Toni Nadal: Pařížské publikum je hloupé

2. 6. 2009, 11:06
Aktuality 23
Zatímco Rafael Nadal přijal nečekanou porážku na Roland Garros s nadhledem, jeho strýc a trenér Toni Nadal si neodpustil kritická slova na adresu diváků, kteří se prý k jeho synovci nezachovali hezky. Pařížské publikum je pěkně hloupé, zlobí se.
Profily hráčů
Toni Nadal

Rafael Nadal sice v Paříži už čtyřikrát triumfoval, to ale neznamená, že si ho francouzští fanoušci tenisu bezvýhradně oblíbili. Nejlepší hráč světa slyšel loni bučení, když na podzimním turnaji Masters v Paříži vzdal zápas s Nikolajem Davyděnkem, a ani v souboji s Robinem Söderlingem ho diváci zrovna nepodrželi.

Podle jeho strýce Toniho, který poskytl rozhovor španělskému rádiu Cadena Ser, je něco pravdy na rčení 'Existuje jen jeden druh diváků, horších než Francouzi, a to jsou Pařížané'.

"Sami to říkají, a je to pravda. Pařížské publikum je pěkně hloupé. Řekl bych, že Francouzi nejsou rádi, když vítězí Španěl," prohlásil Toni Nadal. "Chtít, aby někdo prohrál, je trochu nafoukaný způsob zábavy. Ukazuje to hloupost lidí, kteří si myslí, že jsou něco víc."

Že je publikum chvílemi na straně Švéda, měl pocit i Rafael Nadal, kterému to přišlo líto. "Tenhle turnaj je pro mě tolik důležitý. Tak to chodí, ale přál bych si, až se vrátím, aby mě v klíčových momentech podporovali víc."

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
Toni Nadal má krátkou paměť. Měl by si také zamést před svým madridským prahem, už patrně zapomněl na chování diváků na turnaji v Madridu při utkání Španělů proti komukoli jiné národnosti. Souhlasím však s tím, že pařížské publikum je poměrně nacionalistické, avšak v případě Rafy to bude možná tím, že v něm publikum vidělo soupeře Rogera. A co si budeme nalhávat, všeobecně nejoblíbenějším světovým hráčem je Roger. Proti tomu můžeme protestovat, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co s tím můžeme dělat. :) Ale je mi jasné, že se chudák Rafa nemohl cítit dobře, to by zamávalo s jiným, natož s 23letým klukem. Uvidíme, jak se bude publikum chovat zítra při utkání Monfils-Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm. Objektivny nazor, suhlasim. Ale aj tak francuzske publikum je strasne.
Reagovat
smazaný uživatel
Ze je v Parizi najmemej ferove publikum(pokial ide o GS),to vie kazdy,ja sam som sa cudoval ako fandili Soderlingovi,aj ked z TV som nemal pocit ze by to tentokrat bolo nad ramec slusnosti,samozrejme ale som cakal ze budu podporovat Nadala...
Reagovat
a.magerova
Rafa se nestal světovou jedničkou jen tak bez dřiny, proto by si trochu férovosti a úcty zasloužil!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tony to zvlada tazsie ako Rafael. Vzdal som za to Rafovi hold. Ale ze je publikum v Parizi hlupe, s tym absolutne suhlasim. Objektivnost, dodrziavanie pravidiel a taktnost, to su vlastnosti, ktore nepoznaju. Je normalne ak publikum tlieska, ked niekto skazi podanie? Myslim, ze 4-nasobny vitaz RG by si zasluzil aspon nejaky prejav ucty.
Reagovat
a.magerova
abudabi: že zrovna my dva budeme hájit Rafu a vyzývat k úctě :-))
ale ON si to fakt zaslouží!!!
Reagovat
smazaný uživatel
No ved ! Ale v tomto pripade sa inak neda. Komu cest, tomu cest.
Reagovat
smazaný uživatel
No Toni Nadal se teda předvedl s tímhle výrokem...:-(
Reagovat
Mercury
to teda...byt na Rafove místě, moc bych ho nepochvalil za takove reci, tim spis, kdyz si Rafa buduje respekt a uznani svými vlastními výroky během posledniho roku...tohle mu moc nepomůže u fanoušků soupeřů :/
Reagovat
Jakub
V paříži jsem byl. A můžu říct jedno. Francouzi nemají o fair play ani ánung. To že se Rafa vzteká ( nejsem jeho fanoušek) ja přirozené. V televizi to tak nevypadá, ale na dvorcích je to něco děsného. Uvedu příklad. Byl jsem na utkání Safin vs Ouanna. Ouanna(francouz) zahrál míč těsně out. Rozhodčí nahlásil out. Ale co předvedli francouzi o tom si nechte zdát. Začali tak hučet na Safina( který vůbec na ten out nereagoval a normálně ho hrál), že je sám Ouanna musel tišit, a když Safin zkazil první servis a frantíci začali slavit, tak už toho měl empire dost a dal Safinovi první servis(to se pak frantíci chvíli krotili). Když hraje někdo proti frantíkovi, tak se ani nesmí jít podívat na míček kam dopadl, natož aby tam zavolal rozhodčího, a že by sám hráč opravil verdikt, to je absolutně vyloučené. I mě už to bylo tak blbý, že sem sám musel fandit rusákovi a řvát come on Safin.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v Paříži byl leckdo, Jakube:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že na reakce publika a to jejich bučení by mělí být profesionální tenisté zvyklí a nemělo by je to nějak rozhodit....
Reagovat
smazaný uživatel
Myslet můžeš.
Reagovat
smazaný uživatel
Si to popisal verne a pravdivo. Su hlupi, skutocne blbi ti Parizania. Nie som Nadalov priaznivec a uz vobec nie jeho stryka, ale teraz s nim suhlasim. Ci to Rafovi poskodi uvidime. Ja si myslim, ze on sa s tym vyrovna.
Reagovat
pepi
proc by se mel tim predvest, to neni publikum ale zver:(
Reagovat
smazaný uživatel
S tím ale přece někdo, jako je Nadal, musí přece počítat, ne??? Toni si tohle mohl odpustit, místo tvrzení typu - za rok se vrátíme a všem to tady natřeme od něj přijde takový uplakaný kec, ach jo...Robin si to prostě zasloužil, to je vše!! Pařížské publikum bylo taky na straně Tsongy, Simona, Razzanové atd. a jak ot dopadlo, prostě vyhrál ten lepší a to je vše, nemusí pořád vyhrávat jenom Rafa...Jsou tu i ostatní, a tento fakt nám letošní French Open připomíná daleko víc, než kdy jindy!!!:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Toniho vyroky jsou podle me casto divne. Rafa vsechno vzdycky bere z klidem a rozvahou (coz je jeho nejvetsi zbran) ale jeho stryc mu nedela dobrou reklamu. Rafa to ted u divaku bude mit zase o trochu tezsi a to ne svoji vinou.
Reagovat
smazaný uživatel
Tony je Tony ! Ale tu nejde o to, co on povedal. Bez ohladu nanho, divaci su tam nevychovani ! A nebolo to len na Nadalovom zapase, alebo tento rok! Ak je v turnaji Francuz, neplati nic. Pariz ,v nejakej ankete, vyhral ako najnevludnejsie mesto na svete. Meritkom bolo chovanie jeho obyvatelov. Hmm, asi nieco na tom bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Tim ze vyhraje spoustu turnaju a urcite je momentalne nejlepsi na svete neznamena, ze ho budou lidi milovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Chybí ti tam pár čárek, sobe:-))) Nebo snad snobe??:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Proc snobe
Reagovat
smazaný uživatel
Tady ti pro změnu chybí jedna čárka a taky nějaký ten otazník na konci, češtináři!:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
:) to memas nyc lepsyho na pracy nez opravovat lydem chibi na forech?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist