Tenistky se chystají na Švýcarky, Kvitová bude trénovat od středy

6. 2. 2018, 14:19
Aktuality 33
České tenistky se v pražské O2 areně druhým dnem chystají na víkendový zápas 1. kola Světové skupiny Fed Cupu proti Švýcarsku. K týmu se v pondělí večer po nedělním triumfu na turnaji v Petrohradu připojila i Petra Kvitová, v libeňské hale si ale zatrénuje až ve středu. Kapitán Petr Pála zatím nemá jasno o tom, koho nominuje k sobotním úvodním dvouhrám.
Profily hráčů
© Czech Fed Cup Team Facebook

"Moc jsem toho zatím nestihla. Přiletěla jsem včera kolem poledne, přebalila jsem si věci a večer už jsem byla s týmem na večeři. Zaplula do našeho rytmu," řekla novinářům Kvitová.

"Trénovat ještě nepůjdu, potřebuju si trošku odpočinout. Měla bych začít zítra. Dnes půjdu určitě něco dělat do fitka, kondiční trenér na mě něco připraví," dodala s úsměvem Kvitová, která se vrátila do fedcupového týmu poprvé od předloňského finále ve Francii.

Zbylé tři členky českého celku si v O2 areně dál zvykaly na povrch. Dopoledne nejprve trénovala Lucie Šafářová a po ní si zahrály jednička Karolína Plíšková s Barborou Strýcovou. Došlo i na tréninkový set, který vyhrála druhá jmenovaná.

"To nejde počítat jako zápas. Je to prostě trénink a my jsme si každá zkoušely nějaké věci. To bych vůbec nebrala jako vážnou věc. Nemáme to tak, že teď musím vyhrát, abych byla v nominaci. Tak to není a necháváme to na kapitánovi. Já jsem ready na všechno," řekla s úsměvem Strýcová.

Češky se vrátily do O2 areny poprvé od vítězného finále v roce 2015 proti Rusku a premiérově budou v libeňské hale hrát zápas 1. kola. "Povrch je takový specifický. Ale je úterý a ještě máme čas si na to zvyknout. Myslím, že se to bude postupně zrychlovat. Je to celkem pomalé, míče se tak zastavují. Ale jinak je to příjemné, ta hala, vzpomínky na ty emoce, které jsme tu zažily v roce 2015," uvedla Strýcová.

Po vítězství Kvitové v Petrohradu přišla o pozici české žebříčkové dvojky a kapitán Pála bude mít složité rozhodování, koho nominovat do sobotních dvouher.

"Přemýšlím, ale určitě dnes nic neřeknu. Je úterý, losování je v pátek. Je potřeba zjistit, jak na tom holky jsou zdravotně, a mít jasno ve čtvrtek večer. Člověk má ten luxus, že opravdu může hrát kdokoliv, tak bych chtěl, aby hrály ty, které budou stoprocentně připravené," řekl Pála.

"Petra říkala, že mi zamotala hlavu? To se jí zeptám, proč si to myslí. Uvidíme, jak ji budu mít zamotanou ve čtvrtek," usmál se Pála. "Tím, že ten kádr je takhle široký, je potřeba opravdu počkat a vidět, kdo jak na tom je. Každý den může hrát někdo, je to velmi otevřené a sám ještě nevím, jak to bude vypadat," dodal Pála.

V O2 areně si dnes poprvé zatrénovaly i Švýcarky a na přípravě se podílela rodačka z Košic Martina Hingisová, která je trenérkou týmu. "Jen jsme se bavili, kde byli včera na večeři. Spíme v jiných hotelích, každý tým na jiné straně Vltavy. Takže jsme se bavili, jak to tu mají, kde co je. A ještě určitě nějaká řeč na to přijde," dodal Pála.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

33
Přidat komentář
misa
Lucka si v Praze pěkně potrénuje na Doha a Dubaj, má tam kvalitní sparingpartnerky :)
Reagovat
Fandina
Jj a pak je třeba v Doha nebo Dubaji porazí :-)).
Reagovat
FulnekUltras
Nějaký ten orel by se zas hodil. ;)

(mj. 0:44...) https://www.youtube.com/watch?v=CbaTT1rndrI
Reagovat
Frick
Reagovat
tommr
i přes Pálovo taktický mlžení. V sobotu zahájí Karolína s Petrou a Bára s Luckou se na kurt dostanou jen v nedělním deblu. Cokoli jinýho by bylo velkým překvapením ... :)
Reagovat
Fandina
Ten pomalý povrch mě celkem děsí, ale snad se s ním holky poperou.
Reagovat
horska.kraslice
Je to takové trochu divné. Domácí tým je v rozpacích z povrchu, který mu měl teoreticky být "šitý" na míru. Anebo že by holky mlžily? :-)
Reagovat
LukasH
Povrch je pro Karolinu, ktera potrebuje cas na naprahy. Ne pro instinktivni Petru.
Reagovat
Padme
:)) Schválně od koho to za tuhle průpovídku schytáš :D
Reagovat
Fandina
:-))
Ode mě ne, já myslím, že přesně popsal, co bylu vedeneno včera nebo kdy na TP.

http://www.tenisportal.cz/zpravy/cesky-si-v-o2-arene-poprve-zatrenovaly-kvitova-do-prahy-dorazi-vecer-22569/

Povrch v areně je pomalejší než při finále s Ruskem. "Je určitě pomalejší než teď v Austrálii. Nevím, co chtěly ostatní holky, ale můj požadavek byl středně rychlý kurt. Úplně mi nesedí to mejdlo, na kterém jsme hrály finále. Nechtěla jsem samozřejmě úplně pomalý povrch, prostě střední rychlost, abych měla trochu čas na moje nápřahy. Do víkendu se to asi ohraje, takže to bude trochu rychlejší než teď," řekla Plíšková.
Reagovat
aligo
já s ním souhlasím
Reagovat
Padme
Přišlo mi to jako trošku zbytečné rýpnutí do Karolíny. Určitě se zohledňují i ostatní hráčky a soupeřky... (nebo by měly)
Reagovat
aligo
Fandina to napsala dobře
"Je určitě pomalejší než teď v Austrálii. Nevím, co chtěly ostatní holky, ale můj požadavek byl středně rychlý kurt. Úplně mi nesedí to mejdlo, na kterém jsme hrály finále. Nechtěla jsem samozřejmě úplně pomalý povrch, prostě střední rychlost, abych měla trochu čas na moje nápřahy. Do víkendu se to asi ohraje, takže to bude trochu rychlejší než teď," řekla Plíšková.
Reagovat
EllNino
zřejmě si mysleli všichni, že to řekla Bára, a už se tu zase na ní kujou hony na čarodějnice :D
Reagovat
Padme
Ne Barča s tím nemá nic společného. Mě jen pobavilo to spojení instinktivní Petra a Karolína, co potřebuje čas na nápřahy. Působí to na mě trošku neuctivě, ale možná se mi to jen zdá...
Reagovat
EllNino
proč? :) Vždyť je to pravda ... Karolína nemá ráda mejdlo, potřebuje čas na nápřaha, Petra má lepší instinkty a reflex, tudíž má raději rychlejší povrchy, není tam nic špatného vůči ani jedn z nich ...
Reagovat
Padme
Slovo instinktivní ve mě vzbuzuje pocit, že to má někdo v sobě a čas na nápřahy potřebují lidi, co neumí skloubit pohyb dolních a horních končetin ;)
Reagovat
EllNino
tak Karolína to sama řekla, že na to potřebuje čas :) Nemá takový instinkt a skloubení všech pohybů těla jako má Petra
Reagovat
Padme
Zvláštní sebekritika :)) každopádně si myslím, že dokázat skloubit pohyb všech končetin je naprostý základ tenisu. Není to jen o výšce a síle. Uvidíme kam se Karolína dokáže ještě posunout.
Reagovat
Fandina
To, že řekla, že potřebuje na nápřah čas nemusí nic znamenat, někdy se připravuje, jindy to tam také napere bez příprav. Já bych to její vyjádření brala spíš že když chce, tak potřebuje čas na nápřah. Ale vdycky to tak nedělá.
Reagovat
blixa
Proto Petra hraje tak, jak hraje. Hrát s krátkým nápřahem vyžaduje výtečnou koordinaci, tedy i výbornou formu. Jinak katastrofa.
Reagovat
LukasH
No mozna mirny rypnuti. :-) Ja bohuzel nemam ke Karoline vubec zadnej vztah. Jako hracka me totalne nebavi, ale nemam potrebu ji jinak kritizovat. Hraje svuj uspornej styl, se kterym hodne vydrzi, neunavi se a byt jejim fanouskem je urcite min o nervy nez u Petry. Tajne si ovsem preju, aby se jednickou znovu stala Petra, povrch se delal podle ni a Pala rozhodoval do dvouher Petra a .... :-):D
Reagovat
Padme
:D Díky, mě to tak prostě přišlo. A s tím pocitem z jejího tenisu jsme na to podobně. Jak jsem psala výše, povrch by se přece měl dělat z ohledem na všechny aktéry.
Reagovat
EllNino
Správně ...
Reagovat
tommr
povrch se dělal na míru český jedničce Karolíně. Vyjádření Báry bych nepřikládal žádnou váhu, protože tý se to asi nelíbí jen kvůli tomu, že to tak chtěla Karolína. Uvidíme co k tomu řekne Petra ... :)
Reagovat
EllNino
a kde se Báře něco nelíbí ?
Reagovat
tommr
kritizovala údajně pomalej povrch ...
Reagovat
EllNino
kde? nějaký zdroj nebo výplod tvojí fantazie?
Reagovat
tommr
přečti si ten článek a diskusi ještě jednou a nechytej za slovíčka. Karolína si poručila nějakej povrch a Báře se to zdá pomalý ...
Reagovat
EllNino
Povrch je takový specifický. Ale je úterý a ještě máme čas si na to zvyknout. Myslím, že se to bude postupně zrychlovat. Je to celkem pomalé, míče se tak zastavují. Ale jinak je to příjemné, ta hala, vzpomínky na ty emoce, které jsme tu zažily v roce 2015 ....

Nevidím tu nějaké stěžování si, prostě jen zhodnotila povrch, který je pomalý, ale to neznamená, že jí to vadí
Reagovat
tommr
já reagoval hlavně na tvrzení "Domácí tým je v rozpacích z povrchu, který mu měl teoreticky být "šitý" na míru." ...
Reagovat
EllNino
tak to není ale tvrzení z článku :) v rozpacích nikdo není bych řek
Reagovat
FulnekUltras
nechte to v klidu ještě tři dny ošustit
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist