Tomic si v Sydney zahraje poprvé ve finále, čeká ho Anderson

11. 1. 2013, 08:03
Aktuality 4
ATP SYDNEY - Domácí turnaj v Sydney si Bernard Tomic zapamatuje jako ten, kde si poprvé ve 20 letech zahrál finále na okruhu ATP. Talentovaný Australan se do něj dostal přes třetího nasazeného Itala Seppiho. O titul svede souboj s Jihoafričanem Andersonem.
Bernard Tomic

Bernard Tomic na sebe v poslední době upozorňoval hlavně výstřelky na kurtu i v soukromém životě, kvůli nimž přišel o místo v daviscupovém týmu. Úvod nové sezony ho ale zastihl ve výborné formě. Minulý týden vyhrál tři zápasy na Hopman Cupu, kde porazil i světovou jedničku Novaka Djokoviče, a tento týden přidal další čtyři v Sydney.

Bernard TomicV dnešním semifinále si dvacetiletý Australan poradil s Italem Andreasem Seppim, kterého letos dokázal porazit už podruhé. Zápas to ale dnes nebyl vůbec jednoduchý. Seppi byl více než rovnoceným soupeřem a v prvním setu byl dlouho blíže k vedení. Jenže za stavu 5-5 neproměnil ani jeden ze šeti brejkbolů, v tie-breaku pak nevyuřil žádný ze čtyř setbolů a Tomic nakonec zkrácenou hru vyhrál 12-10. Druhou sadu pak rozhodl jediný proměněný brejkbol, ke kterému se domácí tenista za celý zápas dostal. V devátém gamu udeřil a zápas už bez problémů dopodával.

Tomic si tak stále drží neporazitelnost v letošní sezoně a po již sedmé výhře v řadě se může těšit na své premiérové finále. 

"Hodně pro mě znamená, že si první finále zahraju právě v Sydney," pochvaloval si vydařenou generálku na Australian Open. Tomic se může stát prvním australským vítězem turnaje v Sydney od roku 2005, kdy ho vyhrál čtyřnásobný šampion Lleyton Hewitt.

"Zítra to pro mě bude obrovské finále. Dám do něj své srdce a budu se snažit udělat všechno nejlépe jak umím, abych dokázal vyhrát," dodal rodák z německého Stuttgartu.



O titul se aktuálně 64. hráč světa Tomic utká s Kevinem Andersonem. Jihoafrický tenista dnes po dramatické a chvílemi i emotivní bitvě vyřadil loňského finalistu Juliena Benneteaua

Francouzský tenista očividně hodně stál o postup do svého sedmého finále, neboť v 31 letech je stále bez titulu. Ve třetím setu si dokázal vzít zpátky ztracený servis a za stavu 6-5 měl při podání soupeře první mečbol. Nakonec se rozhodovalo v tie-breaku, v němž Benneteau nejprve sám jeden mečbol proměnil a druhý pak znovu zahodil, aby nakonec padl po boji 6-3 4-6 6-7.

"První set byl docela těžký, podmínky byly docela rychlé. Ve druhém setu bylo důležité pokusit se udržet si své gamy na servisu. Za stavu 4-3, kdy mě brejknul zpátky, to bylo docela ošidné, cítil jsem se celkem unavený. A posledních několik her byla velká bitva," komentoval Andreson, který si pomohl 18 esy. Šestadvacetiletý Jihoafričan postoupil do svého čtvrtého finále, tituly získal v roce 2011 v rodném Johannesburgu a loni v Delray Beach.

- ATP 250 SYDNEY -
(Austrálie, tv. povrch, 436.630 dolarů)
páteční výsledky (11. 01. 2013)

Dvouhra - semifinále:
Tomic (Austr.) - Seppi (3-It.) 7-6(10) 6-4
Anderson (JAR) - Benneteau 3-6 6-4 7-6(8)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, zápas jsme prospal, ale mám info, že hrál dneska dobře, podstatně lépe než včera, což mě těší. První finále a fakt šance na průlom. Soupeř je ale těžký, uvidíme, snad to zvládne. Musí nahnat body, které ztratí na AO.
Reagovat
Fandina
tomasinho ... tak v tomto tenistovi se shodnem, celkem mu fandím a jsem moc zvědavá na jeho další kariéru a teď tohle finále ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš to, aspoň v něčem :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist