Uzdravený Del Potro vyřadil ve 2. kole ve Wimbledonu Wawrinku

1. 7. 2016, 17:50
Aktuality 11
Argentinský tenista Juan Martín del Potro vyřadil ve Wimbledonu čtvrtého nasazeného Stana Wawrinku. Bývalý vítěz US Open dnes ve druhém kole na trávě v All England Clubu porazil švýcarského soupeře 3-6 6-3 7-6 6-3.
Juan Martín Del Potro

Del Potrovi sice aktuálně patří ve světovém žebříčku až 165. místo, jeho výhra ale není až tak překvapivá. Sedmadvacetiletý Argentinec už byl čtvrtý na světě a ve Wimblednu si v roce 2013 zahrál i semifinále. Jeho kariéru však poté přibrzdily problémy se zápěstím.

Levé zápěstí měl operované třikrát a pravé jednou, letos se ale zdá, že je definitivně zpět. Grandslam hraje znovu po dvou a půl letech a s Wawrinkou si po dnešní výhře vylepšil bilanci na čtyři výhry a dvě porážky.

Vítěz US Open z roku 2009 zvládl zápas s Wawrinkou pod zataženou střechou centrkurtu a byl lepší v delších výměnách. Při mečbolu mu Švýcar, který vyhrál loni French Open a předloni Australian Open, pomohl chybou z bekhendu.

"Jsem na živu, ale třesou se mi ruce, protože to je pro mě senzace. Porazil jsem jednoho z nejlepších hráčů současnosti. Nečekal jsem, že můžu vyhrát, ale po prvním setu jsem hrál mnohem lépe a užíval si skvělou atmosféru," řekl Del Potro.

• WIMBLEDON 2016 •
Velká Británe, tráva, 13.163.000 liber
páteční výsledky mužů (01. 07. 2016)
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (10-ČR) - Becker (Něm.) 6:4, 6:1, 6:2
Del Potro (Arg.) - Wawrinka (4-Švýc.) 3:6, 6:3, 7:6 (7:2), 6:3
Tsonga (12-Fr.) - Mónaco (Arg.) 6:1, 6:4, 6:3
Pouille (32-Fr.) - Young (USA) 6:4, 6:3, 6:3
F. López (22-Šp.) - Fognini (It.) 3:6, 6:7 (5:7), 6:3, 6:3, 6:3
Kyrgios (15-Austr.) - Brown (Něm.) 6:7 (3:7), 6:1, 2:6, 6:4, 6:4
Isner (18-USA) - Barton (Austr.) 7:6 (10:8), 7:6 (7:3), 7:6 (10:8)
Dvouhra - 3. kolo:
Federer (3-Švýc.) - Evans (Brit.) 6:4, 6:2, 6:2

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
-hernu uroven-tyka sa Garbine Muguruza,ktorej velmi velmi fandim,pardon
Reagovat
smazaný uživatel
Blahozelam,zelam,aby sa dostal co najdalej.Som vytrvala fanusicka J.M.del Potra+M.Cilica,A.Zvereva,jedno maju spolocne,su vysoki hraci!Naviac J.M.del Potro ma este moj obdiv-poznam to -zapastie,ja este stale cvicim svoje zapastie,tiez svoje zapastie silne potrebujem!J.M-del Potro je pre mna motivaciou!---------------P.S.Tiez som fanusickou Garbine Muguruza,K.Pliskovej a som rozcarovana i smutna,ze obe su uz"za branou"Hlavne Garbine..skodaaaaaaaaaaaaa,ale musim uznat,ze Garbine nemala svoju hernu,co ma nekonecne mrzi!
Reagovat
d@ve
Doufám, že to ještě na tomto turnaji zúročí. :)
Reagovat
Mayo
Fantááááááázia, tušil som, že by to mohol Juančo dať. Wawrinka je na tráve odvar. Bodaj by DelPo išiel, čo najďalej a je len škoda, že neni vo vrcholnej forme a že je po zraneniach lebo by podľa mňa patril na ašpiranta na titul. Vamos ! (:
Reagovat
panzer.dragon
nejde si takhle náhodou delpo pro titul?
Reagovat
kada.tom
leda opravdu náhodou, nehrál nijak extra výjimečně, to utkání si hlavně prohrál sám Wawrinka, ale Juanovi fandím, aby třeba nějaké to kolo udělal :-)
Reagovat
Fandina
Nevěřil, že může vyhrát. A co teprve kdyby věřil. Gratulka k postupu.
Reagovat
Jan
Kdyby věřil, tak vyhraje taky :)
Reagovat
Fandina
Třeba by vyhrál snadněji ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
anebo naopak, takhle mohl hrát uvolněněji.
Reagovat
Fandina
Jo jo, je dobrej.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist