Třetí postupový bod se ve čtyřhře pokusí získat Hájek se Štěpánkem

6. 4. 2013, 00:02
Aktuality 11
Čtyřhra může posunout české tenisty do semifinále Davisova poháru. Místo elitní dvojice Radek Štěpánek a Tomáš Berdych ale musí kapitán Jaroslav Navrátil v Kazachstánu improvizovat. Vedle Štěpánka, který bude hrát poprvé od operace, se v dnes postaví Jan Hájek, jelikož Berdych je zraněný.
Profily hráčů
J. Hájek a R. Štěpánek (© Česká sportovní)

"Nesmíme usnout na vavřínech, není jednoduchý to dorazit," varoval Navrátil před přílišným optimismem po pátečním vedení 2-0 na zápasy. Na druhou stranu ale doufal, že ve čtyřhře jeho svěřenci výhru nad Kazachstánem zpečetí. "Myslím si, že nám vše nahrává. Soupeři budou pod tlakem a Honza s Radkem už spolu mají zkušenosti. Pevně tomu věřím, že to dorazíme," řekl kapitán.

Čeští tenisté v Davisově poháru vyhráli čtyřhru už desetkrát za sebou. Většinou se radovali Berdych se Štěpánkem, ale třeba letos v prvním kole uspěli ve Švýcarsku Berdych s Lukášem Rosolem až po sedmihodinové bitvě. 

Čtyřiatřicetiletý Štěpánek má v Davis Cupu bilanci ve čtyřhře 14 výher a jen dvě porážky. Nyní bude hrát poprvé od lednové operace krční ploténky a více než dvouměsíční pauze. "Slíbil jsem, že udělám všechno pro to, abych se připravil na debla, a doufám, že připravený budu," ujišťoval Štěpánek po losu. 

Proto nehrál Štěpánek páteční dvouhru, aby spolu s Hájkem zkusili porazit Jurije Ščukina s Jevgenijem Koroljovem. "Radek debl povede jako s Tomášem, ale nebude to úplně klasický debl, protože to je pomalá antuka. Radek bude operovat na síti a Honza to bude držet zezadu. Bude to trošku přestřelka," uvažoval Navrátil. 

Pro Štěpánka bude trochu novinkou, že se jeho partner nebude tolik tlačit k síti. "Ale jsem tady proto, abych týmu co nejvíc pomohl. Chceme získat bod a je jedno jakým způsobem," burcoval Štěpánek, který v Davisově poháru už nastoupil ke čtyřhře s Berdychem, dvakrát s Jiřím Novákem a jednou s Pavlem Víznerem. 

Hájek v Davisově poháru zvládl vítězně jednu čtyřhru před třemi lety v Chile spolu s Lukášem Dlouhým. Z kazašského debla obavy neměl. "Nejsem deblový specialista, ale na antuce můžu hrát čtyřhru úplně v pohodě," řekl Hájek.

Čtyřhra začne v dnes v 9:00 SELČ.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
Fandina
první set to vypadalo dobře, ale už je to pryč. Po včerejším nadšení nastalo probuzení a Kazaši zaslouženě vyhráli. Kdyby nastoupil Rosol s Minářem, bylo by to jedno, třeba by vyhráli. Přeji Honzovi a Radkovi, aby to hodili za hlavu. Radek je po rekonvalescenci tak ať je všechno v pořádku a držím palce dál. Kluci ještě jeden bod a dejte to. Pojď!
Reagovat
VlS
Vím, po bitvě je každej generál, ale Radek neměl bez rozehrání někde vůbec hrát. Honza ho pak začal s totálním nedůrazem kopírovat. Serena s Luckou včera předváděli 2x chlapštější tenis. Hrozný utkání. Rosi, je to na tobě!
Reagovat
smazaný uživatel
Naši by jim úplně v klidu mohli dělat trenéry, nahrávat uměj perfektně :)
Reagovat
smazaný uživatel
hraje velmi dobře, jeho údery mají myšlenku a i když se občas něco nepodaří, řekl bych, že je mnohem lepším hráčem v páru. Radek se bohužel ne a ne najít, jeho světlé momenty by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Pro dnešního debla to bohužel znamená, že kluci patrně prohrají i s tenisově značně horšími soupeři. Nevadí, zítra to beze všech pochyb dotáhneme do vítězného konce! A Radek bude každým zápasem lepší a lepší, brzy jistě zpátky na vysoké výkonosti tak jako před operací. Vše nej a pojďme!:)
Reagovat
VlS
jako holka, vůbec to nemá chlapskou razanci.
Reagovat
Roger_Federer
doufejme, že se na zitra Rosol dobře vyspi..
Reagovat
Fandina
také doufám
Reagovat
Roger_Federer
se tam težce hleda..nejde to a nejde., do toho Hajek kazi od lajny..špatenka, asi to bude zitra ješte zajimave :(
Reagovat
smazaný uživatel
Komentátor, prý antuka se horší, ale to je normální...
Reagovat
VlS
nehraje dobře. Bohužel.
Reagovat
Fandina
moc držím palce a dejte to!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist