V Miami kraloval Murray a získal třetí letošní titul

5. 4. 2009, 21:28
Aktuality 55
ATP MIAMI - Andy Murray letos porazil už všechny tenisty, kteří jsou v žebříčku ATP před ním. Dnes si poradil se Srbem Novakem Djokovičem a stal se zaslouženým vítězem turnaje ATP Masters 1000 v Miami. V této sezoně tak získal už třetí titul.
Profily hráčů
Andy Murray

Oba loni na Floridě selhali už v úvodním zápase. Letos se však šampion předloňského ročníku Novak Djokovič utkal s Andy Murraym o titul. Zatímco jednadvacetiletý Brit v semifinále vyřadil Nadalova přemožitele Del Potra, o týden mladší Srb získal skalp Federera.

Djokovič měl se svým finálovým soupeřem aktivní bilanci vzájemných soubojů, ale poslední dva zápasy prohrál. Také dnes to zpočátku nevypadalo na změnu, když rychle prohrál čtyři gamy v řadě. Tím byla úvodní sada rozhodnuta. Srbský tenista se však nevzdal a ve druhém setu vedl už 5-2. Ovšem Murray třetí set razantně odmítl. Získal pět her v řadě a utkání za hodinu a 42 minut ukončil.

"Andy tu hrál skvělý tenis. Měl jsem dnes šanci se do zápasu vrátit, ale on to zvládl úžasně. Příští rok se ale zase vrátím a věřím, že to pro mě dopadne lépe," sliboval fanouškům Djokovič, který se dnes dopustil třiačtyřiceti nevynucených chyb. "Řekl bych, že dnes jsem byl sám svým největším nepřítelem. Za stavu 5-3 jsem nehrál chytře. Měl jsem dva setboly, které jsem měl využít, protože kdo ví, co se mohlo stát ve třetím setu," uvedl Djokovič.

Britský tenista si tak spravil chuť za čtrnáct dní starý debakl z finále v Indian Wells, kde snadno podlehl Nadalovi, a potvrdil pozici nejúspěšnějšího tenisty posledních pěti turnajů série Masters 1000. Svůj první titul získal loni v létě na podniku v Cincinnati, následně ovládl i Madrid. V Paříži vypadl s Nalbandianem a letos hrál finále v Indian Wells. Nyní získal v Miami třetí triumf a tisíc bodů do světového žebříčku. Navíc si finančně polepší o 605.500 dolarů.

Murray už v této sezoně získal skalpy Nadala, Federera a dnes Djokoviče. Z devětadvaceti zápasů pouze dvakrát prohrál.

- ATP MASTERS 1000 MIAMI (USA - Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
nedělní výsledky (05. 04. 2009)

Dvouhra - finále:
Murray (4-Brit.) - Djokovič (3-Srb.) 6-2 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

55
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ten ušatý zubál dementný! Nenávidím! Ale, ten Djoky. Nech ma neštve tiež. Niečo mu bolo.. musím si prečítať ešte rozhovor čo nato povedal. No uvidíme. Ale mohol mu vziať aspoň ten druhý set. Začiatok mu vôbec nevyšiel. Pokazil si to sám, nemal robiť toľko chýb. Neviem neviem.. ako som to pozerala, vravela som si, že ho museli asi podplatiť, alebo niečo, on mu to doslova daroval!! Ani zaspať som nemohla :P Ale Murray sa poriadne popáli, a potom klesne... mám také tušenie, nie je to len zbožné prianie. Idem na výlet, tak sa tu dnes už neukážem. Ale zajtra bduem reagovať! Majte sa pusinky... cawtee
Reagovat
Martinac
Neznám tvoji fyziognomii ani inteligenci, děvče, ale podle tvého příspěvku jsi moc chytrosti nepobrala. Tenis se nehraje na to, jak kdo vypadá, to bys mohla vědět. Navíc promyšlenější než Andyho styl hry asi těžko najdeš.

Nevím proč, ale myslím si, že kdyby Ti Andy nabídnul sňatek, že bys zvlhla a padla mu k nohám.;)
Reagovat
smazaný uživatel
No počkej s tím sňatkem - snad není Andy žádnej sebevrah, ne???:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
A ja zase nepoznám teba, ale mohol by si pochopiť, že z jedeného prečítaného príspevku, ktorý som mimochodom napísala v zhone (ale tebe je to jedno) sa nesúdi. A ja mám právo povedať čo chcem a myslieť si o každom čo chcem. Ja viem, že tenis nie je o kráse, ale keď tá jeho podoba s Guffim sa nedá prehliadnuť. A mimochodom, tenis, ktorý je založený len na čistej hre pre mňa nie je tenis, musí tam byť aj niečo naviac (v tomto prípade výzor??) A s tým sňatkom pravdu nemáš, keby som si už neho mala zobrať (no asi pre výzor dedukujem z tvojho vyjadrenia) tak by som si vybrala niekoho, kto má v rankingu napríklad o približne 200 bodov viac... OKOUNE, to by som sa radšej zabila ja... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Martinac: Myslim, ze nikto tu murraymu neupiera jeho tenisovy talent ani styl hry, nam je len proste nesympaticky. je normalne, ze niekto ti je sympaticky, niekto menej a niekto vobec. Aj ty mas urcite oblubene hracky, ktore podla tvojho vkusu dobre hraju alebo dobre vyzeraju-najlepsie je, ked maju oboje. No a podla mna murray len dobre hra, opakujem podla mna, urcite sa najdu baby, ktorym sa paci aj ako chlap. inak fakt to vcera vyzeralo, ze djokovic mu ten zapas a vysledok sam ako keby naserviroval.
Reagovat
Martinac
Dobrá, nechci Tě soudit podle jednoho příspěvku, jen mě urazil, toť vše.
Reagovat
Martinac
A k Novakovi: Na něj bych v životě nevsadil, jednu chvíli hraje jak Bůh, jindy dělá minely jak začátečník. Dělá tolik nevynucených chyb, že jsem si byl jistej Murrayho výhrou. Sázka se nadmíru vyplatila:)
Reagovat
smazaný uživatel
Prečo by zrovna teba mal urážať? Však som tam teba vôbec nespomenula. A keď sa necháš tak rýchlo uraziť od každého, tak to ťa ľutujem (no je to bohužiaľ tak) pretože neviem ako u vás, ale my u náš používame inšie slová a to by si sa musel skryť do nejakej ulity aby ťa nikto neurazil. Keď ťa aj toto dokáže roztoto.... to som sa ešte krotila a k Djokymu: ZA PRVÉ: nikto nehraje ako Boh, to nepíš. ZA DRUHÉ: ja si vsádzať nepotrebujem, ajkeby som mala neviem akú istotu, ten pohľad a hlavne ten pocit, že vidím vyhrávať niekoho, koho chcem, aby vyhral je na nezaplatenie. A ZA TRETIE: Ja som si vedomá ako hraje a takýmto tempom asi skončím v blázinci, ale čo už mám robiť, keď som si ho raz vybrala, že mu budem fandiť, tak už to meniť nebudem...
Reagovat
a.magerova
Správně! Věrný fanoušek fandí svému oblíbenci v dobrém i zlém. Nesnáším lidi co první počkají kdo vyhraje a pak hulákají do světa "já jsem to věděl já jsem mu fandil".
Reagovat
smazaný uživatel
presne, este chlapi nas tu budu poucovat ako, komu a kedy fandit. ja som s rogerom aj v stasti aj v nestasti, aj v zdravi aj v chorobe, aj v bohatstve aj v chudobe.....
Reagovat
a.magerova
No mám raději Novaka naž Andyho, aaaale je třeba myslet dál, takže výsledek je pro mne jako pro fandu Rogera daleko příznivější, je třeba neohrožovat druhé místo než zase budeme první. Jo a Rafa nehraje špatně uznávám, tak ať si ještě chvíli je na tom prvním místě.
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlas, samozrejme. Murray mi uz zacina pekne liezt na nervy, Nadal by ho mal zase trochu sfuknut.....
Reagovat
a.magerova
Jo a taky je z té elitní osmičky nejmíň hezký ( nohy teda nic moc ) i na tohle já přihlížím jako baba.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne, tie jeho biele anglicke nohy su fakt aj pre mna hrozne tazke na pozeranie a aj jeho vyraz tvare a take to kyvanie, ked caka na podanie. Mne sa proste vzdy najviac pacil Roger, na toho sa mne ako na chlapa diva najlepsie, nehovoriac o tom, ako vyzera, ked hra, na to by sa clovek dival v jednom kuse. A po nom Djokovic.
Reagovat
a.magerova
U mne se Roger s Novakem dělí o první místo co se vzhledu týče, dále Gilles Simon, Marat Safin, Fernando Verdasco, Tomáš Berdych, David Ferrer, Rafael Nadal,............... Radek Štěpánek, Andy Murray.
Reagovat
smazaný uživatel
Nj dámská debata a je to znát:-D:-D:-D nevím sice co se týče vzhledu ,ale včera si ten titul murray zasloužil,hrál lépe nědělal chyby narozdíl od djokoviče,který střídal skvělé udery s méně skvělými:-),no jesli takhle murray půjde dále ,tak je za chvíli No.2 ,jelikož tedka na antuce toho moc neobhajuje a to více měně až do wimbledonu:-)
Reagovat
a.magerova
No vždyť my jsme to taky tak chtěly, vnést sem trochu toho ženského názoru a podívat se na mužský tenis i z jiné strany. Taky se Andymu M. ( bo je i Andy R.) furt nemusí dařit, že?!
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak, ked sa bavia zeny o comkolvek, vzdy nakoniec skoncia pri chlapoch. Murray kludne moze byt no.2, ale len ked bude Roger no.1 A o Murraym je to pravda, nemusi sa mu stale takto darit. Roger si tu svoju smolu dufam uz vycerpal.
Reagovat
a.magerova
Souhlas. Jako bys mi ta slova brala s pusy.
Reagovat
smazaný uživatel
no uvidíme jak to bude s tím pořadím po autuce ,sám sem zvědav:-)no tak to je jasné o čem by ste se vy ženské jinak bavili než o nás:-D
Reagovat
smazaný uživatel
A ešte teda poviem vzhľad:
1., Djoky (vzhľad aj charakter aj všetko :P)
2., Fernando Verdasco
3., Simone Bolelli
4., Gilles Simon...
Reagovat
smazaný uživatel
:-D:-D:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pro mně co se týče vzhledu i charakteru jednoznačně Rafa.....a za ním dlouho nic.
Reagovat
smazaný uživatel
No ako keby chlapi nekoncili pri zenskych.... :D Kludne napis svoje poradie, aj ked vy to podla mna mate horsie, myslim, ze v tenise je viac peknych chlapov ako zien. Inak medzi nami, Mirka Vavrinec tiez nic moc, to mohol Roger hned povedat, ze chce slovenku.....:DDDD
Reagovat
a.magerova
A umí vůbec Mirka slovensky, když od dvou let žije ve Švýcarsku? No uznávám, že to není žádná modelka, ale mně se líbí, a Rogera mám ráda i proto, že ji i přes své úspěchy a zástupy fanynek nevyměnil za mladší a hezčí a tak. Já bych mu dala "cenu za stálost" a basta! Fidli.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj to mas pravdu, tu cenu za stalost by si zasluzil. Inak som bola velmi prekvapena, ked som ju videla prvykrat, lebo som si vzdy myslela, ze bude mat pri sebe nejaku vyschnutu kost a ked som ju videla, tak odvtedy mam rogera este radsej, ak sa to vobec este da. Ale citala som o nej, ze sa dohovori slusne slovensky aj cesky, tak asi ju rodicia ucili.
Reagovat
a.magerova
Co myslíš budou mít holku nebo kluka?!
Reagovat
smazaný uživatel
ja myslim, ze kluka. a ty?
Reagovat
smazaný uživatel
my při vás většinou začnem ,ale že bychom skončili:-D:-D
Reagovat
a.magerova
Asi taky kluka, i kyž mě vlastně štve, že narození holky ( teda nás ) je jakože méněcenné?! Všichni chlapi chtějí kluka, ale s kým by ho měli kdyby holek nebylo, že? Takže to poopravím aby se vlk nažral a koza zůstala celá: přeji mu kluka a pak dvě holky! Už jsem i přemýšlela nad jménem kluka a došla jsem k názoru, že by asi nebylo pro to malé ( až bude velké) dobré jméno Roger, všichni by ho pořád srovnávali s otcem, a asi by to byl dost těžký úkol se mu vyrovnat. No nevím je to jen můj názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Vies co, ja si to vzdy len tipnem, nie je to preto, ze by som mu priala chlapa, ale napriklad som si tipla pri sestre alebo pri kamoskach a vyslo to parkrat, takze preto, ono je to uplne jedno. A strasne nemam rada, ked rodicia davaju detom svoje mena, ale keby sa maly volal Mirko Federer, tak to by ma fakt pobavilo :DDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
majkl: Tak potom pri com koncite? :DDDD
My uz sme s a.magerova pokrocili k detom :DDDD
Reagovat
a.magerova
Tak to jméno by pobavilo i mě.
majkl: alkohol a ženy to je to jediné při čem muži končí dle mého názoru. No uznávám, že někteří krásní chlapi ( což je pro nás baby velká škoda) končí u jiných krásných chlapů.
Reagovat
smazaný uživatel
No meno Rafael mu asi určite nedá :D
Reagovat
a.magerova
Rafael Federer tím jménem by šokoval všechny. A ještě by mu monl jít Rafa za kmotra.
Reagovat
smazaný uživatel
tak toto bolo supeeeer....od srdca som sa zasmiala, dik
Reagovat
smazaný uživatel
nz :) a dakujem, ze si sa ma tam hore zastala ;-)
Reagovat
a.magerova
A víš, že by mi to jméno ani tak nevadilo. Rafa si to u mě trošku vyžehlil tím gestem na Australien Open, když vzal Rogera kolem krku. To bylo tak dojemné.
Reagovat
smazaný uživatel
a.magerova: ja som sa na to nemohla pozerat ako roger plakal, to nadalove gesto som videla az neskor a strasne sa mi to od neho ratalo, bolo to od neho fakt zlate a poopravila som si svoj nazor nanho. ale stale ma stve, ze zosadil rogera a ze nad nim moje zlatko nemoze vyhrat na roland garros. hrozne by som mu to zelala. nadala beriem ako super tenistu, ale roger je pre mna proste grand signore del tenis, neviem, ci som to dobre napisala, ale bolo to na tom videu, co si nan pisala odkaz v sobotu pri zapase s Roddickom.
Reagovat
smazaný uživatel
no právě ,že to přičem skončíme už si většinou nepamatuju:-D jinak husty joke s tím ,že by se mělo federerovo děcko jmenovat rafa:-D to bylo kruté:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Yavanna: vidíš, ja som hneď vedela už od pohľadu, že Rafa je dobrý chlapec :) Ale takých namyslených ja poznám už od pohľadu, to mi ver. Vieš, ako ma to teraz teší, keď si to priznala? :)
Reagovat
a.magerova
Natáčela jsem si ten zápas na video, takže pokaždé, když jsem si chtěla poplakat, tak jsem si to přebírání cen pustila, ale potají, protože prý abych se neposra.., taky jsem prošla několika hádkami, když mi někdo řekl, jé ufňukánek či co je to za chlapa když brečí? To se mi zatmělo před očima a dotyčný si za rámeček nedal to co jsem mu řekla či spíše na něj řvala. Protože chlapi taky pláčou, a když mají důvod tak proč ne. A ta atmosféra a reakce lidí na stadionu byla úžasná.
Reagovat
smazaný uživatel
nicy:tebe fakt pripada roger namysleny? mne nie, skor mi pride drzy a arogantny murray. nadal ma poriadne vytaca tym jeho charakteristickym gestom, urcite vies, co myslim-inak nevie niekto, preco to robi? ale ak mu to pomaha, tak fajn. Rogera milujem uz 10 rokov a nerada ho vidim takto prehravat...
Reagovat
smazaný uživatel
a.magerova: tak stale mu vytykaju, ze nedava najavo emocie a ked to urobi, ked si poplace alebo treskne raketou o zemou, tak zas je zle. to ti verim, ze si si pustala stale dokola, ja zase stale dokola pozeram toto:
http://www.youtube.com/watch?v=JLdEOEsW_bY alebo
http://www.youtube.com/watch?v=tI8gxsQnvQw
Reagovat
a.magerova
Tak na Federer vs Roddick jsem vstávala ve tři ráno, a tlak mi neustále stoupal, ale stálo to za to!!! To druhé video je také super. Taky mám nahranou tu trilogii o Federerovi v počítači a sem tam si ho pouštím. A víš co mi taky zvedne náladu? Když na Eurospotu dávají svou upoutávku kde je sestřih loňských událostí, a mezi nimi je i jak Roger padl k zemi, když vyhrál US Open. A hned je mi líp.
Reagovat
smazaný uživatel
podobne, inak milujem vsetky rogerove pady k zemi, ked vyhral nejaky grandslam, uz sa tesim, ked bude spinavy od antuky...
A ked mam fakt depku, tak si pustim tu reklamu na nike, ked pride domov a vyleti na neho zo skrine trener, tam je neskutocne nadherny, tie pohlady, ake hadze....proste nadhera
Reagovat
smazaný uživatel
podla poctu prispevkov by som sa asi cudovala, kolko ma andy m. fanusikov a pritom tu stale tocime o rogerovi...hlavne ze som tu ludom radila, nech si chodia reagovat na svojich favoritov...
Reagovat
a.magerova
Jo tak to mě taky potěší jak bude zválený z antuky. Ta reklama je super, a taky ta jak je v bytě a odevšad vytahuje tenisáky a hází je do tašky a to jak nakonec něco rozbije tak to se taky dobře zatváří. A taky ráda koukám jak si v Basileji přebírá nový mercedes.
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDD ale to s tym mercedesom som nevidela, posli please.
Reagovat
a.magerova
No ale vzpomeň si, že na začátku jsme řešily Andyho M. nohy. A že se to tak zvrtlo to už je jiná věc. A taky Andymu M. zvedáme sledovanost či spíše příspěvkovost.
Reagovat
smazaný uživatel
ako obvykle, tak aj teraz mas pravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray hrál dobře ten turnaj a ve finale hrál asi nejlíp.Ale Rafa je stejnak nejlepšíí!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
achjoooo
Reagovat
smazaný uživatel
vypadalo to jak kdyby mu to Nole nechal schválně....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist