Thiem si v Buenos Aires poradil s domácím Zeballosem

15. 2. 2018, 06:37
Aktuality 2
ATP BUENOS AIRES - Dominic Thiem na začátku svého prvního letošního turnaje na antuce potvrdil roli favorita. V Buenos Aires, kde svůj jediný start v roce 2016 proměnil v titul, porazil 6-4 6-3 domácího Horacia Zeballose a postoupil do čtvrtfinále. V něm se nejvýše nasazený Rakušan utká s dalším Argentincem Pellou.
Dominic Thiem

Dominic Thiem předloni v Buenos Aires i díky skalpu Rafaela Nadala triumfoval a letos se do Argentiny vrátil už jako nasazená jednička. Šestý hráč světa se na úvod střetl s domácím Horaciem Zeballosem a stejně jako loni na Roland Garros si s ním poradil bez ztráty setu. 

Čtyřiadvacetiletý Rakušan se na antuce rozehrál už začátkem února v Davis Cupu a roli favorita potvrdil i proti Zeballosovi. Hned v druhém gamu odvrátil brejkbol a dalšímu už ve zbytku zápasu nečelil. Nakonec za hodinu a půl zvítězil 6-4 6-3.

"Na turnaj mám dobré vzpomínky, na návrat jsem se těšil. Hraje se mi tady dobře a doufám, že znovu zopakuju dobrý výsledek," řekl šestý hráč světa Thiem. 

Ve čtvrtfinále se utká s dalším Argentincem Guidem Pellou. Minulý měsíc ho porazil na Australian Open, nicméně ve vzájemné bilanci stále prohrává 1-2. S o tři roky mladším Jihoameričanem prohrál i jediné střetnutí na antuce, které svedli předloni v Riu de Janeiro.

59. hráč světa Pella si ve druhém kole připsal skalp 34letého Španěla Fernanda Verdaska, kterého porazil 6-2 6-4.

Ve druhém kole skončil i třetí nasazený Albert Ramos, který tři dny po porážce ve finále v ekvádorském Quitu zažil další zklamání. Nad přemožitelem Jiřího Veselého Slovincem Aljažem Bedenem sice vyhrál první set a ve druhém měl za stavu 4-4 brejkbol, ale nevyužil ho, ztratil osm z posledních devíti gamů a prohrál 6-3 5-7 1-6.

Bedene bude ve čtvrtfinále člit domácímu Diegu Schwartzmanovi. Pátý nasazený Argentinec a deblový parťák Thiema si po obratu poradil 3-6 6-3 6-2 s Brazilcem Thomazem Belluccim.

• ATP 250 BUENOS AIRES •
Argentina, antuka, 648.180 dolarů
středeční výsledky (14. 02. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Thiem (1-Rak.) - Zeballos (Arg.) 6-4 6-3
Schwartzman (5-Arg.) - Belucci (Braz.) 3-6 6-3 6-2
Bedene (Slovin.) - Ramos (3-Šp.) 3-6 7-5 6-1
Pella (Arg.) - Verdasco (8-Šp.) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
kada.tom
Paráda :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist