V LA vypadla díky Pennettaové i poslední hráčka z Top 10

8. 8. 2009, 11:20
Aktuality 6
WTA LOS ANGELES - Pět hráček první světové desítky startovalo na turnaji v Los Angeles, ale ani jedna nedokázala postoupit do semifinále. Jako poslední z elitních tenistek vypadla Věra Zvonarevová, jež ve dvou setech podlehla Italce Pennettaové. Zatímco favorizované Rusky překvapivě vypadly, v semifinále je nenasazená Maria Šarapovová.
Profily hráčů
Flavia Pennettaová

Věra Zvonarevová, jež se opakovaně léčila se zraněním kotníku, se nemůže dostat zpět do formy z úvodu sezony. V LA vyhrála dvě třísetové bitvy, ale ve čtvrtfinále na desátou nasazenou Italku Flavii Pennattovou neměla.

Turnajová dvojka si sice vypracovala sedm brejkbolů, využila však jediný. Pennettaovou tak dělí jediná výhra od zopakování loňského finále. V něm se střetne se Šarapovovou.

Nenasazená Maria Šarapovová totiž jako jediná z ruských tenistek postoupila do semifinále. Bývalá světová jednička v pátek porazila Polku Urszulu Radwaňskou ve dvou setech.

Po operaci ramena a květnovém návratu na turnaje hrála Šarapovová v semifinále jen jednou, v červnu se dostala mezi nejlepší čtyřku na travnatých dvorcích v Birminghamu. V Los Angeles zkouší nový pohyb při servisu, ale zatím s ním má potíže.

"Dělala jsem moc chyb, v druhém setu mě to až vyvádělo z míry," podotkla dvaadvacetiletá ruská tenistka. Přesto si dokázala esem z druhého podání vypracovat mečbol a s pomocí "jestřábího oka" dovedla zápas k vítěznému konci.

V druhém dnešním duelu se o postup do finále utkají Rumunka Cirsteaová a Stosurová z Austrálie.

Čtvrtfinalistka letošního French Open Sorana Cirsteaová po Wozniacké a Lisické vyřadila již třetí nasazenou soupeřku, když ve třech setech zdolala Polku Agnieszku Radwaňskou.

Nyní ji čeká turnajová třináctka Samantha Stosurová z Austrálie, jež pokračuje ve skvělých výkonech. Včera otočila zápas s přemožitelkou Safinové Čiňankou Zheng a bude hrát o první letošní finále.

"Pokusím se to konečně dotáhnout k singlovému titulu. Hrála jsem čtyřikrát ve finále a vždy jsem ve třech setech podlehla," vyslovila svůj cíl Stosurová. "Celou kariéru se snažím o to být lepší singlistkou. Zlomilo se to až letos," usmála se pětadvacetiletá tenistka, jež Cirsteaovou vyřadila v květnu na Roland Garros.

- WTA PREMIER LOS ANGELES (USA - Kalifornie, tv. povrch, 700.000 dolarů) -
páteční výsledky (07. 08. 2009)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Pennettaová (10-It.) - Zvonarevová (2-Rus.) 6-4 6-2
Cirsteaová (Rum.) - A. Radwaňská (8-Pol.) 7-6(4) 1-6 7-5
Stosurová (13-Austr.) - Zheng (14-Čína) 4-6 6-3 6-4
Šarapovová (Rus.) - U. Radwaňská (Pol.) 6-4 7-5

Semifinálové dvojice: Cirsteaová - Stosurová, Šarapovová - Pennettaová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Autor by se měl zamyslet nad paskvilem Koryttcevová !!!, který používá v tipech. Originál je Korytceva, česky Korytcevová, anglický přepis Koryttseva. Písmena TS nahrazují písmeno C, které angláni neumějí správně vyslovit.
A předposlední odstavec je taky špatně. S przněním nesouhlasím, ale když už čtenáře tímto oblažujete, tak aspoň przněte správně. Už jsem to psal několikrát, podle našich jazykovědců se k čínským jménům nepřidává ová jen tehdy, když se použije jejich obrácený zápis, v tomto případě Zheng Jie. Pokud je ve větě jen příjmení Zheng, dostane taky ová.
Tedy: "Včera otočila zápas s přemožitelkou Safinové Číňankou Zhengovou a bude hrát o první letošní finále."
Reagovat
no1
budete se velmi divit az pennetta dnes vyhraje
Reagovat
smazaný uživatel
ja si myslim taky ze vyhraje Flavia:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je jisté, že si Maria na tomto turnaji sklap světové hráčky ještě nepřipíše, cestu za titulem má volnou, jak v Birminghamu, tam toho ale nějak tehdy nevyužila.
Reagovat
skott
Ja myslim, ze uz si skalp svetove hracky pripsala, kdyz ve druhem kole sundala Azarenku.Sice ji nemam rad, ale letos uz prokazala, ze se ke spicce radi.No a Alona ani Ulka taky nejsou zrovna slabe souperky.
A ze Maria zkousi novy zpusob servisu?To dela od zacatku sveho navratu na kurty.Po takovem prodelanem zraneni ji nic jineho nezbylo, nez se pokusit zranene rameno mene zatezovat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist