Toni Nadal: Rafa věřil, že mám magickou sílu a umím vyvolat déšť

28. 9. 2010, 19:32
Aktuality 3
Se strýčkem a trenérem Rafaela Nadala Tonim vyšel v minulých dnech obsáhlý rozhovor ve francouzském časopisu Tennis Magazine. Mimo jiné v něm vyprávěl, jak svého synovce přesvědčil, že měl magickou sílu. Chystám se vyhrát, říkal už malý Rafa.
Profily hráčů
Nadalův strýc a trenér Toni

"Rafa byl takovým malých chlapcem naší rodiny a každý se s ním dobře bavil," začal Toni své úsměvné vyprávění. "Ze žertu jsem mu namluvil takové věci, jako že jsem byl hvězdou AC Milán nebo jsem pětkrát vyhrál Tour de France na mopedu," smál se.

"Zkrátka mi věřil, že mám magickou sílu. Jednoho dne, když Rafaelovi bylo tak 7 až 8 let, nám chyběl hráč do týmové soutěže dvanáctiletých. Vzal jsem ho tedy sebou a řekl mu, ať se tím netrápí, když se bude zápas špatně vyvíjet. Protože umím vyvolat déšť. A sotva byl zápas zahájen, začalo pršet. Rafa se na mě hned otočil a řekl: 'Hezky, ale můžeš to teď zase zastavit? Chystám se vyhrát!'," vyprávěl s úsměvem na rtech úspěšný tenisový trenér světové jedničky.

"Jednou jsme v televizi sledovali zápas Ivana Lendla. Byla to repríza staršího utkání, ve kterém Lendl vzdal. A Rafa to nevěděl. V pravou chvíli, když měl Lendl skrečovat, jsem mu řekl: 'Postarám se, aby to vzdal'. Rafa pak nemohl uvěřit svým očím. A takových příkladů mám spoustu," řekl Toni Nadal. 

Toni našel rady u golfistů jak zlepšit servis
Třiadvacetiletý Rafael Nadal před měsícem získal premiérový titul na US Open i díky golfu. První hráč světového žebříčku se před posledním grandslamem, který mu chyběl ve sbírce, rozhodl zapracovat na podání a k jeho zlepšení mu pomohl i slavný golfista Jack Nicklaus. 

"Viděl jsem jedno video s Nicklausem a to změnilo můj pohled na trénink," řekl Nadalův strýc a kouč Toni na webu ATP. "Nicklaus v něm říká: Nejdřív to odpal daleko a teprve potom se zaměříme na přesnost. Hned mi došlo, že má pravdu. A proto jsem tak začal pracovat s Rafou. Nejdřív dej ránu a až pak dostaneme míček na kurt," přidal.

Sám Nicklaus je velkým tenisovým fanouškem. Vítěz 18 titulů kategorie major má u domu tři travnaté kurty a minimálně dvakrát týdně na nich hraje.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Tennis Magazine

Komentáře

3
Přidat komentář
a.magerova
Tak to nemá chybu :-))

A to jsem spíše zastáncem pravdy, ale jak vidno: "účel světí prostředky"
Reagovat
smazaný uživatel
To by byl výborný a výstižný titul pro Nadalovu biografii ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jsou tam trosku chybky v prekladu.. Rafa rekl u toho deste, ze to muze zastavit, ze "mysli,ze muze vyhrat", a u toho Lendla zase Tony rekl tesne pred skrecem, ze "ted zaridim, aby Lendl prohral".
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist