Útok na post jedničky se odkládá, Kvitová podlehla Číňance Na Li

12. 1. 2012, 07:11
Aktuality 76
WTA SYDNEY - Petra Kvitová první turnaj, po kterém se mohla stát světovou jedničkou, nevyhraje. Česká tenistka v Sydney prohrála skvěle rozehrané semifinále s obhájkyní titulu Na Li, proti které vypadla z rytmu a nezvládla třetí set. Znovu zaútočit na vedoucí Wozniackou může Kvitová už od příštího týdne na Australian Open.
Petra Kvitová

Petra Kvitová v Sydney po zahřívacím kole proti Dulgheruové předvedla ve včerejším čtvrtfinále suverénní jízdu proti Hantuchové a postoupila už do semifinále proti Na Li. S Číňankou se utkala naposledy loni v osmifinále French Open, kde ve třetím setu vedla česká tenistka 3-0, náskok však neudržela a pozdější šampionce podlehla.

A podobná situace se opakovala i dnes. Světová dvojka Kvitová vedla 6-1 a 3-1, zápas ale stejně jako loni v Paříži vyhrát nedokázala.

Dnešní souboj vítězky Wimbledonu proti šampionce z Roland Garros začala Kvitová opět ve velkém stylu. V prvním setu si na svém podání vedla zcela suverénně a bezradnou soupeřku přehrávala agresivní hrou. O pauze si Číňanka zavolala trenéra a manžela na poradu a její hlas zněl bezmocně. 

Kvitová působila sebejistě ještě čtyři hry a vedla nadějně 3-1. Jenomže Na Li začala hrát odvážněji, hlouběji do kurtu a Kvitová dělala chyby. O osudu druhého setu se rozhodlo za stavu 5-5, kdy Kvitová neodvrátila ani druhý brejkbol utkání a Na Li důležitý moment - jak se později ukázalo i klíčový - potvrdila čistou hrou. 

Petra Kvitová gratuluje k výhře Na LiNa začátku třetí sady byla jednadvacetiletá rodačka z Fulneku hodně rozhozená. Špatné měla především načasování úderů, které pak často končily v autu, nebo v síti. Naopak Na Li chytila rytmus a hrála strojovým tempem. Hned v úvodu se dostala do brejku a jediné problémy měla v pátém gamu. To Kvitová mohla vyrovnat a vrátit se do hry, jenže ani jeden brejkbol nevyužila a po prohraném gamu bylo po nadějích.

Rozdíl ve skóre byl sice jen dvou gamů, rozdíl v psychickém rozpoložení však nepopsatelný. Na lvici Kvitové bylo vidět, jak moc chce vyhrát, jenže křeč v ruce se proměnila ve frustraci. Po klíčové šesté hře dokonce hodila raketou o zem a ve zbytku utkání se už na nic nezmohla. Na Li nechybovala, míče trefovala k lajnám a sympatická Češka po rovných dvou hodinách prohrála 6-1 5-7 2-6.



"Zápas dopadl, jak dopadl. Nejsem nejšťastnější, ale na druhou stranu jsme hrály dobře. Mám za sebou dva týdny, v kterých jsem odehrála výborné zápasy, a doufám, že se to potvrdí v Melbourne," přála si Kvitová v rozhovoru pro ČTK. 

"Ve druhém setu jsem asi ztuhla na nohách a nebylo to, jak jsem si představovala. Ale Na Li se výborně pohybuje a je těžké s ní hrát. Proti ní musíte vydržet hrát perfektně celý zápas," komentovala Kvitová obrat. "Ona do toho šla a překulilo se to. Bylo to o pár míčích. Je těžké vydržet vysoký standard, co jsem hrála," doplnila. 

"Po Paříži jsem byla víc smutná než teď. Necítím se frustrovaná ze zápasu, protože to byl dobrý souboj. Dám si masáž, zajdeme si v klidu na večeři a v pátek letím do Melbourne," komentovala Kvitová druhou ztrátu dobře rozehraného zápasu proti Na Li. "Na to (prohru v Paříži) jsem si dnes ani nevzpomněla, naštěstí," smála se Kvitová.  

Na Li přiznala, že jí pomohl koučink manžela. "Byl to těžký zápas. Hodně mi pomohla porada s manželem po prvním setu. Říkal, že když budu hrát pořád stejně, tak rychle prohraju," řekla Na Li, která už ve čtvrtfinále vyřadila také českou dvojku Lucii Šafářovou.

Kvitová tak poznala hořkost porážky poprvé po sérii 18 vítězných zápasů, jimiž si zajistila tituly v Linci a na Turnaji mistrů a pomohla k triumfům ve Fed Cupu a minulý týden na Hopman Cupu. 

Zároveň přišla o možnost stát se už v pondělí poprvé v kariéře teprve druhou českou (československou) světovou jedničkou. Na vedoucí Wozniackou může útočit už během příštích dvou týdnů na Australian Open. K tomu by podle prvních výpočtů mělo stačit, aby loňská čtvrtfinalistka Kvitová v Melbourne uhrála stejný, nebo lepší výsledek než dánská obhájkyně semifinále. Zároveň by ale měla minimálně zopakovat loňský výsledek, neboť se zezadu tlačí také Azarenková a Šarapovová. Ty by měly šanci na posun do čela v případě triumfu, teoreticky i finále.

V boji o titul se Na Li utká v pátek se světovou trojkou Victorií Azarenkovou. Běloruska dnes sice Polkou Agnieszkou Radwaňskou, jež včera vyřadila světovou jedničku Wozniackou, prohrála první set hladce 1-6, ve druhé a třetí sadě však odvrátila všech sedm brejkbolů a zvítězila 1-6 6-3 6-2.

- WTA PREMIER SYDNEY -
(Austrálie, povrch, 637.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (12. 01. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Na Li (4-Čína) - Kvitová (2-ČR) 1-6 7-5 6-2
Azarenková (3-Běl.) - A. Radwaňská (7-Pol.) 1-6 6-3 6-2 

Čtyřhra - semifinále:
Peschkeová, Srebotniková (1-ČR/Slovin.) - Kopsová-Jonesová, Spearsová (USA) 6:7 (2:7), 6:3, 10:5.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

76
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
freeteepek
Nevím, jestli už to tady někdo neříkal, ale myslím, že dnes vyhraje Li Na. Komu budu fandit ještě nevím, budu si to muset dobře rozmyslet:-)
Reagovat
VlS
Po odečtení bodů za loňské AO a přičtení maximálního zisku při předpokladu nebodování konkurentek může teoreticky být mimo Caro a Petry jedničkou ještě Vika, Maša a Sam.
SAM, když vyhraje, MAŠA nepostoupí do F a PETRA, VIKA a CARO nepostoupí ani do SF
MAŠA když vyhraje a PETRA nepostoupí do finále

VIKA, když skončí alespoň v QF a uhraje o kolo víc než PETRA a CARO a nepředstihne ji MAŠA ani SAM.

CARO, když od třetího kola dál uhraje o kolo víc než PETRA a nepředstihne ji SAM, VIKA nebo MAŠA.
Reagovat
Fandina
Když vyhraje, protože AO je povinný, takže před ním pro zajímavost odečítám body za minulý
Petra 6790
Caro 6585
Vika 6585 ... když vyhraje Sydney když ne tak 6435
Maria 6160
Sam 5425
Agnežka 4830
-------------------
za výhru AO je 2000bodů

další pořadí po odečtu minulého je

Marion 4610
Vera 4535
Na 4320 ..... když obhájí Sydney .... jinak o 150 méně
Reagovat
VlS
Jo, nepřičet jsem body za Sydney pro AGU (+80)
Reagovat
VlS
Jo, ale AGA za předpokladu že vyhraje, že Petra vypadne v 1. kole, VIKA a CARO ve třetím (pokud VIKA prohraje tak ve 4. kole) a Maša se nedostane do SF. To už je hodně podmínek. CARO, VIKA, PETRA a MAŠA by mohly být první i bez výhry.
Reagovat
Fandina
ale teoreticky, když ostatní nic neuhrají ....
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si že na PEtru byl moc velký tlak a možná jí vadilo že měla kolem sebe otázky typu kdy bude sv.1 a sam si myslím že je jedno kolikátá je na žebříčku ať v TOP 10 nebo nebo nekde na 125 místě ale nejduležitější je!! vyhrávat turnaje a zlepšovat se!! :)
Reagovat
VlS
Tak koukám, že pokud Andrea postoupí do 3. kola, tak může narazit na Caroline Garcia, to je ta mladinká francouzska, která loni na RG pěkně proháněla Mašu a nakonec to neustála psychicky, ale chyběl jen kousíček. S Matějem jsme z toho byli oba moc smutní.
Reagovat
VlS
pořídil jsem si taky Player a je to super. Tak jsem se podíval taky konečně na zápas Peťky s Na. Nebyl to moc hezkej tenis, z obou stran to rozhodovaly víc chyby než winery. Nemyslím si, že by Na byla v nějaké úžasné formě a Peťa taky zůstala daleko za svými nejlepšími výkony, připadala mi nějak nesoustředěná, možná i trochu unavená.
Nechci si hrát na experta, ale přemýšlím o postavení Petry na returnu. Nevím, jestli není v až moc stabilním postoji, to je asi výhoda, když jí míč přiletí na dosah, ale pokud se musí někam hnout, tak tam může nějaké desetinky ztrácet. Ale znovu, není to žádný posudek experta, spíš má otázka.
Reagovat
smazaný uživatel
koukám, že se tu Player rozmohl:-) já ho také párkrát na grandslamy použil, ale už to nevyužívám, protože prakticky, co je na Playeru, je i LIVE normálně na internetu a co jsem tak zjistil, tak Player je snad i o nějakou tu vteřinku pomalejší v tom LIVE přenosu než běžný přenos, který si vyhledám na netu:-) ale jinak musím uznat, že ten archív je dobrý, v roce 2010 jsem si aspoň mohl vychutnat jízdu Makiri na AO..
Reagovat
VlS
No, na Austrálii je to dobré, protože musím bohužel ještě pracovat a ponocovat 14 dní v tahu nejde. Spousta místně večerních přenosů (zápasů)bohužel spadá do pracovní doby. Takže na AO a možná na americkou betonovou šňůru se to hodí, na RG nebo Wimbl to asi využívat nebudu. Na USO uvidím. Pak Tokyo, Peking - to je to samý co AO.
Reagovat
smazaný uživatel
já si zatím teda užívám jen studijního období, takže si tu Austrálii v noci vychutnat můžu:-) Wimbledon tam těžko asi najdeš a nevím, jak je to s těmi zápasy na US Series a Asian Tour, ale archív by tam být měl z těch zápasů, na kterých jsou kamery..
Reagovat
VlS
Víš co, 4 Eura klidně zkusím, pracuji v Eurozóně a je to cena půlky oběda v hodně levným bistru. Za zkoušku nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Viktorie vs Li /2:4/ Je videt, ze Li umi zahrat na Viktorii, a nejen na ni:), posledni zapas ale Viktorie zvladla skvele, jenze take je treba asi pripomenout, ze Li byla v Turecku spise jen svym stinem.
Osobne, nejak se mi nezda, ze by Li byla uplne v te forme, jak jsme ji mohli videt na austral. kurtech minuly rok.Ale urcite hraje lepe nez na podzim, mozna ji i sedi ten naspeedovany akrylatovy plexicushion u protinozcu.
Jinak zajimavosti muze jeste byt, ze Viktoria ji porazila jednou v hale a jednou na betonech, kl. DecoTurf. Na vice rychlejsich povrsich byla lepsi Li.
Podle mne to finale je asi velmi tezko odhadnutelne, jak dopadne.
Viktorie je v dobre forme, ale pokud bude hrat jak dnes v 1.sete s Agou, coz se klidne muze stat, tak Li toho muze lepe vyuzit a podle mne potom obhaji.
Osobne to preji ale spise Viktorii.
Reagovat
VlS
Mám v podstatě stejný názor, Na Li možná pomáhá pár let navíc, dokáže se možná líp ovládat. Vidím to na zítra 50:50, přál bych to spíš Viktorii, ale nemám nic ani proti Na. Je mi docela sympatická.
Reagovat
smazaný uživatel
Přidávám se k Vám. Ačkoliv jasně fandím Vice, tak Li Na mi je také hodně sympatická a myslím si, že to bude zajímavá třísetová bitva.
Reagovat
smazaný uživatel
Dle mého názoru AO 2012 vyhraje jedna z: Petra, Serena, Kim, Li Na anebo Vika.. Jsem hodně zvědavý na zítřejšího pavouka..
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, já Sereně a Kim prostě už moc nevěřím, obě dlouhodobě zraněný, i když je zas nechci úplně odepisovat:-)
Škoda dnes tý prohry Petry, ale myslím, že ji do toho psychickýho tlaku zbytečně tlačí novináři, proč se jí ptají na tak hloupý otázky, každý už počítá body, kolik musí uhrát, kolik ztratí, jaký musí udělat kolo..proč, všechno má svůj čas.
Ona sice říká, že si to nepřipouští, ale někde v hlavě ji to musí ležet..je to tak blízko a přesto daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
já se Serenou a Kim pořád počítám pro jejich zkušenosti nejen z turnajů, ale hlavně velkých vítězství. Dnes se zkušenosti, dle mého názoru, také projevily mezi Li Na a Péťou.. Péťe je pořád 21 let, i když na mě působí daleko vyzrálejším dojmem a vzhledem k svému věku to zvládá skvěle! S tou světovou jedničkou máš pravdu, ale to je prostě ten dnešní poblázněnej, zdegenerovanej svět - viz. bulváry atp... Přál bych si, aby Petra byla no. 1 co nejdřív, aby od nich měla pokoj.. a pak ať tam je třeba jenom týden a pak ať to nechá zase třeba Wozniacki.. HLAVNĚ KDYŽ BUDE VYHRÁVAT GRAND SLAMY, o tohle hlavně jde.. vše ostatní je jenom příprava na tyto turnaje.. tak jak to říkával Ivan Lendl ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi jsi to myslel trochu v nadsázce, ale přesně naopak, at je tam co nejdýl a at si klidně počká, a proč by to nemohla zkombinovat, at vyhrává velký turnaje a je světová jednička:-)
Zkušenosti z velkých zápasů určitě můžou pomoci, ale když je tam zdravotní problém, těžko říct, jak budou obě připravený.
Já jim přeju, at se co nejdříve uzdraví a jsou schopny podávat co nejlepší výkony, konkurence je dobrá.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě lehce v nadsázce ;-) Snad se ji to podaří zkombinovat, ale hlavně aby "chodily" ty Grand Slamy,postavení v žebříčku až na druhém místě u mě.. Raději bych bral, kdyby vyhrála jeden Grand Slam za rok, než žádny a byla no. 1.. A pokud jde o zdraví Kim a Sereny, tak určitě souhlas... jestli nebudou 100% fit, tak se to na téhle úrovni "upinkat" prostě nedá (možná prvních pár kol), ale pak už ne.. štěstí u žen je, že hrají na 2 vítězné sady, takže se dá trochu pošetřit, pokud to ale není nic vážnějšího..
Reagovat
smazaný uživatel
S tvým názorem 100% souhlas, taky mě ten žebříček tolik "netrápí" :-)
Reagovat
VlS
Stejně jako Ema moc nevěřím v zázračný návrat Sereny ani Kim. Sereně pomalu začíná vypovídat poslušnost tělo, Kim má podle mě i problém s motivací. Na GS nebo na OH se možná ta motivace najde snáz, ale už loni, i když zdravotní problémy neměla, mi často připadala, že se jí už vlastně ani moc nechce. Profi sport se dělá určitě hodně kvůli penězům, ale ne jen kvůli nim, to by bylo málo. Tam musí být ten hlad po vítězství, vůle to všem natřít a z Kim rozhodně už tenhle pocit nemám. Už jsem tady loni psal, že mi občas připadá, že se už vidí s Jadou v ZOO a zápas má v podstatě na háku.
Reagovat
a.magerova
Hlavně si teď kapku oddechnout a vzhůru k dalším bitvám !!!

Odbočím - trochu mě štve, že nenastoupí Venus (Williams / Williamsová) :-)) a tím pádem budu mít pro své módní okénko málo materiálu :-((
Chtělo by to založit nějakou takovou komisi na zkoumání tenistů :-))
http://www.sport.cz/clanek/196412-nosi-lyzarka-mazeova-zakazane-kalhotky-federace-fis-je-zkouma.html
Reagovat
VlS
No, a když Tina bude jezdit bez kalhotek, tak budou dělat co? Budou ji kontrolovat, jestli není moc vyholená? Bože bože, jsme my to lidi někdy paka.
Ale k Venus a tvému módnímu okénku - nemyslím, že by Venus ještě udělala díru do světa ať v tenisu nebo v módě.
Reagovat
smazaný uživatel
To mě taky dostalo, chudák Tina. FIS budou asi trochu fetišisti... Jinak nedávno jsem viděl fotku Tiny na pláži a věř mi, že vyholená není. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Petra je silná osobnost jako Lena Neuner!!
Proto ji tahle porážka nakopne k velkým výhrám!
Petro kuráž!!
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, souhlas!!! Já ji vnímám jako jednu z největších osobností sportu za posledních několik desítek let u nás, a to především za její skromnost a pokoru! Vidím ji jako takový kontrast např. k Sereně W., která naopak působí strašně "sebevědomě", spíš bych řekl arogantně a namyšleně, viz. její výlevy k rozhodčím a průpovídky typu: "Tohle je Amerika, víte?" atp... A co jako??? Mám takový pocit, že je lidem momentálně vštěpováno, že pokud člověk chce dosáhnout absolutního úspěchu, tak musí být takto "sebevědomý"! Proto přeju právě Petře, aby se dostala na absolutní vrchol a vyhrávala Grand Slamy jako na běžícím páse a byla tak příkladem, že i takto skromný člověk může být absolutně nejlepší! Péťo, POJĎ!!! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
za 1. jednou to přijít muselo a je lepší že teď a ne na Australian
za 2. Už když sem viděla ten první set jak moc je suveréni bylo mi jasný že to nedopadne dobře, že ten standart neudrží, ale pořád sem věřila, že to dopadne dobře, ale bohužel..
za 3. bude mnohem stylovější když z ní bude jednička až po AO :D
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak, hladké vítězství a totální tenis, který Péťa předváděla v první setu, je velmi ošidná věc, obzvláště v ženském tenise, kdy to holky nedokážou "doservírovat" jako to umí většinou chlapy (i když....) ;-) Hráč v situaci, v jaké byla Li Na, nemá najednou vůbec co ztratit, protože horší už to být prostě nemůže, a tak se jakoby úplně uvolní.. přitom se ji povede pár míčků, soupeř najednou znejistí - jak to když to šlo do této doby tak dobře??? a problém je na světě... Navíc zápasy hrané na 2 vítězné sety jsou velmi ošidné, pokud se je nepodaří dotáhnout ve dvou setech takto dokonce (své by mohla povídat např. Jana Novotná ve finále Wimbledonu se Steffi Graf - 2x!!!) Petra ale dozraje a tajně doufám, že Aussie Open vyhraje!!!!!
Reagovat
VlS
Přestaňme ji honit chudáka na tu jedničku. Z loňska obhajuje 500 bodů, Caro 900, Vika i Maša jen 280. Na tu jedničku jsou aspirantky 4. Abychom jí tady pak nenadávali. Až tam bude, tak tam bude.
Reagovat
Fandina
s tím, že předpokládat o komkoli, i o Petře, že musí být jedničkou je nesmysl. Držet jí palce, fandit a mít radost když jí to jde, vyhrává ano. Ale a priory předpokládat, že musí být jedničkou je nesmysl. Ukáže se kdo bude jedničkou. Třeba to Petra nebude nikdy. Jako Jana Novotná, jako Hana Mandlíková a další. I třeba nedávno Zvonareva, chybělo jí loni v letě pár bodu, ale nic ..........
Reagovat
smazaný uživatel
Však to bylo psané se smajlíkem :) Sama nemám ráda ty neustálé kecy, ale vtípek sem si neodpustila ;D Však ono je jedno jestli jedničkou bude nebo ne, ale podle mě to nebudu už dlouho trvat.
Reagovat
freeteepek
Z hlediska sázení se dlouho zdálo, že tenhle zápas bude o ničem. Petra byla naprosto suverénní a její kurz na vítězství hodně blízko 1.Když jsem ale viděl ve 2.setu, že Petra začíná mít problémy, rychle jsem vsadil na Číňanku, která v té době měla ještě chvíli kurz 7,7! Bohužel jen padesát korun...V koutku duše jsem počítal s tím, že to Petra nakonec vybojuje a sázel později při vyšším kurzu i na ni.V tom druhém setu to byl ještě boj a vyrovnaná hra. Li Na bohužel přestala kazit. Petra si nedokázala pomoci servisem a míče z její rakety létaly těsně do autu.Byl tam vidět ten rozdíl 8 let zkušeností navíc.Už bych se opakoval, ale jestli Petra neměla dnes problém se sluníčkem. Bylo dost ostrý...Asi ne, spíš tam byl tam byl ten blok v podobě vyřazení na Roland Garos po jasném vedení 3:0 ve třetím setu.
Reagovat
smazaný uživatel
Úplný souhlas s Jimmym a pár dalšími, vidím to podobně. I když Petře fandím vždy a všude a za jakýchkoli okolností, myslím že takhle se jí bude hrát AO lépe. Nebude tou jedinou absolutní superfavoritkou, bude "jen" jednou z několika favoritek. A těší mě, že si z toho moc nedělá.
Ještě poznámka pro Montyho a jeho kamarádky :
Monty, myslím si, že zrovna Petra s Na mají opravdu moc fajn vztah. Už jsem před časem viděl nějaké záběry z jejich společných tréninků, teď si prý zase domluvily společný trénink před AO. A u té sítě to taky bylo vidět, ale kamarádky bych se neodvážil napsat. je to spíše tí, že i když číňany nějak extra nemusím, Na je tedy svou mentalitou hodně atypická číňanka. Řekl bych, že si tyhle dvě rozumí, protože Na působí mimo kurt podobně jako Petra, že je trochu nad věcí.
Reagovat
freeteepek
Zase si trochu odpočine, potrénuje ve větru na ostrém slunci (proč proboha nepoužívá čelenku s kšiltem?)a třeba i kurz bude mít vyšší:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to možné. Já zrovna Li moc nesleduju, ale připadá mi fajn. Mně nevadí ani ostatní čínské holky, Jie Zheng a Shuai Peng jsou taky v pohodě. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Za chvilku budou na Eurosportu dávat ze záznamu Viku s Agou, ale bohužel to neuvidím, protože musím po dvanácté odjíždět... Jinak mám velkou radost, že Vika postoupila. Škoda, že nevyšlo semifinále Vika-Caro, ale od Caroline přišla aspoň dobrá zpráva, že zranění jejího zápěstí není vážné a může hrát na AO. :) Vika poprvé vyhrála ve třech setech, takže Aga asi opět ukázala, že je silná soupeřka... Přát si finálovou soupeřku z druhého semifinále bylo zbytečné, protože Petra i Na Li teď mají obrovskou formu. Nakonec je to Na Li, která v Sydney obhajuje titul a v letošním roce má sedm výher ze sedmi zápasů (jestli dobře počítám). Po tom nevydařeném konci loňského roku se zase dostala do výborné formy... Jednoduché to nebude, ale snad to Vice vyjde! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vika to dá, musí :))
A já to zase neuvidím :/
Reagovat
smazaný uživatel
Já to taky neuvidím. :( Ale od pěti je na Eurosportu záznam, tak aspoň něco... Vyhrát turnaj s takhle silným obsazením by bylo super. Vika na to má! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas som nevidel, ale tušil som, že LI NA môže byť problém...Každopádne post svetovej jednotky Petre aj tak neujde, bude to mať väčšie ovácie po AO, než po relatívne malom turnaji..
Reagovat
Andrew89
Ted na Eurosportu davaji Petu s Na Li ze zaznamu, pro ty kteří nevideli zapas.
Reagovat
smazaný uživatel
Na AO to bude hodně zajímavé. Na post jedničky si brousí zuby hned 3 hráčky + jedna se tam chce udržet. GO Caro and Vika!
Reagovat
smazaný uživatel
Skvěle Petro ! :D Vika super! Snad vyhraje, ale důležitější bude samozřejmě AO.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak koukam na kvaldu na holky - zapas jine Viktorie..., Victoria Larriere, ktera hraje s Arinou Rodionovou, no zatim Viktorie vyhrala 1.set 6:4. No kdyz tak na ne koukam, tak si rikam, kolik veci musi byt aspon na nejake urovni, a hlavne kterou si ta hracka musi neustale drzet, aby tyhle kvaldy nemusela hrat...nebot zase tak spatne holky nehraji, jejich postaveni v zebricku nekde kolem 200 mista. Kolik je asi malych veci, ktere rozhoduji, kde ta hracka je...

Minuly rok jsem cetl rozhovor s Kubotem, ktery vzpominal na kvalifikace na Wimbledon, ktere pred tim vzdy hraval. Tak si tam zavzpominal, jak si vzdy zapinkali na hristi, na kterem se hraje kriket, a jak to celkem bylo "zabavne", nebot povrch byl hodne nepredvidatelny...To mi pripomnelo Borise, ktery ten Wimbledon dal z kvaldy.
Reagovat
Fandina
Kvaldy jsou síto, každý si je absolvoval. Faktem je že Boris byl výjmečný .........
Reagovat
smazaný uživatel
Nekteri z tech kvalifikaci nevylezou treba skoro cely zivot;) Jinak chapu:)
Jen pro doplneni Viktoria vyhrala i druhy set 6:4 a poslala tak nove-zpecetenou australanku "domu".
Reagovat
Andrew89
Finale Na - Vika Doufam, ze si to Vika utect nenecha
!:))
Reagovat
Fandina
Na Li. Obhajuje.
Reagovat
Andrew89
To vim taky :D :p ja ale nefandim Na li, ale Vice :))
Reagovat
Fandina
tak si to rozdáme ve finále ........ ve fandění ........ úsměv
Reagovat
Andrew89
jasné:)))
Reagovat
Jabadu
Zápas jsem sledoval celý a byla to smutná podívaná. Servis nic moc, ale hlavně Petře za stavu 6:1 3:1 odešel return. A to je asi klíčový úder pro její hru. Bez něho je Petra sotva poloviční. Samozřejmě Li Na přitvrdila, Petru rozběhala a to byl její konec. Ostatně Dulgheru také nebyla od vítězství daleko. Ale fandím dál. Já jsem vžycky věřil!
Reagovat
Fandina
byl to velký test především na připravenost stát se jedničkou. Nevyšlo to.
Reagovat
smazaný uživatel
Se zájmem jsem si přečetl včerejší diskusi na téma výslovnosti jmen některých hráček! Tohle bude asi věčné téma,pravdou je,že některé "výtvory" komentátorů jsou perly! Ale buďme všichni rádi za alternativu,kterou zde máme a kterou nám v určitých ohledech nabízí právě náš rodný jazyk-Aga,Vika,Caro,Máša,Sam...Někdo zde napíše např.Sam a všichni vědí,o koho jde a je úplně jedno,zda je Stosur či Stosurová! Prostě taková naše velká tenisová rodina:-)Sleduji také,že ubylo poslední dobou všech těch různých "výpadů" a útoků mezi námi diskutujícími a je to jen dobře! Svědčí to o jediném-všichni,co jsme zda,máme ten NÁŠ tenis prostě rádi a ač je tu pár různých "hekalek" a provozovatelek antitenisu,svým způsobem je máme rádi a vlastně tak nějak je i obdivujeme!Je mnohem lepší napsat Rafa a Marion,než prdeloškrab a poskakovatelka-no ne?Mimochodem-Connorsovi se kdysi říkalo Jimbo,ale to už je dávno...Takže vzhůru do Melbourne! Za sebe-GO Petra a Sam!
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas. Nejdůležitější je, že víme, o kom mluvíme a napsané to může být jakkoliv. :) Taky si myslím, že se poměry na tenisportálu výrazně zlepšily. Můžu to porovnat i s dobou, kdy jsem byl jenom čtenářem zdejších diskusí. Podle mě to taky trochu souvisí s dlouhou nepřítomností jednoho uživatele... Ale nebudu jmenovat, ještě bych ho přivolal. :D
Reagovat
Jabadu
Jako bývalého učitele Čj mne ten kroužek také zaujal. Osobně se přikláním k názoru, že u velkých hvězd a všeobecně známých osobností (ať už v jakémkoliv oboru) by se přechylování nemělo používat z úcty k dané osobnosti. Pamatuji si, jak Marek Eben představoval herečku a představitelku nezapomenutelné Nastěnky (Mrazík). Představil ji jako paní Natalii Sedych (ne Sedychová). Myslím, že to udělal také proto, že to tak má napsáno v občanském průkazu.
Reagovat
Fandina
a je to navíc mimo mísu, nevhodné, neslušné. Netýká se to jenom osobností ale obecně. Myslím, že vždy když kohokoli představujeme a je to cizinec, je slušností a dokonce nutností ho představit jejich skutečným jménem. Také proto je absolutně nevhodné i neslušné používání přechylování v češtině. Je to nesmysl.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Když hraje USK basket, tak hlasatel vždycky říká Lindsay Whalen, DeLisha Milton-Jones, Anna Montaňana, Ticha Penicheiro, Frida Eldebrink... Kdyby za to přidával -ová, jako to dělají komentátoři na ČT (musí dělat, protože Otík), tak by se holky asi hodně divily. :D
Reagovat
Fandina
vyzvat nejvyšší představitele a jazykovědce, aby se to odstranilo......... nesmysl, který používáme .......
Reagovat
smazaný uživatel
máte pravdu, byl jsem na házené Česko vs Švédsko a Švédky byly prostě vyslovovány, tak jak se jmenují, žádný -ová, ani mě to v tu chvíli nenapadlo, až když Monty připomněl ty basktebalistky, prostě mi ta jména přišla normální bez přechylování... asi by samy hráčky koukaly, co to tam moderátor "patlá" za jména:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nic tak strasneho se nedeje.Sice je skoda skvele rozehraneho zapasu.Dulezitejsi je, ze si vyzkousela hru venku. Ted trochu regenerace a hura na AO.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj!Souhlasím s názorem,že porážka Petry přišla jaksi včas. Myslím,že teď si to v hlavě srovná,i když možný psychický blok z Li-Na zde být může,takový Roger by mohl vyprávět...Trochu to odlehčím-raději prohrát v Sydney a pak vůbec v Melbourne:-) Takže,Petro,držím pěsti!
Reagovat
Fandina
prohrát kdykoli ať v Sydney nebo Mallbourne je blbé. Takže já držím palce aby neprohrávala nikdy.
Reagovat
Andrew89
Nevadi priste ji da:) alespon ziska den k dobru na AO. Tam to vyhraje a bude klid:-p
Reagovat
Andrew89
PS: myslel jsem, ze v druhem semifinale Vika prejede Radwanskou jak nic a ono to prvni set bylo naopak:D Druhy set ted vyhrala Vika, tak sem zvedavy na ten treti:))) doufám, že ji Vika porazí
Reagovat
smazaný uživatel
Každý má někoho, s kým se mu hraje špatně, Peťce zrovna nesedí Na Li. Ale určitě na ní má na RG ve třetím vedla 3-0, teď ve druhém 3-1, je tam jenom ta psychická blokace vůči Na Li, ale herně ji jasně převyšuje, příště jí to Petra spočítá!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mi přijde že je to jen a pouze o hlavě. takže doufejme že Petra nebude mít v Pavouku na AO Na Li a Dulgheru to jsou dvě největší hrozby, taková Danielka by jí určitě sedla:))...
Reagovat
VlS
To víš že je to o sebedůvěře a musí ji jednou konečně porazit, aby ten brouk vzadu v hlavě chcípnul.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Péťa už ji porazila, hnedle před RG v semifinále v Madridu jí vůbec nedala šanci. To se zase otočí.
Reagovat
smazaný uživatel
Nic se neděje. Nejde vyhrávat furt, ta šňůra musela jednou skončit. Od stavu 3:2 ve třetím, kdy měla ještě Petra 2 brejkboly tam Na spadlo úplně všechno, s tím nešlo nic dělat. Na vyhrála jestli se nepletu 11 fiftýnů v řadě. Ale líbilo se mi, že to nakonec Petra brala vpohodě a šla k síti pogratulovat s úsměvem, je fakt bezva.
Alespoň bude pro Petru trochu klidu na přípravu a soustředění na AO, to je důležitější. Takže hodit to za hlavu a Péťo, pojď!!
Reagovat
VlS
Petra se pořád učí, příště ji už porazí.
Reagovat
smazaný uživatel
Na trave ji porazi urcite ;)
Bohuzel jsem uplne odpadl v noci, takze jsem zapas nevidel. Ale taky bych z toho uplne nejakou vedu nedalal. Stava se...
Reagovat
rib
pokud o to hodně stojíš, tak eurosportplayer.cz, už to tam je, ale to už víš :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, pred chvili jsem se dostal k registraci. No a je to par minut, co jsem ho spustil:) DIKY!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist