V Asii se nedařilo, ale snad jsem si schovala energii, doufá Kvitová

22. 10. 2015, 17:39
Aktuality 28
Když loni dorazila na Turnaj mistryň, měla za sebou úspěšné asijské turné, jenže v Singapuru už neodolala únavě. Letos se Petře Kvitové před závěrečným podnikem sezony nedařilo. Snad jsem si aspoň schovala nějakou energii, doufá česká jednička krátce před začátkem prestižního podniku.
Petra Kvitová

Stejně jako před rokem odehrála Petra Kvitová mezi US Open a Turnajem mistryň jen dva turnaje. Zatímco loni si z Wuhanu odvezla titul a v Pekingu došla do finále, letos si na obou turnajích připsala dohromady jedno vítězství.

"Neodehrála jsem v Asii tolik zápasů, kolik jsem si představovala, ale na druhou stranu jsem si snad nějakou energii schovala na Singapur a na Fed Cup," řekla Kvitová v telefonickém rozhovoru s médii ze Singapuru, kam přiletěla v úterý.

Před rokem po úspěšné asijské šňůře na Turnaji mistryň dva zápasy prohrála, jeden vyhrála a vypadla ve skupině. "Přeci jen to tady loni nebylo nejlepší," vzpomínala na únavu. Nyní je v opačné situaci - zápasů odehrála málo a měla čas na přípravu v Prostějově. "Doufám, že by se to mohlo letos otočit," řekla světová pětka, která si v Singapuru zvyká na časový posun i na pomalejší dvorec. Zatím trénovala s koučem Davidem Kotyzou a s Agnieszkou Radwaňskou, s níž si na Masters zahrála při všech svých účastech. "Další den bych si měla zahrát se Španělkou Muguruzaovou, zatím jsou holky svolné si společně zatrénovat," uvedla.

Na dálku sledovala, zda se mezi osmičku pro dvouhru dostane i Lucie Šafářová. "Bude super, že tady budeme dvě ve dvouhře," řekla Kvitová. Na otázku, jestli by chtěla krajanku potkat ve skupině nebo až ve finále, řekla: "To je mi asi jedno. To se stejně nedá vybrat."

Letošní vítězka tří podniků WTA se na Turnaj mistryň kvalifikovala popáté v kariéře. Při své premiéře v roce 2011 v Istanbulu vyhrála.

Čtrnáct dnů po Turnaji mistryň čeká Kvitovou finále Fed Cupu s Ruskem, v němž bude jedničkou domácího týmu v Praze. České tenistky si zahrají o čtvrtý titul za pět let a znovu se budou muset vypořádat i s únavou, o které mluvil při dnešní nominaci kapitán Petr Pála. "Nevím, o čem kapitán mluvil, když se vždycky vyhrálo," vtipkovala Kvitová. "Je to konec sezony, každá z nás je unavená. Konec sezony je náročný, ale budu stoprocentně připravena se o mísu porvat," uvedla.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

28
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
peggy
Slecna Kvitova jen fnuka,kdyz ji to nejde at skonci,penez ma dost,nic nepodporila at jde do Sveho Monaka.Tady byt nemusi.
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitova nahradit slovem peggy.
Reagovat
solim2007
Už to nehul!
Reagovat
FulnekUltras
žádnou pochybnou energii z Langerových fotovoltaických elektráren !!!!! ;)

Máš to v sobě - poooooooooooooojď !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Frick
Kdyby ano, tak kam by se dal dát ten termín?
Reagovat
lars
po wimblu
Reagovat
Frick
No ale tam odpočívaj. Já beru ty tři volný tejdny jako takovou "letní pauzu".

Navíc LOH, i když to je jen v 25% sezónách....
Reagovat
smazaný uživatel
Na konec sezony, kam asi.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, blbě jsem si to přečetl. Špatná odpověď.
Reagovat
misa
Petru chválím, že i přes mnohé úspěchy má pořád Fed Cup ráda a hlavně se vyjadřuje kriticky o možné změně formátu na x týmu na jednom místě. O tom se vyjádřila, že by to pro ni už nebyl Fed Cup.
Reagovat
skott
Já se spíš divím, že se o podobných změnách vůbec uvažuje. Jakoby si uvnitř ITF nepamatovali ta fiaska z přelomu tisíciletí, kdy se formát FC měnil rok co rok - jednou ¨final four¨, podruhé osm týmů, různá místa konání... nemluvě o divácích, kteří jakžtakž chodili na domácí, ale třeba v Madridu jeden ročník hrály Rusky s Belgičanka skoro bez diváků. Fed Cup by nějaké oživení potřeboval, ale vracet se k tomu, co jednou nefungovalo je nesmysl.
Reagovat
smazaný uživatel
Je otázka, jestli to s těma změnama nakonec bude tak horký, nedávno byly volby předsedy ITF a jak už to tak u voleb bývá, tak ti kandidáti na sebe museli nějak upozornit, takže se každý z nich pochopitelně vytasil se spoustou zlepšováků, a zdaleka nešlo jenom o týmové soutěže. O pár těch zlepšovácích jsem četl, většinou to teda byly ukrutný hovadiny..
Reagovat
lars
jaky ukrutny hovadiny?
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.idnes.cz/tenis-davis-cup-novy-prezident-dma-/tenis.aspx?c=A150730_191650_tenis_rou
Reagovat
tommr
hezký shrnutí:
http://www.wtatennis.com/news/article/5085765/title/5-reasons-to-watch-petra-in-singapore
Reagovat
EllNino
Petro, měla jsi říct "Ano, chci Lucku do skupiny, abych měla jistou výhru" :D :D ne jen tak rejpám
Reagovat
smazaný uživatel
Já se obávám, že Lucka ve skupině bude jistá výhra nejen pro Petru. Ale třeba překvapí :) I když reálnější je ten úspěch v deblu.
Reagovat
EllNino
to si nemyslím, teď už není pod tlakem "Musím se dostat na TM" a navíc tu od ní nikdo nic nečeká :)
Reagovat
sprchon
Přesně tak. Dá se říct, že nemá co ztratit (teda v singlu). :) Má ještě pár dní na to, aby se trošku rozehrála, odpočinula si a dala se do pohody. A pak se uvidí. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
teď to budou všechno vyrovnané zápasy,ale Petra by měla být nejnabitější.
Reagovat
smazaný uživatel
měla 1 hodně vysoký vrchol v Madridu(zajímavé,jak jí to tam svědčí),tam i Serena mohla závidět, ani v New Havenu už to tak suverenní nebylo . Je divné ,že na takovém vrcholu není schopna zůstat déle. Teď to chci zakřiknout
Reagovat
gigin
Proč by měla být nejnabitější?
Reagovat
smazaný uživatel
hrála nejmíň a vzhledem i k FC se asi neflákala
Reagovat
Lunej..
Já četla nejlabilnější :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky :D
Reagovat
Lunej..
KZFFPK - se nezapře :D
Reagovat
slacker
ja ne, ja umim cist
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist