Tipsarevič: Štěpánek mě urážel a podával mi prostředníček (uvnitř VIDEO)

7. 4. 2012, 00:11
Aktuality 62
Incidentem skončila pětisetová bitva Radka Štěpánka s Jankem Tipsarevičem ve čtvrtfinále Davisova poháru. Srbský tenista uvedl, že mu český hráč po porážce u sítě podával ruku v gestu se vztyčeným prostředníčkem a slovně ho urážel. Štěpánek, který nevyužil v rozhodující sadě tři mečboly, tvrdil, že se nic nestalo.
Janko Tipsarevič

"Podali jsme si ruku normálně. Nevím, proč se sápal, nevím. Asi měl radost, že vyhrál," komentoval třiatřicetiletý Štěpánek konflikt na tiskové konferenci.

Související článek:

Česko - Srbsko 1-1: Berdych rozdrtil Troického, Štěpánek zahodil 3 mečboly s Tipsarevičem

Po pětihodinovém vypjatém utkání, v kterém se obě strany několikrát hádaly s hlavním rozhodčím, se Tipsarevič po podání rukou u sítě na Štěpánka sápal. Srbský kapitán Bogdan Obradovič svého svěřence stahoval zpět na lavičku.

Tipsarevič tvrdil, že mu Štěpánek u síti podával ruku se zdviženým prostředníčkem a přidal navíc hanlivý výraz. "Mluvil o smradlavé p... . Chápu, že někdo může být naštvaný, ale tohle udělat! To je ubohé. Nejsem zlatý, nejsem Stefan Edberg, ale nikdy v životě jsem si nemyslel, že bych tohle někdy zažil," zlobil se Srb.

Roznětkou pro nervózní závěr mohla být také situace z prvního setu, kdy Tipsarevič zahrál míček nejprve do země, od které se odrazil na stranu Štěpánka a Srb fiftýn nakonec získal.

Tipsarevič pak dnes na svém účtu na Twitteru zveřejnil fotografii, která má sloužit jako důkaz jeho tvrzení .

Tipsarevič mluví o konfliktu pro srbskou televizi:


Konflikt na konci zápasu, podání rukou však kamera nezachytila:


Kamera jednoho z diváků zachytila podání rukou, ovšem bez bližšího detailu:

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Adam Bárta

Komentáře

62
Přidat komentář
milos68
Štěpánek
Musím tady napsat ,už to v sobě neudržím. Jsem velký fanda tenisu, its my life.Tak po včerejšku se zas stydím ,že jsem Čech. Nestačí jak se chová Berdych ale už i Štěpánek.Video a live přenos je mi důkazem! Fakt se včera ukázal.Ostuda celé ČR !!! Já být J.T.tak mu jednu fláknu LIVE mezi oči! Ani se nedivím na ten výstup, fakt ubohé !!! Doufám, že si spravím
chuť na FED CUPU v Ostravě. To je vše.Tenisu zdar .
Reagovat
taffer
Už jsem to postnul i jinde, ale nikdo neřeší tuto věc: když Radek zahrál v 5. setu aut, Srb taky zvedl ruku, že to aut byl a když viděl, že to jde hl. rozhodčí zkontrolovat, tak stopu zamázl. Proč asi?
Takže se vůbec Radkovi za jeho reakci nedivím. To zamáznutí stopy je podvod i na okresní úrovni, natož v DC.
Reagovat
smazaný uživatel
V zaznamu bylo ze to aut nebyl ne?
Reagovat
taffer
Ne ne, byl to proměněný Srbův brejkbol.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě vždycky učili, že je palec, ukazováček a pak prostředníček...no ale Srbové to mají možná jinak uspořádaný!!! :-D
Reagovat
SwissMaestro
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis-davis-cup/120679/tipsarevic-dodal-dukaz-stepanek-mu-podal-prostrednicek.html
Reagovat
Heather_Fedex
ja tam nevidim, ze by mu podaval prostrednicek, proste mu podaval ruku. v tomhle sporu nejsem na nici strane, protoze mi to prijde jako detinske hastereni...mozna trochu alibisticke vyhlaseni, ale je to tak
Reagovat
smazaný uživatel
A od kdy je skrčený prostředníček fakace? Pokud vím tak fakace je vztyčený prostředníček a ostatní prsty skrčené. Tady je to přesně naopak.
Reagovat
Stan_Borowitz
fakáče a paroháče. Respektive asi nespletl, jako správného Srba ho to vytočilo ještě víc než fakáč, ale nechce to přiznat :-)
Reagovat
a.magerova
bylo to tak, že na fotce je začátek toho podání a poté Radek ostatní prsty skryl a prostředníčkem Janka jakože odstrčil...
Reagovat
VlS
to ukazovali. Viděl jsem to asi 4x a nic takového tam vidět nebylo. Hlavně že můžeme sami sebe poplivat a nakopat si sami do zadku. Nestydím se za to, že jsem Čech, nekradu, nepodvádím a nepomlouvám a nehrbím se. Stydím se, že jste Češi vy.
Reagovat
a.magerova
Radek Tipsovi tak nějak divně beze slov podal ruku (28.s záznamu) a když na to Tipsa reagoval něco mu odfrkl, to je na tom záznamu vidět - udělejte si úsudek sami
http://www.youtube.com/watch?v=l1cBqHt5UME
Reagovat
VlS
není z toho vidět ani žádnej prostředníček, ani žádný nadávky. To, že Radek nezáří enthusiasmem je jasný, ale to není nic ani sprostýho, ani nesportovního. Tipsi je patetická primadona.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud udělal Štěpánek to,co tvrdí Tipsarevič,tak je to ostuda a ubohost.Jen velký hráč dokáže unést i prohru a respektovat lepšího.Federer,ani Nadal by tohle nikdy neřekli,i kdyby prohráli s horším hráčem.Pro takové gesto a slova,které provedl Radek není omluva.A ač to píši nerad,tak Tipsarevičovi tohle věřím.Neměl by žádný důvod si něco takového vymýšlet.Kdyby někdo tohle řekl o mě,tak se určitě bráním.Štěpánek mlčí,protože nemá čísté svědomí.Každopádně fandím a věřím,že Srbsko porazíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Mel si pravdu tohle by Rafa ani Roger neudeali ale neudel by to ani žádný hráč světově desítky byla to obrovská ostuda jestli to teda je pravda
Reagovat
smazaný uživatel
No, tahle situace mě donutila si zde založit profil..:D (Nemyslela jsem si, že někdy k něčemu takovému dojde :D) Takže, abych se teda nějak vyjádřila :D : Rozhodně to, co nejspíš Radek předvedl nebylo správné.. Na druhou stranu.. To jaké se z tenistů a všeobecně sportovců dělají morální vzory pro všechny mladé.. To je snad hloupý vtip, ne?? Dobře všichni ví, že jsou to jenom lidi, živí se sportem, ne tím, jací jsou lidé.. slušní, diplomatičtí, bouřliváci.. Je to jenom jejich věc jak se chovají a nemyslím teď zrovna normální podání ruky u sítě, což by měla být samozřejmost.. Jenomže ten, kdo někdy něco hrál, svým způsobem dokáže pochopit to hrozné zklamání po pěti hodinách bitvy.. Vře to ve vás, a i když jste jindy úplně normální slušný člověk, někdy se tomu prostě neubráníte.. Myslím, že Radek tak hrozně moc chtěl, a bylo to tak blízko, že to prostě úplně neustál. Tím neříkám, že to omlouvám, ale chápu to.. Vážně mu docela rozumím, ať si říká kdo chce co chce.. Že on by to nikdy v životě neudělal.. Nebylo to správné, ale rozhodně nepřestávám Radkovi a našim hrozně moc přát, aby to zvládli a stejně tak to nic nemění na tom, že Janko je, podle mě, krásnej chlap.. :D :)
Reagovat
Stan_Borowitz
hrozně malinkej...
Reagovat
smazaný uživatel
ja bych ho uz neresila vubec! Souhlasim s majou33, je jen dobre, ze si tady zalozila profil a tecka. Hned za jejim, cituji: nepřestávám Radkovi a našim hrozně moc přát, aby to zvládli. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
S názorem Maji33 souhlasím až na pár maličkostí. To, že slavní sportovci jsou vzorem pro mladé (nevím jestli zrovna morálním, ale vzorem určitě ano) není hloupý vtip, ale fakt, se kterým se nedá nic dělat. Jeho reakci rovněž chápu (po tom vypětí, obrovské motivaci), ale aby bylo vše O.K., měl by se nyní, s vychladlou hlavou, omluvit Tipsarevičovi a také divákům. Pokud toto neudělá, budu si o něm myslet totéž co o Berdychovi (po AO a zápase s Almagrem), totiž že se jedná o nafoukané hvězdy, kteří si skutečně žijí jen ve svém světě a názor "obyčejných fanoušků" je nezajímá - jak taky v této diskusi píše "nylix" níže. Já např. Berdychovi od toho incidentu nefandím.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý den, omlouvám se že se tady pletu do debaty, ale ja si myslím jednu věc. Vlastně to je tutovka. Všichni komentujete ten Štěpánkův zápas a všechno kolem toho. Mrzí mě že se tu navzájem urážíte, napadáte se kvůli někomu, koho naše názory absolutně nezajímá. Tenisti jsou lidi se svým světem kam nikdo z vás nikdy ani nenakoukne. Jim je naprosto jedno co si kdo o nich tady myslí. O vaší existenci ani neví a vědět nikdy nebudou........Tak ještě jednou, proč se napadáte ????? A co se týká elého davis cupu, tak je to v podstaněsuper divadlo se vším všudy, splňuje to všechny kritéria zábavy, teatrálnosti a sportu. Myslím, že to kluci zvládli oba na jedničku a svoje peníze si plně zasloužili............Uvidíme co bude dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Tipsarevič opět nezklamal. Já nevim jestli mám jen smůlu na některé zápasy, ale skoro vždycky v jeho zápasech (ať už jeho nebo supeřovou vinou) se stane nějaká kontroverze.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to klasika. Někdo to bere jako válku, někdo jako sport. Někomu stačí věřit, že tam prst byl, někdo musí vše vidět, všude strkat nos, nebo jako Tomáš rovnou ruku (a nemyslím samosebou Berdycha, ten, jak víme, s podáváním rukou šetří). Hruďobijci, ti jsou stejně vždy náchylní k poztrácení i těch zbytků nadhledu, který je jim vlastní. Když jsem slyšel o pauze rozhovor se Štěpánkem starším, nedivím se, že může z Radka nějaká ta vagina vypadnout. Tipsy dorostl za ty roky k poměrně rytířskému projevu, s těmi plusy i mínusy, jež se k tomu váží, upřímně se mu nedivím, že byl zkoprnělý. Ale celé se mi to jeví trochu přefouklé. Spíš mluvme o očekávaném divadýlku.
Reagovat
smazaný uživatel
nevím, jak to bylo, ale prostě tomu odmítám věřit.. radek je podle mě velmi sportovní člověk a osobně nevěřím, že by tohle udělal, fakt ne..
Reagovat
smazaný uživatel
chtějí nás akorát rozhodit, což se jim bohužel asi celkem daří..
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.pressonline.rs/sr/sport/najnovije_vesti/story/213407/%C5%A0tepanek%20pokazao%20srednji%20prst%20Janku.html - zajímavý pohled
Reagovat
Jan
Podle tohoto fota tam ten prostředníček byl. Je to od Štěpánka nehezké. Ten out od diváků, díky kterému Štěpánek získal 4. set, taky nebyl pěkný. Na druhé straně zase jak Tipsarevič smázl stopu po míči, aby rozhodčí nemohl ověřit, zda to byl či nebyl out. Jinak pěkný zápas, skoro to měl. V závěru mu asi došly síly, Škoda těch mečbolů, co neproměnil.
Reagovat
Sonja
http://www.youtube.com/watch?v=Yw1kf2nmr3A&feature=player_embedded

tahle kamera ho zachytila...i když z dálky
Reagovat
smazaný uživatel
A co tam je videt z dalky?Zadny zdvyzeny prst,maximalne ze mu neco rika...jen Srbuv vymysl aby nas rozhadal...Mno Gigine byl jsi na zapase v Srbsku? Tam to bylo jeste horsi.Boze mam rad takove ty kecy jak jsme hrozny a budu radsi fandit Srbum..a ty se s tim jeste vytahujes,ze ti neni hamba.
Reagovat
Sonja
A kdo mluví o zdvIženém prostředníčku, tupče?:-D
Já jen dala odkaz na video, kde je vidět "podání ruky"
Reagovat
gigin
Fandím Srbsku ať se stalo cokoliv. Mi je to fuk. To, co se stalo na moje fandění nemá žádný vliv. Já se s tím nevytahuju, je to holý fakt. Mysli si o mne, co chceš..
Reagovat
smazaný uživatel
Takze uz i urazky jo?Takze o co vam jde mila pani nebo slecno?
Vite vlastne proc si Janko stezoval?
Me to prijde totiz jen jako hon na carodejnici(Radka)
Nejdrive nepodani ruky,potom se debatovalo o zzdvyzenym prstu a kdzy uz i posledni naboje dosly,tak tu melete o nadavkach ktery jsou jen mezi nima an ikdo je neslysel.
Gingine opravdu by jste mel radeji jit zitra a v nedeli do kotle Srbu.
A hlavne se z toho Tipsarevice nepodelejte:)
Tot muj posledni prispevek,rozcilovani nad dememci Cechu uz bylo dnes dost.
Reagovat
Sonja
Já prostě nesnesu hlupáky...a ty tu dokazuješ, že hlupák jsi, když pořád omíláš to samé, přitom i v názvu článku máš "podával prostředníček". Vím, proč si Janko stěžoval, slyšela jsem to z jeho vlastních úst. A neříkej mně, že melu o urážkách, já naopak psala, že v rozhovoru Janko o urážkách nemluví.
Díkybohu, že je poslední. Nazdar.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
gigin
jsem unavený a znechucený ... Ještě víc jsem se zatvrdil a zítra jdu do toho na plné pecky !! :-))))
Reagovat
pepin
Ahoj, tak já sice jinde, ale napsal jsem, že nám sdělíš jako přímý účastník, co se tam vlastně stalo.
Reagovat
gigin
Já jsem to viděl z blbého úhlu. Jen jsem pak viděl Tipsu, jak se čertí. Ale nejvíc mi vadilo, jak lidi řvali během výměny, aut a tak. Několikrát, nahlas. To bylo neskutečné. To že se radovali ze soupeřovy dvojchyby, nebo tak to už ani nevzpomínám, už je mi to fuk. Ale vážně ... Já tomu rozumím, že to bylo vyhecované, Štěpec to ještě svými gesty podpoporoval, to všechno chápu. Ale pak už to přesáhlo určité hranice.. Nevím no .. :-(
Reagovat
gigin
Já jsem to viděl z blbého úhlu. Jen jsem pak viděl Tipsu, jak se čertí. Ale nejvíc mi vadilo, jak lidi řvali během výměny, aut a tak. Několikrát, nahlas. To bylo neskutečné. To že se radovali ze soupeřovy dvojchyby, nebo tak to už ani nevzpomínám, už je mi to fuk. Ale vážně ... Já tomu rozumím, že to bylo vyhecované, Štěpec to ještě svými gesty podpoporoval, to všechno chápu. Ale pak už to přesáhlo určité hranice.. Nevím no .. :-(
Reagovat
a.magerova
Janíček byl dnes mimořádně šik (jako chlap), to že utíkal k Radkovi, když upadl mě nadchlo i jejich kapitán tam šel, jen z našich nikdo :-((, že by to bylo proti pravidlům !!!
Závidím Ti gigine, i když Ty to asi tak neoceníš - chlapskou krásu :-)))
Reagovat
gigin
Ocením, dneska ocením na Jankelovi úlně všechno :-) Kluci mne vyhodili, nadali mi do blbců, a zítra si mám jít sednout do toho srbského kotlíku. Tak tam polezu, jestli mne tam pustí :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Vlku pokud se tak dobry v Srbstine a davas jsem to video tak i preloz at z toho neco i mame.)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jo Gigine,budem jen radi pokud si tam sednes do toho Sbrskeho kotle:)
Reagovat
gigin
Já budu taky rád :-))
Reagovat
smazaný uživatel
nesedej si k tem Srbum.... :-)
Reagovat
gigin
soječko :-) Proč ne? Mají celkem dobré místa :-) Hlavně ta jedna srbka, hned u hřiště, jak tam byla s tou vlajkou. Jsem na ni hleděl. Byla krásná, a taková menší. Jsem si původně myslel, že jsi to ty, ale pak začala plachtit tou vlajkou, tak jsem usoudil, že ty to asi nebudeš :-))) Co ty? Spokojenost po včerejšku? Rychlá smrt ti sice nevyšla, ale ten druhý zápas byl fakt dobrý.
Reagovat
a.magerova
jj na pěknou srbskou slečnu s vlajkou byl včera několikrát záběr, asi se líbí i kameramanovi :-)), fakt pěkná baba, takže u té dnes budeš sedět joo ?! :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
myslim na principy a ty na zensky, hruza.. :-) Tak si tam sedni, je opravdu hezka. :-)) Jinak spokojenost, co chybelo a mohlo byt po dnesku vymalovano. ;-) Krasnej tenis, Radek je kouzelnik, radost pohledet. Berda v klidu... Lidi neresim, nemusime zrovna do Jizni Ameriky ani na Balkan, staci nahlidnout do haly k Francouzum, ze ano.... Ze zaveru jsem rozpacita, kontrasty mam moc rada, ale srdce na dlani a pak v ni fakac... sila, skoda, ale nijak se nehroutim, Janik taky neni zrovna z kristalu, emoce jsou jako vsechny zivly, dobry pomocnik, ale zly pan. Jo a Janikuv uprk ke Stepcovi na zemi si pamatuju, nebooooj.. :-)
Reagovat
gigin
Musím se k ní dostat, kdyby čert na koze jel !! :-))))
Reagovat
gigin
Pěkně jsi to napsala. Dnes s chladnější hlavou to vidím taky tak. Jsem moc rád, že jsem tam mohl být. A dnes si udělám znovu hezký den :-) Oběd u Zdeněčka Pohlreichového, 4hra, krásná srbka a pak se uvidí !! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Gigine, ta na Tebe bude určitě zvědavá, na přeběhlíka. Nerozumím tomu, na co si jedna nebo druhá strana stěžuje. Štěpa je namistrovaný od doby, co začal hrát tenis, Janko je jeho mladší dvojče (akorát vypadá líp). Ani jeden nemají smysl pro fair play, vzhledem k tomu, jak se chovali v průběhu celého zápasu. A co se týče diváků, jen houšť, takové atmosféry. V hokeji na hráče při nájezdu hvízdá a řve 10 tisíc lidí a tady si fňukánci stěžujou na ojedinělé výkřiky při podání, nebo oslavu soupěřovy dvojchyby. Je to prostě výhoda domácího prostředí. Snad se kluci dnes hecnou a dají tu čtyřhru. ČEŠI !
Reagovat
gigin
je fakt, že tenis a hokej jsou hodně podobné sporty a atmosféra by měla být taky podobná. Počítám, že dnes kluci odhodí rakety a pustí se do pěstního souboje !! To bude řevu v hledišti..
Reagovat
Stan_Borowitz
Máš úplnou pravdu, srovnávat tenis a hokej je dost mimo. A s tou srbskou karsavicí ti držím palce, ale pozor - jednou jsem balil krásnou Arabku, ovšem když mi při ploužáku řekla "My už nemužeme tančit spolu, naši kluci nekoukaji hezky," a já přeostřil z ní na pozadí, tak jsem hodně rychle přehodnotil priority...
Reagovat
smazaný uživatel
gigine! A zamávals mi?! Nebo ses staral jen o tu srbskou krasavu? :-))
Reagovat
gigin
Já vím :-)) Já bych do toho nešel. Navíc jsem přeběhlík :-))) Jen mi prostě padla do oka, toť vše. A jak tady vidím, nejsem jediný. Ale aj našich krásných céreček tam byl mrak !! :-)) Jinak ještě jedna věcná - ty sedačky jsou otřesně malé a nepohodlné. Nechápu, kdo to vymyslel. Dobře, na hokeji trvá třetina dejme tomu 30-40 minut, pak si dáchneš. Ale včera to byl masakr fakt :-(( A jak ti to nakonec dopadlo s tou arabskou pastelkou ??? :-))
Reagovat
gigin
Prosím tě, byli jsme v záběru, to zase bylo špičkových smsek !! :-)) Kde ti mám mávat do tv nebo jsi v hale? Nejsi ty náhodou ten trubadúr nebo dokonce ten bubeník ??? :-D
Reagovat
a.magerova
Jakože oběd u Pohlreicha ?! Kolik TO tam stojí, tady na Moravě se říká, že tam má ku.evsky draho :-))
Reagovat
gigin
No, jak se to veme. Je to celkem dost, ale já to beru tak, že si dělám radost. Rád to tam vždycky nechám, ty prachy. Navíc tam mám objednané aj kuřata, co vozí z Franice. Jsem v tomto trošku ujetý a praštěný .. :-)) Ceny si můžeš najít na webovkách cafeimperialu anebo divinisu, jeho hospod.
Reagovat
smazaný uživatel
A jak bych asi tlapama bubnoval? :-))

Do kamery mi mávej, do haly to kvůli práci a oslavám nestíhám :-)
Reagovat
gigin
z Francie... mimochodem ty kuřata jsou bomba, minule jak jsme to pekli doma, tak to vonělo jako dřív, víš tak poctivě, hezky. A o chutí ani nemluvím. To se s těma sviňama modrýma z hyprů nedá vůbec srovnávat. No říkám, úchyl.. :-))))))))
Reagovat
gigin
Pro tebe všechno !! Když jsem ti tu kdysi vytvořil speciální vlákno, speciálně ti aj zamávám. Smluvené gesto, heslo, abys mne poznal - SVATÁ TROJICE !! :-))))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak výborně! :-) Jinak teda dobrou chuť se šéfem a ať ti z té krasavy nevypadnou bulvy :-)).
Reagovat
Stan_Borowitz
No, jak jsem napsal, usoudil jsem, že když budu žít ještě třeba padesát let, tak si i několiktisíckát můžu užít s podobnými krasavicemi, takže proč to předčasně ukončit jedním - byť jistě skvělým - zážitkem?
Reagovat
gigin
Já jsem tvůj rozumný postup předpokládal, ale přesto jsem si ho raději nechal potvrdit !! Přece jenom někdy zvítězí pokušení.Děkuji ti :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist