V Madridu dojde na dlouho očekávaný souboj Federera s Nadalem

15. 5. 2010, 23:15
Aktuality 72
ATP MADRID - Roger Federer a Rafael Nadal přesně po roce potvrdili roli favoritů na stejném turnaji a v Madridu je čeká další divácky atraktivní bitva. Zatímco švýcarský obhájce titulu bude hrát o 17. titul z turnajů Masters, Španěl může na domácí půdě slavit už rekordní osmnáctý.
Rafael Nadal

V prvním semifinále měl Rafael Nadal nečekané trable. S Nicolasem Almagrem teprve podruhé v sezoně na antuce ztratil set, když v něm hned třikrát přišel o podání. Nakonec ale utkání s přehledem obrátil a vyhrál 4-6 6-2 6-2.

Nadal letos ještě na antuce neprohrál zápas a postup do finále mu zaručil posun na druhé místo ve světovém žebříčku.

Španělovým soupeřem bude v neděli světová jednička Roger Federer, jenž udolal běhavého Španěla Davida Ferrera 7-5 3-6 6-3.

Švýcar v prvním setu ztratil v šesti gamech na servisu jen dva fiftýny. Jenže hned v úvodu dalšího dějství soupeři nabídl tři brejkboly, přičemž ten poslední odvrátit nedokázal. A když už nenašel odpověď, musel se smířit s druhým třísetovým zápasem během dvou dnů. Rozhodující sada ale už zase patřila agresivně hrajícímu Federerovi, který postoupil do prvního finále od triumfu na Australian Open.

Souboje Federera s Nadalem jsou již šest let ozdobou okruhu ATP. Seriál jejich setkání měl však rok pauzu. Naposledy se střetli právě loni v Madridu, kde švýcarský tenista vyhrál dvakrát 6-4 a ukončil sérii pěti porážek v řadě.

Pokud uspěje i letos, vyrovná rekord Andreho Agassiho a právě Rafaela Nadala v počtu vítězství na turnajích série Masters. Zatím jich mají oba 17, Španěl však může na domácí antuce získat už rekordní 18. titul.

Osmadvacetiletý Federer se může může navíc 63. turnajovým prvenstvím dotáhnout na pátém místě historického pořadí na Švéda Björna Borga.

- ATP MASTERS 1000 MADRID (Španělsko, antuka, 2.835.000 eur) -
páteční výsledky (15. 05. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Nadal (2-Šp.) - Almagro (Šp.)4-6 6-2 6-2
Federer (1-Švýc.) - Ferrer (9-Šp.) 7-5 3-6 6-3

Čtyřhra - semifinále:
Nestor/Zimonjič (1-Kan./Srb.) - Dlouhý/Paes (3-ČR/Indie) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

72
Přidat komentář
smazaný uživatel
A tady se tradičně blilo. Že vás sepisování takových hovadin nebo zbytečností pořád baví.
Reagovat
carolyn
A pak příjde Brož a nasadí tomu korunu tím, že se posmívá cizincům že neumí psát dobře česky :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Hele nejsi náhodou Barney?
Reagovat
smazaný uživatel
Snad mu roger nalozi:)
Reagovat
smazaný uživatel
taky doufám, že Rafa tomu arogantnímu mega kosočtverci naloží .)))
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim, jestli máš ve schránce vzkaz od Barnyho nebo někoho jinýho, ale ode mne tam je jeden určitě ;D
Reagovat
smazaný uživatel
Podívejte se, co mi napsal Barney do vzkazů:


Adresář (0)16.5.2010 12.58.22 .Barney. [odpovědět] [odebrat]
''přestaň si o mě otírat tu tvoji imbecilní držku, ty pičinko!!!''
Reagovat
smazaný uživatel
Přepošli to adminovi :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Jak už jsme se o tom dneska bavili,ignorovat,ignorovat,ignorovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě taky včera do vzkazů něco psal.A taky se tam objevilo slovo pičinka!!! Tak nás asi ted bude takhle oslovovat no.Je to sympatak.
Reagovat
smazaný uživatel
četls dobře!
Reagovat
steve79
Já se už taky nemůžu dočkat. Prál bych, aby to byl hezkej zápas a na konci se radoval Roger. Bude taky zajímavý sledovat jejich hru, přece jenom oba dva spolu už dlouho nehráli.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem teda vážně zvědav, jak dopadne finále, protože jak se zdá, jak Federer, tak Nadal museli hrát tři sety před cestou do finále. Myslím si, že ani jeden z nich není ve formě, i když se Nadalovi podařilo dobýt poslední dva antukové podniky. Navíc neměl v předchozích kolech žádného pořádného soupeře, ačkoliv ho třeba Almagro potrápil. To samé platí u Rogera, ten kdyby nedostal do semifinále Ferrera, ale koňskou hlavu ze Skotska, mohl by prohrát, jenže koňská hlava opět prokázala, že na to poslední dobou nemá, čímž si určitě zkazila narozeniny.

Ale abych řekl pravdu, poslední dobou ten tenis nestojí za nic. Hráči jako koleno, kolohnát z Argentiny Del Potro, ranař a spol. mi celkem chybí.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to přeju Rogerovi,nějak mu to poslední dobou nevychází a potřebuje body.Souhlasím s tebou v tom,že už by se mohli vrátit Del Potro,Davyděnko,ale třeba taky Roddick.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to vítězství přeju oběma, avšak kdyby tady byl ten ''sebestředný'' blbec Barney, určitě by mě považoval za ''neobjektivného elegánovce''. To už totiž udělal několika lidem, a jak se zdá, administrátorovi už konečně došla trpělivost a zabanoval ho.
Reagovat
smazaný uživatel
Del Potro :)
- jen ať si ruku doléčí pořádně, stejně není kam spěchat, antuku nestihne, tráva pro něj neni
- ale !!!, tam bude velmi zajímavá věc příští rok po AO, samozřejmě pokud se dá herně dohromady a vrátí se na původní úroveň, tak by měl útočit na pozici číslo 1, protože nebude obhajovat žádný body několik měsíců, tak ani nemůsí mít 4 tituly v řadě.
Takže jestli se dá dohromady, tak bude pěkně komplikovat život prvním třem v žebříčku! Nedá se na to někde vsadit? Do toho bych možná šel, že po RG bude 1. Del Potro ;)!
Reagovat
smazaný uživatel
Barney je jenom provokater,toho já už neřeším.Stejně se tady svými komentáři pokaždé dokáže jenom ztrapnit,takže pro mě jakoby nebyl.
Reagovat
smazaný uživatel
U Del Potra se může stát, že se jednoho dne stane světovou jedničkou, avšak ono hlavně záleží na tom, jak mu to půjde po uzdravení. Určitě bych mu to přál, určitě mnohem více než Nalbandianovi, protože ten je neskutečně arogantní a nesympatický. Pamatuji si, jak v zápasu 2.kola loňského AO kopnul do reklamy, když prohrával s Tchajwancem Luem.
Reagovat
carolyn
jak jsem si stačila všimnout, Barney přidal tečky před a za a má nový nick :-D
Ale jak píše amstr. neřešmě ho, píše jen to samé dokola a nic z toho .....
Reagovat
smazaný uživatel
Mně už je taky částečně ukradený, ale jenom si pamatuju, jak pod nickem ''Andrew'' přál Federerovi, aby s ním spadlo letadlo, nebo aby si zlomil obě nohy.

Ještě v životě jsem neviděl člověka, kterej by někomu přál takové svinstvo.
Reagovat
carolyn
Jinak k tomu Potrovi, už by se mohl konečně vrátit, pořádně zabrat a konečně se vyšplhat co nejvejš :-)
Reagovat
carolyn
no já jsme v celku ráda že ho nevidím! A pokud někdo něco takového řekne (napíše) nestojí za to ho řešit nebo jak koli na to reagovat...... to mluví samo za vše
Reagovat
smazaný uživatel
Ano,to si taky pamatuju.Bylo to někdy v průběhu Australian Open.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě nebyl Barney jeden,bylo jich hned několik.Ale at už to byl kdokoliv,vyloženě to tady kazil.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, ale názor,že by Murray porazil Federera na antuce, snad nemůžeš myslet vážně.Ferrer na tomto turnaji byl na semifinále pro Rogera nejtěžší možný soupeř, což také potvrdil.
Reagovat
smazaný uživatel
Dape, zázraky se dějí. Federer není ve skvělé formě, takže kdyby koňská hlava porazila Ferrera, mohl by si zahrát pekelně dlouhý zápas, a případně i prohrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Chtěl jsem říct, kdyby koňská hlava tenkrát vyhrála, ovšem. Nechtěl jsem to říct v čase přítomném. Avšak spisovná verze by zněla takto: byla by vyhrála- zp.podmiňovací, čas min.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jako stát by se to mohlo, ale Ferrer je v současnosti výbornej a včera hrál zase skvěle a já se nemůžu zbavit dojmu, že Fedex hrál zase jenom to co potřeboval.Murray na antuce prostě hroznej,ani pohyb nic moc, dost mu chybí to klouzání.Plus ještě to jak se při tom zápase choval to sem byl docela překvapenej.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem koukal na to neanglický chování. Jinak už se to prakticky od AO stalo pravidlem a vypadá tak snad každej jeho zápas.:O
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo, vite, ze se ani Barneymu moc nedivim, ze tu psal, jak psal? Myslite, ze Roger hral jen to, co musel, i v Estorilu? Je opravdu takovy problem pro fanouska priznat, ze jeho oblibenec proste nema formu, ze hraje spatne a ze se mu nedari (ted nemyslim konkretne Federera, ale obecne)? Ja myslim, ze to je lidske, nikdo neni stroj, nikdo nemuze hrat permanentne na nejvyssi mozne urovni...
Reagovat
smazaný uživatel
To bylo, ale myšleno trochu jinak.Myslel sem tím, že už začíná vypadat ve formě a že si začíná věřit.Působil na mě, že zase nepochybuje o tom, že vyhraje, tak jako na začátku roku.Nevim proč tady začínáte furt argumentovat Estorilem, kdyby tam hrál ,co potřeboval, tak by snad neprohrál s Montanesem ne? Snad je každýmu jasný, že v tom Estorilu byl problem někde jinde!
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm, vidim, ze navzdory memu lingvistickemu vzdelani a oblibe v analyzach textu mam na tenisportalu nejaky problem :-), uz druhy nepochopeny prispevek :-). Ja jsem zrovna vcerejsi zapas s Ferrerem nevidela, jen sledovala live scores, protoze jsem tentokrat dala prednost hokeji. Nicmene vykon Federera proti Gulbisovi me nepresvedcil (nepresvedcuje me, bohuzel, na tomto turnaji ani Rafa, jsem z nej nervozni, coz jsem pred zranenim nebyvala...) a jeden prohrany set + caste boje o kazdy fiftyn bych neoznacila jako "zase hral jen to, co potreboval". Abych to upresnila, konkretne mi tam trosku vadilo to sluvko "zase", jehoz vyznam je naprosto zrejmy ;-). No ale to je jedno, nechtela jsem tu nikoho napadat, jen mi to pripadalo takove trosku alibisticke...
Reagovat
smazaný uživatel
To znamená,že podle tebe si Federer taky zaslouží smrt.
Reagovat
smazaný uživatel
Smarja, to rozhodne ne!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak čemu se teda nedivíš že tu ten lempl psal?
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem uz jsem vam odpovedela i na vzkaz :-). Ja nechci generalizovat stejne, jako to delal Barney, take nechci tvrdit, ze vsechno, co psal, bylo pravdive (prave kvuli tomu generalizovani). On tu ale casto pouzil oznaceni "neobjektivni eleganovci" nebo psal cosi o tom, ze proste "eleganovci" porad budou hledat nejake omluvy atd. No a dnes tu byly asi 3 prispevky, ktere tomu, bohuzel, odpovidaly, konkretne: Roger zase nehral svoje maximum, hral jen to co potreboval... Nelibi se mi oznaceni eleganovci, ani elegan fanatici a vim, ze co fanousek, to jina osobnost, ale s ohledem na tuto diskusi mi pripada, ze u nekterych to s tou objektivitou rozhodne trefil do cerneho...
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych nikdy neobhajoval ani jeden ze zvratků toho lempla.
Reagovat
smazaný uživatel
zbytečný čas tady s tou elegánskou "objektivní" lůzou... Stejně si budou pořád mlet ty svoje alibistický pohádky .)))
Reagovat
smazaný uživatel
No, ale kdyz s nekym v necem souhlasim, tak to proste obhajovat budu :-). Souhlasim s tim, ze tu nekteri proste nejsou moc objektivni a maji tendence Rogera omlouvat (pripominam slovo nekteri, coz snad svedci o tom, ze si to nemyslim o vsech, dokonce bych rekla, ze tech "neobjektivnich" je mensina), to je ale vsechno. Nepreji nikomu nic zleho, nesouhlasim s urazlivymi komentari, hlavne v nich nevidim ani zadny smysl...
Reagovat
smazaný uživatel
Pravdu možná v něčem měl,ale komentář pojal tak hnusně,že se z toho moc pravdivého nedá vyvodit.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to jo, napsane to bylo dost agresivne, ale kdo chce, zrno od plev oddeli :-). I kdyz zase chapu, ze kdyby me osobne nekdo urazel, tak bych taky asi nemela moc trpelivosti probirat se tema slehama a hledat, jestli nahodou nema v necem pravdu...
Reagovat
smazaný uživatel
Já osobně jdu proti Nadalovi,kurzy jsou příznivé.Nadal je asi favorit,ale stále to není úplně "ono".koukal jsem vcera na Fedu a zdálo se mi jakoby nehrál úplně na 100%.dokonce jsem koketoval s myšlenkou ,že to Ferrerovi pustí a Nadala si nechá až na finále RG.Jinak sed mi Feda moc líbil s Wawrinkou.tak GL
Reagovat
smazaný uživatel
Jezis, to snad nemuzete myslet vazne...nehral na 100 %, protoze chtel Rafu ve finale RG.
Reagovat
smazaný uživatel
No, to se přiznám, že už bych neřekl, protože těžko si bude hráč prodlužovat zápas v půl desátý večer o set, když chce zítra nastoupit do finále. David ho včera pěkně prohnal a Federer musel bojovat. Jinak každý hráč by musel s včerejší Davidovou hrou bojovat, kterou předváděl.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak. Ale jinak je to teď mezi tábory tochu zbytečná debata. Jeden za 18, druhý bez dvou za 20 :). Federer hrál dobře naposledy v lednu a včera se ke svému výkonu přiblížil. Zápas s Stan.W bych nesrovnával, SW hrál špatně. Nadal hrál naposledny dobře na tomto turnaji před rokem s tím, že má teď před Rogerem náskok 2 turnaje, kdy se chytil. Ani jeden zatim nehrají svoji 100% hru. Roger z blíže nespecifikovaných důvodů, možná psychika, možná se mu nechtělo hrát. Rafa je v Madridu od prvních zápasů dost nervózní na jeho poměry, se mi zdá. Rafa má možná malou výhodu, že se poslední zápasy rval, i když se nedařilo, Féďa na to občas hodil trochu bobek, tedy je zápasově trochu nerozehraný. To je situace tak pro sázkaře, hodit na Feda, když je dobrej kurz, ale já na něj peníze nedám :).
Reagovat
smazaný uživatel
Prober se!!!!Předpokládám,že když si tento komentář psal,tak si jen tak vtipkoval.Pokud to bylo myšleno vážně,to mě tedy podrž!
Proč by úmyslně pustil Ferrerovi zápas aby si Nadala vychutnal ve finále Roland Garros do kterého se ani nemusí dostat?Navíc v této situaci každý bod dobrý takže by to podcenovat neměl.
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem nevie, ale mne sa zda, ze NAdal na tomto turnaji este nemal supera. Almagro vcera ukazal, ze naho ma, ale ako spaniel nemoze vyhrat nad Nadalom. Zatial som este na oficialnom turnejai nevidela, aby nejaky spaniel nad nim vyhral. /almagro raz mal myslim dokonca 5 matchballov/ Takze uvidime. BUde to hlavne o hlave, kto bude menej nervozny. Ale aj tak Rogerov tenis nema ani dlho nebude mat konkurenciu v technickej dokonalosti a v absolutnom zvladnuti vsetkych uderov.
Reagovat
smazaný uživatel
nadal sa mi zda ze v madride nahra tak ako ostatne turnaje verim dnes federerovi
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci byt vztahovacna, ale mam si vase vyjadreni "ale ako spaniel nemoze vyhrat nad Nadalom" vylozit tak, ze proste Rafa je nedotknutelny a ze vsichni spanelsti hraci pracuji spolecne na Nadalovy uspechy tim, ze ho nechavaji vyhravat ve vzajemnych soubojich? Nezlobte se na me, ale pokud jste to tak myslela, pak to je dost divny nazor....
Reagovat
Vojtiik
ne takhle to mysleno podle me neni.. je to mysleno tim zpusobem ze vsichni spanele jsou z rafy podelani a kdyz uz se jim naskytne moznost ho porazit tak se z ni podelaji, stejne jak almagro nekde tedka na hardech nebo verdasco ao09 nebo nevim jeste kde jinde :)
Reagovat
smazaný uživatel
No mozna to tak nemyslela, ale mela spis volit trochu jina slova... a uvedomit si, ze pred Nadalem zrovna tak jako pred Federerem se "podela" kdekdo ;-)
Reagovat
Matti
na AO 2009, že se Verdasco z RAfy podělal? jsi ten zápas asi neviděl v tom případě.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne, kazdy hraje, jak muze, kazdy chce vitezit, urcite jsou hraci, z kterych muze mit respekt, ale kdyz uciti sanci, tak ji proste vyuzije...
Reagovat
Vojtiik
jooo obujte se do me vsichni fanatici.. zkuste pochopitze to nebylo mysleno spatne, semi AO 2009 sem samozrejme videl, verdascuv herni projev se mi libil mnohem vice nez nadaluv, mel na to vyhrat ale v poslednim gemu za stavu 4:5 se podelal na servise ... to se proste stava..
hrali jste nekdy tenis na vyssi urovni? pokud jo tak urcite vite o cem mluvim...
Reagovat
smazaný uživatel
No my nejsme fanatici, rekla bych... snazime se byt objektivni :-), zvlast notes, ja, priznam se, jsem vice negativne naklonena Federerovi, ale opravdu se snazim to do diskuse nezatahovat...
Reagovat
smazaný uživatel
No, damy a panove, ja na to snad ani nebudu koukat :-))... mozna bych se stala jednim z prvnich lidi, ktery by mel infarkt pred tricatym rokem veku :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud bude hrát Feda jako dnes tak vylítne ve 3 setech, klíčové bude jeho 1. podání. Ve výměnách bude ztrácet, i když Rafa při každém zápase také nepředvedl optimální výkon jako Fedex dnes.
Nicméně více šancí bych viděl pro Rafu, každopádně jako předkrm pro RG ideál.
Reagovat
smazaný uživatel
Copak je s Petrem a Barneym? Nerad to říkám, ale je to tu bez nich docela nuda. :-) Dneska Rafův 2. servis opravdu velmi zlý, ale snad si zítra na elegošovi smlsne.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud hledáš tento druh zábavy, můžeš v pohodě navštívit "diskuzní fóra" na sportu.cz apod. ... tam jsou takových lidí hromady. Podle mě je to takhle lepší. Sice nemá každý R/R článek 100 komentů, ale aspoň se to teď dá i číst:)
Přál bych si výhru Fedexe, ale větší šance má samozřejmě Rafa. Může to skončit i 2-0 pro Nadala. No, uvidíme:)
Reagovat
a.magerova
Svatá slova, souhlasím se vším.
A možná se sem začnou vracet i ti co tu dřív psali čtivé komenty, ale pak znechuceně odešli.

http://foto.osobnosti.cz/roger-federer-344827
http://foto.osobnosti.cz/roger-federer-343112

Jo a dnes má 40 let tato tenisová kráska:
http://www.osobnosti.cz/gabriela-sabatini.php
Reagovat
majjkaa
ach Roger v obleku :)no naaadhera! :)
A mas pravdu mohli by sa tu vratit normalni ludia, mne chyba napr.abudabi, neviem ci tu chodi, ale nevidno ho nejak.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale myslím, že to bude hlavně hodně nervózní zápas, velká očekávání, že předvedou bitvu, ale mám obavu, že na tu pořádnou nejsou ještě připraveni ani jeden, oba pořád dost kazí. Bude to o to nervy. Uvidíme, jak půjdou oboum servisy, Rafa dnes slabota na podání, Roger dobrý. Faktem je, že Rafa se teď dá na antuce ve zdraví (tedy i bez bolavých kolen a únavy porazit), přesto si myslim, že Rogera ve dvou setech dá.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky fandím Rogerovi, vidím to na tři sety a vítězství Rafy. Každopádně to bude parádní tenis! ROGERE POME!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Zítra se stávám neutrálním divákem, chci bitvu a pěkný tenis.
Reagovat
Vojtiik
Ackoliv sem RF fanatik :D ... zitra to spis vidim na nadala :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ackoli jsem elegos fanatik, zajtra ti toto pripomeniem, ale to uz Roger bude mat dalsiu tacku a dalsi Lexus :)
Reagovat
a.magerova
No já to zítra vidím buď na nějaké antidepresiva nebo na půllitr něčeho tvrdšího.... samozřejmě před zápasem, při něm už jen okusování nehtů :-))
Reagovat
carolyn
Tak pokud dáš půl litru tvrdýho před, tak myslím, že zápas už ti bude pak v celku jedno :-D
Reagovat
smazaný uživatel
anebo záleží na tom, kde má osobní normu :) a půllitřík s ní nic neudělá
Reagovat
a.magerova
Já jsem ten hnusný abstinent-nekuřák, takže ještě nevím co to se mnou udělá :-))
Reagovat
carolyn
Ahááá tak to jo, to už chápu že rovnou jdeš na půl litry :-DDD
Reagovat
Vojtiik
tak to radsi ani nezkousej :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist