US Open oslavuje Oudinovou. Všiml si jí i Federer

8. 9. 2009, 10:36
Aktuality 11
Američtí tenisoví fanoušci mají novou modlu. Skloňovat už nemusí jenom jména sester Williamsových, areálem ve Flushing Meadows teď zní především Oudinová, Melanie Oudinová. Sedmnáctileté hvězda z Georgie je katem ruských favoritek a už čtvrtfinalistkou turnaje.
Melanie Oudinová

Když byla na začátku roku 177. na světě, nechala si na své boty vsadit nápis: "Věřit". Ten teď ztrácí význam, protože sebedůvěry má Oudinová momentálně na rozdávání. "Už vím, že mezi ně patřím, že můžu porazit každou soupeřku," pronesla po postupu mezi osmičku nejlepších.

A její výkon udivuje o to více, že po Anastasii Pavljučenkovové dokázala vyřadit i elitní ruské trio - světovou čtyřku Jelenu Dementěvovou, bývalou jedničku Marii Šarapovovou a naposledy Naďu Petrovovou. "Je fantastické, jak kvalitní hráčky porazila, a je dobré vidět někoho, o kom jsme dosud moc neslyšeli," všiml si Oudinové i první hráč světa Roger Federer.

"Myslím, že je to ohromné, ženský tenis něco takového moc potřeboval," dodal Švýcar.

Slzy už nejsou třeba
Světová sedmdesátka Oudinová se stala nejmladší americkou čtvrtfinalistkou od roku 1999 po Sereně Williamsové. "Jak bych tohle celé popsala?" ptala se Oudinová. "Nemám slov, je to neuvěřitelné. Jednoduše tenis miluji a tohle je výsledek."

Zatímco po výhře nad Šarapovovou plakala štěstím, po vyřazení Petrovové vyhodila raketu radostí do vzduchu. "Slzy už nejsou třeba. Věřila jsem si, že můžu vyhrát," řekla tenistka. V lóži tak místo ní ronilo slzy dojetí její dvojče Katherine Oudinová. "Že je z dvojčat, jí pomáhá, je soutěživá," řekl trenér 168 centimetrů vysoké hráčky Brian de Villiers.

Oudinová všechny zápasy s Ruskami vyhrála, ačkoliv nejprve ztratila první set. "Rozjíždím se pomaleji, ale to nevadí. Do druhého setu vše zapomenu a začínám nový zápas. A o něco lépe," konstatovala Oudinová.

Její soupeřkou v boji o semifinále bude devátá nasazená Caroline Wozniacká. "Snad se najde někdo v hledišti, kdo mi bude fandit," smála se dánská tenista po výhře nad Světlanou Kuzněcovovou.

Vedle velké podpory obecenstva a brilantního tenisu má Američanka i pevné nervy. Dokáže se výborně vypořádat s těžkými situacemi. "Nepoznáte na ní, jestli prohrává, nebo vyhrává. Nevypadá nervózně a nevím, po kom to má," smál se John Oudin, otec tenistky.

Sláva Oudinové alespoň částečně zastiňuje zklamání z výkonu mužů USA, kteří skončili již před čtvrtfinále, což je jejich nejhorší výkon v New Yorku v tzv. otevřené éře. Jako poslední domácí tenista dohrál ve čtvrtém kole ve Flushing Meadows vytáhlý John Isner.

"Šest nás (Američanů) bylo ve třetím kole a nečekal bych, že já budu posledním, který vypadne. Bohužel, bylo to tak," konstatoval Isner, který ve 3. kole vyřadil svého krajana Andyho Roddicka.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
JEŠTĚ CHCI DODAT, ŽE KIM JE TÉŽ OPRAVDU VELICE SKVĚLÁ A HRAJE CHYTRÝ A OKU LAHODÍCÍ TENIS, JE SUPER, ŽE SE VRÁTILA. V DNĚŠNÍ DOBĚ SAMEJCH RANAŘEK, SAMÉ BUMBUM PRÁSK A HLAVU NOSEJ JEN PROTO, ABY JIM NENAPŠELO DO KRKU, PŘIPADÁ MI, ŽE SPÍŠ VŠICHNI ZÁVODĚJ, KDO DÁ VĚTŠÍ RÁNU A NEVKLÁDAJ DO HRY CHYTROST, LEHKOST,RYCHLÉ NOHY, PŘEDVÍDAVOST - TO VŠE TĚM HOLKÁM DNES CHYBÍ! A TAKY RADOST ZE HRY, VŠECHNY JSOU UPJATÉ, PŘEMOTIVOVANÉ, SAMÁ SÍLA, ŽÁDNÁ CHYTRÁ MYŠLENKA!!! CHVÁLA BOHU ZA KIM, OUDIN A JIM PODOBNÉ, MÁ SE VRÁTIT JUSTIN, TO BY BYLA PARÁDA! TAKOVÉTO HRÁČKY TENIS POTŘEBUJE A TAKY DALŠÍ MLADIČKÉ TELENTY!
Reagovat
smazaný uživatel
Přesněji a líp by to nikdo neřekl, máš 1000% PRAVDU,mám úplně stejné pocity, je vidět, že tomuto sportu opravdu holduješ a rozumíš, je moc fajn, že je tu taky někdo OK. DÍKY
Reagovat
smazaný uživatel
Zase sa ukazuje ako su na tom zeny jeden zapas zahraje super potom prehra proti outsiderke. Koniec koncov u zien polka nasadenych vonku u muzov v osemfinale bolo 14 hracov z prvej 16 nasadenych muzsky tenis je niekde inde nie su tam take vykyvy a hraci si drzia kkonstatne dobre vykony pokial sa nezrania a nestratia tym body.
Reagovat
skott
Roger snad ujizdi na koksu nebo nevim, co si o nem mam myslet...Jakym zpusobem je proboha dobre pro zensky tenis, ze nekdo tak nudny a iritujici jako Oudin naprosto znici polovinu turnaje?At se ted kterakoliv z kvarteta Oudin, Wickamyer, Wozniacki nebo Bondy dostane do finale, bude to jedno velke fiasko.Poprve v zivote preju triumf Serene, z US Open se stal definitivne sranda turnaj.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, Serena je jediná, co umí potvrdit kvalitu a její výkony tento rok jsou na grandslamech stabilní, jako hráčku jí uznávám pětkrát více, než Wozniacki nebou Oudin.
Reagovat
smazaný uživatel
...znici polovinu turnaje.... ha ha ha
A na čem ujíždíš ty, neobjektivní blázne? Oudin (a nejen ona) ti vyřadí milované rusačky a ty seš úplně mimo. Počkejme si na další turnaje a třeba ještě letos ty hekny uvidíme hrát výborně. Především labila Dinára musí zabrat, jinak jako jednička brzo končí.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim si, ze v Oudinovej rastie druha Henninova, aspon mne ju velmi pohybmi pripomina. A nielen pohyby ale aj celkove spravanie sa na kurte. Bolo by to super pre zensky tenis, aby konencne prisli na kurty hracky a nie "stonajuce manekynky"
Reagovat
smazaný uživatel
no nahodou ta oudinová hrala blbe 1. a 2. set dost blbe takze ani moc nechapu jak vcyhrala ten tajbrejk ale budiz
doufam ze v pristim kole konecne porazi to danske poleno
Reagovat
smazaný uživatel
Isner no comment s Roddickom hral vyborne chodil na siet vedel trafit winner mal super servis same eso daval alebo Roddick len do outu a siete vracal proste fakt bol dobry. Este som si hovoril ze servis ako Karlovic ale vo vymenach 100x lepsi a proti Verdascovi si ani nepipol. Verdasco si lahsie udrziaval servis. Z tohto zapasu som v soku. Inac Roddick by dal Verdasca si myslim cize Isner mal nechat Roddicka dalej nech Amici nejsu smutni:D
Reagovat
smazaný uživatel
Už to tu někteří psali před tím zápasem. Isner neměl sílu, došla fýza po tom maratonu s Roddickem. Když není síla, není aktivita.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist