Trenér mi spravil hlavu, děkoval Rosol Dosedělovi

29. 6. 2012, 10:28
Aktuality 7
Zatínal po vítězných míčích pěst a otáčel se do hlediště. Lukáš Rosol hledal pohledem trenéra Ctislava Doseděla, s kterým od letoška znovu pracuje a vděčí mu i za životní výhru nad Španělem Rafaelem Nadalem, kterého nečekaně vyřadil ve 2. kole Wimbledonu. Změna, kterou prošel, je prý především v myšlení na kurtu.
Profily hráčů
Lukáš Rosol

"Sláva sledoval pár jeho zápasů na videu a řekl mi, co a jak dělat. Určil dobrou taktiku, tohle byla dobrá týmová práce," řekl Rosol po šokující výhře 6-7 6-4 6-4 2-6 6-4 nad jedním z favoritů v All England Clubu. 

S Dosedělem, bývalým 26. hráčem světa a čtvrtfinalistou US Open z roku 1999, Rosol letos obnovil spolupráci a nyní si to moc pochvaluje. "Člověk musí trenérovi věřit a neměl by mít zapotřebí pochybovat. A já věřím, že tohle to má hlavu a patu," řekl Rosol.

Do sezony přitom nevstoupil Rosol nejlépe. Třeba na Australian Open dostal v 1. kole od Němce Philippa Petzschnera dva kanáry a uhrál jen dvě hry. "Ten zápas mi nesedl. Neměl jsem chuť do tenisu a jemu vycházelo úplně všechno. Tenhle zápas jsem ale rychle zapomněl a snad se nebude nikdy opakovat," doufal Rosol.

Co je od výprasku v Melbourne jinak, že nyní vyřadil Nadala? "Moc a přitom nic," řekl Rosol. "Trénujeme hodně, posouváme můj tenis o úroveň dál a myslím, že se nám to daří," řekl šestadvacetiletý Rosol. Největší přínos ale viděl ve změně myšlení na kurtu. "Kondici a údery děláme taky, ale hlavně mi spravil hlavu," řekl Rosol.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
Pesek12
No moc se mě nelíbilo, jak Lukáš na konci zápasu hodil raketu do prostředku sítě směrem k Rafovi, který na něho čekal na podání ruky. Bylo to docela blízko, ale překvapilo mě, že se Rafa po podání ruky otočil a vrátil se pro jeho raketu. Potom ji Lukášovi podal a asi si říkal co to mělo od Lukáše znamenat (tvářil se dost kysele).
Při odchodu z kurtu nezapomněl Rafa i po porážce rozdat pár autogramů fanouškům. Podle mě je to velký hráč, který umí přijmout porážku s noblesou.
Toto v přenosu nebylo moc vidět, jak to bylo sestříhaný (viz link níže). Zdálo se mi taky, že se tam od diváků trochu ozval na Lukáše pískot. Snad zlepší své chování a respekt vůči ostatním hráčům. A hlavně aspoň na 75% zopakuje svůj výkon proti Nadalovi i proti ostatním hráčům a na ostatních površích.
http://www.youtube.com/watch?v=VmROvr_d90c&feature=youtu.be
Reagovat
Fandina
Lukáš se redoval z vítězství, lehl si na zem a všechno to bylo přirozené příjemné. Nic bych za tím nehledala. Naopak, pořád se tvářil dobře a pak se poukláněl s noblesou a respektem na všechny strany publiku, tak nonšalantně, že jsem to snad u jiného tenisty ještě neviděla. Rafa taky dobrý. Podle mě v pohodě ... úsměv
Reagovat
Pesek12
Nesouhlasím, byl to zkrat. Pochopím hození z radosti nahoru do vzduchu. Tady letěla raketa zblízka (od servis čáry) velmi prudce, skoro vodorovně do sítě, ještě rotovala a přepadla na Rafovu stranu. Jinak další chování OK, ale toto bylo velmi podivné.
Reagovat
Fandina
Byla to euforie, ale taková hodně inteligentní a jak říkám, s úklonama na závěr, hodně dobře to vypadalo. Každý jsme jiný, nedovedu si představit v té situaci sebe, asi bych vyváděla jako blázen ... úsměv
Reagovat
VlS
Na kolik vláken to ještě napíšeš, na jednom ti to zjevně nestačí.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, správně...
Mít to srovnané v hlavě a věřit si - to je základ úspěchu. S ohledem na to, jak je současný špičkový tenis vyrovnaný, rozhoduje především psychika.
Reagovat
Stan_Borowitz
ukázalo to právě i to včerejší utkání, i když tam hrál také velkou roli moment překvapení.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist