Úvodní duely Bílé skupiny zvládly lépe Zvonarevová a Jankovičová

4. 11. 2008, 17:08
Aktuality 33
Ruská tenistka Věra Zvonarevová si připsala první vítězství na Turnaji mistryň, který dnes začal v Dauhá. Devátá hráčka světa porazila svou krajanku Světlanu Kuzněcovovu po setech 6-2 a 6-3. Přiblížila se tak k postupu z Bílé skupiny, podobně jako světová jednička Jelena Jankovičová a vítězka letošního Wimbledonu Venus Williamsová ze skupiny Kaštanové.
Věra Zvonarevová

Věra Zvonarevová, která v žebříčku figuruje na devátém místě a k účasti na závěrečném turnaji roku jí pomohlo dlouhodobé zranění Marie Šarapovové, lépe zvládla úvod souboje se Světlanou Kuzněcovovou, v němž rychle sebrala své soupeřce podání. Kuzněcovová první set nevzdala a v silném větru si dokázala vypracovat tři brejkboly. Zvonarevová ale pokaždé nebezpečí zažehnala a za stavu 5-2 naopak své krajance prolomila servis podruhé.

Ve druhé sadě už Kuzněcovová dokázala podání soupeřky prolomit, dokonce hned dvakrát. Věra Zvonarevová ale dál tvrdě trestala příležitosti, které si proti světové sedmičce Kuzněcovové vypracovala: ze tří brejkbolů využila všechny a za necelých 80 minut zvítězila 6-2 6-3.¨

"Dnes to byl moc, moc obtížný zápas, hodně tu dnes foukalo. Poslední dva měsíce jsme hrály v hale, proto to bylo obtížné," řekla po utkání Zvonarevová, pro kterou je účast v Dauhá druhá na Turnaji mistryň v její kariéře. "Za těchto podmínek to byl těžký vstup do zápasu pro obě. Nedokázaly jsme se dostat do rytmu a zvyknout si na vítr. Já jsem prostě jen bojovala a pak se konečně do rytmu dostala."

Ve druhém utkání Bílé skupiny se o první vítězství porvaly Srbky Jelena Jankovičová a Ana Ivanovičová.|

Světová jednička Jelena Jankovičová udělala první krok na cestě za premiérovým velkým titulem, když ve svém úvodním utkání na Turnaji mistryň v Dauhá porazila krajanku Anu Ivanovičovou.

Jankovičová nad svou krajankou zvítězila teprve podruhé z osmi vzájemných duelů a po výsledku 6-3 6-4 potvrdila skvělou formu z konce sezony, kdy vyhrála tři tituly a postoupila i do finále US Open.

Dnešní program v Dauhá zakončil úvodní duel Kaštanové skupiny mezi Dinarou Safinovou a Venus Williamsovou.

Z vítězství 7-5 6-3 se radovala Američanka Venus Williamsová, Ta sice v prvním setu prohrávala 1-4, ale od té doby se pětinásobná wimbledonská vítězka začala prosazovat více. Safinová v úvodní sadě nevyužila šest brejkbolů a dvakrát promarnila vedení 40-0 při svém servisu. Druhý set už byl v režii psychicky silnější Williamsové.

Program prvního kola zkompletuje ve středu Serena Williamsová s Jelenou Dementěvovou.

TURNAJ MISTRYŇ DAUHÁ (Katar, tv. povrch) - úterní výsledky:
Bílá skupina:
Zvonarevová (Rus.) - Kuzněcovová (Rus.) 6-2 6-3
Jankovičová (Srb.) - Ivanovičová (Srb.) 6-3 6-4

Kaštanová skupina:
V. Williamsová (USA) - Safinová (Rus.) 7-5 6-3

TenisPortal.cz, ČTK, pva, Luboš Zabloudil

Komentáře

33
Přidat komentář
smazaný uživatel
Safina velmi dobře začala..a to bylo vše. Místo aby si v klidu pohlídala konec prvního setu, tak vybouchla. Občas mi přijde, že i domeček z karet je pevnější, než její psychika. Pak je bojovnost a kvalita úplně k ničemu. Tohle pro mě není budoucí světová jednička, jak se tu často píše.
Reagovat
skott
Zase neprehanej, brepto;-) Byl to jen prvni zapas, dolehla na ni tiha premiery na Turnaji Mistryn.Skoda jen, ze neziskala alespon set, herne horsi nebyla.Soudy, jestli ma nebo nema na prvni misto nelze delat na zaklade tohoto vypadku.
Reagovat
smazaný uživatel
A to byl první výpadek? Víš, zaslepený jsi možná ty ;-). Neříkám, že byla herně horší, ale k čemu jí to bylo? Často Safinu omlouváš, jednou na ní dolehne domácí prostředí, pak zase premiéra na turnaji mistryň..pak zase vítr na US open.. Ona to prostě nemá v hlavě srovnané a měla by s tím něco udělat, pokud chce být jedničkou a vyhrávat GS. Jinak je docela vtipný, že mě unáhlených soudů obviňuješ zrovna ty :-D.. když si tu před pár dny říkal o Djokovičovi, že vypadne z top pětky. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě v průběhu finále OH jsem si myslel, že je pro nejbližší dobu neporazitelná. Pak tenhle dojem rychle začal dostávat na frak. Na USO ve 3. kole téměř vypadla s outsiderem, SF hrála jako kdyby vůbec neměla natrénováno jak hrát při větru!!!!, dojem z Tokia zachránila až v závěru turnaje, následně dostala po hubě od Venus a nakonec podzimní pokles ukončila školáckým závěrem se Zvonarevkou, kdy se nezmohla ani na třetí set a kde byla tak jasnou favoritkou, že jsem po delší době na ní dost vsadil.
Skottík pořád věří, že v dalších zápasech přece jen uspěje. Když už ta tíha (snad) nebude doléhat.
Reagovat
skott
Myslim, ze sem napsal neco ve smyslu "mel by se obavat" (Djokovic).U nej je situace jina, souperi se zlepsuji a jeho vykony jdou dolu viz. trapas s Karlovicem a Hanescem.Tlak na Dinaru je velky, neni zvykla jit do zapasu s Williamskama jako favoritka.Ale dulezite je, ze herne na to ma.Staci zustat v klidu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, takže jsi soudil ze dvou horších turnajů ;-) navíc na konci sezony..
Safina na to herně má, to souhlasím..ale to, aby zůstala v klidu je pro ní to nejtěžší. ;-) Na psychice se pracuje hůř, než třeba na forhendu. Pokud zkrotí své nervy a stane se dlouhodobě jedničkou, pak se tu milerád fandům omluvím za to, že jsem jí nevěřil ;-).
Reagovat
skott
Neboj, o omluvu se v kvetnu prihlasim;-)) Djokovic v prubehu roku spise stagnoval (hlavne ve srovnani s lonskem a AO), zatimco nekolik potencilanich souperu slo nahoru.Jinak mas samozrejme pravdu, ze na psychice je tezsi pracovat.To je hlavni ukol na prazdniny pro Dinu.
Reagovat
smazaný uživatel
Kecáme. V květnu to ještě nebude dlouhodobě, pokud vůbec #1 příští rok bude, když jí Jelena uteče. Je velký rozdíl uhrávat průměrné body, co stačí na pětku nebo osmičku, nebo vysoké body, co jsou potřeba na špici. Na to se musí pravidelně něco uhrát na GS (výhra nebo finále) a sem tam vyhrát i další turnaje. Při její psychice právě při klíčových utkáních sezóny úspěšná moc nebude. Předpokládám.
Reagovat
skott
No, jesteze nejsi v jejim realizacnim tymu;-)ty bys ji vazne dokazal povzbudit...
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem jenom pořádně vytočenej. Tu sobotu při Wimbledonu jsem ani nemohl usnout. Když prohrála v Moskvě, musel jsem se uklidnit textem, co se ti tak nelíbil (s nadpisem Studený obklad si vem sám!). Takhle to dopadá, když se zblbne. Nebudu to sledovat a budu mít klid.
Reagovat
smazaný uživatel
Nojo, fandění jsou někdy nervy. Ale ta věta "Nebudu to sledovat a budu mít klid" je jen takové plácnutí, které jistě nemyslíš vážně ;-).
Reagovat
smazaný uživatel
Že já vůl to tam psal.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, já jsem vůl, že jsem zbytečně reagoval.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak úplně mimo ta má věta není. Několik let jsem totiž klid měl a vůbec jsem nevěděl, co se v tenise děje. Jelikož zprávy v TV nesleduju, noviny skoro nečtu, tak jsem byl jednou dost překvapený, že nějaký Švýcar s divným jménem už potřetí vyhrál Wimbledon :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha..to jsem netušil :-). Ale cesta zpět do klidu by byla hodně těžká ;-) člověku to už nedá..
Reagovat
smazaný uživatel
Do klidu mě dostal nedostatek tenisu v ČT, možnost koukat na cizí programy jsem tehdy neměl. Navíc mě výrazné úspěchy "Američana" Samprase nijak nebraly, můj jasný neoblíbenec. Belgičanky jsem zaregistroval až v závěru, v případě nehezké úspěšné Henin naštěstí. Teď, když opakovali loňské finále z Madridu, jsem si to znova potvrdil. Nechci se dívat, nelíbí se, žádné sympatie, je naštěstí konec.
Reagovat
skott
Az do stavu 5-4 hrala Dinara famozne, ale takoveho kolapsu je schopna jenom ona...V prvnim setu ztratila tri brejky za stavu 3-0 a 40-0, potom promarnila nekolik setbolu a na zaver i vlastni podani za stavu 5-5 a 40-0.Neuveritelna sebedestrukce a sedm dvojchyb!
Reagovat
smazaný uživatel
O mně prosím dál piš, že jsem pesimista. Naposled, když jsem se zděsil z výsledku losu. Tvůj optimismus se trochu začíná hroutit. Dvojchyby příčinou prohry nejsou, ty se hned poté dají napravit dobrou hrou, když to ovšem jde jak má a tlak z podařeného podání vyústí ve vítězný míč.
Reagovat
skott
Tak nevim jestli si to videl, ale v tomhle pripade dvojchby hraly obrovskou roli.Dokud nezacla podavat na zisk sady, zadnou neudelala.Pak prisly hned tri a rozhodujici brejk.Ve druhem setu svoje podani na zacatku ztratila opet dvojchybou.
Reagovat
skott
a nebyl sem nadseny z toho, ze Dinara je ve skupine s Williamskama, ale z toho, ze Rusky jsou rovnomerne ve dvou skupinach...
Reagovat
smazaný uživatel
7 nikdy nezpůsobí prohru zápasu. Může jich mít mnohem víc, může občas prohrát svoje podání, ale kdyby byla na returnu dobrá i dnes, tak by ztrátu snadno vyrovnala při podání Venus. Chce-li být nejlepší, jak se chvástala, když kvůli tomu vynechala Fedkap.
Reagovat
skott
Samy o sobe mozna nezpusobi, ale na dnesnim zapase bylo videt jak ovlivni jeji hru.Jako by mela pocit, ze nestoji spravne na podani, nenadhodi do spravne vysky, neuderi micek ve spravnem smeru...A vime jak je to pro Dinaru dulezite, vsechno strojove opakovat.A ze by nereturnovala dobre se rict uplne neda, pri podani Venus to temer vzdy dotahla na shodu.Venus byla k porazeni, rozhodne snadneji nez ve Stuttgartu.Dulezity bude zapas se Serenou aby neprisla o druhe misto, ale mam trochu strach, ze by si mohly nakonec Williamsky "vypomoct"...
Reagovat
smazaný uživatel
Tady souhlasím se skottem. Dvojchyba není jen fiftýn zdarma pro soupeře, ale když přijde v důležitém momentu, tak může ovlivnit třeba celý set. Pokud jich je víc v krátké době, pak to může nalomit jistotu na servisu a potom už je zle.
Reagovat
skott
Presne.Nezalezi ani tak na poctu, ale na okamziku.S Dinarou se tohle tahne a ona to samozrejme vi a evidentne na to mysli.I kdyz se prekvapive vztekala min nez jindy, mel sem pocit, ze je to na jeji tvari videt.Takze ji preju vic stesti proti Rene a vam dobrou noc, ja musim koncit;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrou a už se těším na květen ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře, u tenistky jako je ona, může mít série dvojchyb fatální následky. I když jejich počet je proti celkovým bodům utkání zanedbatelný.
Reagovat
skott
Skutecne hrozna atmosfera, tam snad nebylo ani 500 lidi...
Reagovat
smazaný uživatel
A přesto dost rušili.. Ten vítr je docela silný, to asi Safina nebude mít radost..
Reagovat
smazaný uživatel
a kde ste to sledovali? da se to někde na netu???
Reagovat
skott
Urcite nic prijemneho pro Dinaru, Charleston nebo USO jsou spatnymi vzpominkami.Ale Masters v Doha neni stastnej napad, melo by to byt nekde v hale a hlavne tam, kde o to divaci maji zajem.
Reagovat
skott
Na eurosportu a jinak na netu: http://sportsvialaptops.blogspot.com/
Reagovat
smazaný uživatel
Nesleduju tenis sice od narození:), ale teda takové publikum jsem nezažil (na této úrovni turnaje).. Na US Open jsou sice taky hluční a jaksi, americky neurvalí - jenže to jsou vždycky jedinci, co zařvou nějakou moudrost (načež se ozve jiný filozof či fanda) a nakonec se je podaří pro průběh výměny uklidnit... Tohle byl příklad, kdy pár stovek lidí sice nekřičí, ale, prostě, jen tak klábosí a drbou.. a ten šum je v konečném důsledku horší, než když někdo párkrát zařve: C'mon Andy/James/Mardy. No, snad se šejkové pobavili (tenisem, ostatní si zřejmě přišli draze popovídat).
Reagovat
smazaný uživatel
Alessi, to se mi snad zdá. Ty nemáš satelit ani na Astru? Mnoho atraktivních programů je bez placení (kabel nebo karta) nedostupných, ale německý Eurosport může mít každý, kdo má okno na jih. Signál je tak silný, že stačí 45 cm nebo 33 cm parabola od Technisatu, která se dá připevnit na cokoliv. Standardní 60 cm parabola je ještě levnější, ale někdy je problém ji u okna uchytit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist