Unavená Kvitová se přes Na Li do finále Turnaje mistryň nedostala, Serena měla potíže

26. 10. 2013, 15:52
Aktuality 182
Petra Kvitová si finále na Turnaji mistryň nezahraje. Předloňská vítězka vrcholu sezony dnes už nenašla síly a dostatek energie a Na Li podlehla ve dvou setech. Číňanka tak poprvé postoupila do finále, ve kterém vyzve trojnásobnou šampionku Serenu Williamsovou.
Petra Kvitová

Třiadvacetiletá Petra Kvitová působila po páteční třísetové bitvě s Němkou Angelique Kerberovou, díky které se dostala do semifinále, bez jiskry. Proti Na Li hůře podávala, byla u míčů o něco pomaleji a z toho pramenily nevynucené chyby. 

Kvitová od začátku za Na Li zaostávala. Ze stavu 0-3 po ztrátách dvou servisů se ještě dokázala v prvním setu dostat na 4-4. A to i za pomoci fanoušků, kteří vycítili, že české hráčka potřebuje pomoc, a roztleskávali ji. Jenomže pak přišel další hluchý moment a zkažené lehčí míče, které stály Kvitovou první set.

"Bohužel jsem nezvládla ideálně svůj servis za stavu 4-4 a to bylo zlomové. Ona byla připravená, běhala ostošest a hrála výborně ze základní čáry," řekla Kvitová. 

"Myslím, že to byl můj problém během celého týdne - vždy jsem měla skvělý start, ale pak jsem povolila a nechala soupeřku vátit se do hry," komentovala ztracené vedení z úvodu zápasu Na Li.

Svěřenkyně Davida Kotyzy Kvitová se snažila, i ve druhém setu se jednou vymanila ze ztráty servisu, ale na další dva brejky už neměla sílu zareagovat. Na Li solidně podávala, tradičně se výborně pohybovala a rozdělovala míče po kurtu. Nakonec po hodině a půl vyhrála 6-4 6-2.

"Nesváděla bych to na únavu," řekla nejdříve česká hráčka, ale přiznala, že obrat v pátečním utkání s Kerberovou jí sebral dost sil. "Už jsem neměla tolik energie, abych Na Li porazila. Po prvním setu jsem cítila, že mi trochu dochází." 

"Před zápasem se mi zdála relativně v klidu, věděla, co hrát, ale bohužel se k tomu úplně nedostala. Byla u všeho trošku později a Na Li byla ve velice dobré kondici. K situacím, kdy se to mohlo lámat, vlastně nedošlo," řekl Kotyza novinářům. "Bojovala, ale tahala za kratší konec a dneska na to neměla. Li Na byla lepší," doplnil. 

Pro Kvitovou znamená prohra v semifinále Turnaje mistryň konec letošní sezony s bilancí 51 výher a 23 porážek. Získala dva tituly, v žebříčku se oproti začátku roku posunula z osmého na šesté místo. Hůře si letos vedla na grandslamech, jen ve Wimbledonu hrála čtvrtfinále, jinak se nedostala přes 3. kolo.

"Kdyby mi někdo po US Open řekl, že se kvalifikuju a budu tady v semifinále, tak bych si nemyslela, že je normální. Ale za pár dní to budu brát ještě líp, než to beru teď. Bylo to docela dobré ukončení sezony," řekla Kvitová k Turnaji mistryň. 

Ve druhém semifinále měla nečekané problémy obhájkyně titulu Serena Williamsová, která měla zdravotní potíže a zdála se být unavená. S Jelenou Jankovičovou ze Srbska si nakonec poradila 6-4 2-6 6-4, přestože šestkrát ztratila servis a ve třetím setu málem prohospodařila náskok dvou brejků.

Williamsová nejprve za stavu 5-2 při svém servisu neproměnila první mečbol a za stavu 5-4 pak odvracela brejkbol, se kterým si poradila pomocí esa. Nakonec proměnila čtvrtý mečbol a na Turnaji mistryň vyhrála už 14 zápasů v řadě. 

"Opravdu se tu moc snažím. Jen je moje tělo trochu unavené po velkém množství zápasů," řekla Williamsová,
jež dnes nastřílela 40 winnerů a udělala stejný počet chyb. "Bojovala jsem a teď nemohu uvěřit tomu, že jsem ještě v turnaji. Je mi ctí být znovu ve finále," dodala Serena.

Dvaatřicetiletá Američanka na závěrečném turnaji sezony triumfovala poprvé už v roce 2001, další dva tituly přidala při svých posledních dvou startech v letech 2009 a 2012. Na celkově čtvrtý titul světová jednička zaútočí proti Na Li, kterou porazila v devíti z deseti vzájemných duelů.

Jednatřicetiletá Na Li hraje na Turnaji mistryň potřetí v kariéře, ale teprve letos se dostala ze skupiny. Stejně jako Serena cestou do finále vyhrála všechny čtyři zápasy. 

Bývalá vítězka Roland Garros Na Li se díky úspěšnému tažení turnajem v istanbulské hale v pondělí posune poprvé na 3. místo světového žebříčku.

"Být v Top 3 bylo mým cílem pro tento rok, takže jsem moc šťastná, že se mi toho podařilo dosáhnout v jednom z posledních zápasů sezony," radovala se nejlepší čínská tenistka v historii.

- TURNAJ MISTRYŇ ISTANBUL 2013 -
(Turecko, tv. povrch / hala, 6.000.000 dolarů)
sobotní výsledky (26. 10. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Na Li (4-Čína) - Kvitová (5-ČR) 6-4 6-2
S. Williamsová (1-USA) - Jankovičová (7-Srb.) 6-4 2-6 6-4

Čtyřhra - semifinále:
Makarovová/Vesninová (4-Rus.) - Erraniová/Vinciová (1-It.) 4-6 7-5 10-3
Su-Wei Hsieh/Shuai Peng (2-Tchaj-wan/Čína) - Petrovová/Srebotniková (3-Rus./Slovin.) 7-6(5) 6-2

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

182
Přidat komentář
pepin
Petrulinka a spol - když už si mi zmínila jako, že mluvím z cesty tak já na rozdíl od Vás jsem interpretoval jen to co sama řekla Petra, Kotyza a další špičkoví tenisti. Vaše kecy o BMI a různé sportovní názory svědčí o tom, že jste ve sportovní problematice opravdu kovaní. To, že tady celou sezonu něco tvrdí Jirka a pak se to ukáže jako blbost to tady již proběhlo a někteří v tom pokračují.
Reagovat
Jan
To, že by Petra měla zlepšit fyzickou kondici, je vidět ze všech letošních i loňských výkonů. Často tam běhá jako by měla dostat infarkt. Je otázka, co s tím dělá její astma, ale i včera jasně mlela fyzicky z posledního. Jen tak může pomýšlet na lepší výsledky.
Reagovat
pepin
Víš, každý soudný a normální člověk to viděl, v podstatě podstatnou část sezony byla špatně fyzicky připravená, až po změně v týmu a po regulaci stravovacích návyků se zdá, že to povede k lepšímu. Ale jak vidíš, přestože to sama komentovala, komentovala to i Martina, tak Tě tady někteří napadají, že mluvíš nesmysli a ohánějí se BMI. Dobře jim to tady již bylo napsáno, že BMI je nesmysl a u vrcholových sportovců zvlášt.
Reagovat
a.magerova
O lidech jakými jsou petrulinka a quesh si myslím své už dávno, tématu rozumí pramálo, ale nadávat tu diskutujícím do lidí mdlého rozumu, vyhazovat je z diskuze a posílat je k psychiatrovi plus další vulgarity, to mluví za vše :-/
Reagovat
pepin
Tak nejlepší je se s nimi nedohadovat, jen mě to mrzí, že je někdo tak zabedněný, i když to vidí mraky ostatních pořád si melou tu svoji pravdu. Tak budiž.
Reagovat
a.magerova
Mně ani tak nevadí, že tu melou nesmysly, ale to, že tu ostatním nadávají a vyhazují je z veřejné diskuze :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře jste si pokecali ? Tak fajn.
Reagovat
smazaný uživatel
s tou nadváhou to snad nemyslíš vážně ? ! O fyzické kondici se dá diskutovat, ale nadváha ? Už se smiř s tím, že Petra nadváhu prostě nemá a neměla !
Reagovat
pepin
Myslím a přečti si články z doby, kdy nemohla unést delší výměny. Ale hlavně mi nepiš o BMI a podobné nesmysli.
Reagovat
smazaný uživatel
prosím, už konečně nepiš " nesmysli " ale správně NESMYSLY . Není to odvozeno od myslet, ale od smysl. O BMI psát opravdu nechci , ani jsem o něm nepsala. Pokud nechápeš slovo " nadváha ", tak si obstarej výkladový slovník....Nebo už konečně přijmi fakt, že ne všichni mají ideální postavu ( i sportovci ) a nemusí to nutně znamenat, že mají nadváhu. Podívej na Serenu Williams, ta rozhodně ideální postavu nemá a myslíš si, že má nadváhu ? A kdyby sis to myslel, vadí jí to při hře ?
Reagovat
petrulinka
http://sport.idnes.cz/ukol-pro-kvitovou-uzdravit-se-proto-miri-za-fyzioterapeutem-kolarem-1kg-/tenis.aspx?c=A131026_193753_tenis_ma
Reagovat
petrulinka
Tady níže jste probírali oblečení. Já nevím, jestli zrovna Petra si může vybírat, ale nedávno jsem četla nějaký rozhovor, teda ale už nevím s kým to bylo a ta hráčka tam říkala, že má nachystané na turnaji oblečení, které má na určené turnaje, no a pak zase na nějakém dalším turnaji má nachystané oblečení a vím, že říkala, že si nemůže vybírat, ale že naštěstí se jí zatím všechno líbilo. Jo mám pocit, že to byla Andrejka Hlaváčková, ale tak ona je zase na jiné pozici v žebříčku než Petra, tak možná u Petry to funguje jinak.
Reagovat
carolyn
Já to slyšela taky, už nevím kde snad ve Všechnopátry s Andreu, nebo možná Luckou šaf., fak ted nevím, ale ta dotyčná tam říkala, že oblečení si vybírat nemůže, snad jen Mária a Serena si mluví dotoho co si vezmou na sebe (ale nepamatuju si to dobře-takže to mohla říct i trochu jinak)
Reagovat
carolyn
čas 6:20 tam o tom mluví trochu Lucka
http://www.youtube.com/watch?v=Z0G4MnKBlRg
Reagovat
Reti64
Už to tak vypadá, že pokud Petra prohraje, je buď unavená nebo nemocná. Je ale věcí každé hráčky, jak se připraví, či kolik na turnaji musí hrát zbytečně setů navíc, díky neproměněným šancím. Na Li je o osm let starší než Petra a únavu nikdy nezmiňuje. Jelena Jankovičová včera hrála, stejně jako Petra, čtvrtý zápas v řadě, ve skupině odehrála ze všech hráček nejvíce výměn (459, Petra 409), se Serenou bojovala ve třech setech bez jakýchkoliv známek únavy a je přitom o pět let starší, než Petra.
Stává se tu běžným nešvarem neměřit stejným metrem. Zatímco jedna je hodná politování, pokud není úplně fit, či zdravotně v pořádku, druhá je ve stejné situaci nazvána simulantkou. Být trochu objektivní je pro mnoho diskutujících na TP zřejmě nepřekonatelný problém. Jaký pak má diskuze vůbec smysl?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tu čtu po delší době opravdu velice dobře a prvdivě napsaný příspěvek.
Reagovat
smazaný uživatel
jiste - rozumne, pravdive, uderne.. dokud se nezacne premyslet.. :-) Treba o smyslu diskuse, ktera musi prece zakonite prinest rozdilnost pohledu i nazoru. Ty jen volas po shode. S tvym nazorem. :-) Mas jednoznacne pravdu, ze zalezi na kazde(m), jak se pripravi. Blud je, ze maji vsichni (vsechny) stejne podminky, rasu, geneticky zaklad, somatotyp, geograficky puvod, vek, kulturu, zdravotni (in)dispozice, psychiku, aspiracni stupen... zminim - li alespon ten zaklad, herecke nadani pomijim zcela.
Navic jsi zapomnel na narodni sport v nasi kotlince - vyvinout mohutne usili a obetovat furu casu vymysleni a obhajovani, proc nejaka vec nejde splnit, udelat - a, muj postreh z bezne zivotni praxe, jedna se dokonce temer vzdy o mnohem vetsi usili a o mnoho vice casu, nez ktery by byl potreba ke splneni, provedeni veci samotne.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
promin, ten vek zminujes a na nem stavis.. ?.. :-)
Reagovat
Jimbo
Plně souhlasím!
Jenom pro úplnost - kdyby někdo četl nebo poslouchal komentáře německých novinářů a redaktorů - tak to je stejné, jako když pan Vít Holubec komentoval kopanou - všechno se spolčuje proti našemu týmu...
Reagovat
LukasH
Je to ale hodně zjednodušený. Navíc se tu jen pogratulovalo Petře ke slibným výsledkům na konci sezóny. Není to žádná zaujatost napsalt, že Petra byla unavená, když mám oči. Stejně bych to napsal u jakýkoliv jiný hráčky. Třeba na Vika měla úplně dost, nesimulovala, prostě měla dost.
A záleží na hodně věcech, každej si musí všimnou, že Petra prostě nemá ideální zdraví a není ani vyloženě sportovní typ. Při zápasech používá běžně inhalátory. A jistě se ona a všichni kolem ní snaží ze všech sil to zlepšit na maximum. Ale holt někomu je dáno víc, někomu míň. Petra prohrála v semi a je jedno proč. Pokud má vyšší cíle, musí se ještě zlepšit.
A o žádným sportovci bych nenapsal, že je simulant. Doma od obrazovky z křesla se to totiž hodnotí dobře...
Reagovat
Bob
Když hrála Petra proti Sereně, uhrála jeden gem čistou hrou a zakončila esem. Jako kdyby Serena tušila, že Petra má hru na to jí porazit, začala v následujícím gemu pálit jedno eso za druhém. Tohle normálně nedělá. Snad jí jednou klepne.
Reagovat
freeteepek
Mě se líbí tenhle článek:
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis-davis-cup/180242/prvni-pusa-stepankovi-na-tribune-jsem-vic-nervozni-priznala-kvitova.html
Asi začnu číst blesk:-)
Reagovat
freeteepek
A taky přestanu jíst chleba a těstoviny. Petra mě inspiruje:-)
Reagovat
freeteepek
Jo, mimochodem. Sama tam přiznává, že zhubla. A to je 6 týdnů starý rozhovor.
Reagovat
a.magerova
Když už tu řešíme hmotnost a milostný život Petry, tak si dovolím napsat výrok Buddhy:
"Hlad a láska určují veškeré lidské dějiny."

A k diskuzím na TP ještě jeden:
"Kořenem všeho zla je nedostatek poznání."
Reagovat
smazaný uživatel
Svatá pravda..
Reagovat
Frick
A jak to vidíte s dalšíma českejma hráčkama? Snad by se trochu nahoru mohla dostat Strýcová, do TOP 100 snad se vrátí Petra C., dolů asi půjde Klárka (možná poslední sezona?), Karolína P. se asi bude plácat mezi 70. - 100. místem, Kristýna by se možná mohla dostat do TOP 100, u H+H jsem tedy taky zvědav, možná by se mohly drápat nahoru Smitková, Martincová, Krejčíková a samozřejmě i naděje největší :-). A, zapomněl jsem na Šafinku :-) U ní to může bejt zajímavý. Jak často trénujou hráčky s koučem i v posteli? (nic proti, sluší jim to spolu).

Kapitolou samou pro sebe jsou pak dva návraty. Jeden asi hodně pravděpodobný, ale už asi nepříliš dlouhý. Druhý se spoustou otazníků, avšak i (malinkou) nadějí, že se stane naprostý zázrak. :-)
Reagovat
Frick
Co myslíte, dá se říct, že Petra měla "štěstí" v tom, že Serena byla ve Wimbledonu 2011 a (i) díky tomu Petra Wimbledon 2011 vyhrála, kdežto bohužel Tomáš měl smůlu v tom, že si Nadal nevylágroval koleno dřív? Kdyby nebyl Nadal, tak asi Tomáš ten titul měl. A určitě by se nemluvilo o nějaký lehký cesty, když porazil Fedexe a Djokera...
Reagovat
Frick
jakože Serena byla v roce 2011 mimo, prostě jí nestála v cestě...
Reagovat
freeteepek
Když byla Serena out 2010-2011, tak nejen Petra, ale spousta dalších tenistek měly štěstí:-) Dnes je Serena in a ve formě a tudíž mají smůlu:-) Myslím, že takto to posuzovat nejde. Štěstí a smůla ke sportu prostě patří. Nezbývá než makat a doufat, že ty nadlidský výkony nebude S. podává věčně. Dnes v zápase s Jankovičovou už se začalo blýskat na lepší časy:-)
Reagovat
LukasH
No, může se to částečně jako štěstí brát, ale takhle to ve sportu chodí. Kdyby nebyla Serena, tak má třeba Máša o GS navíc (letošní RG) a Vika by místo dvou GS měla čtyři (2xUSO), možná pět (Wimbledon 2012, i když tam by se o to prala s Agou, která tam taky výborně hrála). Takže v současný době má největší smůlu Vika. Za jiný éry by byla mnohem úspěšnější.
Co se týká zápasu Sereny s Jankovičovou, z toho bych žádný závěry nedělal. Serena zrovna nehrála svůj top, ale až si odpočine, bude znovu jak nová a hlavně se nespokojí s tím, že by měla častějc prohrávat. Když teď hrála s Petrou, byla v podstatě neporazitelná.
Reagovat
LukasH
To asi nebyla únava z předchozího zápasu, ale tak celkově. Prostě jí to tolik nešlo.
Právě to, že Petra hrála tak těžkej zápas s Kerbrovkou, se dneska projevilo. Jenže taky to bylo trochu zbytečný. Angie nehrála včera tak, aby se s ní Petra musela mořit tři sety. První si tradičně prohrála sama. A proto si myslím, že hlavní cíl do další sezóny by měl bejt ty tříseťáky co nejvíc omezit. Dubai, Tokyo - od začátku všechno ve dvou, finále ve třech a spousta energie. Peking - samý tříseťáky od začátku a v semifinále odpadnutí z totálního vyčerpání.
Reagovat
freeteepek
I na Sereně se projevila únava ze zápasu s Petrou? Co má říkat chudák Petra, která den před SF hrála náročný zápas s Angie zatímco Li Na ten den "relaxovala" s unavenou a zraněnou Vikou? Tohle byla fakt smůla:-)A taky to vypadá, že Petra má za sezonu z těchto hráček zdaleka nejvíc odehráno! (s ohledem na ten počet odehraných třísetových zápasů)
Reagovat
smazaný uživatel
Co já bych za to dal, kdyby Vika byla v semifinále... Řekl bych, že to byl pro Petru úspěšný turnaj a ten vzestup v závěru sezony je u ní více než patrný. Přesto je před ní samozřejmě ještě hodně práce, stejně jako před spoustou dalších holek... Ale myslím, že k výsledku na TM se Petře a jejím (slušným) fanouškům sluší pogratulovat! :)

Na semifinálové zápasy jsem se nedíval, možná se kouknu na finále... Opravdu mě na letošním TM zajímaly hlavně zápasy Viky, protože z těch ostatních hráček tam nebyla žádná, která by mi byla výrazně sympatičtější než ostatní. Přesto jsem nad tím přemýšlel a kdybych si musel vybrat, tak zvolím Na Li. Nechtěl jsem to tady psát před zápasem s Petrou, aby to zase nevyznělo nějak blbě... Ale opravdu, kdybych si měl vybrat z těch ostatních účastnic kromě Viky, tak je to docela vyrovnané (žádná z holek mi nevadí), ale za nejsympatičtější považuju Na Li. Proto jí taky budu mírně přát ve finále. Nic proti Sereně, ale už toho letos vyhrála víc než dost. :)
Reagovat
Frick
Není to vůbec poprvé, co ve finále GS/TM nastoupěj dvě nebělošský hráčky (bez příbuzenskýho poměru)?
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha, tak tohle by mě vůbec nenapadlo... :D
Reagovat
LukasH
Na Li mám taky hodně rád. Přijde mi taková milá, hodná a skromná. Líbí se mi, že se kamarádí s Petrou a jak se po zápase vždycky obejmou. A podle mě jí i Petra hodně přeje (pokud zrovna nehraje s ní).
Upřímně, právě z tohohle důvodu mi není moc sympatická Máša. Vím, ona je prostě taková a pokud cítí, že je pro ní lepší si všechny držet od těla, je to její věc. Ale pak prostě k takovýmu člověku jako divák nepřilnu. Dřív jsem měl Viku a Mášu na stejný úrovni, ale Vika je mi dneska mnohem sympatičtější právě z těch důvodů, co jsem napsal.
Reagovat
smazaný uživatel
No, Masha sice mezi tenistkami nevyhledává kamarádky, ale že by se ostatních holek nějak stranila, to se podle mě taky říct nedá. Třeba s Makiri šla nedávno v New Yorku na nákupy a myslím, že má dobré vztahy i s dalšími hráčkami. Ony respektují Mashu, stejně jako ona chová respekt k nim... Pokud jsi ještě neviděl tenhle rozhovor (dával jsem tady odkaz už několikrát), tak si ho určitě přečti. Je to rozhovor s Mashou pro magazín MF Dnes před exhibicí v Praze, tedy zhruba přesně před rokem... :)
http://q3.cz/images/78magazindnessharapova25.jpg

Nebo tady se můžeš podívat na loňské finále v Římě, kde Masha hrála právě proti Na Li a ve velmi vyrovnaném zápase (který byl i přerušený kvůli dešti) vyhrála Masha 7:6 ve 3. setu. Přesto byly reakce obou holek po zápase velice sympatické. Stačí, když si pustíš posledních 20 vteřin. :)
http://www.youtube.com/watch?v=sEx--HXfQQU
Reagovat
Frick
No a co Katka S.? Petra byla v jejím věku 160....

To asi taky tehdy (září 2007) nikdo moc netipoval, že tlustý káčátko vyhraje za necelý 4 roky Wimbledon...
Reagovat
smazaný uživatel
No doufám, že o Katce ještě hodně uslyšíme. :) Mimochodem, příští týden hraje Katka turnaj ITF v anglickém Barnstaple. Budou tam dvě hráčky z Top 60 a taky poměrně početné české zastoupení...
http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/women%27s-tournament/info.aspx?tournamentid=1100030143
Reagovat
petrulinka
Mimochodem Petra má BMI 20: BMI v rozmezí 20-25:
Gratulujeme ! Patříte k lidem s ideálním BMI a vyváženým stavem Vašeho těla. I přes uspěchanou dnešní dobu si dokážete udržet zdravý život a normální hmotnost. Dbejte na to, aby se tato situace nezměnila, dodržujte i nadále správnou životosprávu, konzumujte hodně ovoce a zeleniny a omezte cukry a tuky.
V tuto chvíli Vám nehrozí žádná zdravotní rizika, jen tak dál.
Reagovat
petrulinka
Petra je tím pádem na hranici podváhy:BMI do 20:
Jestliže klesne Vaše BMI pod 18,5, Vaše váha je příliš nízká, trpíte podváhou. Pokud máte hodnotu BMI pod 20, je u Vás vysoké riziko výskytu různých onemocnění a zdravotních problémů. Zajděte za svým lékařem a společně zjistěte příčinu Vaší nízké váhy. Můžete totiž zjistit různá skrytá onemocnění, jako je chronický zánět slinivky břišní nebo zvýšenou funkcí štítné žlázy. Další příčinou Vaší nízké váhy, pokud nejste modelka, může být přílišná psychická zátěž. Navštívíte-li lékaře včas a on objeví nějakou chorobu, bude Vaše léčení jistě mnohem účinnější.
Serena - 22, Li - 21, Errani - 22, Kerber - 22, Stosur - 21, Kuznetsova - 24, Cibulkova - 21. Chtělo by to asi tady pro některé léčbu na psychiatrii. PS: ráda zařídím, moje kamarádka je psychiatr. Dobrou noc!!!
Reagovat
a.magerova
Než nás začneš posílat ke své kamarádce..... Měla bys tady uvádět vše, nejen to co se Ti zrovna hodí :-/
Máša - 17, Aza - 19, Aga - 19, Jelena - 19, a např. Zuzka Hejnová - 20, Martina Sáblíková - 18.
Reagovat
smazaný uživatel
Petrulinka jenom naznačila, že Petra na tom není rozhodně tak špatně, jak tady někteří pořád dokola opakují..
Reagovat
a.magerova
Vadí mi ten petrulinčin agresivní tón.
Petra tlustá není, BMI má 21, ale nemůžeme ani říkat, že je na hranici podváhy. Přesto jí to bříško opravdu mohlo vadit a jak je vidět, tak sama s tím začala něco dělat, když se rozhodla změnit i stravování.

Navíc BMI ignoruje stavbu těla, množství svalstva či to jestli se jedná o ženu či muže, takže je to jen velmi orientační a často dost matoucí informace, podle které by byl Rafa na hranici nadváhy o Isnerovi ani nemluvě :-/
Reagovat
J.M.
Bavit se u sportovců o BMI je naprostý nesmysl, je to irelevantní údaj. Nějakou velmi hrubou vypovídací hodnotu má jen u běžné, průměrné populace.

Za druhé, je nesmysl tady šermovat nějakým BMI u tenistů, protože přinejmenším jejich aktuální hmotnost neznáme. Známe vesměs jen to, co mají uvedené v oficiálním profilu ATP, a to jsou leckdy léta staré údaje (u vysloužilých tenistů i desítky let staré). Proto je vždycky směšné, když někdo napíše, že třeba tenistka teď, v poslední době, přibrala, a nějaký snaživec to tady vyvrací jejím BMI, které vypočítal na základě těch léta starých údajů. Tenisté se určitě neváží a neaktualizují svoje záznamy před každým turnajem.

Čili všechny ty řeči o "hranici podváhy" jsou prostě hlouposti.
Reagovat
smazaný uživatel
Petrulince zase vadí řeči o tom, že má/měla Petra nadváhu. Samozřejmě nemá a nikdy neměla, co se týče změny stravování, sama Petra tvrdí, že o nic zásadního nešlo - určitá úprava ano, ale tak radikální změna, jak tu někteří tvrdí, to rozhodně ne.
Reagovat
smazaný uživatel
BMI je údaj, který byl původně navržen pro hodnocení populace jako celku, ne pro hodnocení jednotlivce.

Stejná kravina je ale na základě okometrie tvrdit, že nějaká tenistka výrazně přibrala/zhubla a na základně toho vyvozovat něco o nadváze.
Reagovat
J.M.
Okometrie je hodně dobrá metoda, pokud člověk vidí a umí vidět. Konkrétně u tenistek je to dost spolehlivé - už kvůli sporému oblečení a tomu, jak jsou zkoumány kamerami a fotoaparáty ze všech úhlů, si lze často udělat velmi přesný obrázek.

Často je to rozhodně lepší než posuzovat hmotnost (protože BMI není nic jiného než posouzení hmotnosti, a to už dnes každý lékařský či výživový specialista ví, že hmotnost je velmi zavádějící údaj pro posouzení toho, jestli je člověk "tlustý" či "tenký").
Reagovat
J.M.
Navíc samozřejmě každému druhu sportu svědčí jiná stavba těla. U koulařek není hromada kil ve svalech i tuku na závadu, naproti tomu třeba maratonci jsou vyloženě vychrtlí, podle "tabulek" třeba i pod hranicí podváhy tak, že by podle zmíněných teorií měli trpět všemi smrtelnými chorobami. Přitom podávají špičkové výkony.

I tenistům svědčí určitá stavba těla, a Petřino určitě není pro tenis ideální - pro normální život to nevadí, v tenise je to přítěž. A Petra sama to ví. I proto s tím něco dělá.
Reagovat
smazaný uživatel
Okometrie je pochopitelně špatná metoda už proto, že je z různých důvodů značně nepřesná a neexaktní. Zvlášť u sportovců.
Reagovat
a.magerova
I v běžném životě je druh postavy jablko, kterou má Petra, větší přítěž než postava hruška, protože sice je míň estetické mít velkou "prdel", ale mnohem horší ze zdravotního hlediska je ukládání tuku v oblasti břicha a zarůstání vnitřních orgánů do vrstvy tuku, navíc se tato zátěž musí nosit na tenkých nohách, což také přináší jistá úskalí, ale to je varování pro obézní nikoli pro Petru s dnešní váhou čili hmotností ;-)
Reagovat
LukasH
Já bych právě řekl, že míň estetický je mít ten tuk na břiše. Postava pak působí neforemně. Proto taky o Petře kdekdo řekne, že je tlustá. Kdyby to, co má na břiše, měla na zadku, tak má normální zadek a je úplně štíhlá.
Jedna známá měla přesně ten samej problém a nakonec s tím břichem šla na liposukci, protože se ho nezbavila ať dělala, co dělala. A to sportovala, jedla zdravě atd...
Reagovat
LukasH
tím nechci říct, že by Petra měla chodit na liposukci. Tý známý se to prostě nelíbilo. Chtěla mít plochý břicho.
Reagovat
petrulinka
Tak jsem tady nakoukla a docela se rozčílila, viz Pepin apod. Jako ty řeči o tom, že Petra měla nadváhu a špatnou fyzickou kondici. Jděte se fakt bodnout. Protože jestli při 183 cm je 72 kg nadváha, tak to už se fakt jděte lidi léčit. To, že má a vždycky bude mít Petra bříško je holá skutečnost, protože má takto danou postavu a nic to nezmění. A jestli si někdo z vás myslí, že hodně zhubla, tak se docela plete, protože jako ženská vím, že stačí změnit oblečení a postava vypadá docela jinak. Takže Petra nijak nezhubla, pouze začala nosit jiné triko a vypadá štíhlejší. Fyzičku má člověk danou a samozřejmě, že se pravidelným cvičením může zlepšit, ale pokud člověk trpí astmatem, tak může mít fyzičku jakou chce, pokud ho záchvat astma přepadne při zápase, byť jenom malý záchvat, tak mu ani sebelepší fyzička nepomůže a to mám z vlastní zkušenosti. A když jste tak chytří, tak nechcete jít Petře radit? Třeba by už v této chvíli měla fyzičku jako Rambo a byla No.1....
Reagovat
Nancy_z
Souhlas!
Reagovat
LukasH
Je to tak. I když mně se taky zdá, že přece jen zhubla oproti jaru. To, že má jiný rozložení tuku v těle, tady píšu pokaždý, když někdo zmíní "pneumatiku". Petra nemá skoro žádnej zadek a má dost tenký ruce a nohy a nemá pas. Čistě nekriticky - není to zrovna typ sportovní postavy a myslím si, že aby se udržela vůbec takhle, stojí jí to mnohem víc práce než ostatní.
Co se týká váhy - např. Kerber má 68 kilo (Petra 70) a je o 10 cm menší než Petra. Jenže to má všechno v zadku a na rukách.
Pořád je Petře vytýkána fyzička, ale já bych vůbec neřekl, že jí má špatnou. V Tokyu hrála 2 zápasy v jeden den a pak to celý vyhrála, následoval hned Peking - tříseťáky, porážka Na Li a fyzicky odešla až s Jankovičovou. Tzn. víc zápasů v řadě než na GS a tam jsou navíc volný dny.
Takže bych to shrnul takhle: fyzička se mi zdá dobrá, pokusit se ještě zlepšit úderovou jistotu a i tím se vyvarovat tříseťáků s hráčkama, u kterých je to naprosto zbytečný (to je to, co hlavně bere energii).
A moc Češek zrovna nestojí frontu za dveřma top 10, tak si Petry važme, protože až skončí, budeme vzpomínat.
Reagovat
petrulinka
Tohle si přesně myslím. Opravdu nemám ráda, že místo toho, abychom si jí vážili, tak zase tady někteří budou do ní rýt. A to se netýká jen Petry, vadí mi ubohá kritika na kohokoliv. Protože razím názor, ať si nejprve každý udělá pořádek sám se sebou a potom ať kritizuje ostatní.
Reagovat
smazaný uživatel
No asi takhle - když tu celkem nedávno kolovaly fotky Petry z Katowic a dnešní Petry, rozdíl v bříšku tam byl a oblečením to rozhodně nebylo, to uznávám i já.
Jenže pořád platí to, že jí se všechen tuk ukládá na břiše a tam je poznat rozdíl každého gramu, takže to opticky může vypadat, že zhubla víc, než kolik zhubla reálně. Navíc jsem toho názoru, že Katowice nebyl dlouhodobý stav, ale momentální výkyv směrem nahoru.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně jak říkáš - tady se někteří vůči Petře chovají tak, jako by český tenis produkoval dvě až tři tenistky s potenciálem Sereny Williamsové ročně. Ale sebemrskačství je holt národní sport..
Reagovat
PetaM
Já myslím, že u Petry velmi záleží na tom, co si vezme na sebe. Já nevím, ale vždy, když vidím Petru před FC, je to v cajku, ale jakmile začne FC a ona se obleče no národních barev, tak je to hrůza, opticky to vypadá jako 20 kilo plus :D Ale možná to dělá moje televize :D Ony tam všechny vypadají děsně tlustě :D Dokonce i Pála .. :D :D Ale musím říct, že když se podívám na obrázek Petry před rokem, třeba Toronto, nebo New Haven - kde to tedy opticky vypadalo fakt, že je na takovou sportovkyni "tlustá" a když se na ni podívám teď, to je jako nebe a peklo :D
Reagovat
LukasH
Tak oproti tomu, co měla na sobě minulej rok na US open series teď vypadá, jak jeptiška.
Ale když by se ten tuk z břicha (kterej mimochodem shodit nejde) dal na zadek, tak by nikdy nikdo neřek, že je tlustá.
Reagovat
smazaný uživatel
Jistěže u Petry dělá hodně to, co má zrovna na sobě, zrovna střih jejího "reprezentačního dresu" je na její postavu krajně nevhodný, působí to dojmem, jako by si vzala o číslo menší triko. Ale tak hlavně že v něm vyhrává ;-)
No vidíš, a přesto v Montrealu (v Torontu se hrálo letos) a v NH loni vyhrála a letos ne, takže to potvrzuje to, co tu pořád říkám - že na její hru to zas až tak zásadní vliv, jak si tu někteří myslí, nemá.
Reagovat
LukasH
Ach jo, vlastně nevím, proč tak přesedlala na plandavý trika.
Uvidíme ještě někdy tohle?
http://news.xinhuanet.com/english/photo/2012-08/14/c_131784435_3.htm
Reagovat
smazaný uživatel
Ona nepřesedlala, ona nosí, co na ní Nike navlíkne..
Reagovat
LukasH
A ony si nemůžou vybrat? Vždyť třeba Errani, Vinci taky nosí Nike a měly přilehlý tílka.
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba od Nike vyfasovaly něco jiného. Nebo jako toho času nejlepší deblistky světa mají trochu volnější ruce.. Nevím, jak přesně to funguje, ale hráčky vesměs nosí to, co jim sponzor předhodí, jen pár výjimek z absolutní špičky si vytváří vlastní kolekce (Serena, Máša - např.) a Petra mezi nimi není.
Reagovat
LukasH
To vím, že něco speciálního mají jen ty nejlepší. Ale tohle zrovna bylo dost uniformní a mám pocit, že i Lucka Š. měla stejný tričko jako Errani. Spíš si myslím, že si to Petra záměrně vybrala a pramenilo to z těch neustálých připomínek na její postavu.
Reagovat
smazaný uživatel
Možné to je, neříkám, že nemají vůbec žádný výběr. Ale určitě je dost omezený..
Reagovat
LukasH
Stejně se mi letos zdálo, že ty hadry zajímavý nebyly. Minulej rok to bylo stokrát lepší. Petra měla letos jen pár variant. V Austrálii to fialový, pak to žíhaný triko až do Wimbledonu, pak ty trika, kde se měnila jen barva a teď na TM trochu něco jinýho.
Reagovat
Frick
Ve finále ITF 10.000 Dubrovník, zítra finále se 731. hráčkou světa, 26-letou Slovinkou Rbersakovou, H2H bilance 2-0 pro Bára. To by mohlo vjít. Pomalými krůčky výše!
Reagovat
tommr
průběžnej stav žebříčku WTA k dnešnímu dni tj. po odehraných semifinálových zápasech na TM.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru.
Hvězdička znamená, že hráčka na TM postoupila do finále a může ještě získat za výhru ve finále 450 bodů:

1. Williams, S. 12810 (+8035) *
2. Azarenka 8046 (+3271)
3. Li 6045 (+1270) *
4. Sharapova 5891 (+1116)
5. Radwanska, A. 5875 (+1100)
---------------------------------------
6. Kvitová 4775
---------------------------------------
7. Errani 4435 (-340)
8. Jankovic 4170 (-605)
9. Kerber 3965 (-810)
10. Wozniacki 3520 (-1255)
11. Stephens 3185 (-1590)
12. Bartoli 3172 (-1603)
13. Vinci 3170 (1605)
14. Halep 3085 (-1690)
15. Lisicki 2920 (-1855)
16. Ivanovic 2765 (-2010)
17. Suarez Navarro 2735 (-2040)
18. Kirilenko 2640 (-2135)
19. Stosur 2580 (-2195)
20. Flipkens 2495 (-2280)
...

Petra ukončí letošní sezónu na šestým místě těsně před Erraniovou, Jankovicovou a Kerberovou. Na desátou Wozniackou a další hráčky už má docela slušnej náskok ...

V zítřejším finále se už v letošním žebříčku nemůže nic zásadně změnit. Půjde jen o to jak velkou ztrátu bude mít Petra na Li Na na třetím místě. Na toto místo by totiž mohla Petra v případě slušnejch výsledků na začátku příštího roku zaútočit ...
Reagovat
misa
Je zajímavé, že v první desítce zůstala skoro stejná jména jako loni. Jen Stosurovou nahradila Jankovičová. Příští rok by měla konečné prorazit do top 10 (a získat nějaký titul) Sloane, věřím i Simoně. Z dalších mladých je vynikající zejména Bouchardová. Dneska to mají mladé holky o dost těžší než v minulosti. Příští týden bude mít 1. hráčka světa 32 let a 3. hráčka 31!
Reagovat
Frick
Že by tam třeba do roka byly v TOP 10 dvě český vlajky je asi blbost, co?
Reagovat
LukasH
A kdo by byla ta druhá?
Reagovat
Frick
Ta s nejhezší figurou široko daleko :-)
Reagovat
LukasH
Serena jednak není Češka a jednak už tam je, dokonce na 1. místě.:-D:-D:-D
Reagovat
MarcelPersch
:D
Reagovat
misa
Já osobně považuju tenhle rok plně srovnatelný s minulou sezonou. Letos navíc Petra zaznamenala víc výher, porazila víc hráček top 10 než loni, dostala se do sf Turnaje mistryň a rok zakončí na 6. místě, což je lepší umístění než v roce 2012. Největším letošním problémem byly 3 nepovedené grandslamy - v Austrálii se jí asi dostaly do hlavy problémy s astmatem + zjištění, že zimní příprava nebyla zřejmě moc povedená, ve Francii byla myšlenkama jinde a v USA ji zastavila nemoc.

Věřím, že Petra se letos sama o sobě dost dozvěděla a nové zkušenosti přenese do dalšího tenisového růstu. Přes rekord v počtu třísetových výher je jejím hlavním problémem kondice - pokud bude chtít uspět na těžkých turnajích nebo ve více týdnech za sebou, bude muset přidat. Sama to jistě ví nejlépe. K návratu do první trojky - čtyřky taky potřebuje vylepšit servis - dvojchyb bylo letos strašně moc.

Fanoušci to s Petrou neměli lehké, hlavně v období duben až červen. Nakonec ale Petra ukázala, jak velká je bojovnice (což si na ní moc cením), udělala změny a sezonu dovedla do úspěšného konce. Věřím, že pokud bude Peťka zdravá, zahraje si v roce 2014 finále grandslamového turnaje.
Reagovat
tommr
v podstatě souhlasím. Dlouho to vypadalo, že letošní sezóna bude pro Petru znamenat další propad, ale nakonec sezónu stačila zachránit dobrým finišem na turnajích v Asii a na TM ...
Není ovšem žádnej důvod k nějakýmu jásotu. Letošní sezóna stejně jako ta lonská znamenala pro Petru ústup z pozic, který si vydobyla v roce 2011. S absolutní špičkou (Serena) se nemůže měřit, úspěchům na GS brání nevyrovnaný výkony a až příliš často mívá zbytečný problémy i s průměrnejma hráčkama. Její největší slabiny zůstávají mizerný zdraví a špatnej servis. Poměrně dobrej závěr sezóny ale dává určitou naději, že v příštím roce by snad konečně mohlo dojít k nějakýmu zlepšení ...
Reagovat
smazaný uživatel
Pozitivní na letošní sezoně je rozhodně její závěr a dva turnajové vavříny. Negativní jsou výsledky z grandslamů a dalších větších turnajů, na kterých se projevil totální nedostatek sebedůvěry (AO; mimochodem, Petra se zmínila, že příprava na sezonu 2013 se jí velice vydařila, o to víc byla zklamaná z výsledků v Austrálii), partnerské problémy (RG) a problémy zdravotní (W, USO).
Pevně věřím, že z letošní sezony vyjde posílená a namotivovaná do sezon dalších. Co se týče budoucnosti, tak je tu pár věcí, ze kterých mám trochu obavy: jednak to, že se o Všetíčka dělí s Radkem (jeden kondiční trenér podle mě nemůže dva špičkové tenisty trénovat dlouhodobě, oba potřebují stoprocentní péči, které se jim v takovém případe jen těžko dostává. A když každý z nich trénuje jinde, platí to dvojnásob), jednak ze vztahu s Radkem (přeju jí to, ale moc nevěřím tomu, že ten vztah má šanci na nějakou delší existenci a všichni víme, jak je Petra citlivá) a pak to, že Kotyza je od srpna znovu táta (a role táty s rolí trenéra, který je třičtvrtě roku někde na cestách, se dost dobře neslučují dohromady).
Ale pevně věřím tomu, že všechno dobře dopadne. ;-)
Reagovat
LukasH
Já doufám, že tímto Petra fakt někam pokročila a už se nebudou opakovat ty situace z jara, kdy hrála pravidelně tříseťáky s hráčkama mimo top 50.
Naopak se to teď ke konci docela zajímavě vyvrbilo. Absolutní špičkou samozřejmě zůstává Serena, ale pak už je to úplně otevřený. Maria teď hodně dlouho nehrála, Vika na tom nebyla dobře a fakt, že je Na třetí hráčka znamená, že by se tam Petra mohla dostat taky, pokud se výsledky z poslední doby budou opakovat. Obzvlášť je dobrý, že nic neobhajuje.
Myslím, že už příští rok tak nepropadne na GS, snad. V Austrálii byla s nervama i s podáním v kýblu a RG šel slušně mimo ní. To jsem měl pocit, že se k tomu postavila jak k béčkovýmu turnaji.
Moc, moc jí přeju, aby se jí dařilo. Zasloužila by si to.
Reagovat
misa
Pokud se nějaká česká tenistka dostane třikrát za sebou na TM, jistý důvod k jásotu tady je. Po skončení Petřiny kariéry můžeme na tenistku podobných kvalit čekat klidně 15 let. Pokud ale všechno srovnáváš s rokem 2011, tak ti rozumím. Po úžasné předloňské sezoně, ale bylo pro Petru všechno nové a postupně se se vším musela vyrovnávat.

Trápení se slabšíma hráčkama je problém, který stojí Petru hodně sil. Věřím, že se zlepšenou kondicí to bude lepší. Zdraví asi lepší nebude :-(
Reagovat
pepin
Souhlasím s Tebou, jen bych ještě přidal to hodně podstatný a to byla špatná fyzická kondice včetně nadváhy.
Reagovat
tommr
k těm letošním negativům bych ještě přidal vyřazení ve FC od Itálie i když tam to nebyla vina jen Petry ...
Špatnejch vlivů Štěpánka na Petru se nijak nebojím, právě naopak - Štěpec je pro Petru určitě lepší volba než ten její bývalej dorostenec ...
Souhlasím s tebou ale v tom, že můžou bejt velký problémy s Kotyzou, kterej bude mít na Petru nejspíš málo času. Petra by potřebovala pořádnýho trenéra na plnej úvazek ... :(
Reagovat
tommr
špatný zdraví a špatná fyzická kondice jsou spojitý nádoby ...
Reagovat
misa
Kondiční trenér s Petrou nebyl na TM (i když na posledním turnaji roku to už asi nevadí), připravuje prý Radka na TM + DC. Takže to dělení je velký problém. Zajímavá bude společná příprava dua Kvitová + Štěpánek na Floridě. Pro Petru je Florida možná to nejhorší, o mnohém svědčí její bídná bilance v Miami. Asi je jasné, kdo byl iniciátorem téhle cesty. Zatím jí nový vztah hodně prospívá, co bude dál samozřejmě nikdo neví.
Reagovat
smazaný uživatel
No nadváhu neměla nikdy. Jasně, že teď má o něco málo méně než v kritickém jaru, ale myslím, že to zbytečně přeceňuješ, myslím, že ten hmontnostní úbytek je menší, než to opticky vypadá a že na tom fyzicky není a nebyla zas až tak špatně, jak tu pořád omíláte, jasně svědčí počet odehraných a vyhraných tříseťáků v letošní sezoně a to, jak hrála teď na konci sezony, kdy jste se všichni tetelili blahem, jak na tom skvěle je. Všetíčkova přítomnost jí rozhodně pomohla psychicky, ale jako inteligentní diskutér (bez ironie) jistě moc dobře víš, že fakticky se ty 3-4 týdny čistého času, co spolu natrénovali, na její fyzičce a pohybu zkrátka projevit nemohly, na to je to zkrátka příliš krátká doba.
Reagovat
smazaný uživatel
Na to, že to dělení je do budoucna velký problém, tady upozorňuju prakticky od té doby, co se informace, že Petru bude trénovat, tady objevila. Mám prostě pocit, že to spousta lidí, v samé radosti nad tím, že se zbavila Bajzy, ignoruje.
Radek má na Floridě dům, takže tady je to asi jasné, spíš se divím, že se Petra nechala ukecat, zdravotně jí to rozhodně neprospěje..
Co se týče jejich vztahu, uvidíme tak za rok až dva, až odezní prvotní zamilovanost a začne realita..
Reagovat
freeteepek
Petra má třetí nejvyšší počet výher z celý WTA! Do Austrálie Petra loni přijela po povedené přípravě (dle vlastních slov) Do hlavy se jí naopak dostaly problémy s astmatem, protože v Austrálii bylo nezvyklé horko a vlhko. Možná tam byly i nějaké osobní důvody. Navíc po fyzické stránce, dnes již je zřejmé, jí nepomohla spolupráce s K. Bajzou. Místo aby běhala, cvičila jógu...:-(
Pokud se Petra příští rok vyrovná s astmatem v Austrálii lépe, měla by také mít mnohem lepší výsledky. Je to sice předčasné, ale na AO by zase mohla udělat SF a možná i víc. Záležet bude pochopitelně na formě Sereny, ale i Máši a Viky nebo Li Na, která je na tom momentálně velmi dobře.
Reagovat
misa
Mám pocit, že Petra se nechá k mnohému přemluvit, mnohé nevyžaduje a pak jí to v kariéře může škodit. Prostě je moc hodná.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že tohle mimoděk asi nejlépe vystihla Martina Navrátilová, když v reakci na nevydařené australské turné prohlásila "musím za ní zajít, ona si sama neřekne."
Petra je holt submisivní typ, což je zrovna v její profesi celkem nevýhoda..
Reagovat
LukasH
Ono spíš vypadá, že na tom astma má větší podíl psychickej stav než podnebí - tedy třeba v Miami nikdy nic neuhrála, jinak ale místa svýho úspěchu střídala a vždycky triumfovala někde, kde se to od ní moc nečekalo (Asie, loni Amerika) a zas jí to nešlo tam, kde jsou pro ní podmínky lepší (Evropa).
Astma se skutečně zhorší s psychickým vypětím, takže všechny ty věci u Petry spolu souvisejí.
A ta cesta na Floridu je možná taky jedna ze strategií, aby si zvykla na teplo a nepřijížděla do Austrálie ze zimy. No a Štěpec tam má barák, takže když jí to řek, určitě hned kejvla.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsou to spojité nádoby - je jasné, že když je psychicky dole, dává o sobě astma vědět více a je i náchylnější na různá nachlazení a naopak. Na druhou stranu ani vliv klimatu nelze podceňovat - v dusnu a vlhku se jí zkrátka bude hůře dejchat vždycky.
Jo mimochodem - její kalendář sice neznám, ale při její fixaci na rodinu bych se dost divil, kdyby Vánoce nestrávila doma, takže přechodu zima-vedro se stejně nevyhne. A až do letoška jí ten přechod žádný velký problém nedělal..
Reagovat
misa
Vánoce Petra opravdu trávit doma nebude - poprvé v životě. Z Floridy letí hned na Hopman Cup.
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt? Jen ze zvědavosti - odkud to máš?
Reagovat
smazaný uživatel
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/182435/turnaj-mistryn-zacina-radek-me-inspiruje-priznava-kvitova.html
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, zajímavý rozhovor. Ale ta pasáž o kondičním trenérovi, z krásně vyplývá, že tady je hodně fixovaná na Radka. A to podle mě není dobře..
Reagovat
Nancy_z
Já bych to dělení kondičního trenéra předčasně nezatracovala. Myslím, že i Petře pomůže příprava s chlapem - i vzhledem k rivalitě se Serenou. Navíc je Všetíček opravdu odborník na tenis a ví, co tenista k ideální hře potřebuje... A to, že poprvé nebude doma na Vánoce - je čas dospět a myslím, že pořádný chlap jí prospěje. V životě člověk potká hodně lidí, nemusí jim to vydržet, ale ten přínos pro Petru bude větší než kdyby teď byla sama...
Reagovat
Nancy_z
A Radek už není tenisově nejmladší, takže si myslím, že do dvou tří let určitě skončí s dvouhrama...
Reagovat
smazaný uživatel
Z výše zmiňovaného rozhovoru vyplývá, že ani nejde o dělení jako o to, že Radek Petře Všetíčka vlastně jenom půjčil (a to jenom proto, že je vůči Petře citově zainteresován). Nejde o to, že by Všetíček Petře neprospěl, ale o to, že o jejich spolupráci rozhoduje někdo jiný a to do budoucna smrdí problémem. Že Radek do dvou tří let skončí se singlem, tak s tím bych moc nekalkuloval, on má hodně tuhý kořínek, tenis miluje a z kurtu nesleze, dokud v ruce udrží raketu. A fyzičkou i výkony se může směle měřit s leckterými hráči i o 10 let mladšími..
Nejde o ty Vánoce, ale upřímně řečeno nevím, jestli lze pořádným chlapem nazvat někoho, kdo není schopný udržet trvalý vztah.. A už vůbec si nejsem jist tím, že Petře přechod ze vtahu do vztahu (obzvlášť znovu do vztahu s tenistou a všichni víme, jakou životnost vztahy mezi tenisty mívají) prospěje. Myslím, že by udělala líp, že by oba udělali líp, aby si po krachu předchozích vztahů od toho všeho chvíli odpočinuli a dali si nějaký čas na to, aby si ujasnili, co vlastně chtějí. Všichni jsme viděli, jak s Petrou zamával rozchod s Adamem. A teď je Petra vůči Radkovi vázána nejen citově, ale i profesně - skrz Všetíčka..
Reagovat
Jan
Co do toho Petře mluvíš. Nech na ní a Radkovi, co chtějí a jestli jim to vyhovuje. V současnosti je to asi pro Petru přínosem, tak o co jde.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem ten poslední, co by to toho chtěl Petře kecat. Pouze jsem vyjádřil svůj názor na danou problematiku. A na rozdíl od davu nemám potřebu nesmyslně shazovat Bajzu ani nesmyslně glorifikovat Všetíčka. Radši vidím věci realisticky.
Reagovat
Jan
Až s příchodem Všetíčka se začalo něco dít. Předtím to bylo u Petry špatné i po fyzické stránce, neznám detaily, ale Bajza nebo tým Petry odváděl asi špatnou práci, když to s ní a jejími výsledky bylo horší a šla dolů. Nakonec i teď by se Petře hodila lepší fyzická kondice. Dnes prohrála díky ní.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem to psal Pepinovi - od začátku její spolupráce s Všetíčkem spolu natrénovali tak maximálně 4 týdny čistého času a ještě ne naplno. Jistě víš, že je to příliš krátká doba na to, aby se to mohlo nějak projevit, žádné zázračné zlepšení kondice se zkrátka nekonalo, změna jí pomohla především psychicky, takže byla schopna naplno prodat to, co měla natrénováno z dřívějška. Jestli se její spolupráce se Všetíčkem projeví a jestli to opravdu něco změní, to poznáme až příští rok.
Reagovat
Nancy_z
Já tedy nevím, ale netroufla bych si Radkovo vztahy hodnotit. Nic o tom nevíš, ve vztahu jsou vždycky dva... I na rozchod. Život je složitější... A předbíháš hodně, já bych si to netroufla, hodnotit, zda je to dobře nebo špatně. Osobní život je jen a jen věc Petry...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale já nic nehodnotil, jen jsem zkonstatoval, že doposud nebyl schopen vytvořit a udržet trvalý vztah, což je zkrátka pravda. V žádném případě si netroufám hodnotit, proč to tak je. A rozhodně nechci kecat Petře do osobního života, i když jsem mohl vzbudit takový dojem.
Reagovat
slacker
Nevidis realisticky nic
Reagovat
smazaný uživatel
Příště si radši přečti víckrát, na co vlastně reaguješ. ;-) Fixovaná je na něj v tom smyslu, že je to právě Radek, kdo rozhoduje o její spolupráci s Všetíčkem a DC ani NC s tím nic společného nemají.
Ať spolu trénují, ale proč zrovna v prostředí, kde se jí nejhůře dýchá? To postrádá smysl..
Reagovat
freeteepek
Zase vedle. Tím, že jede na Necker cup, zatímco on bude hrát Davis Cup např. dokazuje, že na něj fixovaná není. To, že budou před HC trénovat spolu je jen dobře.
Reagovat
PetaM
Trénovat v nejhorším prostředí je možná to nejlepší. Třeba si zvykne ... Na co trénovat v hale, nebo na trávě, kde jí to jde a být uchlácholená, že to půjde všude, když v tom nejtěžším prostředí se rozběhne a už nemůže ... Když překoná nejtěžší překážky, ty lehké už půjdou mnohem snadněji :) Neříkám, že v Miami někdy vyhraje, ale ČF by klidně dát mohla.
Reagovat
Jan
Nakonec se to Jeleně málem povedlo :) Budík skoro nezazvonil :)))
Reagovat
LukasH
To tedy jo.:-):-) Ale Serena byla divná. Samý chyby a slabej servis. S Petrou hrála úplně jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže Petra se na letošním TM umístila na konečném třetím místě. Hezký výsledek. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.idnes.cz/kvitova-prohrala-v-semifinale-turnaje-mistryn-s-li-na-pd9-/tenis.aspx?c=A131026_180711_tenis_ma
Reagovat
freeteepek
Navzdory výhře dnes Serena předvedla ostudnej výkon. Podávala poloviční rychlostí, než proti Petře a vyráběla UE jednu za druhou. Že by podcenila soupeřku? Kdyby takle hrála proti Petře, tak by Petra zítra bojovala ve finále o svůj další titul...
Reagovat
smazaný uživatel
Řekl bych, že Serena má vůči Petře respekt a jako na jednu z mála hráček se na ní speciálně připravuje, zatímco vůči většině ostatních jede na autopilota..
Reagovat
tommr
jestli má Serena k někomu respekt tak to bude určitě spíš Jankovicová se kterou už čtyřikrát prohrála. Petra jí zatím dokázala v pěti zápasech vzít jen jeden jedinej set takže pochybuju, že by Serena cítila potřebu nějak se na ní speciálně připravovat ...
Reagovat
blixa
Má k Jeleně respekt ? Tak proč proti ní hraje sotva na půl plynu, zatímco proti Petře podá naprosto famozní výkon ?
Reagovat
MarcelPersch
V rozhovoru po zápase říkala, že už má krizi a je unavená po dlouhé sezóně.
Reagovat
smazaný uživatel
Z jejích prohlášení na adresu Petry je zcela evidentní, že k ní respekt má, před TM ji dokonce pasovala na jednu z favoritek.
Teď na TM se v základní skupině ani moc neunavila a před semifinále měla den volna, takže o nějaké únavě nemůže být řeč..
Reagovat
MarcelPersch
Myslel jsem po dnešním zápase :D
O tom, že má k Petře respekt a cítí v ní možnou hrozbu, nepochybuji.
Reagovat
MarcelPersch
ten den volna mohl být klíčový, svaly mohly nastoupit na proces regenerace a Serena mohla mít problém je dneska "nahodit"
Reagovat
smazaný uživatel
Serena uff ale čo to dnes akože bolo
Reagovat
smazaný uživatel
Uff.. :D
Reagovat
dadaft
pojď Jeleno, doraž to.
Reagovat
dadaft
tak ne.
Reagovat
Bob
výborně Sereno, dorazila si to!
Reagovat
smazaný uživatel
prej "let" -_- pche..
Reagovat
Roger_Federer
mohl by mi nekdo vysvetlit, včem je uspěšný konec sezony Petry Kvitové??
Reagovat
Fandina
Petra je nejlepší českou tenistkou a na konci sezony se posunula na šesté místo na žebříčku. Takže úspěch.
Reagovat
smazaný uživatel
Titul z Tokia, semi z Pekingu a TM, porazila kvalitní tenistky: Venus, Kerber 2x, Errani, Li Na, Agu, Svetlanu... z 11. místa se posunula na 6... To se ti zdá málo?
Reagovat
Bob
No tak v porovnání s Fedexem určitě má :D
Reagovat
smazaný uživatel
Uff.. :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
to nemělo být sem..
Reagovat
LukasH
Tohle je zase jen provokace. Očekávám odpověd typu - to se snad od bejvalý světový dvojky čeká, že udělá aspoň semifinále...."
Zrovna jsem včera sledoval Rogera a byla to pecka. Je to pořád mistr, nicméně se mu letošní sezóna nepovedla a postup na Masters a případný semifinále tam bych osobně považoval za úspěch...takže asi na vysvětlenou ve srovnání s Petrou.
Reagovat
smazaný uživatel
Petro, gratuluju, krásné zakončení sezony, tak se pořádně připrav na novou sezonu a pojd nahánět ty nejlepší :)
Reagovat
freeteepek
Tak teď měla Serena kliku, že si Jelena nevzala jestřábí oko, protože jinak by jí nebrejkla. Ten předchozí míček z její rakety byl out!!!
Reagovat
smazaný uživatel
bobo by to 30.40 a break by este mohol byt aj tak
Reagovat
freeteepek
Nebylo
Reagovat
Mayo
ošikac celý tenis....ide EL CLASICO !
Reagovat
smazaný uživatel
CR7
Reagovat
smazaný uživatel
Jankovic vs Li Na -_- finále snů -_- -_-
Reagovat
LukasH
Svět se zbláznil. Jankovičová včera prohrála s Errani a dneska drtí Serenu? WTW?
Reagovat
MarcelPersch
Serena drtí sama sebe, asi jí bolí ruka zase :( Li asi bude muset zítra zachránit tenis.
Reagovat
MarcelPersch
Sereno, zaber! To jí zase chytly záda?
Reagovat
MarcelPersch
tak to asi vypadá na rameno..
Reagovat
Roger_Federer
To jed...Petra prohučela, volby k ničemu..
Reagovat
dadaft
pojď Jeleno, finále volá !!!!!
Reagovat
tommr
tak Serena hraje jako ponocná. Proč takhle mizerně nehrála proti Petře? Jestli pustí Jankovicovou do finále tak Petra ještě o to šestý místo může příjít ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
nemôže byť musi Serena zabrať ved hentaka pipka naj ide do ZOO!:)
skade prišla
Reagovat
smazaný uživatel
Protože kdyby prohrála s Petrou, tak by to nebyla zase taková senzace, jelikož si hodně lidí i expertů myslí, že Petra na to má a to Serena nechce dopustit. Teď se asi dám na modlení a budu doufat, že třetí set Serena vyhraje, jinak už fakt nevím...
Reagovat
PetaM
Čert vem 6. místo Petry. Ale ten trapas Sereny, když prohraje s Jelenou.
Reagovat
smazaný uživatel
A teď žádný blbosti, Sereno!
Reagovat
Mayo
Serena pome zaber v treťom sete !
Reagovat
smazaný uživatel
Co je sni? To jenom prehazuje pres sit bez agresivity, kterou normalne hraje
Reagovat
smazaný uživatel
noo ešte žeby postupila do finale Jankovic to by bol vtip?
Reagovat
PetaM
To je trapas. Být tam někdo jiný, třeba Vika nebo Mášena, tak je tak vyhecovaná, až by to bolelo.
Reagovat
smazaný uživatel
Jelena je trapna

Serena musi predsa isť do finale
Reagovat
smazaný uživatel
to si dělají srandu? Kde je jejich 11 es proti Petře? To radši nechá takovýmu looserovi jako je Jelena???
Reagovat
PetaM
Ano, ona to radši nechá Jeleně. Protože když jí porazí Jelena, tak to bude náhoda. Kdyby ji porazila Petra, tak by se všechny předpovědi toho, že je Petra nástupce Sereny vyplnily .. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Serena to musi vyhrať ved Jelena ledva zo skupiny postupila
Reagovat
dadaft
tak ukazuje se, že pro současnou Serenu jsou nepříjemnější hráčky Radwanská či Jankovičová, než ranařky Petra s Mášou...
Reagovat
smazaný uživatel
Jelena neni problem problem je sama Serena
Reagovat
smazaný uživatel
Snad to Serena otočí, protože představa Jankovic ve finále TM se mi zdá jako šílená a to nemluvím ani o tom, kdyby to celý vyhrála.. :/
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem trochu smutná, že Petra prohrála, ale ne tolik jako po Wimbledonu. Petra si dnes vyhrát nezasloužila. Dělala příliš mnoho chyb a servis ji taky moc neposlouchal. Škoda toho prvního setu, kdy ze 3:0 srovnala na 4:4 a šla podávat, to už jsem věřila, že ten set nějak ubojuje. Nestalo se. I tak to byl velice povedený konec sezony, za což Petře gratuluji. Sezona nebyla zase tak špatná, byla hlavně třísetová. Petra vyhrála 2 tituly na velmi dobře obsazených turnajích a dvakrát finále prohrála. Snad jen ty GS trochu kazí dojem. Už se na příští sezonu moc těším! Teď ještě bude 3 týdny sezona ATP, tak se po delší době zase kouknu. :-) Těším se hlavně na TM na Toma, Delpa a Radka s Paesem no a pak tu máme finále DC, po kterém začíná sezona mého druhého nejoblíbenějšího sportu - biatlonu. Jsem zvědavá hlavně na Gabču Soukalovou. :-)
Petro, odpočiň si, naber síly a potrénuj. Už se těším na sezonu 2014 a na nervy u tvých zápasů. Přála bych ti aspoň jeden GS. :-)
Reagovat
tommr
a po zásluze prohrála. Zejména na servisu to byla strašná bída - Petra dokázala dneska vyhrát pouze tři svoje podání z devíti a s tím se prostě zápasy na takový úrovni vyhrávat nedají ... :(
Ted nezbývá než doufat, aby Serena vyhrála oba svoje zbývající zápasy, aby si tak Petra udržela šestý místo a přijatelnou ztrátu na Li Na na třetím místě ...
Reagovat
freeteepek
Petra nemůže už o svoje 6. místo přijít!
žádná bída to nebyla. Petra mohla podává líp, kdyby byla silnější. Právě na servisu se projevila únava ze včerejška a z dnešních dlouhých výměn. Li Na výborně returnovala. Hrála skvěle.
Reagovat
tommr
kdyby Jankovicová získala na TM titul tak půjde v žebříčku před Petru na šestý místo ... :)
Reagovat
freeteepek
Ta představa je dost šílená...
Reagovat
tommr
ani bych neřek. Serena dneska hraje jako ponocná a klidně může s Jankovicovou prohrát. A ve finále proti Li Na se pak může stát cokoli ... :)
Reagovat
freeteepek
Jankovičová Li Na neporazí. I kdyby dnes porazila Serenu. Jako že k tomu má daleko...
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Li ke třetímu místu a Petře ke slušnému závěru sezóny.
Už teď se těším na tu příští. Mášena obhajuje spoustu bodů v první polovině roku, ale stejně si myslím, že na jeho konci bude v top 3. Nejzajímavější bude asi boj o to 4. místo, kandidátek je spoustu.. hodně vyrovnaných kandidátek. Li, Petra, Jelena, Angelique, Aga. Sloane půjde asi ještě nahoru, Simona Halep taky. Myslím, že tyhle 2 poslední jmenované bysme mohli vidět na TM příští rok.
Tip na závěr: Hádám, že Serena vyhraje příští rok 3 GS a neopustí nejvyšší příčku. Jeden GS vyhraje Mášena.
Reagovat
tommr
pokud bude Azarenková pokračovat v nastoupeným trendu z poslední doby tak se příští rok dá čekat docela zajímavej boj o druhý místo za Serenou. Pokud se ho bude chtít aktivně účastnit i Petra tak se bude ještě muset hodně zlepšit. Něco musí udělat hlavně se servisem a s fyzičkou ... :)
Reagovat
LukasH
Gratulace Na Li ke třetímu místu. Zrovna prohra s ní mě nikdy nemrzí tolik.
V prvním setu nerozhodoval začátek, ale konec. Musím říct, že Petra dělala hrozně, ale fakt hrozně hloupý chyby. Kolikrát jí měla úplně na lopatě a buď do sítě nebo ven. To rozhodlo první set. Ve druhým setu byl zlomovej moment, kdy měla Petra brejk na 3:1, ale opět úplně hloupá chyba. Pak už byla unavená a vůbec nestačila. Podání nemělo žádnou razanci a víceméně do toho třískala stylem buď a nebo.
Ale i tak závěr sezóny určitě nad očekávání vzhledem k celýmu roku. Doufám, že je to začátek úspěšnějšího období.
Reagovat
Mayo
no jo Nalica nad jej sily ale nevadí...nebola fackovací panák čo sa konca sezóny týka ... finále Serena vs Li
Reagovat
PetaM
Petro, hezký závěr sezóny. Snad bude příští sezóna vyrovnanější :) Teď si odpočiň a užij si volno min. až do Štědrého dne :) No a Na Li, budu ti fandit ve finále, a je jedno proti komu :) Třetí místo ti patří zaslouženě :) Jinak hezký zápas děvčata :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tenhle smajl je stejně ošklivý jako :D Zkus radši :-)
Reagovat
PetaM
Nech toho :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
nosy? -_- vážně? :D
já jsme s ve fanklubu Voldemorta!!
Reagovat
Fandina
dnešní prohry. Li Na byla dneska lepší a gratulace jí k finále i k třetímu místu v žebříčku. A držím palce do finále. Go Linko, go! Petruška dneska nebyla ve formě, ale semifinále je super a šesté místo na žebři také. Do další sezony Peto ať se daří a držím palce. Peto pojď!
Reagovat
Bob
Gratuluji Na Li k postupu do finále a doufám, že uspěje. Petra už neměla sílu, před pár hodinami dohrála zápas s Kerber. Doufám, že zlepší kondici a v příštím roce ubere na tříseťáků a dvojchyb. Vzpomeňte si ještě po Wibledonu, někteří tu opět prorokovali, že se Petra ani na TM nedostane. Tato sezona byla podle mě celkem úspěšná, Petra získala dva turnaje, porazila dobré hráčky, zažila pád z TOP 10, ale ihned se zase vrátila, došla na TM do semifinále. Doufám, že Petra příští rok vezme všechno útokem a začne pořádně pracovat už v Austrálii.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist