V Londýně se rozlosuje Turnaj mistrů, ve hře je i Berdych

14. 11. 2011, 07:55
Aktuality 25
Tomáš Berdych se v úterý dozví jména tří soupeřů v základní skupině Turnaje mistrů. V Londýně se od neděle 20. listopadu na poslední akci ATP Tour představí osm nejlépe umístěných hráčů v letošním žebříčku. Losování začne v 13:30 SEČ.
Trofej pro vítěze Turnaje mistrů

Jedničkou by měl být Srb Novak Djokovič, který letos vyhrál tři ze čtyř grandslamů, jenže ho aktuálně zlobí rameno. Dalšími kvalifikovanými tenisty jsou Španělé Rafael Nadal a David Ferrer, Brit Andy Murray, Švýcar Roger Federer, Francouz Jo-Wilfried Tsonga a Američan Mardy Fish, kterého trápí natažený stehenní sval.

Jako první náhradník do Londýna odletěl Srb Janko Tipsarevič, druhou alternativou je Španěl Nicólas Almagro. Oba na Turnaji mistrů ještě nikdy nebyli.

Český tenista Berdych je v žebříčku pro Londýn sedmičkou a Turnaje mistrů se zúčastní podruhé za sebou. Loni ze tří zápasů jednou vyhrál a nepostoupil ze skupiny. Turnaje mistrů se zúčastní i osm nejlepších deblových párů.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

25
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Něco vám řeknu milí vážení tenisoví přátelé.Tenis je hra,která svými zvraty a může se stát cokoli,nechápu vaše vyjdařování,že kdo chytne mardyho či davida má vyhráno.Na to rychle zapomente,protže mardy vám na turnaji vytře zrak,tím,že postoupí do semifinále a tam se může státt cokoliv.
Reagovat
smazaný uživatel
Nie som si istý, či nebudú tenisti rozdelení do výkonostných košov..To znamená, že jednotka sa nesmie stretnúť s dvojkou, trojka so štvorkou a podobne...Ideálni súperi pre Rafu z druhého a tretieho koša teda sú Federer a Ferer..Zo štvrtého to je približne na rovnakej úrovni..
Čo sa náhradníkov týka, ja naozaj nechápem, čo robí tenista ako Almagro v prvej desiatke..každý jeden hráč od 11-20 je lepší, možno s výnimkou Feliciana..Niečo je fakt na tom rebríčku choré..
Reagovat
tito
No tak uvidíme, jak to losování dopadne. Nicméně zbylí čtyři můžou někoho potrápit ale do finále se s největší pravděpodobností nikdo nedostane- proto jsem psal níže tu superskupinu.I když v tenise se může stát cokoliv....
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak, 1 nemůže být se 2, 3 se 4, 5 se 6 a 7 s 8.
Reagovat
smazaný uživatel
..je jeden z nejlepších světových antukářů a body mluví jasnou řečí..na betonu je hodně špatný,ale na antuce uhrál obrovské množství bodů,takže není na desátém až dvanáctém místě nezaslouženě.Jinak souhlasím,že pro Rafu bude z druhého koše ideálnější Federer než Murray,i když Murrayho porazil v pěti z posledních šesti zápasů,takže je to v podstatě jedno..no a pokud bude silná dvojka mít ve skupině Ferrera a Fishe,může si gratulovat-bezproblémový postup do semifinále
Reagovat
steve79
Já bych si přál skupinu: Nadal, Federer, Ferrer a Fish.
Reagovat
tito
Já skupinu Nadal, Federer, Djokovic, Murray. Stejně mne jiné zápasy nebudou zajímat.
Reagovat
tito
No a když jsme u toho. Koho tipuješ na vítěze? Já Andyho nebo Rogera.
Reagovat
smazaný uživatel
Milý Lopato a ostatní jemu podobní kteří tady minulý rok pronášeli spoustu chytrých řečí.
Tuším zaznělo něco ve stylu "Berdych je hráč Top 50, po Wimbledonu se bude velice rychle poroučet z Top 10"

A tak se na to tedy podívejme.. on asi opravdu patří mezi elitu a může kdykoliv porazit kohokoliv což letos dokázal. Letošním rokem Berdych vám anti-czech fanclubu ukázal přesný opak toho, čím jste tady krmili nás se zdravým rozumem. Naprosto konzistentní sezona s pár výbornými výsledky. Přeji hodně štěstí na TM jak Tomášovi, tak i ostatním sedmi vynikajícím sportovcům.
Reagovat
smazaný uživatel
lžeš!!! Berdych hrál celou sezonu tužku a těžil jen z toho že byl nasazen. Formu chytl teprve až v cincinati. oD té doby hraje agresivní tenis. Přitom předtím hrál pasivně a všechno jen vracel přes sít. Každy kdo rozumí tenisu musel ten brutální rozdíl poznat. Ale ty si takový laik že to ani nevíš.
Reagovat
smazaný uživatel
Když zkusím přemýšlet minimozečkem jako ty, dojdu na to že pokud mu to jeho nasazování do turnajů, sem tam nějaký titul a pár dobrých výsledků na GS a Masters vydrží (což je bez pochyby), bez problému se trvale usadí mezi Top 10.

To co píšeš je blábol uplně na stejné úrovni jako ten tvůj rok starý výrok který tu zveřejňuji. Ztoho co si napsal se splnilo 0%.
Reagovat
smazaný uživatel
Koneckonců tvoje prognozy se vždycky vyplňují buď na 100% nebo na 0%. Není to vůbec těžkáá matematika, vždy vsadíš barák na prohru toho nebo toho :D Je to opravdu šok, že ti to z 95% převážně u Tomáše nevychazí :D
Reagovat
smazaný uživatel
já ho narozdíl od tebe sleduji v každém zápase!!! a poznal sem že od cincinati hraje jinak. afresivně! tys to nepoznal!
Reagovat
darek.vrana
Lopato:
1) Když hráči jenom těží z nasazování, to už se asi top 10 nikdy nebude měnit, že jo? Protože titíž hráči budou stále nasazováni a díky tomu se tam pořád budou držet, ne?
2) Když od Cincinnati hraje opět agresivně, proč je stále každá jeho výhra šokem?
3) Drž pysk
Reagovat
VlS
Lopato, vem už proboha rozum do hrsti a opusť svůj blud, jak je někdo někde jen proto, že je nasazovaný. Někdo je nasazovaný proto, aby se mezi sebou nevybili hráči lepší úrovně zbytečně brzo. Nasazování je důsledkem výsledků za předchozích - plovoucích - měsíců. Jde tedy o ochranu turnajů, ne o ochranu hráčů. Pokud bude někdo hrát 9 měsíců "tužku" jak říkáš (nevím co znamená hrát tužku, ale patně to myslíš tak, že nemá dobré výsledky, jako mladý jsem pro to používal trefnější výraz), tak nasazovaný nebude. Jen bludy a obludy v tvém mozku dávají nasazování význam, který tomu přikládáš.
Reagovat
smazaný uživatel
Netušíte někdo jak vážný zranění mají Fish a Djokovič?
Reagovat
Fandina
Roger má míň bodů než minulý týden protože se odečítaly body za loňský turnaj mistrů.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za informaci!
Reagovat
smazaný uživatel
Může mi někdo vysvětlit, proč má Roger po vítězném turnaji v aktuálním žebříčku méně bodů, než před jeho zahájením?
Reagovat
Stan_Borowitz
"Franbcouz" a "předskočil"
Reagovat
smazaný uživatel
Dyť to říkám že jsem blbej:) díky
Reagovat
smazaný uživatel
Objevil jsem chybu v expres zprávě Berdych v sezonním žebříčku klesl na 7.místo. Předskočil ho však Franbcouz Jo-Wilfried Tsonga.
:D
Reagovat
Stan_Borowitz
že ho neobskočil :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem asi blbej, já tam žádnou chybu nevidím. Kde je?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist