Uvidí Wimbledon další sesterské finále?

1. 7. 2008, 20:08
Aktuality 0
Po vyřazení čtyř nejvýše nasazených hráček spěje ženská dvouhra ve Wimbledonu k finále, v němž se utkají Serena a Venus Williamsovy. To bylo na londýnské trávě k vidění už v letech 2002 a 2003 a v obou případech se z triumfu radovala mladší Serena.
Serena a Venus Williamsovy

Dvorce All England Clubu však sedí i Venus, která na nich nenašla přemožitelku čtyřikrát včetně loňského triumfu.

Ani jedna ještě na letošním Wimbledonu neztratila set a obě budou favoritkami ve čtvrtečních semifinálových duelech. Venus se utká s Ruskou Jelenou Dementěvovou, která se ve Wimbledonu poprvé dostala takhle daleko, Serenu čeká největší překvapení letošního Wimbledonu Číňanka Jie Zheng, 133. hráčka světového žebříčku.

Obhájkyně titulu Venus Williamsová po čtvrtfinálové výhře nad Thajkou Tamarine Tanasugarnovou už o možném sesterském finále mluvila. "Bylo by úžasné, kdybychom obě byly ve finále. Ale musím udělat ještě jeden krok a dál hrát silový tenis," řekla.

Obě sestry Williamsovy výborně podávají a mají rychlé údery, díky čemuž se na trávě cítí jako doma. I když Venus se sestrou prohrála pět ze šesti grandslamových finále, ráda by se s ní potkala znovu. Chce však, aby si to obě zasloužily. "Musíme hrát nejlepší tenis, abychom si to zasloužily, takže naším cílem je hrát lépe než soupeřky a opravdu si zasloužit dostat se tam. Síla rozhodně pomáhá," poznamenala osmadvacetiletá Američanka.

Na konci čtvrtfinálového duelu uklouzla a lehce si natáhla levé stehno, ale považuje to za žádný velký problém. "Chodím po obou nohách, takže mě to teď nijak zvlášť neznepokojuje," uvedla.

ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist