Turnaj mistrů: Další místo zabral Ferrer, mezi elitou je počtvrté v řadě

7. 10. 2013, 16:47
Aktuality 5
David Ferrer si jako čtvrtý hráč zajistil účast na letošním Turnaji mistrů. Jedenatřicetiletý Španěl sice už od února čeká na turnajový titul, přesto s předstihem získal vstupenku na prestižní podnik, na němž se přestaví popáté v kariéře a počtvrté za sebou.
David Ferrer

David Ferrer získal jistotu účasti na turnaji v londýnské O2 Areně téměř měsíc předtím, než závěrečný podnik okruhu ATP odstartuje. Pro španělského tenistu to bude už pátý start od roku 2007, kdy si na Turnaji mistrů odbyl svoji premiéru. Při ní se Ferrer dočkal svého dosud největšího úspěchu, když ve finále podlehl Rogeru Federerovi.

"Jsem moc rád, že jsem se na Turnaj mistrů kvalifikoval popáté," řekl webu ATP Ferrer. "Na začátku roku je pokaždé mým cílem dostat se do Londýna, a když skončíte mezi nejlepšími osmi, pak víte, že to byla dobrá sezona," dodal.

Start v britské metropoli, kde se bude hrát 4. až 11. listopadu, si už dříve vybojovali jeho krajan Rafael Nadal, Novak Djokovič a Andy Murray. Posledně jmenovaný ale na konci září podstoupil operaci zad, po níž oznámil konec sezony. Podle posledních zpráv by se Murray měl tento týden definitivně rozhodnout, jestli Turnaj mistrů opravdu vynechá.

Z českých tenistů má jistý start Radek Štěpánek, který se spolu s Indem Leandrem Paesem kvalifikoval ve čtyřhře. Účast má na dosah i šestý hráč světa Tomáš Berdych a postupové příčky drží také Argentinec Juan Martín del Potro a Roger Federer s dalším Švýcarem Stanislasem Wawrinkou.

Boj o Londýn:
1. Rafael Nadal 11.310 bodů
2. Novak Djokovič 8.610
3. Andy Murray 5.805
4. David Ferrer 4.900

5. Juan Martin del Potro 3.820
6. Tomáš Berdych 3.710
7. Roger Federer 3.055
8. Stanislas Wawrinka 2.970

9. Richard Gasquet 2.950
10. Milos Raonic 2.680
11. Jo-Wilfried Tsonga 2.650
12. Tommy Haas 2.175
13. John Isner 2.015
14. Nicolás Almagro 1.930
15. Fabio Fognini 1.830
16. Tommy Robredo 1.765
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
nenapadny, netalentovany, neatraktivni, do poctu... coze to tu jeste na Davida citam? :-) Gratulace k pate ucasti na TM! Sympatak, ferovy dric a tohle je ovsem nejlepsi, to budu pouzivat:... "a když skončíte mezi nejlepšími osmi, pak víte, že to byla dobrá sezona." (Kvitisti, Berdysti, streh!) :-))
Reagovat
gigin
Překvapilo mne, žes nevzpomněla "gesto roku 2011", čas 2:31.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=_5siUsiq9iE#t=147
Reagovat
smazaný uživatel
to bude tim vedomim, ze heroicka gesta skutecnych gladiatoru vytlaci omluvne rozhozene ruce do uvozovek... jaaaaau.. ;-)))
Reagovat
Nola
David gratulujem a som veľmi zvedavá ako sa Andy rozhodne, ak by štartoval, prajem si ho v pavúku Rafy, nech sa konečne stretnú tento rok
Reagovat
carolyn
David! :-) Paráda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist