Triumf Na Li vidělo v Číně 116 milionů lidí

8. 6. 2011, 16:43
Aktuality 4
Vítězství čínské tenistky Na Li na Roland Garros sledovalo v její zemi rekordních 116 milionů lidí. Aktuálně pátá hráčka světa porazila v sobotním finále Italku Francesku Schiaovenou a stala se první asijskou grandslamovou vítězkou.
Profily hráčů
Na Li

Podle čínské televize CCTV se stal finálový zápas nejsledovanějším sportovním přenosem v Číně letošního roku. Lednové finále Australian Open, ve kterém Na Li prohrála s Belgičankou Kim Clijstersovou, vidělo "jen" 60 milionů diváků.

Semifinále Na Li na French Open proti Rusce Marii Šarapovové sledovalo v nejlidnatější zemi světa 34,5 milionu lidí. Nejvíce pozornosti přitáhl v Číně tenisový turnaj na olympijských hrách v Pekingu 2008, přenosy z něj si naladilo 167 milionů lidí.

pva, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
Stan_Borowitz
vedle mne na dvorci trénovali dva Číňani... Jestli v Číně vezmou tenis stejně vážně jako pingpong, tak se můžeme za pár let divit, jaká jména se budou objevovat na špičce žebříčku ATP.
Reagovat
smazaný uživatel
A proč by jsme se jako měli divit? Když, na to budou mít, at je jich v první desítce klidně 5.
Reagovat
Stan_Borowitz
něčemu novému, nezvyklému, je přirozená věc. Ničemu se nediví třeba autisté.
Reagovat
smazaný uživatel
A pán je psycholog:-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist