US Open: Berdych je sedmý nasazený, jedničkou je Nadal

24. 8. 2010, 11:21
Aktuality 22
Pořadatelé grandslamového US Open zveřejnili seznam nasazených hráčů pro letošní ročník. Tomáš Berdych bude sedmý nasazený a Radek Štěpánek osmadvacátý. Turnajovou jedničkou je podle očekávání letošní vítěz Roland Garros a Wimbledonu Rafael Nadal.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych se dosud na US Open dostal nejdále do osmifinále, naposledy před třemi lety. Loni vypadl ve třetím kole s Chilanem Fernandem Gonzálezem. V lednu na Australian Open byl Berdych jednadvacátý nasazený, v Paříži patnáctý a ve Wimbledonu byl turnajovou dvanáctkou.

Čtyřiadvacetiletý český hráč prožívá životní sezonu zatím korunovanou účastí v semifinále v Paříži a finále ve Wimbledonu. Mnozí odborníci berou Berdycha po Nadalovi a turnajové dvojce Rogeru Federerovi ze Švýcarska jako třetího hlavního favorita US Open.

Nadal se z pozice jedničky pokusí získat poslední z grandslamových vavřínů, který mu chybí. Naopak Federer hrál na kurtech ve Flushing Meadows šestkrát za sebou finále a pětkrát se radoval z výhry.

Na US Open bude chybět loňský vítěz Argentinec Juan Martin del Potro, který se z turnaje odhlásil kvůli zraněnému zápěstí.

Nasazení pro dvouhru žen oznámí americká tenisová asociace USTA během dne. Očekává se, že po odstoupení světové jedničky Američanky Sereny Williamsové bude jedničkou dánská hráčka Caroline Wozniacká.

Seznam nasazených hráčů:

1. Nadal (Šp.)
2. Federer (Švýc.)
3. Djokovič (Srb.)
4. Murray (Brit.)
5. Söderling (Švéd.)
6. Davyděnko (Rus.)
7. Berdych (ČR)
8. Verdasco (Šp.)
9. Roddick (USA)
10. Ferrer (Šp.)

11. Čilič (Chorv.), 12. Južnyj (Rus.), 13. Melzer (Rak.), 14. Almagro (Šp.), 15. Ljubičič (Chorv.), 16. Baghdatis (Kypr), 17. Monfils (Fr.), 18. Isner, 19. Fish, 20. Querrey (všichni USA), 21. Montaňes, 22. Ferrero, 23. Lopez (všichni Šp.), 24. Gulbis (Lot.), 25. Wawrinka (Švýc.), 26. Bellucci (Braz.), 27. Gonzalez (Chile), 28. Štěpánek (ČR), 29. Kohlschreiber (Něm.), 30. Monaco, 31. Nalbandian (oba Arg.), 32. Hewitt (Austr.).

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
když Berdych nedá alspon čtvrtfinále tak půjdu a rozbiju mu hubu!!
Reagovat
Vojtiik
no myslim ze by ji rozbil on tobe :D:D
Reagovat
smazaný uživatel
hmmm no na tvou demenci nema opravdu nikdo
Reagovat
smazaný uživatel
(pro respekta)
Reagovat
smazaný uživatel
Koho může chytnout Roddick v osmifinále? Říkám to dobře, že to mohou být nasazení 5-8?
Reagovat
Vojtiik
kohokoliv z prvni osmicky... tezky los pro toho kdo bude mit roddicka v osmi :)
Reagovat
smazaný uživatel
aha tak ja se pletu...ty ses asi tento rok na wimbledon nedival co?
Reagovat
smazaný uživatel
pro lopatu
Reagovat
smazaný uživatel
to byla jen haluz
Reagovat
smazaný uživatel
tak treba bude mit podobnou ´´haluz´´ jako na W i na US...
Reagovat
smazaný uživatel
bohužel v Davis Cupu budeme Srbům nedůstojným soupeřem :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ako 7 nasadeni v QF urcite bude hrat s Rogerom alebo Rafom QF- pricom hlavne toho Nadala by poslal domov o tom nepochybujem.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč píšeš takové nesmysly? Nasazení na místech 5-8 můžou pro QF při losování dostat kohokoliv z nasazených hráčů 1-4. Žádná spravedlnost u tenisu v systému losování není, třeba na USO 07 dostala pro QF jednička Federer nasazenou pětku a dvojka Nadal nasazenou sedmičku.

Stejně tak se v 1. kole můžou potkat dva kvalifikanti nebo dva tenisti až ze začátku druhé stovky žebříčku. Naopak nasazený může hned na začátku dostat těžkého soupeře, co skončil těsně pod nasazením, třeba žebříčkového hráče č. 33, 34, 35, 36...
Reagovat
smazaný uživatel
Malo tam byt najpravdepodobnejsie ne urcite- ale byva to najcastejsie ze 7cka hra s 1-2 viem ze to je tak ze 1-4proti 5-8 a naopak napr. AO 2010 1. Roger dostal v osemfinale d dokonca mimo az 17ku D. Ferrera. Napr. 1. Federer dostal 5ho Soderlinga na RG teraz. Malo tam byt pravdepodobne- lebo kukal som a 7cky naozaj najcastejsie hrali s prvymi dvoma cize moja chyba.
Reagovat
smazaný uživatel
To myslíš vážně? Vytáhneš pár grandslamů a hned vidíš "naozaj najcastejsie hrali". Občas žasnu nad tím, co všechno se na anonymních diskuzích objeví. Pravděpodobnost výsledku losu pro všechny 4 možnosti je úplně stejná. Sedmička Berdych má stejnou šanci dostat jedničku, dvojku, trojku nebo čtyřku.
Cože dostal v osmifinále 17ku Ferrera ???? Na pavouku přece chybí číslo 15 kvůli dodatečnému odhlášení (Simon na AO nehrál), proto je tam navíc nasazený číslo 33.
Reagovat
Vojtiik
Losuje se to, pro vsechny 4 je ta sance stejna, to ze se to nekdy jindy parkrat stalo je uplne jedno... ja osobne ale berdychovi na USO moc neverim, nemel jsem z jeho hry moc dobry pocit ani ve washingtonu, torontu ani cinci...
Reagovat
smazaný uživatel
jestli hrát s federerem, nadalem, djokovičem nebo murrayem tam nevidím moc rozdíl. všechno to jsou top hráči, kteří by měli Berdycha papírově snadno porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
lopata to snad nemyslis vazne ne?? velky rozdil je ted predevsim mezi djokovicem a ostatnimi jinak berdych ma samozrejme i na ostatni protoze nikdo z nich nehraje tuto sezonu bezchyne vykony
Reagovat
smazaný uživatel
pleteš se moulo
Reagovat
smazaný uživatel
Pleteš se spíš ty, moulo. Už déle pozoruji tvé příspěvky a jsou jednoznačně zaměřeny proti Tomášovi. Ty z něj musíš mít velký komplex, že jej neustále skloňuješ a shazuješ jeho výkony. ;) Tomáš přesvědčil letos už dost si myslím a papírově může porazit kohokoliv, přičemž s někým to bude těžké až nemožné (Roger, Murray), s jiným by to mělo být lehčí (Novak), s někým by to mohlo být k uskutečnění (Rafa). Samozřejmě Tom se nejevil v nejlepší formě, tak jako v Miami, FO či Wimbledonu, ale na betonu má největší šanci porazit ty nejlepší. Když chytne pohodu, tak může dojít na GS opět daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
mýlíš se lojzo
Reagovat
smazaný uživatel
Lojzo si říkej svému psovi, protože jaký pán, takový pes. ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist