010)

Dvouhra - osmifinále:
V. Williamsová (3-USA) - A. Radwaňská (6-Pol.) 6-3 6-1
Bartoliová (13-Fr.) - Wickmayerová (12-Belg.) 6-4 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Venus nemluvila do prázdna když říkala, že tuto sezonu vyhraje všechno.. :-) sice asi ne všechno, ale zatím se jí daří docela dobře.. Začátek sezony je dobrý antuka bude horší Wimbledon bude též v její a sestřinný režii a konec se uvidí.. Na to, že už klepe na brány tenisového důchodu je to dost velká hráčka, kteoru obdivuji... :-)
Reagovat
dabelsobul
No, v dosti zápasech měla namále. Stačilo málo, a byla venku. Ale i tím dokazuje, že je velkou hráčkou. Zápasy, ve kterých se jí nedaří, dokáže vyhrávat...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist