Turnaj mistryň: Jistotu už mají i Stosurová a Schiavoneová

7. 10. 2010, 10:16
Aktuality 0
Počet volných vstupenek na závěrečný Turnaj mistryň se tenčí. Po včerejšku už zbývají jen dvě; pátou a šestou získaly Samantha Stosurová a Francesca Schiavoneová, které si na prestižním podniku v Dauhá zahrají dvouhru poprvé v kariéře.
Finalistky letošního French Open

Už před včerejškem měly účast na Turnaji mistryň jistou Caroline Wozniacká, Věra Zvonarevová, Serena Williamsová a Kim Clijstersová. Poté, co Venus Williamsová oznámila, že ukončila sezonu, k této čtveřici přibyly obě finalistky letošního French Open - vítězka Francesca Schiavoneová i poražená Samantha Stosurová.

"Gratuluji Sam a Francesce, že se poprvé v kariéře kvalifikovaly ve dvouhře na Turnaj mistryň," řekla stránkám WTA šéfka asociace Stacey Allasterová. "Bylo ohromné pozorovat, jak se obě tyto hráčky probojovaly do finále Roland Garros a dostaly se do Top 10."

Žebříček:
1. Caroline Wozniacká 6.395 bodů
2. Věra Zvonarevová 5.397
3. Serena Williamsová 5.355
4. Kim  Clijstersová 5.295
5. Venus Williamsová 4.985
6. Samantha Stosurová 4.568
7. Francesca Schiavoneová 4.346
8. Jelena Jankovičová 4.157
9. Jelena Dementěvová 3.946
10. Viktoria Azarenková 3.590
11. Justine Heninová 3.415
12. Na Li 3.091

Samantha Stosurová si už sice na závěrečném turnaji sezony zahrála ve čtyřhře, účast v singlu ale pro ni bude úplně nový zážitek.

"Jsem nadšená, že jsem se do Dauhá dostala," prohlásila Stosurová. "Párkrát už jsem tam hrála ve čtyřhře. Tohle byl vždycky můj cíl. Je pro mě ctí, že budu soutěžit s těmi nejlepšími na světě," dodala Australanka, která v roce 2005 na Turnaji mistryň uspěla v deblu po boku Američanky Lisy Raymondové.

"Tohle je pro mě významný moment," radovala se po oznámení WTA Schiavoneová. "Moc pro mě znamená, že ho můžu zažít dohromady se svým týmem. Je to jeden z nejlepších momentů v mém životě. Že jedete do Dauhá znamená, že patříte mezi nejlepší na světě. To je skvělý pocit."

Nejblíž zbývajícím dvěma vstupenkám jsou Jelena Jankovičová a Jelena Dementěvová. Ani Viktoria Azarenková, Belgičanka Justine Heninová, která znovu začala trénovat, a Číňanka Na Li ale ještě nejsou bez šance, protože Serena Williamsová a Kim Clijstersová momentálně nehrají kvůli zraněním nohy a jejich účast v Dauhá je nejistá.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist