V Bukurešti zůstala trofej doma. Premiérový ročník ovládla Halepová

13. 7. 2014, 17:48
Aktuality 16
WTA BUKUREŠŤ - Obě trofeje z premiérového ročníku antukového turnaje WTA v Bukurešti zůstali v Rumunsku. Ve dvouhře se o to podle očekávání postarala světová trojka Simona Halepová, jež ve finále dvou nejvýše nasazených hráček nedala šanci Italce Robertě Vinciové.
Profily hráčů
Simona Halepová

Simona Halepová si letos zahrála finále na Roland Garros, minulý týden byla v semifinále Wimbledonu a je první Rumunkou na 3. místě světového žebříčku. Tento týden se poprvé ukázala na domácím turnaji WTA a roli nasazené jedničky v Bukurešti bez potíží potvrdila.

Jediný set dvaadvacetiletá Rumunka ztratila v semifinále s krajankou Niculescuovou, jinak byla suverénní. To potvrdila i v dnešním finále, ve kterém přehrála hladce 6-1 6-3 druhou nasazenou Robertu Vinciovou. Italku porazila potřetí v řadě 2-0 na sety a ve vzájemné bilanci vede už 4-2.

Simona Halepová a Roberta VinciováHalepová tak získala svůj osmý titul, přičemž všechny posbírala během uplynulých 13 měsíců. K šesti loňským trofejím (vyhrála v Norimberku, Hertogenboschi, Budapešťi, New Havenu, Moskvě a na Turnaji šampionek v Sofii) přidala dvě letošní: v únoru triumfovala v Dauhá a dnes zvítězila na premiérovém ročníku BRD Bucharest Open.

"Moc jsem toužila po tom hrát na tomto turnaji a vyhrát ho. Dnešní finále proto bylo velmi emotivní. Publikum bylo úžasné a chci poděkovat všem, kdo byli součástí turnaje," řekla Halepová, která hrála na domácí půdě až dosud jen Fed Cup a turnaje ITF. Právě v Bukurešti ale vybojovala hned čtyři ze svých šesti titulů.

Rumunská tenistka navíc udělala další krůček směrem k premiérovému startu na Turnaji mistryň, který se bude letos konat poprvé v Singapuru. V hodnocení letošní sezony je Halepová na druhém místě se ztrátou pouhých 11 bodů na vedoucí Marii Šarapovovou.

"Moc si přeju dostat se do Singapuru a odvést tam dobrou práci. Chci hrát každý zápas a každý turnaji a v žebříčku se posouvat co nejvýš," řekla Halepová.

Vinciová dnes ve svém celkově 11. finále utrpěla teprve druhou porážku. "Od včerejška jsem věděla, že to bude moc těžké utkání. Simona je neuvěřitelná tenistka, hraje fenomenální hru. Ale jsem ráda, že jsem si tu zahrála své první letošní finále ve dvouhře," řekla jednatřicetiletá Italka, jež byla letos jen jednou ve čtvrtfinále a v Bastadu ukončila sérii pěti porážek.

- WTA INTERNATIONAL BUKUREŠŤ -
(Rumunsko, antuka, 250.000 dolarů)
nedělní výsledky (13. 07. 2014)
• Dvouhra - finále •
Halepová (1-Rum.) - Vinciová (2-It.) 6-1 6-3
• Čtyřhra - finále •
Bogdanová/Cadantuová (Rum.) - Büyükakcayová/Knappová (Tur./It.) 6-4 3-6 10-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
Frick
Asi jako se zlatý generaci nepovedlo vyhrát domácí MS (ten Roachův nájezd člověk nezapomenu), tak Petra čeká na triumf z (kvalitního) domácího turnaje....

Možná, kdyby ho hrála v roce 2010....
Reagovat
Frick
Že v zemi, kde se městem toulaj smečky toulavých čoklů, kde v kanálech žijou HIV+ děti bez domova, kde před 25 lety roztřilel polní soud ex-prezidenta kulometem, můžou pořádat ATP i WTA turnaj...
Reagovat
George_Renel
http://ostrava.idnes.cz/petra-kvitova-ve-fulneku-0x6-/ostrava-zpravy.aspx?c=A140713_195622_ostrava-zpravy_ert#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6
Reagovat
PetaM
Pěkný pěkný :)
Reagovat
smazaný uživatel
myslím, že Petře nemusely namalovat zbrusu nový obličej. Ten původní je hezčí :-) A co ty vlasy? CHm, chm.

Petra v teplákách a normálním tričku a se spocenejma, mastnejma vlasama je stejnak nejhezčí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace! Je vidět, že ten útok na post světové jedničky myslí opravdu vážně. Teď už stáhla Mashu v Race žebříčku na 11 bodů... Přesto věřím, že na konci sezony bude úspěšnější Masha. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tuším, že před časem byla situace kdy se dvě praly a smála se ta třetí. V.A. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jj, ještě se to může zamotat. Hlavně v případě, že titul z US Open shrábne někdo jiný než tyhle dvě hráčky.
Reagovat
smazaný uživatel
;)ano, ano...vsichni Masa, nebo Simona...ale kdo vi, tady se zapomina i o tzv. vedlejsich vlivech;)

Spicka se vyrovnava. Bude take zalezet na losech. Viktorka urcite muze obe nejen potrapit, nova gazela Garbina muze na tech betonech byt take nebezpecna, nebo Evzenie, je to v USA, takze se Sloane se musi pocitat, do toho se urcite aktivne zapoji Venus, nesmi se zapominat, ze Serena sice nekde na trave padla, buh vi proc, ale kdo vi, se probudi a zase budou praskat struny;) A ted jeste, kdo vi, kdo nas vsechno prekvapi, jak to uz ve WTA byva, ... nesmi se zapominat o Lucce, nase Lucka muze potrapit kde koho na tech betonech a v takovem rozpolozeni...;)

A napada mne plno dalsich hracek, ktere dokazi dost dobre drzet vymenu...a prekvapit. Aga dostala facku, a tak kdyz dostane facku, vzdy ma lepsi vlnu;)
...mno....ono, aby se nakonec nechlamala Petra;D))) ale u ni bude asi kazdy zapas dost boj, takze jen prat malo vlhkosti a rychly povrch...prani asi tezky...ale kdo vi, treba zacne koncit co druhou vemenu na siti...

predpoklady by tu mohly byt, ale uvidime asi az za par tydnu, jak to bude vypadat;)
Reagovat
VlS
V Camile můžou buchnout saze a může vyřadit kohokoliv v 1. kole, protože nejspíš nebude nasazená. Madison předvedla potenciál, Vika pravděpodobně nebude v osmičce a může taky vyautovat kohokołiv.
Vydržme s tím počítáním zajíců až po honu.
Reagovat
darek.vrana
A co teprv když bouchnou saze v Báře...;)
Reagovat
VlS
Jo, to taky :-))
Reagovat
dadaft
Kanaďané mají o tom, co se bude dít na betonech poměrně jasno:)):

bude to souboj Shara Family vs. Genie Army
------------------------------------------------ --------------------------
http://www.rogerscup.com/women/english/home.php

(a snad akceptují i Team Vika).))

letošní Rogers Cup bude hustý --- diváci Genii poženou k titulu.
Reagovat
smazaný uživatel
Já ne :D
Reagovat
smazaný uživatel
to bylo na tebe samozřejmě :D
Reagovat
smazaný uživatel
To mi došlo. :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist