Tipsarevičovi se po skreči vzdálil Londýn. Murray v Basileji nenastoupil

2. 11. 2011, 16:24
Aktuality 2
Týden před posledním podnikem řádné sezony ATP se tenistům, kteří chtějí obsadit poslední volná místa na Turnaji mistrů, příliš nedaří. Důležité body neuhrál ani Janko Tipsarevič, který v Basileji skrečoval zápas prvního kola s Němcem Mayerem.
Janko Tipsarevič

Janko Tipsarevič sice v říjnu vyhrál dva turnaje, na konci měsíce došel v Petrohradu do finále a stal se tak jedním z vážných uchazečů o Turnaj mistrů, zaváhání v tomto týdnu však jeho naděje výrazně zmenšilo.

Desátý v pořadí letošního žebříčku ATP Tipsarevič nastoupil ve svém prvním zápase na turnaji proti Florianu Mayerovi z Německa, který Srbovi dvakrát sebral podání a ujal se vedení 4-0. Tipsarevič odehrál ještě dva gamy a za stavu 1-5 z utkání odstoupil.

Šestý hráč turnajového pavouka v Basileji tak nevyužil zaváhání Tomáše Berdycha, Mardyho Fishe, Gillese Simona a Alexandra Dolgopolova, kteří tento týden rovněž prohráli své první zápasy. Zatímco soupeři za ním ho nyní příliš trápit nemusí, na osmého v letošním žebříčku Mardyho Fishe ztrácí téměř 600 bodů. Pokud příští týden v Paříži nedojde do finále, s účastí v Londýně se může rozloučit. Aby ohrozil Tomáše Berdycha, musel by v Paříži zvítězit.

Podnik v Basileji dnes přišel i o svého druhého nasazeného hráče. Andy Murray se omluvil pořadatelům kvůli zraněnému hýžďovému svalu, který mu nedovolil nastoupit proti Robinu Haasemu z Nizozemska. Murray si tak neprotáhne svou vítěznou sérii 14 zápasů na okruhu ATP, kterou nastartoval na konci září v Bangkoku.

Výsledky - Basilej (tvrdý povrch, dotace 1,838 mil. eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Mayer (Něm.) - Tipsarevič (6-Srb.) 5:1 skreč, Kubot (Pol.) - Kamke (Něm.) 5:7, 7:5, 6:2.

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
paráda. ještě Potro a Monfilfs musí selhat a můžeme slavit
Reagovat
Fandina
Del Potro porazil Tursonova a jede .........
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist