V Brisbane jsou v semifinále dva Češi. Po boji uspěl i Berdych

8. 1. 2010, 08:46
Aktuality 14
ATP BRISBANE - Nejen obhájce titulu Radek Štěpánek, ale i jeho daviscupový kolega Tomáš Berdych postoupil do semifinále turnaje v Brisbane. Rodák z Valašského Meziříčí měl však dnes velké problémy s Brazilcem Belluccim, kterého zdolal až ve třech setech.
Tomáš Berdych

Český tenista Tomáš Berdych zahájil sezonu v Brisbane s novou raketou značky Head. Změna mu, zdá se, prospěla. Po hladké výhře nad Lindahlem a deklasování Baghdatise si dnes poradil i s osmým nasazeným Brazilcem Thomazem Belluccim.

Čtvrtfinálové vítězství se ale nerodilo snadno. Jihoameričan, který Berdycha předloni porazil na challengeru v Prostějově, dlouho vzdoroval. Čtyřiadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí se z postupu radoval až po dvou a třičtvrtě hodinách, když vyhrál 7-6 2-6 7-6.

V rozhodující třetí sadě ztratil při svém podání jen čtyři míče a v tie-breaku měl pevnější nervy. "Byl to těžkej zápas, velká bitva, ale Tomáš zvládl třetí set nad poměry. Ve zkrácené hře už jsem mu věřil, že to zvládne," řekl ČTK Berdychův trenér Tomáš Krupa.

Čtvrtý nasazený Berdych si v loňském roce zahrál semifinále jen jednou. Tehdy na antuce v Mnichově nakonec triumfoval. I předchozí semifinálovou účast v Tokiu 2008 proměnil v titul.

Před sezonou neměl Berdych po prosincovém finále Davisova poháru příliš času na přípravu. Přesto začal rok skvěle, nejlépe za uplynulé čtyři roky. "Na velké změny nebyl čas, ale pracujeme dlouhodobě a možná pomáhá, že je Tomáš pořád v zápasovém tempu a drží. A přes prohru se Španěly mu může pomáhat i Davis Cup," řekl Krupa.

Berdych v Austrálii hraje s novou raketou. Podle všeho opustil značku Dunlop a rok 2010 začal s raketou Head. "Nechtěl bych to moc komentovat, není to úplně smluvně dořešeno," řekl Krupa.

Berdychův semifinálový soupeř vzešel o pár hodin později z duelu nasazené jedničky Andyho Roddicka s Francouzem Richardem Gasquetem. "Já bych radši Roddicka, protože chci, aby hrál s těma nejlepšíma. A to je cesta jak se k nim přiblížit," vyslovil své přání Krupa.

A Roddick mu ho splnil. Američan, který propásl závěr loňské sezony kvůli zranění kolena, znovu neztratil set ani podání a francouzského soka zdolal i s výraznou pomocí 16 es 6-3 7-6.

Český tenista se s Roddickem střetl naposledy loni ve Wimbledonu, kde s pozdějším finalistou neuhrál ani set.

Už včera se mezi nejlepší čtyři hráče turnaje dostal obhájce titulu Štěpánek, kterého v semifinále čeká třetí nasazený Monfils.

- ATP 250 BRISBANE (Austrálie, tv. povrch, 372.500 dolarů) -
páteční výsledky (08. 01. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Berdych (4-ČR) - Bellucci (8-Braz.) 7-6(4) 2-6 7-6(3)
Roddick (1-USA) - Gasquet (Fr.) 6-3 7-6(5)

Semifinálové dvojice: Roddick (1-USA) - Berdych (4-ČR), Štěpánek (2-ČR) - Monfils (3-Fr.).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
No to zase bylo!!!!!!
Sledovala jsem zápas poctivě jako vždy na tenis live. Po úvodním breaku Toma. jsem myslela, že to bude rychlovka, procházka růžovým sadem,ale chyba lávky. Podle vývoje mám pocit, že mu moc nešlo první podání.No prostě opět, vzhledem k tomu konci pěkné nervy. Málem jsem přišla pozdě do práce,protože jsem chtěla ten nervák s ním prožít až do konce a vyplatilo se. Na Andyho no to ale musí určitě jinak. Hlavně 100% první podání. Každopádně gratulace a jen tak dále.
Reagovat
EllNino
Ja finale vidim na Stepanek-Roddick
Reagovat
smazaný uživatel
ad zmazavanie príspevku: bojím sa,že keď to nerobili doteraz pri xenofóbnych príspevkoch iného miestneho šaška,tak s tým nezačnu ani teraz...
Reagovat
a.magerova
Už to smazali :-))
Reagovat
smazaný uživatel
tak ako vidím,tak začali :-)tak len dúfam,že v tom budú pokračovať:-)
Reagovat
smazaný uživatel
jj,už som si všimol:-)
Reagovat
carolyn
Nj už bylo načase to tu trošku kontrolovat :-)
Reagovat
a.magerova
carolyn: už je líp? Jsem včera fandila i za Tebe, ufff :-))
Reagovat
carolyn
Jé dík žes fandila, to je dobře, ted čučím na Nadala.
Reagovat
a.magerova
Taky budu sledovat, ale v TV a mimo dosah PC, takže papa a fandím R+R i když to vidět nebude :-))
Reagovat
carolyn
tak máš po R+R, ale neva i tak to bude zajímavé :-))
Jako řekla bych že Rožér na to dnes trochu házel bobek :-D
Reagovat
a.magerova
No jo no, šetříme síly na AO. Beru to pozitivně, že jako zítra se budu dívat bez nervového vypětí :-))
Reagovat
a.magerova
Kluci naši zlatí ... děláte mi radooost :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist