Talentovaná Bouchardová porazila i Ivanovičovou, o finále si zahraje s Na Li

21. 1. 2014, 02:22
Aktuality 87
AUSTRALIAN OPEN - Eugenie Bouchardová už v 19 letech prodává svůj potenciál mezi ženami. Talentovaná Kanaďanka válí při své premiéře na Australian Open, kde si dnes poradila i s Anou Ivanovičovou a již potřetí vylepšila své grandslamové maximum. Postoupila totiž do semifinále, ve kterém vyzve čínskou favoriku Na Li.
Eugenie Bouchardová

V roce 2012 vyhrála wimbledonskou juniorku, loni v All England Clubu postoupila poprvé do 3. kola grandslamu žen. Nyní Eugenie Bouchardová startuje poprvé v kariéře na Australian Open, kde se díky výsledkům z loňské sezony se vešla i mezi 32 nasazených hráček, a svůj debut si v Melbourne nečekaně prodlužuje.

Ještě stále teprve devatenáctiletá Kanaďanka měla nejprve štěstí na soupeřky. Cestou do čtvrtfinále nečelila žádné soupeřce z Top 60, poradit si však dokázala i se svou první papírově silnější sokyní. Dnes totiž porazila nasazenou čtrnáctku a bývalou nejlepší hráčku světa Anu Ivanovičovou, která letos vyhrála všech devět utkání a skvělou formu v Melbourne potvrdila i výhrou nad světovou jedničkou Serenou Williamsovou.

Bouchardová už srbskou tenistku porazila loni ve Wimbledonu, tentokrát ale začala lépe Srbka. V prvním setu až na třetí pokus potvrdila brejk a ujala se vedení. Ve druhé sadě ještě smazala manko brejku a vyrovnala na 5-5, pak už ale převzala otěže zápasu Kanaďanka. Ta postupně snižovala počet nevynucených chyb, kterých zahrála celkem 37, trefovala více vítězných úderů a mířila za vítězstvím. Nakonec celkově 47. winnerem zápas ukončila a po výhře 5-7 7-5 6-2 mohla slavit další vylepšení svého grandslamového maxima.



"Bylo velmi důležité, že jsem i po prohraném prvním setu zachovala chladnou hlavu. Ve druhém jsem se rozhodla přitvrdit na forhendu a ukázalo se to jako správná taktika," komentovala Bouchardová, která se v Melbourne stala první Kanaďankou v semifinále grandslamového turnaje od roku 1984, kdy Carling Bassettová-Seguosová v boji o finále US Open podlehla Chris Evertové.

"Od pěti let pracuji na tom, abych byla úspěšná. Obětuju tomu hodně, takže to není až takové překvapení. Očekávala jsem to," řekla Bouchardová sebejistě. "Mám za sebou další krok v turnaji, ale ještě není konec. Už se těším na další zápas," dodala 31. hráčka světa.

Bouchardovou těší i velká podpora australského fanclubu 'Genie Army'. "Osobně nikoho z nich neznám, ale je to skvělý pocit, mít je v zádech. Podporují mě od prvního zápasu a nejradši bych je už odteď s sebou vozila na každý turnaj... A navíc mám díky nim pomalu kompletní australskou zoo - vynechali jen první zápas, jinak mi pokaždé darovali plyšáka. Mám už koalu, klokana, kokaburu a dnes nově i wombata," smála se sympatická Kanaďanka.

Ivanovičová v Melbourne hrála ve čtvrtfinále grandslamu teprve podruhé od triumfu na Roland Garros v roce 2008. I když ale finalistka Australian Open 2008 nedokázala popáté v kariéře postoupit do semifinále," byla se svým vystoupením spokojená.

"Pokud by mi někdo na začátku sezony zaručil takové výsledky, asi bych se s ním domluvila. Mám za sebou dobré zápasy a emotivní výhry, což mi dalo hodně pozitivních věcí," řekla Ivanovičová, která letos vyhrála turnaj v Aucklandu a první přemožitelku našla až v 10. zápase sezony. "Samozřejmě jsem zklamaná z toho, jak to dnes dopadlo, ale pozitivní pro mě je, že jsem tu asi hrála svůj nejlepší tenis. Chci odejít se vztyčenou hlavou a dál tvrdě trénovat," prohlásila a pochválila svou soupeřku.

"Myslím, že (Bouchardová) má před sebou světlou budoucnost. Na začátku zápasu jsme byly obě nervózní, ale ona byla ve třetím setu hodně silná a velmi dobře hrála důležité míčky. Byla agresivní a dostávala mě pod tlak."

Na Li je v Melbourne už počtvrté v semifinále
Ve čtvrtek se Bouchardová může stát dokonce první kanadskou finalistkou grandslamového turnaje, bude si však muset poradit se čtvrtou hráčkou světa Na Li. "Postup do semifinále si užívám, ale Na Li bude přetěžká soupeřka. Je to velká šampionka, vítězka grandslamu, hraje výborně od základní čáry. Bude to boj, ale těším se!"

Na Li
přitom v soutěži nemusedla už pár dní figurovat. Minulý pátek čelila v zápase 3. kola s Lucií Šafářovou mečbolu, při kterém míček z rakety české tenistky skončil pouhé dva centimerty v autu. Číňanka pak ale vývoj otočila, v ostatních čtyřech utkáních prohrála dohromady jen 14 gamů a dnes se jako první radovala z postupu do semifinále.

Jednatřicetiletá Na Li dnes smetla dvakrát 6-2 o pouhý den starší Italku Flavii Pennettaovou, která si letos vytvořila své melbournské maximum, a bilanci vzájemných zápasů vyrovnala na 2-2.

"Vybojovaná výhra nad Šafářovou mi dodala sebevědomí, od té chvíle si hodně věřím a na mé hře je to určitě znát. Dnešní zápas jsem navíc nepodcenila, s Pennettaovou jsem už hrála čtyřikrát a pokaždé to bylo velmi těžké utkání. Připravovala jsem se na něj důkladně den a půl a se svým výkonem mohu být spokojená. Snad jen na síť bych mohla chodit častěji," řekla Na Li.

"Hrála opravdu výborně, dnes neměla žádné slabší místo. Neměla jsem šanci a nezbývá, než jí pogratulovat. Mně navíc zcela odešel servis, snažila jsem se sice alespoň bojovat, ale ona byla rychlejší a silnější," uznala Italka.

Čínská tenistka, která letos vyhrála všech deset zápasů, je v semifinále Australian Open už počtvrté za posledních pět sezon. V letech 2011 a 2013 si v Melbourne zahrála finále, jediný grandslamový titul ale má z Roland Garros 2011.

- AUSTRALIAN OPEN 2014 -
(Austrálie - Melbourne, tv. povrch, 33.000.000 austr. dolarů)
úterní výsledky žen (21. 01. 2014)
Dvouhra - čtvrtfinále:
Na Li (4-Čína) - Pennettaová (28-It.) 6-2 6-2
Bouchardová (30-Kan.) - Ivanovičová (14-Srb.) 5-7 7-5 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

87
Přidat komentář
smazaný uživatel
Prosím hodí sem někdo funkční live streamy Viku vs Agu, a Halep vs Cibule? Děkuji
Reagovat
smazaný uživatel
Německý Eurosport v SD rozlišení je na satelitu zdarma dostupný v skoro celé Evropě na parabolu o velikosti 45-60 cm!!! Stačí mít balkon nebo okno s výhledem na jih a koukáš. Pokud nemám zaplaceny české programy, přijde vhod i tohle.

Pro sledování všech 9 nejdůležitějších turnajů WTA Premier mandatory a Premier 5 na vynikajícím kanálu Supertennis HD je dále nutné mít konvertor i pro satelit Hot Bird, ale o tom pravidelný čtenář TP díky mým upozorněním dávno ví :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska se pokusím být kratší, protože k zápasu Any proti Genie už tady bylo asi všechno řečeno. Jak už jsem psal, v noci jsem to prospal a pak jsem viděl jenom highlighty v článku a ještě asi poslední dva gemy ze záznamu, když to chvilku běželo na Eurosportu v přestávce mezi mužskými zápasy čtvrtfinále. Během zápasu Djokovic - Wawrinka jsem přepínal na Eurosport 2, jestli tam nebude záznam celého zápasu, ale od rána dávali Masha - Dominika, Aga - Muguruza, Berdych - Ferrer, Na Li - Flavia a podruhé Berdych - Ferrer. Možná to ještě budou dávat teď večer, ale to už se dívat nebudu (nějak ani nemám chuť)...
Reagovat
smazaný uživatel
Ana - Genie: Celkový obraz hry tolik hodnotit nemůžu (a myslím, že už tady byl zhodnocen ostatními), takže se zaměřím aspoň na průběh... V 1. setu si obě holky držely servis až do stavu 3:3. Pak začala brejkovaná, když Ana dvakrát vzala servis Genie, která na to zareagovala dvěma rebrejky. Ana za stavu 5:4 podávala na zisk 1. setu a neproměnila dva setboly. V jedenáctém gemu ovšem Anička získala další brejk (čistou hrou) a do třetice všeho dobrého už ho dokázala potvrdit a dopodávat první sadu... Zatímco v prvním setu Ana většinou vedla, ve druhém jenom dotahovala. Genie získala brejk ve čtvrtém gemu a vedla 3:1. Ana kontrovala v sedmé hře, jenže Genie poté zase získala brejk čistou hrou a šla podávat na zisk 2. setu. To se jí ale nepovedlo, takže se Anička dostala znovu na dostřel a ze 3:5 srovnala na 5:5. Jak už tady bylo napsáno, tak Aně se bohužel nepovedl závěr 2. setu, když za stavu 5:6 neudržela servis a proti setbolu zahrála dvojchybu... Po 2. setu se Ana nechala ošetřovat, stejně jako včera Masha. Když jsem viděl ten závěr 2. setu, tak Genie hrála lépe, ale Ana se taky ještě snažila. Tady bych spíš viděl problém (stejně jako u Mashy), že to Anu možná tolik nelimitovalo ve hře, ale prostě na to musela myslet. Ten výkon ve 3. setu už asi nebyl tak energický, jak Ana předváděla během svého účinkování v Melbourne. Genie měla ve třetí sadě minimálně jeden brejkbol v každém gemu na returnu, naopak Anička se k žádnému nedostalo. Podle toho to taky dopadlo. Genie nejprve získala brejk na 3:1 a poté ještě v posledním gemu, ve kterém s velkým přehledem proměnila hned první mečbol...
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/vgfkGWfF/#prubeh-zapasu;1
Reagovat
smazaný uživatel
Jak už jsem psal ráno, mrzí mě to hodně. Opravdu jsem pevně věřil, že Anička aspoň ještě jednou vyhraje a bude v semifinále. Je to škoda, protože když si vzpomenu na loňský rok, tak semifinále GS několika hráčkám hodně pomohlo, co se týká umístění v žebříčku (Sloane, Kirsten atd.). Taky mě trochu štvou řeči, že Ana porazila Serenu a hned potom vypadla, jak je to v takových případech běžné. Upřímně, porazit Serenu ještě neznamená vítězství na grandslamu. Její přemožitelky z posledních let (Káťa, Razzano, Sloane, Sabine, Ana) to k titulu nedotáhly, nejblíž k tomu měla Sabine. No ale mně na tom nepřipadá vůbec nic divného, protože Genie hrála proti Aně určitě lépe než Serena. Ana asi nehrála tak dobře jako předtím, ale špatný výkon to od ní rozhodně nebyl. Jenže každý zápas je jiný a Genie má teď taky skvělou formu (dá se říct životní). S takovým výkonem jako dnes by Genie proti Sereně (v melbournském rozpoložení) určitě taky uspěla... Těch vítězných úderů bylo z rakety Genie opravdu hodně a ještě k tomu má skvělý pohyb. Anička se snažila a je škoda, že se jí lépe nepovedla koncovka 2. setu, když už to dotáhla na 5:5. Ve 3. setu už to nebylo ono, ale co jsem viděl poslední dva gemy, tak se Anička snažila až do konce... Takže je to škoda, ale podle mě si Ana nemá co vyčítat. Pořád je to čtvrtfinále, což je pro ni velmi dobrý výsledek, kor když měla od 3. kola dost nepříjemný los (Sam, Serena). No a možná ještě důležitější je, jaký tenis dokázala hrát. Začátek sezony (Auckland, Melbourne) se jí opravdu povedl, takže se můžu jenom těšit na pokračování. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Poprvé po dvou letech nebudu mít v semifinále AO dvě favoritky. To mě docela mrzí, protože po výhře Any nad Serenou jsem to viděl hodně optimisticky, že by mohly být dokonce tři. Jenže pak prohrála Masha v osmifinále a Ana ve čtvrtfinále... Teď je to tedy z mého pohledu celé na Vice a věřím, že jí budu moct fandit nejen v semifinále, ale taky v sobotu. :) Bohužel, to čtvrtfinále proti Agnieszce neuvidím, protože se to zase hraje v ten nejhorší možný čas a na zítra se zrovna potřebuju vyspat... Tak si o ní nechám aspoň zdát. Věřím, že to dobře dopadne a ráno budu mít radost z výsledku. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Oprava: "Když jsem viděl ten závěr 2. setu, tak Genie hrála lépe, ale Ana se taky ještě snažila."

Myslel jsem samozřejmě závěr 3. setu...
Reagovat
pepin
Asi soudruzi z NDR někde udělali chybu, když ten pohár, který si komentoval, že bude pro Aničku nějak nedopadl, že pane všeználku. A ještě tady mluvíš o něčem co jsi prospal, fakt dobrý fanoušek.
Reagovat
smazaný uživatel
Dělá ti to dobře, když se do mě navážíš? To s tím pohárem pro Anu byla reakce na brixnera, který psal, že Vika prohraje ve finále. Takže jsem mu dal akorát najevo, že pokud prohraje ve finále s Anou, tak mi to vadit nebude...

A co se týče toho, jaký jsem fanoušek: Já moc dobře vím, jak to s holkama prožívám, takže tvoje hodnocení mě opravdu nezajímá. Na zápas Any proti Genie jsem se chtěl dívat, ale poslední dny jsem toho moc nenaspal a bohužel nejsem robot... Podle průběhu zápasu (na který dávám pokaždé odkaz) se o tom zápase dá něco napsat a navíc jsem i něco málo viděl. Krom toho, celý komentář zdaleka není jen o tom zápase, ale o celkovém zhodnocení výkonů Any v Melbourne.
Reagovat
Luky99
Velká gratulace, skvělý úspěch na svém prvním AO! Budu držet palce proti Li Na :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak z Paříže se odhlásily Ana a Lucka..
Ana jako důvod udává levý bok a Lucka pravé rameno..

http://www.opengdfsuez.com/index_en.html#/news
Reagovat
tommr
na AO ztratila dva zápasy ve kterejch měla mečboly - proti Li Na v singlu a s Andreou v deblu proti Ruskám - a ted je k tomu ještě zraněná. Doufám, že se stihne dát do pořádku na FC, protože bez ní bychom asi ve Španělsku neuspěli ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je škoda, ale asi se to dalo očekávat, když Anička dneska měla zdravotní problémy a Paříž se hraje už příští týden. Věřím, že organizátoři v Paříži jí to odpustí, když jim napsala tak hezký vzkaz. :) Takže hlavně ať se dá Anička do kupy na důležitější turnaje...

Masha zatím vypadá, že v Paříži hrát bude. Koukám, že se zúčastní taky Monča Puig, která bude hrát kvalifikaci... No ale docela mě překvapuje, že v tom seznamu nevidím Kiki Mladenovic. Je to domácí hráčka a navíc loni udělala v Paříži po skvělých výkonech semifinále (porazila např. Petru Kvitovou).
Reagovat
Mayo
Eugenie na hrad (: poď si pre titul
Reagovat
smazaný uživatel
Pome!!
Reagovat
Mayo
jej backhand ma zabíja (: ... a celkovo jej hra ma baví...ideálne finálčo vidím ona vs aga
Reagovat
dadaft
Bouchard
47W 37UE; Net 19/24
slušné statistiky....
druhá Jamie Hampton, na síti dokonce lepší. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, jestli to tady už někdo nepsal, ale Petra nakonec opravdu bude hrát příští týden v Paříži!
Reagovat
PetaM
Jo jo, je to ztraceno v článku o Stanovi a Novakovi :D Je to super, že tam bude hrát a hlavně logická volba po nevydařeném AO, tolik volna by jí neprospělo a zejména ve FC by jí to velmi uškodilo .. :) Takže super :D
Reagovat
dadaft
našlapaná je i kvalda

http://www.opengdfsuez.com/index_en.html#/players/players-qualifications

vrací se Naďa Petrovová.
Reagovat
baggik
Tak ze Bouchardova predstavuje svezi vitr v zenskem tenise to se vedelo, ale ze az takovy uragan, to je prekvapeni. Klobouk dolu. Anicky je mi lito tak skvele mela AO rozehrano, urcite chtela vic nez jen ctvrtfinale. Klicem byla koncovka druheho setu kterou nezvladla. Ano nevadi hod to za hlavu a pokracuj v praci, hrala jsi zde vyborny tenis.
Reagovat
Titan
Bušárdovic holka je pěkně ofrklá, hraje agresivní celodvorcový tenis, něco jako Petra za dob Wimbledonu. Jestli jí to vydrží, tak jí titul z AO přeji, což se nedá říct o Azarence, která je sympatická jako matrjoška pomazaná burákovým máslem...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě nedávno jsi tady psal něco v tom smyslu, že Genie je sice hezká, ale trochu tě štve, protože vypadá jako herečka z céčkových amerických seriálů pro teenagery... V tobě aby se čert vyznal. :D

Jinak mě nezbývá než doufat, že vás Vika zase všechny naštve. :) Já myslím, že se bude opakovat loňské finále, i když víc by se mi líbilo finále Vika - Genie. Škoda, že nebude finále Vika - Ana.
Reagovat
Titan
Na tom se nic nemění, pořád vypadá jako mánička, která zažene všechny upíry :-))))
Ovšem už to chce čerstvou krev. Ivka byla v dobré formě, ale narazila na drzou severskou teenku, tož smůla, no..:-) Chce to nový vítr. Bouchard a Halep mi vyhovují, hlavně neřvou...
Jinak ta špička je hodně profesně stará - Máša, Serena, Li Na, z díry leze Kuzněcová a Azarenka by se do ní zas mohla vrátit...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak Masha je stará opravdu jenom profesně... :)

Každý turnaj je jiný, ale při výpadku Sereny má na grandslamech (snad jenom kromě RG) vždycky největší šanci Vika. Proto je taky světová dvojka... Loni i předloni to ukázala v Melbourne, na USO ji v posledních dvou letech porazila právě Serena a vždycky až ve třísetovém finále. No a loni ve Wimbledonu by Vika taky měla velkou šanci, ale bohužel se zranila...
Reagovat
smazaný uživatel
"... hraje agresivní celodvorcový tenis, něco jako Petra za dob Wimbledonu."

Tos musel byt tehda pekne namazany:)))
Hrala lajna lajna a sazela jeden neuveritelny winner za druhym, rozhodne to nemelo nic spolecneho s celodvorcovym tenisem...
Reagovat
dadaft
jj, spíš by se to dalo označit za nátlakový tenis.
kromě toho, že se nebojí síťových dohrávek, se mi na Géni libí... - ani nevím, jak to popsat - - - snad že dělá správné věci ve správných chvílích?
Reagovat
Titan
Problém je v tom, že ty označuješ celodvorcový tenis podle polohy míčku dopadajícího na kurt, já podle polohy míčku odráženého, tzn. kde stojí returnující hráčka...:-)
Reagovat
Luky99
Taky bych rád viděl finále Genie - Vika, ale uvidíme :-)
Reagovat
Fandina
Eugenie je právě na ES v rozhovoru, tipově je trochu podobná jako Gabča Soukalová, vzhledem i chováním.
Reagovat
Frick
Nj, tak když jako slečna GS, tak to už je úplně ztracený :-))))
Reagovat
Fandina
Vzhledem je jako panenka a hraje agresivně a s rozmyslem jako stroj. Je super.
Reagovat
smazaný uživatel
Trefné, také mám takový pocit. Vyzdvihl bych, že je velmi zřetelně vidět, jak umí používat hlavu. Její údery jsou většinou správně umístěné a přidáme-li agresivitu, není se výsledku co divit.
Reagovat
smazaný uživatel
Genie je kouzelná!
Reagovat
Frick
O čem nelze pochybovat, je to, že je to skutečně čičina :-)))
Reagovat
dadaft
NESKUTEČNÉ
((( BOMBA )))
p a r á d a
jupííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííí
N-Á-D-H-E-R-A
////////////////////////////////////////////////
////////////////////////////////////////////
////////////////////////////////////////
//////////// teen-age //////////////

senzace, která už zde dlouho nebyla.
obrovská gratulace.
(to já jen, aby to nezaniklo...)
Reagovat
smazaný uživatel
Před turnajem jsem Genie v semifinále nečekal, ale veřejně jsem tady tipoval její postup do čtvrtfinále... Takže pro mě to až taková senzace není. Někdy se prostě stane, že černý kůň (v tomto případě černá kobylka) to dotáhne hodně daleko, v některých případech i na titul. V každém případě, pro Genie je to semifinále životní úspěch a troufám si říct, že není poslední.
Reagovat
Fandina
Z Eugenie mám velkou radost. Úžasné přímé rány a agresivní hra. Patří mezi moje oblíbenkyně. Super úspěch!!!
Reagovat
VlS
Lucka s Andy měly MP, ale nakonec v TB 3. setu prohrály 4:7
Reagovat
petrulinka
Jo taky jsem to sledovala. Lucka by si asi měla zajít k psychologovi. To stejné v singlu, měla MP a nakonec prohrála a dnes to stejné.
Reagovat
Fandina
Mečbol byla smůla, ale Makarova s Vesninou víc tlačily ve třetím. Všechny hrály dobře, ale v TB byly trochu lepší ty druhé. Škoda. Jinak pěkný zápas.
Reagovat
Frick
Singl i debl prohrát z mečbolu, to pro Lucku nebudou úplně dobrý vzpomínky na AO 2014. Myslíte, že budou hrát spolu debla i ve FC nebo se bude více experimentovat. Nabízelo se by se se na Andreu vybodount a dát Petru, Lucku, Kláru a Barču (nebo i Karol?). Pak by se na debl nabízela spousta variant....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Anička prohrála a já jsem to celé zaspal. :( Tohle mě hodně mrzí. Věřil jsem, že Ana půjde do semifinále a tam při nejhorším prohraje proti Na Li... Je to škoda. Před turnajem (a hlavně po losu) by čtvrtfinále pro Anu bylo velkým úspěchem. Na tom se asi nic nemění, ale za současné situace měla dokonce na víc...
Reagovat
smazaný uživatel
Mela na vic v tomto zapase ale to nemeni nic na tom, ze CF je pro ni take uspechem. Zvlaste kvuli tomu jaky los mela na zacatku. Vyhra nad Serenou neprichazi ani kazdou sezonu. :-) Mam rad obe, takze ja to preji i Genie
Reagovat
smazaný uživatel
Nemusí tě to mrzet hele. Já bych to řadši zaspal, jsem moc zklamanej. Ten výkon Any od polovinu druhýho setu byl špatnej, Genie ji ukrutně ničila hlavně z backhandu, moc zbytečných chyb, znovu trochu problémek v hlavě podle mě. Od toho ošetření šel výkon dolů, ale na druhou stranu mi nepřišlo, že by ji nco limitovalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Freedom:
i já sympatizuju s Genii, takže tu prohru beru statečně :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ostatní holky jsou Aně určitě vděčné, že vyřadila Serenu. No, možná by Serenu v takovém rozpoložení vyřadil i někdo jiný, ale vyšlo to prostě na Aničku a ta to zvládla. :) Byla to její první výhra nad Serenou a budu si ji navždy pamatovat bez ohledu na to, jestli Ana poté vyhrála titul, nebo prohrála ve čtvrtfinále.
Reagovat
Fandina
Viděla jsem třetí set. Byl to moc hezký zápas, hodně winerů, ale Eugenie byla trochu lepší než Ana. Hrála soustavně a tlačila a byla jako stroj bez nervů. Ana hrála také dobře, ale Eugenie líp.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si taky říkám, že mě to nemusí mrzet, ale vždycky mám takový blbý pocit, že kdybych se díval, tak by to třeba dopadlo jinak (já vím, nedopadlo)... Genie bych to přál určitě mnohem víc, kdyby neporazila někoho z mých favoritek. Ale teď už to nezměníme, tak jí to přeju i tak. Je to taky sympaťačka a holt místo Aničky postoupila jiná fešanda... Nezbývá než se utěšit aspoň tímhle. :)
Reagovat
pepin
Ještě se vracím k tomu vedle, nevím kolikrát jsi se s marfušou setkala osobně, aby jsi mohla tvrdit jak je milá a to hlavně mimo kurt. Před kamerou a fotákem se většina lidí snaží.
Reagovat
Fandina
Ono stačí si ohledně Márie podívat na záběry z tiskovek. Je tam příjemná a milá. Jiná než na kurtu. A Márii jsem opravdu viděla milou a příjemnou, když byla tady na exibici v Praze. A to nejen na kurtu, ale i před exibicí. Žádný kakabus jako na kurtu to tedy nebyl. Zblízka byla milá.
Reagovat
Fandina
pepin ... dodatek. Byla příjemná a vtipná na kurtu při exibici. Když hraje ostré zápasy tak se tváří hrozně.
Reagovat
dadaft
taky jsem to prospal. ))
už se těším na záznam...
Reagovat
pepin
Potvrzuješ to co jsem napsal, nic víc, nic mín.
Reagovat
smazaný uživatel
Že se do toho pletu...

pepin: Na místě Fandiny bych se tě spíš zeptal na to, kolikrát ses s Mashou osobně setkal ty, že kritizuješ její chování... Všechno ostatní už jsem ti asi napsal včera.
Reagovat
Fandina
Podle mě je to normální a milá holka. Řekne ti to každý, kdo se s ní setkal. Na kurtu se dělá silnou, tváří se nepřístupně.
Reagovat
Fandina
pepin ... až se s ní setkáš, pochopíš to.
Reagovat
Frick
Ukradla ty šaty babičce z půdní almary?

Ne, ty tenistky by fakt neměly nosit nic jinýho než mini-sunkni a tílko nebo tričko.

A stejně bych byl rád občas za nějaký elastický šortky (nj, ale kam s míčkama)
Reagovat
Fandina
Andrejka má na sobě stejný model Nike jako Bouchard. Podle mě jí to sluší. A Lucka má zase stejnou řadu Nike jako Petra. Z almary to není.
Reagovat
ptpc
Gratulujem Eugenii. Bola vynikajúca ale čo sa mi na nej páčilo najviac bolo to, že ani v jednom momente nebola psychicky rozhodená.
Reagovat
Sonja
Nemůžu říct, že by mě dnešní prohra Any překvapila:-(
Dneska byla od začátku nervoznější než v předchozím zápase. Pochopitelně, se Serenou mohla jen překvapit, zatímco dnes se od ní čekalo víc a na dosah bylo semifinále GS.
Pokud to dnes Ana mohla nějak vyhrát, tak ve dvou setech. 3. už patřil jasně Genie. Nejen proto, jak Genie hrála, ale Ana evidentně nebyla v pořádku fyzicky. Ve 2.setu si vzala MTO (zřejmě si nechat převázat pravé stehno), pak za ní byla fyzio ještě jednou. A Ana se ve 3.setu znatelně hůř pohybovala, bylo tam i pár bolestivých grimas a navíc mi připadala, že vůbec nevěří, že by ještě mohla průběh zápasu zvrátit ve svůj prospěch.
No, nakonec bych chtěla vyzdvihnout Genie- nejen že herně byla skvělá (agresivní hra i skvělá defenziva), ale ta holka vůbec neměla nervy! Už v 19 letech je znát, že má mentalitu šampionek a jestli bude pokračovat v podobných výkonech, jako předvádí, bude z ní hvězda. Takže gratuluju.
A nakonec- děkuju Aničce za moc pěkný turnaj, přestože mohla jít i dál. Pevně věřím, že jí dnešní prohra nesrazí na kolena a že bude další část sezony stejně povedená jako její začátek. Nebo povedenější:-) Ajde!
Reagovat
Sonja
Reagovat
Sonja
"She played really well especially in the third set...I felt like I was emotionally slack & not as aggressive"
"Today I felt I was a little bit flat, it's just another learning experience"
"I was battling with my right leg since the beginning of the tournament"
"I had some very good, emotional wins & some very positive things came out of it"
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za popis zápasu. Já jsem bohužel usnul už před prvním ženským čtvrtfinále a vzbudil jsem se až na Berdycha s Ferrerem... Už jsem tak nějak popsal svoje pocity výš. Mrzí mě, že Anička měla zdravotní problémy (včera Masha, dneska Ana). To stehno už měla zalepené asi od 2. kola, jestli se nepletu...

Genie určitě zaslouží gratulaci! V předchozích zápasech hrála dobře, ale v některých momentech třeba nebyla úplně přesvědčivá. Tak na dnešek si asi schovala svůj nejlepší výkon... Už těsně po losu jsem ji tady nazval "černou kobylkou AO", ale tipoval jsem její postup "jen" do čtvrtfinále... Takže ve druhém vzájemném zápase porazila Anu podruhé na GS. Zanedlouho se nejspíš utkají znovu, protože Srbsko jede na Fed Cup do Kanady...
Reagovat
Fandina
gratulace veliká. Eugenie hrála jako stroj bez nervů. NaLi zkušeně. Ať vyhraje která chce v semifinále, budu mít radost. Víc věřím NaLi.
Reagovat
smazaný uživatel
Nalinko, z těch co tam zůstaly ten titul nejvíc přeji tobě!!
Genie gratulace, nečekal jsem, že Anu porazí... :-) Ale proti Li Na, která zdá se tady hraje skvělé už si myslím bude konečná, ale uvidíme! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu jsem tenhle malér čekal, typická Ivanovič. Jedno utkání super výkon a to následující jako favoritka úchvatně projede. Zdejší srbská enkláva se radovala hodně předčasně, už ji pomalu viděli jako vítězku grandslamu :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu no, věřil sem, ale nejsem překvapenej, přeci jen, fandím ji už hodně dlouho a tohle není poprvý a bohužel ani naposledy.
Reagovat
smazaný uživatel
No teda Genie s tím Bieberem, to si přehnala :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No a? Pamatuješ ještě své názory z pubertálních let? Nebo pamatuješ na to fanatické prožívání každého utkání Djokoviče? A teď jsi tuším u Muráje :-D
Reagovat
Fandina
Bieber je její krajan i vrstevník. A dobrý muzikant. Eugeniin výběr má logiku.
Reagovat
smazaný uživatel
A můžeš mi říct, co to má společného se vkusem Bouchard?

A jinak, prožívám i teď zápasy, jsem holt emotivní.

A pamatuješ si ty, jak si nadával Rafovi do opic a orangutanů a kdo ví čeho? A teď mu přeješ a vysmíváš se Rogerovi jako forever number one. Zameť už si prosímtě taky jednou před vlastním prahem, než něco začneš na té klávesnici smolit.
Reagovat
smazaný uživatel
Opravil bych dobrý za úspěšný, tam totiž mezitím nemusí být rovnítko, v dnešní době už tím tuplem ne, to může být slavný každý ňouma. Ale co, Genie z toho vyroste. Jen mě zarazilo, že když si může vybrat kohokoliv na světě, tak sáhne po tomhle metroušovi.
Reagovat
Fandina
Pro někoho dobrý muzikant, pro někoho ne. Jak jsem psala, její výběr má logiku.
Reagovat
smazaný uživatel
Logiku zřejmě jo, ale stejně to jako chlap nikdy nepochopím :D
Reagovat
Fandina
A co měla podle tebe říct? Jak jsem psala, je to krajan a vrstevník. To na výběr stačí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tome, zklidni se. To s Rafanem jsem už vysvětloval (provokace na adresu šílených fandů RN, už zde dávno nejsou).
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem naprosto klidný, jenom nemám rád, když moralizuje místní největší tlučhuba a někdo, kdo mění názory jak fusekle.
Reagovat
smazaný uživatel
To nic není. Nedávno psala Vika na Twitter, že Biebera (a taky One Direction) má rád i Gael Monfils. :D
https://twitter.com/vika7/status/420084380338774016

No co, někdo má rád Biebera, já mám zase rád jeho přítelkyni Selenu. :) Ta je nejenom hezká, ale podle mě i mnohem nadanější než její přítel...
Reagovat
Roger_Federer
fans Rafy? kde kdy?
Reagovat
smazaný uživatel
Nevypsalej a neskutečně zklamanej, i když je pravdou, že ne moc překvapenej. Ana to nezvládla, byla favoritkou, ale od poloviny druhýho setu, když se blížila její výhra, její výkon začal klesat. Genii chválím hlavně za backhand, jenž asi celej zápas rozhodl. Genie byla i silnější na podání a vyhrála zaslouženě - v devatenácti letech to zvládla skvěle, minimum emocí - credit to her! Chtěl bych tímto poděkovat Aničce za těch pět krásných zápasů, i když jsem tajně doufal v sedm. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Holčiny, je na vás krásnej pohled, ale nehodláte snad hrát 3. set, že ne? Ano, jsi zkušenější, tak to dokonči. :)
Reagovat
blixa
S Aničkou to jde nějak z kopce, safra ... no nic, jdu spát a budu doufat ve snu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Lunejko, ty máš teda výdrž. Komentuje snad každou noc :-) AO je pro evropského diváka děs a hrůza, třeba při US Open s posunem -6 hodin se dá v pohodě nakoukat víc.
Reagovat
smazaný uživatel
jj,jsem magorka jak vyšitá, taky už mi dochází šťáva :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jste fanatici, já dělám na směny, mám volno, radši chrápu, ale Berdycha si ujít nenechávám.
Reagovat
smazaný uživatel
ještě jednou, slovo "smetla" je tentokrát opravdu trefné. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist