Toni Nadal: Rafa se musí zlepšit

21. 4. 2009, 12:12
Aktuality 35
Představte si: trénujete svého synovce, který se stal nejlepším tenistou světa, na antuce je v podstatě k neporažení a právě na ní vyhrál svůj už čtrnáctý turnaj Masters. Byli byste s ním spokojeni? Tony Nadal se svým svěřencem Rafaelem spokojený není. Rozhodně musí hrát lépe, než tento týden, řekl po jeho vítězství v Monte Carlu.
Profily hráčů
Toni Nadal

To, čeho Rafael Nadal obzvlášť na antuce dosáhl, je ohromující. V pouhých 22 letech má na svém kontě stejně titulů z turnajů Masters jako Roger Federer, v Monte Carlu pak minulý týden triumfoval popáté v řadě. Z finále všech antukových podniků ATP má bilanci 23-1, když jediná prohra přišla z Federerovy rakety před dvěma lety v Hamburku.

Jeho strýci Tonimu to ale nestačí.

"Odehrál dobrý třetí set, ale rozhodně musí hrát lépe, než tento týden," řekl Nadalův trenér po jeho finálovém vítězství nad Novakem Djokovičem. "Během zápasu trochu ztrácel sebedůvěru a mohli jste sami vidět, že jeho servis byl neuvěřitelně slabý. Je to jeho první letošní turnaj na antuce a doufám, že s dalšími zápasy se to zlepší. Víme, že před Roland Garros nás čeká ještě spousta práce. Ale dokázal vyhrát. Je to moc důležitý turnaj a je neuvěřitelné, že ho vyhrál popáté."

Sám Rafael Nadal, který má od roku 2005 na antuce bilanci 139-4, si ještě myšlenky na pátý triumf na pařížském grandslamu nechce připouštět. "Na Roland Garros ještě nemyslím, soustředím se na Barcelonu a Řím. Před Paříží je víc důležitých turnajů," řekl Španěl. "Vyhrát v Monte Carlu pátý titul je neuvěřitelné. Kdybych si měl před sezonou vybrat jeden z turnajů Masters, které bych chtěl vyhrát, byl by to tenhle."

Dalším cílem světové jedničky je zvítězit v Barceloně, kde naposledy prohrála v roce 2003 s Alexem Corretjou, současným antukovým trenérem Andyho Murrayho. Stejně jako jeho strýc, i Rafael Nadal tvrdí, že diváci v Monte Carlu ještě neviděli toho hráče, který pomalému povrchu v posledních sezonách kraluje. "Na antuce jsem ještě nehrál nejlíp, pořád ještě jsem hrál pod své možnosti, proto se musím zlepšit."

Komentáře

35
Přidat komentář
smazaný uživatel
No a co že se zhoršil? pořád mu to stačí na to, aby vyhrával...počkejte za pár let jak budete všichni prosit aby hrál alespoň tak jako minulý týden...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja súhlasím s vami, ale... len aby sa potom v tridsiatke (keď teda mu telo vydrží) nezobudil a povedal si: tak, bol som neviem koľko jdnotkou, porazil som každého a ešte to bolo málo... chápete ma? :)
Reagovat
smazaný uživatel
včera to nebylo na tebe s tím nadalem:-)si to přečti sem tam hodil příspěvek
Reagovat
smazaný uživatel
To s tými nohami? :) Keď to, tak už to viem :)
Reagovat
smazaný uživatel
ok to sem rád:-),nechtěl sem vypadat jako debil ,který do tebe bezdůvodně rype:-D
Reagovat
smazaný uživatel
no jo rafa hraje tak příšerně že furt vyhrává :-DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak s tímto výkonem který předváděl v MC by RG vyhrál jen náhodou.Servis fakt špatnej.Připadalo mi to že 1. servis trefil tak jednou ze 4 pokusů.Občas zbytečné zmatky,neklidná hra + parádní výkon Novaka.Tak žádné flákání a šup na kurt ať Murray,Roger a Novak jsou ještě chvilku za tebou!VAMOS
Reagovat
kranyz
no ve 22ti fakt vykon, klobouk dolu na antuce je fakt neporazitelnej, sanci maj souperi jen tehdy kdyz odehraje ted Barcelonu a Rim pak mozna bude unavenej, nestihne dostatecne zregenerovat a v Hamburku vidim sanci pro ostatni :D je to kral antuky a to jsem driv obdivoval Thomase Mustera a myslel ze lepsi antukar jen tak nebude, chyba :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ono to není "jen tak" - Nadal do toho prostě dává naprosto všechno, trénuje dvakrát víc než ostatní hráči Top10 dohromady a hlavně není nikdy se sebou zcela spokojený, což je ta správná vlastnost šampionů:-))) Asi nejlepší tenista všech dob, pokud si ještě nějaký ten rok udrží podobnou výkonnost...
Reagovat
smazaný uživatel
A co ještě Guga? :-D Ale je fakt, že v počtu antukovejch titulů na Mustera asi nikdo nemá..snad 40. Rafa ho dožene za dva tři roky :-).
Reagovat
smazaný uživatel
nepofato, ty filosofe a historiku jeden:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tvůj příspěvek byl mnohem víc filosofický okoune :-D nepřeceňuj mě..
Reagovat
D.A.N
okoune:nejlepší tenista všech dob:-) smíchem se za břicho popadám:-)jak si na tohle přišel? ještě není ani rok jednička a už mu přisuzuješ nejlepšího tenistu všech dob ty jsi spadl ze stromu či co?okoune on nebude vládnout ani polovinu času co král Roger to jsi zapamatuj.kreatinový běžec má ještě dlouhou cestu před sebou, nicméně strašně málo času.
Reagovat
krbik13
Hamburg tento rok nebude,skus viac citat.
Reagovat
smazaný uživatel
Je rok jednička už už dokázal to co třeba král Roger ne,co rok ještě ani rok to není :D
Reagovat
D.A.N
jediné co nedokázal vyhrát je French open ale ani Sampras ten turnaj nevyhrál a považuje se za nejúspěšnějšího tenistu, čili není mnoho co Roger nedokázal ale mohl bych ti napsat toho spoustu co nedokázal Rafa:-).
Reagovat
smazaný uživatel
tak skor by si mal napisat co vsecko nevyhral roger a co rafa uz hej roger nevyhral ani nevyhra olympijske hry ani davis cup ani RG rafa uz vyhral davis cup olympijske hry! a co rafa nevyhral je us open turnaj majstrov a par turnajov masters na betone a rafa vyhra US open aj turnaj majstrov to tu snad nepochybuje nikto ze aspon raz to vyhra len musi zorganizovat lepsie plan turnajov aby mal dost sil aj na US open a ak vyhra rafa US OPEN tak bude povazovany za jedneho z naj hracov vseckych cias a jeden z mala co vyhral vsecko co sa da bodobne ako agassi
Reagovat
smazaný uživatel
Aha Roger dokázal vyhrát tři GS turnaje na třech různých površích.dokázal vyhrát OH.Vyhrál DC.Asi ne co a to to Rafa dokázal v době Federera!
Reagovat
smazaný uživatel
Aha Roger dokázal vyhrát tři GS turnaje na třech různých površích.dokázal vyhrát OH.Vyhrál DC.Asi ne co a to to Rafa dokázal v době Federera!
Reagovat
D.A.N
Směšuješ jabka a hrušky dohromady a absolutně jsi nepochopil co jsem tim myslel a OH a DC bych tu nevměšoval to nemá stím co jsem psal nic společného.A za další děláte účet bez hostinského.
A co se týče Grandslamu je na tom Roger pořád lépe 13 ku 6 čili Rara má co dohánět jenže má na to málo času max. 2 sezóny a konec, každopádně skončí tak na max. 10 Grand slamech.To že bude patřit mezi nejlepší v historii to přece jsem mu neodepřel a ani odpírat nebudu, jelikož jednoznačně tam bude patřit ale napsat, že nejlepší v historii tak to byl pěkný úlet ani možná bych jsi nedovolil napsat to o Rogerovi a napsalo se to už hodněkrát, nicméně každá doba měla úžasné hráče kteří byly něčím výjmeční, takže napsat to co napsal okoun je hodně subjektivní a samozřejmě, že vy ho v tom budete podporovat.A jsem zvědav co budete psát až třeba za rok se mu přestane dařit to budete také psát nej. tenista v historii asi těžko.A prosím zamyslete se nadtím co vlastně píšete objektivita vám absolutně chybí.
Reagovat
smazaný uživatel
Sám sem příznivec nadala,ale v tom s tebou musím souhlasit,rafa bude jednoznačně patřit mezi nejlepší tenisty v historii,ale napsat o komkoli, že je nejlepší v historii mi příjde nefér,jako kdyby nikdo další nebyl a o tom jestli je lepší nadal nebo federer se taky můžete hádat donekonečna:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Také nejsem zastáncem věty:"nejlepší všech dob" jelikož ti enjlepší své schopnosti nikdy porovnávat nemohli a ani nemohou,ale když se může mluvit o tom že je Roger nejlepší všech tak já klidně můžu říct že nejlepší všech dob je Rafa a důkazem je toho jejich vzájemná bilance.
Reagovat
a.magerova
Já jsem příznivec Rogera, ale Rafu uznávám. Myslím, že když napíšu, že jsou vyjímeční oba, nebudu lhát.
Reagovat
D.A.N
Secca: Vzájemná bylance není také úplně objektivní, jelikož nejsou stejně staří museli by začít ze stejné startovní čáry, nicméně ze zbytkem souhlasím co jste napsali.
Reagovat
smazaný uživatel
V tom případě ale nemůžeš ani brát 13 GS Rogera také můžu říct že nebyla taková konkurence jako teď.Já bych to prostě neřešil a v jednom s tebou souhlasím to jestli někdo je nebo není nejlepší nasvětě všech dob je naprostá kravina,byly časy kdyj jsem byl na tuto větu přímo vysazený.
Reagovat
a.magerova
Roger povýšil tenis nejen vlastní hrou, ale i touhou ostatních vyrovnat se mu. Najednou tu bylo jiné měřítko úspěchu, né hrát dobře či výborně, ale hrát jako Federer. Svou konkurenci si vychoval sám a v tom je jeho zásluha.
Reagovat
smazaný uživatel
To je výplod komentátorů,bylo je a bude spousta valitních tenistů kteří se budou moci přirovnávat k Federerovi a budou jako ikony tenisu.Sampras,Andre,Bjonr a další.Tohle vzniko jelikož byl velký rozdíl mezi Federerem a ostatními ač to byli dobří hráči tak nikdo z nich se nemůže přirovnávat K nadalovi,Federerovi nebo víše zmiňovaným.
Reagovat
D.A.N
No jak se to vezme máš i nemáš tak úplně pravdu, ikdyž to je jako stím kdyby, každopádně také mě to už unavuje to věčné hádání o ničem, ten je takový ten zas makový a pořád dokola a nechce se mi choditi do nějakých diskuzí, ikdyž mne některé zvednou ze židle:-) ale nad většinou už jen mávnu rukou, jinak stebou celkem souhlas a jde to i bez nějakých přehnaných emocí, každopádně uznávám Rafa je na svém vrcholu, ikdyž ho nemusím ale to je druhá stránka věci.
Reagovat
smazaný uživatel
Je tomu 3-4 roky co jsem rogera nesnášel a teď odemě na něj neuslyšíš nic špatného ba naopak.
Reagovat
D.A.N
Možná to je proto, že hraje velké kulové:-) a dříve vyhrával víceméně skoro vše tak co vím lidičky co hrají tenis nebo co se o něj zajímají, že to hodně štvalo a teď mne nevadí ani tak prohry jak ta jeho hra, čili dříve tam byla lehkost a taková samozřejmost v těch jeho úderech bekhend nádhera a teď absolutně se vytratil úderová jistota nikde doufám, že něco ještě předvede ale vím, že to asi bude nějakou dobu trvat, néž-li se dostane do pohody, co se týče elegance nemá konkurenci tedy aspoň to je můj názor:-) takže někdy příště u slušné diskuze.
Reagovat
smazaný uživatel
celkom trefny komentar DAN. asi sme na tom podobne.ani ma tak netrapi to ze prehra ako to akym sposobom to prehra...excelenty uder strieda seria nevynutenych chyb atd...trochu ma mrzi ze som nepozeral viac jeho zapasov v jeho vrcholnej forme pretoze to bola fakt super "podivana" :) teraz namiesto radosti z pozerania je to paintful ked vidim ako to tam pali kade tade:)ale hadam sa dostane spat do formy
Reagovat
smazaný uživatel
pekny comment, musim suhlasit, aj ked sa to niektorym non-roger asi nebude pacit, ale vnimam to podobne
Reagovat
D.A.N
tdk:Na něho byla krása se dívat v jeho formě, žel mrzí mne, že je to pryč, nicméně si vzpomínam jak Martina Navrátilová komentovala jeho hru tak že Federer je jediný tenista na kterého by si zaplatila lístek.Tak snad se dostane do té formy.
Reagovat
smazaný uživatel
D.A.N:ja viem ze to bola krasa. ja osobne som dost fandil pistol pete-ovi v jeho casoch a ked postupne prichadzal fedex moc som ho nemusel, este tie jeho vlasy do toho....no tou svojou hrou zmenil moj pohlad na neho o 180stupnov. niekedy ma zaujimalo ci nie je mozne zohnat nejake jeho zapasy. myslim mimo youtube, nieco v normalnej kvalite...zopar som nasiel na torrentoch ale nie nejak vela. nevies o niecom?
btw:@Navratilova: fedex mozno je jediny tenista na ktoreho by si zaplatila listok....ale tenistiek by si nasla viac co :))))))))))))
Reagovat
D.A.N
tdk:Také Pete mi imponoval na síti byl neskutečný a ten zápas kdy ho Roger porazil ve wimbledonu byl skvělí tam bylo vše né jak dnes samé kopce výměny které nekončí:-( brrr. Bohužel nemám a ani nevím kde by se mohli sehnat nějaké zápasy teké bych to bral, nicméně aspoň koukám na you tube měj se pěkně a někdy opět na portálu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist