Tsonga vypadl s Querreym, Berdycha nepředstihne

3. 11. 2011, 16:33
Aktuality 4
V Basileji sice vypadl v prvním kole, přesto si Tomáš Berdych udrží před důležitým turnajem v Paříži šesté místo v žebříčku pro postup na Turnaj mistrů. Zaváhání českého tenisty nedokázal využít jeho nejbližší pronásledovatel Jo-Wilfried Tsonga, který dnes ve Valencii prohrál s Američanem Querreym.
Jo-Wilfried Tsonga

Když Tomáš Berdych v Basileji prohrál s Japoncem Nišikorim, byl Jo-Wilfried Tsonga ve Valencii už ve druhém kole se ztrátou pouhých pěti bodů na českého tenistu. Francouzi tak stačila jediná výhra, aby Berdycha v letošním žebříčku ATP předstihl. O tu ho však dnes připravil Sam Querrey.

Osmý hráč světa Tsonga se po náročném programu z minulého týdne, kdy si ve Vídni došel pro titul, nedokázal prosadit proti tradičně dobře servírujícímu Američanovi. V úvodním setu diváci ve Valencii neviděli jediný brejkbol, a tak přišla na řadu zkrácená hra, v níž uspěl Querrey.

Hráč druhé stovky světového žebříčku se pak ve třetí hře následující sady dočkal brejku, na který už Tsonga nedokázal zareagovat. Francouz neproměnil ani jeden ze svých dvou brejkbolů a za 77 minut prohrál 6-7 2-6.

"Cítil jsem se skvěle," radoval se po utkání Querrey, který se po operaci pravého lokte chce vrátit do světové třicítky. "Podával jsem dobře a výborně mi šel i forhend. Je to dobrý začátek turnaje, doufám, že vyhraju i v dalším kole," dodal.

Jistotu účasti na Turnaji mistrů v Londýně má zatím pět nejlepších tenistů sezony. Zbylou trojici definitivně určí příští týden turnaj série Masters v Paříži.

Querrey zároveň zabránil repríze vídeňského finále, kde Tsonga triumfoval nad Juanem Martínem Del Potrem. Argentinský tenista si ve Valencii pradil s Jihoafričanem Kevinem Andersonem ve dvou setech 6-4 6-4.

 

Výsledky - Valencie (tvrdý povrch, dotace 2,019 milionu eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Querrey (USA) - Tsonga (2-Fr.) 7:6 (7:5), 6:2, Monaco (Arg.) - Fognini (It.) 6:3, 6:1, Del Potro (6-Arg.) - Anderson (JAR) 6:4, 6:4, Ferrero (Šp.) - Bogomolov (USA) 7:6 (7:3), 4:6, 6:2, Granollers (Šp.) - Čilič (Chorv.) 3:6, 6:3, 7:5.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
lol tak to je kuriozita!
Reagovat
misoSK
Uplne pochopitelna prehra, Tsonga ani vyhrat nechcel, Masters cup by mu ujst nemal, co buduci tyzden potvrdi na oblubenom domacom turnaji, jednoducho uz nemal dost sil a tak sa radsej sustredi na Pariz
Reagovat
hatatytla
U Tsongy tohle nechci říkat vypouštění zápasů není poprvé. Jenom letos třikrát s Radkem, Bogomolovem a dneska. Jako hráče ho mám rád, ale tohle je trapné. Bohužel se stím nic dělat nedá. Potrestat někoho za nedostatečnou snahu nejde.
Reagovat
VlS
A co tak připustit, že to někomu někdy prostě nejde? To samé byl Tom s Nišikorim, Roger v jednom setu s Nieminenem. Kluci, jestli ten tenis opravdu hrajete (i jen rekreačně), tak musíte vědět, že přijde chvíle, kdy to tam prostě nepadá. A když to tam nepadá, tak ani nohy najednou nejdou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist