Toni Nadal: V příštích týdnech se Rafa vrátí na kurt

15. 11. 2012, 19:44
Aktuality 40
Po pětiměsíčních potížích s kolenem se chce bývalá světová tenisová jednička Rafael Nadal už brzy vrátit k tréninku na kurtu. Kvůli zánětu v levém koleni Španěl nehrál od Wimbledonu a nestihne ani víkendové finále Davisova poháru v Praze, kde budou jeho krajané obhajovat trofej.
Profily hráčů
Toni Nadal

"V příštích týdnech se vrátíme na kurt, takový je plán," řekl Nadalův strýc a zároveň trenér Toni německé agentuře DPA. Tenista trpí takzvanou Hoffovou nemocí, zánětem tukového tělesa, které mu často otéká. Měl také natrženou šlachu. 

Jedenáctinásobný grandslamový vítěz operaci odmítl a koleno léčí konzervativně. Hodně plaval a cvičil, žádný zápas nehrál od 28. června a wimbledonské porážky s Lukášem Rosolem. "V rehabilitaci dělá pokroky, všechno jde dobře," uvedl Toni Nadal. 

Nadal chce každopádně stihnout exhibici v Abú Zabí od 27. prosince, první turnaj ATP má v plánu na přelomu roku v Dauhá.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

40
Přidat komentář
smazaný uživatel
beru zpět..Rafovi skutečně chybí vítěztví z TM :(
Reagovat
dappe
Nebuďte tak skromní, Nadal vyhraje všechno podle mě, úplně všechno.
Reagovat
Pe3k
:D
Reagovat
Pe3k
Na post světové jedničky nemá nárok. Bude rád, když se udrží na 3 fleku před Murraym. Mě nejvíce zajímá, jestli dokáže do konce kariéry vyhrát alespoň jeden turnaj mimo antuku.
Reagovat
dappe
Uvidíme jak to bude. Já bych si hlavně počkal, až se opravdu vrátí, protože to je celý nějaký divný. Není to tak dlouho, co se psalo o něm a DC, jak možná nastoupí atd. DC začal včera a ted je tady článek, že se v příštích týdnech vrátí na kurty....Ono hlavně jestli je opravdu zraněnej, tak jak se píše, tak to bude stejně asi jen otázka času, fakt jsem na to zvědavej. Po AO navíc asi vypadne z top 4 a pak to pro něj může být celkem problem v obhajování bodů z loňska. Já si myslím, že to on ale ted neřeší, spíš se chce pokusit vrátit.
Reagovat
Pe3k
Přesně tak. Vem si, že pokud se po AO před něj Davidek dostane, tak může během antukové části sezony dostávat Djokovice už ve čtvrtfinále...Což v praxi znamená, že neobhájí body z loňska a může ještě klesnout.

Co se týče toho jeho (údajného) zranění opravdu by mě zajímalo jak to ve skutečnosti je...Teorie se různí, jedno je však jisté. Nadal a jeho team pravdu do éteru jen tak nepustí. Každopádně nejsem tak naivní jako jeho fandové, abych mu věřil, že se zraní vždy a jedině po prohraném utkání...Tomu může věřit jen blázen.Navíc zápas s Rosolem sem viděl mnohokrát a pokud měl natrženou šlachu tak já sem tajný milenec Mirky Fedrerové :D btw. natrženou šlachu jsem měl a nemohl jsem s ní ani plavat, natož hrát Wimbledon...
Reagovat
tito
Skromní, neskromní...on už všechno vyhrál. Onu už ten Golden Slam má, ne? :-) Jo vlastně nemá TM. Tak ten ještě. Necháme se překvapit. Já s tím problém nemám. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
myslíš turnaj mistrů? Tak ten vyhrál taky a myslím, že dokonce víc než jednou...
Reagovat
smazaný uživatel
vzpomínáte jak Rafa v roce 09 taky nedokončil sezonu, pak se vrátil v roce 2010 a vyhrál French, Wimb, a US!!!! To byl mazec, a navíc pak v roce 11 byl ve všech finále a z toho jeden Grand vyhrál!! Podle mne se toto bude opakovat i tentokrát, jeho tým ví přesně co dělá. Však uvidíte :-)
Reagovat
Pe3k
Nedokončil sezonu? Ty budeš další odborník co? Klasický fanda Nadala. Hrál US Open i turnaj mistrů, sice všude dostal naprdel ale hrál...Vynechal Wimbledon + nějaké menší turnaje. Sezonu dokončil. Jen vynechal nějaké turnaje v její polovině.
Reagovat
tito
Pamatuji. No nemůžeme čekat tak rychlý rozjezd, přeci jen 4-5 měsíců nebyl na kurtu. Uvidíme až v konfrontaci s Nolem a Andym.
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
jo, ono dostat na prdel v semifinále grand slamu je velká tragedie a naprosté tenisové vyhoření, že? :-D :-D Hele chtělo by to pár kostek ledu..klídek :-) Ale jinak beru zpět to nedokončení sezony, ale je pravda, že se taky léčil s tím samým kolenem..
Reagovat
Pe3k
Co to meleš? Nic o tragédii ani vyhoření sem nepsal. Sám sis to tak shrnul...Napíšeš nesmysl a pak to hodíš na mě...Klasický fanda Nadala.
Reagovat
nitrotaj
To je panečku koment,hřeje mě to u srdce.Jinak všude dostal vypráskáno - tim myslíš semifinále USO? Vypráskáno jen jednou a to ve druhym kole Wimbledonu s natrženou šlachou proti Rosolovi, kterej podal nadliskej výkon,aby ho porazil.Rafa se vrátí a já dostanu zase tenisovou chuť do života.
Reagovat
Pe3k
Pleteš si natrženou šlachu a Rosol v koleni čéče :D
Reagovat
Mayo
paráda...toto nekonečné čakanie je už hrozné...teším sa už nato keď ho uvidím...očakávam, že také 2 mesiace potrvá kým sa dostane tak akej takej formy...len dúfam, že sa do nej dostane čím skôr
Reagovat
tito
Konečně....:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Boze to zas tu bude ten cocot cigansky pobehovat..take krasne tenisove obdobie to bolo bez neho
Reagovat
smazaný uživatel
Budu hádat - ty ho nemáš rád?
Reagovat
pepi
uz se ho nemuzu dockat:))na AO ale nic moc neocekavam,pro me bude uspech kdyz se dostane do ctvrfinale
Reagovat
steve79
Jsem hodně zvědavej v jaké formě se vrátí. Na začátku sezony ho čeká velká práce obhajoby bodů. Finále Australien Open. V jeho silách je podle mě vyhrát Grandslam. Bude odpočatý velkou chut.
Reagovat
smazaný uživatel
Preji uspesny navrat. Se svym preciznim pristupem k tenisu snad nic nepodcenil, Uz na okruhu hodne chybi.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je velky pan tenista
hlavne pevne zdravie a ideme na post svetovej 1
Vamooooooooooos Rafa!!!
Reagovat
seshitec
no tak na to si počkáš min. rok:)))
přesto pochybuju, že by se dokázal dostat na n.1 podle mě už bude hrát mín turnajů, trochu se šetřit a ne hrát 5 antuk. turnaju za 2 měsíce
Reagovat
smazaný uživatel
Post svetovej jednotky je vo hviezdach, no vzhľadom k tomu, že v druhej polovici sezóny obhajuje 10 bodov narozdiel od Djokovičových 6000 a viac má Rafa slušnú východiskovú pozíciu.
Reagovat
spaniel
Kdyby na podzim zvladal aspon SF, tak by mohl nabrat body to je fakt. Ale neni to zrovna jeho silne obdobi. Kazdopadne jsem zvedavy v jake forme se vrati.
Reagovat
smazaný uživatel
Preháňaš..Na jeseň má dobré výsledky, vyhral už Tokio, v Sanghai hral tuším finále, Paríž neviem a Londýn finále..Nehovoriac o tom, že druhá polovica roka sa skladá najmä z Wimby a Us Open, ktoré už vyhral, taktiež má triumf z Montrealu a finálovú účasť zo Cinci..

Pokiaľ si obháji body z antuky, Djokovičova pozícia bude veľmi ohrozená..Ale uznávam, ťažko sa to dopredu predvída.
Reagovat
spaniel
Vyjmenovane uspechy nejsou kazdorocne :)
Reagovat
smazaný uživatel
letos Nadal na antuce vyhrál, co se dalo, ale stejně před Wimbledonem získal asi jen o 400-500 bodů více než Djokovič, přitom měl Nadal svou nejlepší část sezóny už za sebou a Djokovič před sebou...Do začátku Australian open zbývá už jen 59 dní, Rafa pořád netrénuje a v Melbourne bude obhajovat loňské finále...
Reagovat
freeteepek
Rafa se na AO nestine po tak dlouhé pauze pořádně připravit a navíc mu mezitím posílila konkurence, takže to loňské finále nevidím reálně. Pak bude muset obhajovat spoustu bodů až do Wimbledonu. Na post světové jedničky může příští rok zapomenout.
Reagovat
smazaný uživatel
No dakujeme ze si nam vymenoval vsetky Nadalove uspechy v powimbledonskom obdobi, akurat ze to je rozmedzie mozno 5 rokov a tu je otazka len v ramci buduceho roku ;)
Reagovat
smazaný uživatel
To je v poriadku, myslím ze je zrejmé, čo som chcel povedat ;) Kto chcel pochopí, kto nechcel ten...Ale radsej nic ;)
Reagovat
Roger_Federer
Nerealne, aby se v přišti sezone stal 1.. Navic, Nadal je zvykli vyhravat, což určite nepujde hned, na Djokoviče, Federera a Murraye nebude stačit..Jsem zvedav jak se stou to pro neho novou situaci vyrovna, pokud mu to nepujde tak jak dřive..Navic to koleno, ho bude psichycky stale limitovat..Pokud by v roce 2013 vyhral granslam, byl bych velmi překvapen..
Reagovat
Pe3k
V jaké formě se vrátí je velký otazník. Každopádně bych se rád s kýmkoliv a hned vsadil, že se na post světové jedničky už nikdy nedostane. Na Djokoviče nemá v žádném ohledu a pokud bude dostávat kapky i na antuce tak se neudrží ani v top 4. Uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, môžeme sa staviť..Čo ponúkaš?..
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Rafa je velky tenista a snad bude zdravy a bude OK ja mu velmi fandim a budem drzat palce aj ked sa nebude darit!!!
Reagovat
Pe3k
S tebou se milerád vsadím kamaráde :) tak o co?
Reagovat
smazaný uživatel
Kludne sa mozeme stavit..Aby to bolo aj pre teba atraktívne, dajme to do konca roka 2014..Takze iba dva roky, hoci si hovoril, ze nikdy..

Tak teda dve sezony, ja tvrdím, ze dovtedy bude Rafa svetovou jednotkou, bez ohladu na okolnosti a dobu trvania..Cenu este premyslím :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nie som úplne presvedčený, že vynechať operáciu bol dobrý nápad. ja však nie som lekár, tak snáď ma Rafa okolo seba kompetentných poradcov..

Je to inak paradox, Rafa sa vracia na kurty v čase, kedy z nich všetci odchádzajú.
Reagovat
hatatytla
Jsem zvědavej na jeho výkonost v těch prvních měsících, jestli to bude tak špatné jako v roce 2009. Na AO by měl udělat 3 kola, potom bude záležet na soupeři, ale do SF by se dostat neměl. Přál bych ho Berdychovy do pavouka, aby ho alespon někdy porazil.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist