Tenis ovládl sportovní Oscary. Zvítězili Djokovič a Serena

19. 4. 2016, 10:07
Aktuality 51
Novak Djokovič získal podruhé za sebou a celkově potřetí v kariéře ocenění Laureus pro nejlepšího sportovce světa za uplynulý rok. Mezi ženami si dnes při včerejším slavnostním ceremoniálu v Berlíně trofej označovanou za sportovního Oscara převzala rovněž zástupkyně bílého sportu Serena Williamsová.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© laureus.com)

Djokovič, který cenu získal i za roky 2011 a 2014, dostal v hlasování komise složené z 50 sportovních legend přednost mimo jiné před sprinterskou hvězdou Usainem Boltem, šampionem formule 1 Lewisem Hamiltonem či nejlepším fotbalistou světa Lionelem Messim.

Serena Williamsová se ze sportovního Oscara radovala už počtvrté a dotáhla se na rekordmana Rogera Federera. V nominaci byly i loňská laureátka Genzebe Dibabaová z Etiopie, rakouská sjezdařka Anna Fenningerová, sprinterka Shelly-Ann Fraserová-Pryceová či americká plavkyně Katie Ledecká.

Týmem roku byla vyhlášena reprezentace Nového Zélandu, která ovládla mistrovství světa v ragby. V dalších kategoriích obdržel mimo jiné cenu za celoživotní přínos sportu bývalý šampion F1 Niky Lauda, ocenění in memoriam dostal nizozemský fotbalový trenér Johan Cruyff.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

51
Přidat komentář
smazaný uživatel
příští rok ho získá Béďa za 12 hod. finále French open s Djokovičem (3:2,6:7,6:7,7:5,7:6,71:69)
Reagovat
Lunej..
V tom posledním setu budou hrát vodní pólo ne? :)
Reagovat
smazaný uživatel
možná i kulečník
Reagovat
Kozoroh
Lol.
Reagovat
Kozoroh
" Serena Williamsová se ze sportovního Oscara radovala už počtvrté a dotáhla se na rekordmana Rogera Federera."

Serena Williamsová získala cenu Laureus potřetí, nikoliv počtvrté!

https://en.wikipedia.org/wiki/Laureus_World_Sports_Awards
#Sportsman_and_Sportswoman_of_the_Year
Reagovat
FulnekUltras
aspoň že tak... ;)
Reagovat
janek_da
V tom wiki odkazu mě zaujala přeškrtnutá jména. Jsem zvědav, jak budou škrtance dál přibývat
Reagovat
janek_da
Dobrá je cena Comeback of the year za 2007
Reagovat
janek_da
Počítaj i tu cenu Laureus "Comeback of the year". Pak ji ještě dostane posmrtně.
Reagovat
Haitik
John Isner se nepředstaví na OH v Riu.. Dá přednost turnaji v Atlantě a přípravě na větší turnaje..

http://www.ajc.com/news/sports/pro-sports/isner-wont-compete-in-summer-games/nq7Pg/
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, tak to je zajímavé. Ale to, že nedávají za olympiádu body, je celkem účinná zbraň od ATP jak úplně neupozadit ostatní letní turnaje. V každém případě mě to od 1111 překvapuje už z toho důvodu, že je to Američan a ti za svou vlast dýchají jako nikdo, navíc je americká jednička a hraje se na tvrdém povrchu, kde by pořád měl šanci uhrát nějaký výsledek. Navíc letos poprvé zamířil na turnaje do jižní Ameriky. Zrovna od něj bych to nečekal.
Reagovat
smazaný uživatel
na vylet do JA bych spolu s 1111 radeji uz hodne rychle zapomnela! S Riem by nezvladal a jede na americky rekord v Atlante, jak z clanku vyplyva, tak to spolu s nami zas jiste chape i Kozoroh.. :-)) V singlovy medailovy uspech take neverime, starneme, nejak mi vyplyva porozumeni, bez bodu ucast moc velka bomba pro osobni karieru opravdu neni. Asi bych se rozhodla jinak, ale co uz, je to palic(ak).. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
1111 sice bude asi chybet, mozna je i palic(ak), ale musim se priznat, ze ja ten tenis na OH tolik necitim...kdyz je OH, tak dokonce ho ani tolik nesleduji. Jsem celkem soustredeny na lukostrelbu a serm, to me primo bere jako olympijsky sport, a vzhledem, ze jsem divoke zvire, tak i divoka voda me tam bere...ale tenis proste tolik ne, takze tu nepritomnost 1111ho zkousnu celkem dobre.
Reagovat
janek_da
možná se mrkl na stav prací na staveništi a nechce přes léto zůstat na ocet
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, to je take mozne, nebot na tyhle stavenistni kurty maji v Americkem tymu experta prez experty, takze Tim Smyczek na OH bude.
Big 4 se ma to tesit...tedy krom Nadala, tomu to zase necha, aby se uplne nerozsypal, tedy pokud se driv nerozsypou ty kurty. V tom pripade je ovsem Tim jasnym favoritem.
Reagovat
Mayo
škoda Johna :/
Reagovat
Kozoroh
... k zisku 3. ceny Laureus

?Thank you Laureus academy members for voting for me, and sports media representatives for nominating me I am very humbled and honoured to stand here tonight with such a prestigious recognition in my hands. I am very grateful that love and passion for tennis and sport has given me an opportunity to contribute to change. Sport is more than just a game. It unites us, gives children on the streets a higher purpose and goal to aspire to; it teaches us fair play; it teaches us how to raise to occasion and overcome fear, weaknesses and doubts. We are all acting as a team. I can only speak from my personal experience and say that IT IS possible to achieve great things no matter where you come from, no matter how little or nothing you have. With all of our human imperfections and limits ? we CAN DO great things in any field of life. I chose tennis as my vehicle. It is my love and my biggest passion. With a lot of work and belief I got here and you can do that too. As I stand here tonight, wearing snickers for good, I hope to invite you all, no matter what shoes you chose to wear in life: TO ALWAYS WEAR THEM FOR GOOD. Thank you Laureus for helping children around the world achieve their potential. And thank you for inspiring me.?
Reagovat
Kozoroh
Jak No1e, tak Serena si trofeje pro nejlepší sportovce světa za loňský rok po právu zasloužili. Ze všech udělovaných sportovních cen má Laureus největší prestiž a jsem tak nadšený, že toto ocenění Djoker získal potřetí celkově a podruhé za sebou. Je to doklad toho, jak výrazného postavení v sportovním světě Djoker dosáhl, ať si všemožní hateři a zlí jazykové říkají, co chtějí.
Reagovat
janek_da
už píšu na tabledu z kouta
Reagovat
aligo
Trochu mě zarazilo, že v nominaci se neobjevila Gabča... Ale což vždyť je to češka...
Reagovat
themimone
Ani nemohla, nominace vzniká někdy zimě pokud se nepletu, pokud by teoreticky měla za letošní sezónu dostat nominaci, tak až příští rok, nicméně to se na 99,9% nestane, už jen kvůli tomu že je Olympijský rok nebo i s ohledem na daný sport, ze zimních sportů mají šanci prakticky jen lyžařky....
Reagovat
Fandina
Oskaři pro tenisty? Tak to je super. A gratulka oboum dvoum.
Reagovat
Pedronegro
a ty si skama, že oboum dvoum, Eržika? ;)
Reagovat
Fandina
jí i jemu
Reagovat
Krisboy
takže "oběma dvěma"
Reagovat
Fandina
tak nějak
http://www.proofreading.cz/dva-oba-sklonovani
Reagovat
Krisboy
Díky, ale my ten odkaz nepotřebujeme
Reagovat
Fandina
Vážně?
Reagovat
smazaný uživatel
A ja doufal, ze to dostanou Fognini s Azarenkou. Takze za mne zklamani...
Reagovat
smazaný uživatel
dramaticke umeni neni jen komedie.. ;-)
Reagovat
VlS
Ale pokud to je i za dramatické umění, tak Novak je tam právem :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hele srovnavat Djoka s Fogninim, to je jak srovnavat Schwarzeneggera s Al Pacinem...jasne ten Arnold vzdycky vyhraje a vsechny vystrili, ale Al pacino je proste Al Pacino;)
Reagovat
VlS
Když já mám radši McQueena
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si ho za toho Al Pacina dosad;)
Reagovat
spaniel
Jeden člověk kdysi řekl, že nechce vidět Arnolda jako Hamleta, ale ani Lawrence Oliviera jako Terminátora....
Reagovat
VlS
Na tom něco je. Arnold byl skoro stejně špatnej herec, jako guvernér.
Reagovat
spaniel
Zajímavé je, že za Zůstaň hladový získal Zlatý glóbus, ale pak už nikdy herecké kvality nepotvrdil. V jeho rolích o to ale ani nejde. A nemyslím, že byl špatný guvernér. Je vůbec už úspěch být v Kalifornii zvolen za republikánskou stranu a skoro nemožné něco prosadit.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jiste, ale ja se ptam... kdy na tu komedii jako prijde rada?;)

Coz me pripomina a vyvolava to ve mne dotaz......jestli nekdy nejaky herec (herec komedialni) dostal Oskara za nejakou hl. roli v komedii.
Rychle jsem jen koukl na Tootsie...ale tomu Dustinovi sosku nedali, a to neni vylozene komedialni typ, takze sance tu byla, ale stejne nic:)
Reagovat
smazaný uživatel
Četl jsem ten seznam vítězů a bohužel žádné charakterní herce tam nevidím. Takže zase pseudoanketa. Místo Woodse tam měl být John Daly. Za F1 asi jedině Montoya z té poslední doby. S přimhouřením oka Maldonado. Ti 3 tenisti to taky vyhráli jen z protekce. Kde jsou Fabio nebo Gael? A třeba basket úplně ignorují (akorát si teď nejsem jistý, jestli Rodman po roce 2000 ještě hrál, ale i tak - top výkony třeba po boku BFF Kima předváděl pořád). A místo Bolta to měl dostat Jon Drummond, když už tam nutně museli procpat sprintéra. Ten aspoň dokázal svůj vrcholný herecký výkon protáhnout z 10 sekund na 10 minut.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty kolektivni sporty uplne omijeji.
Tak jiste, pokud by to neomijeli, tak by meli od roku 2000 do roku 2016 jedineho viteze, Jagra;)
Takze kolektivni sporty odbourali, aby to bylo asi trochu zajimavejsi...
ovsem vysledek je takovy, ze u chlapu celkem nuda. U zenskych mensi nuda.;)
Me tam treba chybi v nominaci za minuly rok Kim Woojin za lukostrelbu. Kvalita souteze je snad jeste horsi nez ten nize zminovany slavik;D)))
Reagovat
Pedronegro
a vůbec, měli to dát Marfuše za tu tiskovku a k dnešním narozkám :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://msport.aktuality.sk/c/212484/andy-murray-citi-v-tenise-doping-poriadne-nastval-legendu/
Reagovat
Tuttovka
Tahle cena má asi takovou hodnotu jako Zlatý slavík :D.
Reagovat
smazaný uživatel
použitýho hajzlpapíru,lamo.
Reagovat
slacker
Tuutovka ma pravdu a ty pravdu nemas vubec
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby to dostal některý váš miláček, tak se tady poděláte.
Reagovat
Tuttovka
Popravdě by mi to bylo úplně jedno :D, protože to skutečně nemá žádnou váhu.
Reagovat
smazaný uživatel
jsi bourak! :-)
Reagovat
Pedronegro
tak vida, oni jí daj cenu a přitom to není ženská, nýbrž ňákej bourák :), ale já to tušil, ne že ne :)
Reagovat
Krisboy
Jakože nejlepší herečka? No za ty výkony po prohraných zápasech si ho asi zaslouží. Tak gratuluji!
Reagovat
FulnekUltras
plus psychotiskovka před finále RG a celkově kvalitní maskování... ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist