Turnaj v Estorilu se stal kořistí Španěla Montanese

10. 5. 2009, 19:13
Aktuality 1
ATP ESTORIL - Osmadvacetiletý Albert Montanes v Estorilu navázal na loňský triumf Rogera Federera. Španělský tenista dnes ve finále zdolal Američana Jamese Blakea a připsal si druhý titul v kariéře.
Albert Montanes

James Blake dnes musel nejprve zvládnout semifinálovou dohrávku s druhým nasazeným Rusem Davyděnkem, jejichž včerejší duel byl za stavu 6-7 4-2 z pohledu Američana kvůli tmě přerušen. Blake však utkání otočil a svého ruského soupeře porazil i v sedmém vzájemném střetnutí.

Poprvé tak na evropské antuce postoupil do finále a začal ho lépe. První set vyhrál 7-5 a druhé dějství tenisty dotáhlo až do zkrácené hry. V té však uspěl Albert Montanes a ve třetí sadě unaveného Blakea už z kurtu smetl.

Španělský tenista tak ovládl turnaj, který si loni podmanil Roger Federer. V osmadvaceti letech získal teprve druhý titul, když navázal na loňský triumf z marocké Casablanky.

Blake si pohoršil bilanci finálových zápasů na 10 výher a 12 porážek, na antuce hrál o titul teprve podruhé - loni neuspěl v Houstonu.

Ve čtyřhře nedokázali ve finále uspět tenisté Martin Damm a Lindstedt ze Švédska, kteří prohráli s Američany Butorakem a Lipským 3-6 2-6.

- ATP 250 ESTORIL (Portugalsko, antuka, 450.000 eur) -
nedělní výsledky (10. 05. 2009)

Dvouhra - finále:
Montanes (7-Šp.) - Blake (4-USA) 5-7 7-6 6-0

Dvouhra - semifinále:
Blake (4-USA) - Davyděnko (2-Rus.) 6-7(3) 7-6(2) 6-3

Čtyřhra - finále:
Butorac/Lipsky (USA) - Damm/Lindstedt (4-ČR/Švéd.) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
máte v tom zmatky! Předělejte to a napiště to pořádně
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist