V 15 letech vydělala přes dva miliony. Koupím dárky rodině a něco pro sebe, přemýšlí Kosťuková

17. 1. 2018, 11:59
Aktuality 11
Mladičká Marta Kosťuková se chystá z prémií za úspěšné účinkování na Australian Open pořídit dárky pro svou velkou rodinu i pro sebe. Patnáctiletá Ukrajinka si postupem do 3. kola úvodního grandslamu sezony zajistila minimálně 142.500 australských dolarů (asi 2,3 milionu korun). To je zhruba sedmnáctinásobek toho, co si dosud tenisem vydělala.
Profily hráčů
Marta Kosťuková

Když přemýšlí, co bude s takovou sumou dělat, zatím příliš neuvažuje o nějakých velkých investicích. "Možná nejdřív začnu nakupovat dárky pro rodinu, samozřejmě. Protože mám velkou rodinu. A pak taky trochu pro sebe," řekla novinářům po výhře 6-3 7-5 nad domácí držitelkou divoké karty Olivií Rogowskou.

Kosťuková je dcerou tenisových rodičů a jejím manažerem je bývalý tenista Ivan Ljubičič, který spolupracuje také se Švýcarem Rogerem Federerem. Rogowské loňská vítězka juniorky na Australian Open nasázela 22 vítězných úderů.

Měla ale problém kontrolovat emoce, když ji rozhodčí napomenul za nepovolené koučování, protože na ni matka gestikulovala z hlediště. "Byla jsem vzteklá, protože jsem neviděla, co mi mamka ukazuje. Když rozhodčí nahlásil porušení pravidel, říkala jsem mu, že jsem ji ani neviděla. Že přísahám, že jsem neviděla, co mi ukazovala," líčila Kosťuková.

Po zápase si pak nemohla ani dočíst všechny gratulace, protože jí matka sebrala mobilní telefon. Nechtěla, aby si její dcera četla u jídla. "Řekla mi, abych nechala ten telefon být a pořádně se najedla. Protože jsem neměla normální snídani, a proto jsem se na kurtě cítila dost špatně," vyprávěla Kosťuková, jež je historicky nejmladší hráčkou ve 3. kole Australian Open. Na grandslamu byla ještě mladší tenistka naposledy na US Open 1997, kde oslnila Chorvatka Mirjana Lučičová.

Kosťuková si uvědomuje, že tlak kolem sebe nesmí příliš řešit. "Byla jsem perfekcionistka, ale musím se teď změnit, abych se ze všeho nezbláznila,“ uvedla teenagerka.

Hráčka ze šesté stovky světového žebříčku se nyní utká s hvězdnou krajankou Elinou Svitolinovou. Světová čtyřka po výhře nad českou tenistkou Kateřinou Siniakovou přiznala, že mladou tenistku ze své země vůbec nezná. "Poprvé jsem o ní slyšela, když tady vyhrála," poznamenala.

Kosťuková ještě o dalším zápase nepřemýšlí. "Pořád jsem emocemi v tomhle zápase. Mám pocit, že se každým zápasem zlepšuju," dodala.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
brixner
Já v jejím věku pamatuju spolužačky takové pipinky, ještě ani náznak cecíků, samé hihihi a hohoho a my kluci vlastně taky...No a teď se tu prohání "patnáctka" s pálkou, dobře a pevně stavěná a osvalená, při hře docela klidná a jde jí to víc, než dobře! Ten pravidelný tréning, co já vím...řekněme od jejích osmi let, prostě dělá své, vyvine se nejen fyzicky, ale asi i dost mentálně a potkat jí na ulici, tak si myslím, že se ohlížím za pěknou "dvacítkou!" Tahle holčina se mi fakt líbí a myslím, že třeba s Ostapkou by mohla za čas dost promlouvat do té džungle WTA! Při hře mi chvílemi připomínala Genii, na tiskovce jako bych viděl Petru před pár lety...Nemyslím si, že by to tady mohla vyhrát, každopádně o ní asi ještě uslyšíme, mě se tedy fak líbí! Časy Sam nebo Kuzny jsou už pomalu pryč, takže hrrr na nový masíčko :-)
Reagovat
a.magerova
A jééé je... tuším, že vize mladé bohaté pěkné sousedky Tě donutí shánět bydlení na Ukrajině... ;-)
Reagovat
Fandina
:-))
Sam a Kuzna jsou tvoje typy? Tak to jsem nevěděla.

A nemyslím tipy, ale typy. :-))
Reagovat
hippos
Fandino, ukaz frndinu
Reagovat
Fandina
trapné
Reagovat
hippos
zaplatim ti
Reagovat
brixner
No tak Sam se mi jako žena líbí, Kuzně jsem prostě jen fandil...
U Martičky to zabalím vše do jednoho a budu jí fandit a u toho slintat, no :-) Na Ukrajinu bych se určo nestěhoval, i když - pár mých známých Ukrajinu navštivili a byli z ní vcelku unešeni, příroda, lidi a tak. Týhle Martičce bych klidně dělal kedyho - nosil bych jí pálky a míčky a potřeby pro její dny, ale jen v naší domovině, Čendu ukrajinsky až asi nenaučím a mě stačí němčina, angličtina a čeština. Ale když je to nutný, mluvím čínsky, rusky, bulharsky, maďarsky, rumunsky, tibetsky, svahilsky, brazilsky, indonésky, australsky, pražsky, brněnsky, plzeňsky, cigánsky, tatarstánsky, občas i táram slovensky, to podle toho, na koho narazim! To víte, lingvistika - to je moje ! ;-)
Reagovat
Fandina
Jj Sam je hezka, souhlas. :-)
Videla jsem ji i zblizka. Kuznu take. Je to symposka. :-)
Reagovat
Fandina
Tak to jsem nevěděla, že spolupracuje s Ljubičičem, ten je i manažerem Berďi.
Reagovat
fujtajblick
se k ní všichni slétli po tom, co vyhrála loňskou juniorku
Reagovat
skott
Nesmysl. Ljubicic s ní začal spolupracovat dlouho před tím než vyhrála juniorku AO. Naopak on má na jejím úspěšném přehodu z tennis europe do 14 let na juniorské ITF a nyní dospělý tenis velký podíl.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist