Tenhle tým má jednu z posledních šancí na Davis Cup, tuší Navrátil

9. 9. 2012, 22:32
Aktuality 6
Kapitán Jaroslav Navrátil s tenisty Tomášem Berdychem a Radkem Štěpánkem tuší, že v tomto složení mají jednu z posledních šancí získat slavnou salátovou mísu za triumf v Davisově poháru. K možnosti hrát o titul letos potřebují příští týden porazit v semifinále Argentinu v Buenos Aires.
Jaroslav Navrátil

Navrátil se při cestě do New Yorku na US Open sešel s Berdychem i Štěpánkem a shodli se, že udělají maximum, aby měli šanci pomýšlet na výhru. "Řekli jsme si, že se pokusíme hrát finále, protože ta šance hrát o titul doma, to by byl takový bonbónek pro tuhle naši partu," řekl Navrátil před odletem do Argentiny. 

Pokud Češi nad Juanem Martínem Del Potrem a spol. od pátku do neděle zvítězí, hráli by finále proti Španělsku nebo USA. Očekává se, že Španělé na domácí půdě Američany porazí, a v tom případě by se o titul hrálo v Česku. 

Češi jsou v Davisově poháru s kapitánem Navrátilem a dvojicí Berdych a Štěpánek úspěšní od baráže v roce 2007, v které doma porazili Švýcary. O rok později vypadli ve čtvrtfinále, ale v roce 2009 dovedli tým poprvé po 29 letech do finále, v kterém podlehli v Barceloně Španělsku, a další rok se znovu probojovali do semifinále.

Nyní jsou tenisté třetí v daviscupovém žebříčku a znovu mezi nejlepší čtveřicí prestižní soutěže. "Máme jednu z posledních šancí to vyhrát," řekl Navrátil. Štěpánek za rok oslaví 35. narozeniny a jeho tenisový čas se pomalu chýlí ke konci. "Při vší úctě k Radkovi, hrát tři dny po sobě, to je neskutečné vypětí fyzické i psychické, takže teď uděláme pro finále maximum," vyhlásil Navrátil.

Štěpánek hrál v Davisově poháru poprvé už v roce 2003 proti Rusku ještě v týmu s Jiří Novákem, Martinem Dammem a Cyrilem Sukem, kteří už dávno s kariérou skončili. Má za sebou celkem patnáct klání týmu a bilanci 23 výher a 11 proher.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
nando
Jak postoupit: Berďa musí porazit Monaca, to je jasný. Pak je otázka, jestli vůbec má hrát Radek proti Delpovi, já osobně bych nasadil Rosola, třeba zas překvapí a Radek si aspoň odpočine. Debl musíme dát, i když lehké to nebude, Argentinci složí dohromady hodně silný debl, nejspíš Schwank s Nalbou. Pak příjde zlatý hřeb, Berda proti Delpovi, a obávám se, že abysme postoupili, musí Berďa vyhrát. Ale spíš to vidím na nervy v 5.zápase Štěpánek - Monaco. Takže kluci bojujte, přivítat doma Španěly bez Rafy by bylo krásný :-)
Reagovat
nando
Tak Nalba nehraje, tak to ten debl opravdu musíme vyhrát. Jsem zvědavej, jestli to vypustěj a dají tam Berlocqa anebo tam dají Monaca a budou doufat, že to ty 3 dny utáhne.
Reagovat
smazaný uživatel
Štěpanek na DelPa umí byla by blbost davat tam lemla Rosola kvůli tomu že zahral jeden zapas !!
Reagovat
Frick
se obávám, že největší šance byla v roce 2010, ve Francii bysme měli velkou šanci. Bohužel, Berdič nedal Tipsu... :-(

Jinak s těma Chilanama, to byla klika jak hrom (na los), co? Kdo by někdy řekl, že bez B+Š postoupíme venku do SF už po sobotě...
Reagovat
Jan
Jo v r. 2010 to byla velká šance.
Reagovat
Frick
Mhohem větší váhu má to "už" v případě Berdiče, jelikož jeho debut byl již v roce 2004, přitom je o 7 mladší...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist