V Madridu bude chybět Azarenková, Gasquet, Venus Williamsová i Monfils

3. 5. 2014, 11:10
Aktuality 11
Na prvním přípravném turnaji před antukovým grandslamem v Paříži budou chybět známá jména. V Madridu nenastoupí mezi ženami světová čtyřka Viktoria Azarenková ani bývalá světová jednička Venus Williamsová. V mužské části nebudou hrát světová jedenáctka Richard Gasquet, Gael Monfils či Kanaďan Vasek Pospisil.
Venus Williamsová

Antukový turnaj ve španělské metropoli přijde o zvučná jména, která kvůli zranění chybí na startovací listině. Mezi ženami se nepředstaví například světová čtyřka Viktoria Azarenková, kterou stále trápí bolesti nohy, jež přetrvávají už od Australian Open.

Čtyřiadvacetiletá Běloruska od Australian Open odehrála pouze jeden zápas, v Indian Wells vypadla s Američankou Lauren Davisovou. Minulý týden oznámila, že nenastoupí ani v Madridu ani v Římě.

V ženské části turnaje bude chybět i další bývalá světová jednička - Venus Williamsová. Američanka se z turnaje odhlásila kvůli infekci v krku. Williamsová si v letošním roce zahrála už dvakrát ve finále, poslední turnaj však odehrála na konci minulého měsíce v Charlestonu. Už tam prý na sobě pociťovala známky nemoci.

Mezi muži na Mutua Madrid Open nenastoupí kvůli přetrvávajícím bolestem zad světová jedenáctka Richard Gasquet. Francouzký tenista odehrál poslední turnaj na konci března v Miami, kde vypadl v osmifinále s Federerem. Od té doby se mu podle jeho slov nedaří bolesti zažehnat.

"Po 20 minutách na kurtu jsem nemohl vůbec pokračovat. Jen stěží jsem mohl nést tašku," uvedl francouzský tenista před turnajem v Monte Carlu. "Doufal jsem, že po 15 dnech absolutního klidu už to bude v pořádku, ale ne, ani trochu," posteskl si a na poslední chvíli se pořadatelům antukového podniku omluvil. To, zda bude chybět i v Římě, a zda vůbec stihne French Open, zatím není jisté.

V Madridu nebude hrát ani Francouz Gael Monfils, kterého trápí zranění kotníku, kvůli kterému nedohrál minulý týden semifinálový zápas na turnaji v Bukurešti s Grigorem Dimitrovem. V mužské části pavouka bude kvůli zranění zad chybět i Kanaďan Vasek Pospisil, který už na šesti turnajích v řadě nevyhrál ani jeden zápas.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
pěkně otočila, tak snad to bude vítězný konec :)
Reagovat
smazaný uživatel
Karličce velká gratulka :)
Reagovat
smazaný uživatel
- jak kdyz ztratite z nahrdelniku cernou perlu.. :-( Vim, asi bych mela spis litovat Safinu, smolarka, pamatuju jeji posledni zapas a plac, mela jsem ji rada, o svoje misto na Slunci musela vedle Marata hodne bojovat.

Jinak gratulace Isnerce k postupu.. :-) A Bencic, to je ta hysterka?
Reagovat
VlS
Cena perel jde s časem nahoru, u tenistek to tak nebude :-). Ale rád se na Venušku podívám na travičce, antuka jí až tak nesedí.
Reagovat
smazaný uživatel
tak, perla v trave ma teprve ten spravny lesk.. :-)
Reagovat
Elrondin
Tak Bára krejčíková zatím marně bojuje s Tamirou Paszek, které jde parádně servis, doufám, že jí to nevydrží i druhý set. Jinak gratulka Kačce Vaňkový k postupu do finále v Soulu.
Reagovat
EllNino
Karolínka to zvládla, zápas s nebezpečnou Perreirou ve dvou tie-breacích 7:6(5) 7:6(7) ...super, tak nechytit v 1. kole Serenu a je to dobrý, ani Halep by nemusela :))
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem moc rád, že se Kája kvalifikovala. Do žebříčku už si teď připíše krásných 30 bodů, ale rozhodně by bylo super, kdyby měla štěstí na los a otevřela se třeba šance na postup i hlavní soutěži.
Kvalifikantky to v Madridu hodně odnesou, pač ty soupeřky nejsou vůbec lehký. Nejhratelnější by podle mého názoru mohly být: Zheng, Vogele (letos se celkem trápí), hratelná by měla být v současné době i Maria Kirilenko, která odehrála letos zatím jen jeden zápas - v Charlestonu a neuhrála ani set, vrací se, má to těžké, ale momentálně je tedy hratelná. Pak už je to trošu obtížnější, pač tam jsou hráčky jako Lisicki, ta letos také nepředvádí žádné top výkony, ale určitě si to nechává na trávu... ale pak už přituhuje - Stephens (16), která sice na antuce taky nějak nezáří, ale určitě je to bojovnice a bude to chtít urvat, poté už ale Kerber, Halep a Serena. To jsou na první kolo pro všechny kvalifikantky hodně vysoké mety!
Budu držet palce Káje, aby chytla pokud možno to "nejmenší zlo", i když duel se Serenou by byla zkušenost, ale nám jde asi o body a o vítězství, což by bylo i s nerozehranou a po pauze vracející se Serenou hodně náročné. Pojď, Kájo!
Reagovat
EllNino
Přál bych jí asi Voegele, pokud by se kvalifikovala i Petra C. ...tak u té bych byl rád za Sabine nebo za Sloane, to by mohl být fajnovej mač :D
Reagovat
smazaný uživatel
Venus i Vika mě docela mrzí.. Venus hraje letos v poměrně výboré formě. Myslím, že by došla aspň do osmifinále... I ona a Vika budou do FO snad v pořádku. Venus by mohla startovat už v Římě :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist