Umag v Čiličovi vyhlíží domácího vítěze, Dolgopolov vyřadil obhájce Ferrera

31. 7. 2011, 11:59
Aktuality 0
ATP UMAG - Pouze premiérový ročník turnaje Croatia Studena Open v Umagu vyhrál domácí tenista. Nyní má po 21 letech šanci získat titul Marin Čilič, který se ve finále utká s Ukrajincem Dolgopolovem. Ten vyřadil obhájce titulu Juana Carlose Ferrera.
Marin Čilič

Marin Čilič už v letech 2009 a 2010 triumfoval v domácí hale v Záhřebu, kde si připsal dva ze svých pěti titulů. Nyní se dostal do svého jubilejního 10. finále na antuce v Umagu a poprvé od roku 1990 se může stát chorvatským šampionem. Pouze premiérový ročník ovládl Goran Prpič.

Dvaadvacetiletý Čilič měl největší problémy hned v úvodu týdne, kdy prohrál úvodní set s Haasem. S Italy Seppim a v semifinále Fabiem Fogninim pak už ztratil jen po čtyřech hrách.

"V určitých chvílích, když to bylo možné, jsem se snažil hrát agresivně. Myslím, že to byla správná taktika. Celkově jsem se zápasem spokojený, že netrval příliš dlouho," komentoval svůj postup do druhého letošního finále Čilič.

"Bylo by fantastické, kdybych tu získal titul, protože jsem už přes rok žádný turnaj nevyhrál." přeje si aktuálně 31. hráč světa, dříve bývalá světová devítka. "Před týdnem v Hamburku jsem hrál dobře, teď hraju možná ještě lépe a to mi dodává spoustu sebevědomí. I když nevyhraju, pořád budu mít z turnaje dobrý pocit. Do finále dám maximum a uvidíme, jak to dopadne," dodal Čilič před druhým finále na antuce. Na té ještě titul nezískal.

Čiličovým posledním soupeřem druhý nasazený Alexander Dolgopolov, který po setech 6-4 6-4 vyřadil obhájce titulu Juana Carlose Ferrera a má možnost poprvé vyhrát turnaj ATP. Ve svém prvním finále - letos v Costa do Sauipe - podlehl Almagrovi.

"Hrál jsem dobře. Podařilo se mi narušit rytmus jeho hry a nehrát s ním dlouhé výměny. Jsem spokojený s tím jak tu teď hraji. Předtím jsem totiž prohrál čtyři zápasy v řadě, takže jsem byl na začátku turnaje trochu nervózní. Ale hraju teď čím dál lépe," řekl dvaadvacetiletý Ukrajinec.

Čilič s Dolgopolovem se na okruhu dosud ještě neutkali. "Myslím, že proti Čiličovi to bude hodně těžké. Skvěle podává a hraje na domácím stadionu. Budu muset zahrát spoustu winnerů a pokoušet se i o nějaké dropshoty, abych rozkouskoval hru," plánuje Dolgopolov.

- ATP 250 UMAG (Chorvatsko, antuka, 450.000 eur) -
sobotní výsledky (30. 07. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Dolgopolov (2-Ukr.) - Ferrero (Šp.) 6-4 6-4
Čilič (4-Chorv.) - Fognini (6-It.) 6-2 6-2

Čtyřhra - finále:
Bolelli/Fognini (It.) - Čilič/Žovko (Chorv.) 6-3 5-7 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist