Tady je Djokovičovo!

21. 10. 2010, 09:55
Téma 0
Lepší klub prý nenajdete na celém Balkáně. Před rokem a půl kompletně zrekonstruovaný areál s názvem »Milan Gale Muskatirovič« pár desítek metrů od Dunaje a nedaleko centra Bělehradu přišel na miliony eur - a ještě není hotovo.
Profily hráčů
Kurt č. 9 je Novakův oblíbený

Osm antukových kurtů, luxusní zázemí a restauraci už brzy doplní čtyři kryté dvorce s povrchem jako na US Open a venkovní bazén. Nápisy NOVAK s tenistovými portréty vás provázejí na každém kroku, nechybějí ani na jídelním lístku a dávají jasně na zřetel, kdo je tady pánem. Tady je Djokovičovo!

U vchodu nás vítá blízký Novakův přítel a manažer areálu Boško Šaranovič. Mluví anglicky a až po dvaceti minutách lámanou češtinou přizná: „V roce 1993 jsem utekl před válkou do Prahy, žil jsem tam čtyři roky. Měl jsem obchod s dětským a dámských oblečením v Paláci Koruna dole Na příkopech. To byly nejkrásnější roky mého života. Skvělé město i lidé,“ vzpomíná.

Dnes ho živí rodina Djokovičů. Otec Srdjan a matka Dijana jsou úspěšní podnikatelé a společně s Novakem vlastní a provozují i areál, kde se  každoročně koná turnaj ATP Tour Serbia Open. „Novak zde trénuje jen pár dní v roce. Mnohem častěji jsou tady jeho bratři - nejmladší Djordje a devatenáctiletý Marko,“ říká Šaranovič, podle kterého jsou všichni zvědavi hlavně na Marka, nyní hráče sedmé stovky žebříčku ATP. „Za poslední rok se razantně zlepšil. Když má Novak čas, dává mu tady na jejich oblíbeném dvorci číslo devět lekce. Třeba už brzy budeme mít dva šampiony, všichni si to moc přejeme.“

V novém čísle Tennis Areny také najdete:

Srbové zhasli český sen - vše o semifinále DC a něco navíc: návštěva luxusního klubu Novaka Djokoviče
Pan Grand Slam aneb Rafael Nadal vyhrál i US Open; přečtěte si, jakými zbraněmi si podmanil Flushing Meadows
Manhattan je rájem nákupů - s českými tenisty v newyorských obchodech
Dominik Hrbatý se oženil a bude otcem

Říjnová Tennis Arena přináší i další zajímavosti, exkluzivní fotografie z US Open, metodiku Richarda Schönborna a rozhovor s žokejem Josefem Váňou plus atraktivní bonus od Tipsportu.

Předplaťte si tenisový a lifestylový magazín Tennis Arena za pouhých 540,- na rok na www.tennis-arena.cz!

Djokovičovi během Novakova dětství bydleli na horách. Tam také - v Kopaoniku - dnešní světová dvojka dělala první tenisové krůčky. První úspěchy však malý Novak začal sbírat právě v bělehradském klubu, který dnes přebudoval na luxusní areál. „Je to moje srdeční záležitost,“ tvrdí vcelku pochopitelně Djokovič. V klubu je i speciální místnost, v níž jsou vystaveny veškeré trofeje, jež vybojoval od žákovských let až dodneška. Rodina bohužel žádosti o fotografii nevyhověla...

Šatny, relaxace, prodejna tenisového vybavení, posilovna i restaurace s vyhlášenou mezinárodní kuchyní (druhá jménem Novak stojí hned vedle bělehradské arény, kde se hrálo daviscupové semifinále), to vše je absolutní luxus. Malé kavárně dominuje Novakova socha v životní velikosti, kterou si nechal přivézt ze šanghajského Turnaje mistrů v roce 2007.

A co se děje, když Novak jednou za čas do klubu poblíž bělehradské zoo dorazí? Šaranovič tvrdí: „S Nolem je pokaždé legrace. Ve volném čase je jako mladý kluk, který se rád baví a směje. Ale pokud jde o kariéru, chová se jako vyzrálý muž. Přesně ví, co chce a ze stanovené cesty nikdy nesejde.“

 



Tady je Djokovičovo!



Stylová restaurace jménem Novak má výhled na dvorce.

pva, Tennis Arena, Viktor Nosek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist