V Miami končí Safinová, Ivanovičová i Zvonarevová

29. 3. 2009, 22:43
Aktuality 8
WTA MIAMI - Už třetí kolo bylo konečným pro tři favoritky. Světová dvojka Dinara Safinová podlehla Stosurové, Srbka Ivanovičová nestačila na Szavayovou a vítězku z Indian Wells Zvonarevovou zastavila Číňanka Li Na.
Ana Ivanovičová

Dinara Safinová znovu na post světové jedničky nezaútočí. V Miami ji sice ve třetím kole čekala oblíbená soupeřka Samantha Stosurová, ovšem Australanka se na Floridě dostala do slušné formy a druhou nasazenou Rusku zaskočila. Stosurová, jež zítra oslaví pětadvacáté narozeniny, vyhrála snadno 6-1 6-4 a o čtvrtfinále si zahraje s vítězkou duelu Pennettaová - Mauresmová.

"Odehrála jsem špatný zápas. Spíše katastrofický. Samantha je skvělá tenistka, hrála dobře, ale já jí to dnes hodně usnadnila," sypala si popel na hlavu Safinová.

Ze hry venku je překvapivě také další favoritka Ana Ivanovičová. Jednadvacetiletá Srbka, která nedávno hrála finále v Indian Wells, dnes proti pětadvacáté nasazené Maďarce Agnes Szavayové ztratila hned sedmkrát servis a za 118 minut podlehla 4-6 6-4 1-6. Stejně jako před rokem na Floridě vypadla už ve třetím kole.

"Se svým výkonem jsem opravdu zklamaná. Vše pro mě bylo těžké. Nedokázala jsem trefit do servisu a často jsem chybovala," řekla Ivanovičová.

Szavayovou nyní čeká souboj o čtvrtfinále a narazí na ve skvělé formě hrající Bělorusku Victorii Azarenkovou, jež se po semifinálové účasti v Indian Wells poprvé dostala do první světové desítky. V Miami dnes znovu nezaváhala, když smetla Rusku Annu Čakvetadzeovou 6-1 6-4.

Další favoritkou, jež se z turnaje poroučela už ve třetím kole, je čerstvá vítězka z Indian Wells Věra Zvonarevová. Se čtyřiadvacetiletou Ruskou, jež obhajovala semifinále, si ve třech setech poradila Číňanka Li Na. Tu teď čeká další tenistka z Ruska Makarovová, která vyřadila nasazenou devítku Petrovovou.

Sestry Williamsovy nezaváhaly
Narozdíl od úvodního zápasu, ve kterém se Jelena Dementěvová trápila s krajankou Pivovarovou, si Ruska ve třetím kole poradila hladce dvakrát 6-2 se Španělkou Suarezovou. O čtvrtfinále bude bojovat s osmnáctiletou Dánkou Wozniackou.

Jedinými favoritkami, které zatím neztratily ani set, jsou sestry Williamsovy. Obhájkyně titulu Serena porazila 7-5 6-2 Číňanku Šuaj Pcheng a v somifinále narazí na další Asiatku Čeng Ťie.

"Rozhodně jsem hrála lépe než v prvním zápas. Ale dobré to nebylo, dělala jsem moc nevynucených chyb. Nemůžu jich udělat takové množství za tak krátkou dobu," nebyla spokojená sedmadvacetiletá Američanka, jež na Floridě usiluje již o šestý titul. Uspěla také pátá nasazená Venus, která porazila 7-5 6-3 Němku Grönefeldovou a v osmifinále narazí na Polku Agnieszku Radwaňskou.
Ve třetím kole vypadla Vaidišová, která nestačila na Kuzněcovovou. Naopak uspěla Benešová, jež vyřadila Dulkovou.

- WTA PREMIER MIAMI (USA - Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
nedělní výsledky

Dvouhra - 3. kolo:
S. Williamsová (1-USA) - Šuaj Pcheng (32-Čína) 7-5 6-2
Stosurová (Austr.) - Safinová (2-Rus.) 6-1 6-4
Dementěvová (4-Rus.) - Suarézová Navarrová (31-Šp.) 6-2 6-2
V. Williamsová (5-USA) - Grönefeldová (Něm.) 7-5 6-3
Li Na (Čína) - Zvonarevová (6-Rus.) 6-4 3-6 6-2
Szavayová (25-Maď.) - Ivanovičová (7-Srb.) 6-4 4-6 6-1
Makarovová (Rus.) - Petrovová (9-Rus.) 7-5 6-1
A. Radwaňská (10-Pol.) - Kanepiová (21-Est.) 6-4 6-3
Azarenková (11-Běl.) - Čakvetadzeová (22-Rus.) 6-1 6-4
Wozniacká (13-Dán.) - Schnyderová (18-Švýc.) 6-4 6-4
Čeng Ťie (17-Čína) - Cornetová (14-Fr.) 6-4 6-0
Mauresmová (20-Fr.) - Pennettaová (15-It.) 6-7(5) 6-2 6-2
Medinaová (19-Šp.) - Cibulková (16-SR) 7-6(4) 1-6 5-5 skreč C.
Klejbanovová (24-Rus.) - Jakimovová (Běl.) 6-3 3-6 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Safino ty hnusná náno !!!!! Takhle se hraje o první místo žebříčku? Od května jí budou body už jen ubývat a šance dostat se nahoru bude nulová.
Je dobře vidět, že se Dinára pomalu herně vrací před jaro 2008 a začíná opět upadat. Teď nebo i minule mohla body chybějící na #1 snadno uhrát, Serena v IW nehrála, teď zase obhajuje 1000 bodů a bodově si polepšit ani nemůže. Co ta ruská nána chce už víc ???
Reagovat
smazaný uživatel
Já to říkal už dávno, že nikdy nedokáže tolik, co její talentovanější bratr :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Ovšem legrace by byla, pokud by ještě tady předčasně vyletěla Serena a naše labilka Dinárka se na 1. místo příští pondělí přece jenom dostala. V každém případě ale nebude žádnou dlouhodobou jedničkou, jak tvrdil fanoušek safinovic rodinky pan skott. To už je dnes jisté, její loňský vzestup se opakovat nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak možný je všechno, ale Serena v Miami umí... No a o Safině jsem už tady za ty měsíce napsal dost a dost :-). Dlouhodobě na jedničku nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
a ještě končí safin - když už to měl vyhraný a uplně to odevzdal monfílovi... to nechápu.
Reagovat
smazaný uživatel
tak marat to urcite neodovzdal hral vyborne jeden z naj zapasov za posledne 2roky ale monfils hral este lepsie a bol o trosku lepsi,konecne si to marat neprehral sam snad ho to povzbudi
Reagovat
smazaný uživatel
Já si teda dovolím nesouhlasit, Marat si to sám prohrál, vedl 5:2 a podával na vítězství, tohle měl dotáhnout. A určitě ho tahle porážka nepovzbudí.. On už nemá moc motivace, ví, že nej roky jsou za ním a bohužel takovéhle prohry můžou akorát uspíšit konec jeho kariéry. Ale on už nemusí vůbec nic dokazovat, pořád to bude velký hráč.
Reagovat
smazaný uživatel
je jasne ze to mal dotiahnut ale robil co sa dalo monfils mu zreturnoval uplne vsecko a nerobil v poslednych hrach ziadne chyby a dat monfilsovi vytazny uder je velmi tazke a aj napriek tomu marat sa s nim drzal v dlhych vymenach velmi dobre,vcera marat velmi chcel a nevzdaval sa bojoval az do konca co nebolo v poslednych mesiacoch vydiet vynimka W
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist