V Dubaji triumfoval Djokovič a má první letošní titul

28. 2. 2009, 18:06
Aktuality 17
ATP DUBAJ - Srbský tenista Novak Djokovič dnes porazil 7-5 6-3 Španěla Davida Ferrera a stal se vítězem turnaje v Dubaji. Světová trojka se dočkala prvního triumfu v této sezoně.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Oba tenisté měli v prvním setu problémy na servisu, a především Ferrerova neschopnost udržet své podání posadila Djokoviče na koně. Jednadvacetiletý Srb vyhrál 7-5 a ve druhé sadě už hýřil u něj letos nevídaným sebevědomím i přesností. Španělský tenista, který předchozí soupeře udolalou skvělým pohybem, dnes nevěděl co hrát a ve svém prvním finále od loňského června prohrál ve dvou setech.

"Je to pro mě důležité vítězstv," neskrýval Djokovič svou radost. "Tuto sezonu jsem nezačal nejlépe, ale lidé kolem mě mi věřili. Udělal jsem několik větších změn. Hlavně přechod k novým raketám byl v tomto období riskantní," dodal Srb.

"Ale sezona je v plném proudu a já se cítím čím dál lépe," pochvaloval si vítěz loňského Australian Open.

Djokovič, který ve druhém kole vyřadil českého tenistu Jana Hernycha, proměnil v titul svou první finálovou účast v sezoně. Rodák z Bělehradu si připsal celkově dvanáctý titul v kariéře a získal prémii 383.000 dolarů.

Damm 40. titul v deblu zatím nezískal

Český tenista Martin Damm nedosáhl v Dubaji na svůj 40. titul ve čtyřhře. Šestatřicetiletý veterán podlehl ve finále spolu se svým švédským partnerem Robertem Lindstedtem jihoafricko-ruské dvojici Rik De Voest, Dmitrij Tursunov po setech 6:4, 3:6 a 5:10.

Dammovi s Lindstedtem tak nevyšel útok na třetí společný titul. Zkušený český tenista neuspěl ve finále ve Spojených arabských emirátech už loni, kdy hrál s krajanem Pavlem Víznerem.

- ATP 500 DUBAJ (Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 2.223.000 dolarů) -
sobotní výsledky

Dvouhra - finále:
Djokovič (1-Srb.) - Ferrer (4-Šp.) 7-5 6-3

Čtyřhra - finále:
De Voest/Tursunov (JAR/Rus.) - Damm/Lindstedt (ČR/Švéd.) 4-6 6-3 10-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
konecne nole, prvni zapasy slo videt, ze to nejde i vcera se simonem se dlouho trapil, ale vybojoval a doufam, ze uz vykony pujdou pouze nahoru, u si asi zvyka i na nove rakety
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mi přišlo, že Ferrer dnes neměl Novaka čím překvapit, neměl účinnou protihru. Jeho jedinou protizbraní byly Djokovičovy chyby. Ferrer má fyzičku, rychlost, pohyb, solidní údery..motorová myš v dobrém smyslu slova, ale hraje pořád trochu stereotypně a dnes tam bylo i dost laciných chyb..obzvlášť na síti. Jeho forma jde sice nahoru, ale vlastně porazil jen hráče z druhé vlny, do Ferrera z roku 2007 má pořád ještě daleko. Novak je prostě někde jinde, umí vyhrávat i když nemá nej období...to, jak si dnes dokázal vystavět některé výměny, to byla nádhera.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to dnes neviděl, ale proti Novakovi vždy jen vracel míče a to proti bombarďákům jak je Novak prostě nestačí. Proti takovým prostě musí víc riskovat. Je pravda, že forma z roku 2007 to není, ale příjde.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, snad přijde :-), já mám Ferrera rád pro ten jeho bojovnej přístup, takže snad se bude dařit.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj,

mohli byste mi nekdo vysvetlit proc dnes (pokud vim) neodvysilala televize Sport1 toto finale, nebo jsem to jen v programu prehledla?
Reagovat
smazaný uživatel
protoze tam byl jiny program, fotbalovy zapas dortmund-hoffenheim
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhraje si podani zpatky a nasledne nato si svoje podani prohraje... v obou setech se mu to povedlo.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, to je u něj bohužel dost častý jev.:-(
Reagovat
smazaný uživatel
U koho? :)
Reagovat
smazaný uživatel
U Davida.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, bohužel jsem to neviděl, nebo možná bohudík. Alespoň set mu vzít mohl.:-((
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, jo, jo, jóóóóó, ano ano anóóóóó!!!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
:D.Už bylo na čase:)
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám tekú radost!! Som to kukala na ale šiestich stránkach, šecko sa to zasekávalo, už sem skoro ten notebook vyhodila z okna od nervú :D Bol to nervák, ale nakoniec to dopadlo prefektne!
Reagovat
smazaný uživatel
Dopadlo to nejhůř jak mohlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Ako pre koho..
Reagovat
smazaný uživatel
No jo no:-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist