Suverénní Federer v Monte Carlu postupuje

12. 4. 2011, 14:23
Aktuality 41
Ve velkém stylu odstartoval svou antukovou sezonu Roger Federer. Třetí hráč světa zvládl svůj úvodní zápas v Monte Carlu bez problémů, Němce Kohlschreibera porazil za 6-2 6-1.
Roger Federer

Roger Federer, který je po odstoupení Novaka Djokoviče v Monte Carlu turnajovou dvojkou, tak dal zapomenout na loňskou sezonu, kdy ve svém prvním utkání na antuce vyhořel. V dnešním souboji s Philippem Kohlschreiberem se zdržel na kurtu pouhých 50 minut a na své cestě do osmifinále neztratil ani jednou podání.

Německý soupeř vzdoroval Federerovi jen v úvodním setu. V něm se Švýcar rychle ujal vedení 3-0; Kohlschreiber si poté sice vypracoval brejkbol, Švýcar ale esem odvrátil nebezpečí a sadu získal v poměru 6-2. V dalším dějství už si Federer bezpečně držel podání, po kterém prohrál jen tři výměny, Kohlschreibera ještě dvakrát brejknul a došel si pro hladké vítězství 6-2 6-1. Německého protivníka tak porazil už pošesté v řadě, Kohlschreiber proti světové trojce zatím nikdy neuspěl.

"Je to pro mě rozhodně dobrý začátek antukové sezony," neskrýval spokojení Federer, který si na jméno svého dalšího soupeře musí ještě počkat. "Dělal jsem všechno to, v co jsem doufal. Hrál jsem konzistentně, při útočení jsem se cítil dobře a v obraně taky," dodal Švýcar.

Momentálně třetí hráč světa, který v Monte Carlu třikrát prohrál ve finále s Rafaelem Nadalem, účinně vyváděl Kohlschreibera z rytmu loby a 'kraťasy'. Němci tak nepomohla ani zkušenost z loňského roku, kdy s Federerem trénoval.

"Myslím, že umí hrát líp, než předvedl dneska," řekl na jeho adresu Švýcar. "Vím, jak je Philipp dobrý a jaké má silné údery. Docela mě překvapilo, že jsem dneska neměl problémy s jeho servisem."

Federer si finále v Monte Carlu zahrál v letech 2006 až 2008 a pokaždé prohrál s Nadalem. Španělská světová jednička do turnaje vstoupí ve středu zápasem s Finem Jarkko Nieminenem a Švýcar očekává, že i letos projde Nadal až do finále. 

"Sice jsem ho ještě neviděl hrát, ale je naprosto jasným favoritem. Všichni víme, jak dobře Rafa hraje na tomhle povrchu. Málokdy má problémy s hráči mimo nejlepší dvacítku," prohlásil Federer.

Ve druhém kole je po dnešku v Monte Carlu 16. nasazený Gilles Simon, který tak zlomil své prokletí. Francouzskému tenistovi se v Monaku v minulosti nedařilo, třikrát se s turnajem loučil hned v jeho úvodu. Tentokrát mu los přihrál do cesty Brazilce Thomaze Bellucciho, jenž na svém oblíbeném povrchu často chyboval a čtyřikrát tak přišel o podání. Bellucci navíc využil jediný se svých sedmi brejkbolů, a tak si Simon mohl za hodinu a půl připsat své jubilejní 200. vítězství na okruhu ATP.

"Jubilení 200. výhra mě samozřejmě těší. Se svým výkonem jsem spokojený, z mé strany to byl povedený zápas. Doufám, že se na turnaji dostanu daleko," pochvaloval si Simon, jehož čeká souboj se Španělem Albertem Montaňesem. Ve třetím kole může narazit na Murrayho, nebo Štěpánka.

Výsledky - Monte Carlo (antuka, dotace 2,75 milionu eur):

Dvouhra - 1. kolo:
Simon (16-Fr.) - Bellucci (Braz.) 6:3, 6:2, M. Gonzalez (Arg.) - Hanescu (Rum.) 3:6, 7:5, 6:1, F. López (Šp.) - Tipsarevič (Srb.) 4:6, 6:3, 7:6 (7:4), García-López (Šp.) - Millot (Fr.) 6:2, 6:4, Montaňés (Šp.) - Malisse (Bel.) 6:4, 6:2, Fognini (It.) - Anderson (JAR) 3:6, 6:2, 6:2, Riba (Šp.) - Starace (It.) 4:6, 6:3, 6:3.

2. kolo:
Federer (2-Švýc.) - Kohlschreiber (Něm.) 6:2, 6:1, Ljubičič (Chorv.) - Tsonga (12-Fr.) 7:6 (7:2), 6:4, Raonic (Kan.) - Gulbis (Lot.) 6:4, 7:5.

 

Komentáře

41
Přidat komentář
Frantz
Uvidime,jak bude svetova trojka suverenni proti poradnemu souperi
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš hrál podle mě od základní čáry velmi slušně, chtělo by to akorát na Ljubičiče zlepšit podání a bekhend.
Reagovat
VlS
Po pravdě jsem čekal, že se Tom bude při prvním zápasu na antuce trápit víc. Řekl bych, že se u něj začíná opravdu projevovat větší odolnost a schopnost uhrávat to, i když se moc nedaří.

Uvidíme, jak bude Ivan hrát, on má taky někdy skvělý dny a někdy je to dost bída. Myslím si, že tenhle zápas jasnýho faforita nemá, ale věřím Tomášovi, že to dá a držím mu palce.

Nakonec někdo přece musí vypráskat, zničit, rozdrtit, převálcovat a rozstřílet Nadala, co Lopato?
Reagovat
smazaný uživatel
výhra!! je to doma!!
Reagovat
smazaný uživatel
ale další soupeř Ljubičič. To bude asi konečná co? :(
Reagovat
smazaný uživatel
Moc často se to nestává, ale musím s tebou souhlasit.
Reagovat
misoSK
tak hadam neprehra Berdych na antuke s Ljubom,v zasade je mi to jedno, ale nevidim dovod preco by mal vyhrat Chorvat
Reagovat
smazaný uživatel
protože je techničtější
Reagovat
VlS
Techničtější? Mohl bys to konkrétně u Ivana vysvětlit v čem a jak?
Reagovat
Pe3k
Z výsledku mám radost, ale podle mého názoru, je Gulbis na antuce lepším hráčem. V prvním setu rozhodl výrok rozhodčí, která Gulbisovi neuznala dobíhaný drop-shot Raonice. Lotyš ztratil hlavu a set vlastními chybami prohrál.

Raonic asi v dalším kole končí, protože narazí na Ferera, který ho na antuce porazí. Jde na něj vidět, že na antuce to neumí a ani si moc nevěří. Přesto dokázal zvítězit a dostat se do osmifinále.

Gulbis je talentovaný hráč, ale v hlavě to moc v pořádku nemá. Arogance, agresivita, namyšlenost mu k vítězství nepomohou. V tomto ohledu by si mohl z Miloše vzít příklad. Pokud se nezmění, tak se šampionem nikdy nestane.
Reagovat
VlS
No nevím, jestli bude hrát David tak, jak hrál poslední zápas v Miami (odevzdaně, bezkrevně) tak to nebude tak jasné.
Reagovat
VlS
A to David ještě musí porazit Lopéze, což na papíře vypadá snadně, ale vůbec to tak být nemusí.
Reagovat
VlS
head 2 head je to 6 : 3 pro Feliciana, ale naposledy spolu hráli v 2009
Reagovat
Pe3k
Poslední zápasy Ferera jsem neviděl. Pokud vyhraje Lopez, tím lépe, protože to je přijatelnější hráč pro Raonice :)
Reagovat
Pe3k
H2H je 6:5 pro Lopeze, ale oba zápasy na antuce vyhrál Ferrer 2:0.
Reagovat
VlS
A táák, tak ty máš novej objekt na fandění ?????????? Ale proč ne, je to sympatickej kluk a hraje hezky, trochu by to chtělo ty stojaté vody v desítce provětrat.
Reagovat
Pe3k
Asi zdejší diskuze moc nepročítáš, protože jsem to zde psal už několikrát, že Miloš je jeden ze tří hráčů, kterým vyloženě fandím. Federer, Del Potro, Raonic. Seřazeno dle výkonnosti i oblíbenosti :) Myslím si, že se Miloš do top 10 dostane.
Reagovat
VlS
V tom případě to na ATP serweru mají blbě, díval jsem se znovu a je to 6:3 pro Lopeze, s antukou máš pravdu, i když je už fousatá (2009 a 2006)
Shanghai, China Hard R32 Lopez, Feliciano 2:1
2009 Monte Carlo Ferrer, David 6-2, 6-3
2008 Madrid (Hard) Lopez, Feliciano 6-4, 7-6(4)
2008 Dubai Lopez, Feliciano 6-4, 6-3
2007 Madrid (hard) Lopez, Feliciano 7-6(3), 7-5
2007 Tokyo Ferrer, David 6-4, 6-4
2006 Stockholm Lopez, Feliciano 3-6, 6-3, 6-2
2006 Hamburg Ferrer, David 6-4, 6-2
2005 New Haven Lopez, Feliciano 4-6, 6-3, 6-2
Reagovat
smazaný uživatel
Rochus bojuje jako lev,ale berďa hraje docela good
Reagovat
smazaný uživatel
Rochus zatím drtí Berdycha ej to zlé
Reagovat
smazaný uživatel
;-)
Reagovat
VlS
Jo, je to zlé, Berdych vede 4:1 a je zdrcenej :-)
Reagovat
smazaný uživatel
JJ, už Tomáš dočistab rozdrtil 2:6 v prvním setu. :-) Ale jinak respect, Rochus bojuje jak lev.
Reagovat
VlS
A tak on Rochus dokáže potrápit kde koho, určitě se hodně dobře hýbe a dokáže udržet míč ve hře. Bohužel, Berďa má dnes je forehand, ostatní údery jsou trochu problematické :-)
Reagovat
VlS
Tomáš dneska dělá strašnejch chyb z backhandu
Reagovat
smazaný uživatel
karta se otočila. Ted je Rochus lepší hráč na dvorci.
Reagovat
VlS
Nio, a jak to tak bývá, zejména v Troubově a Lopatově, lepší hráč prohrál
Reagovat
smazaný uživatel
hraje se na gamy.
Reagovat
smazaný uživatel
přesněji na sety
Reagovat
VlS
Tak ještě že jsi mě poučil, já jsem si doteďka myslel, že se hraje na kurtu a že na míče, hry a sady se to počítá :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak teď jsi mě náramně touto hláškou pobavil, děkuji ;-)
Reagovat
lofas
To je nadpis jak kdyby porazil Nadala prý suverénní , to se ani nedivým když s takový imbecilem skopčackým hrál který hraje od začátku sezony úplný h*vno.
Reagovat
smazaný uživatel
Boha jeho tak ty jsi fakt LOFAS :-D
nevím s kým jsi čekal že hrál na začátku turnaje, ale kolikrát i neznámý hráč umí kousat... ale to by ses na tenis musel někdy dívat a ne jen dementně psát na netu...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak on i Kohli umí kousat, ale dneska opravdu kousal vždy jen pár prchavých okamžiků. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
co to zse kecáš!! Kohlschreiber je náhodou hodně dobrej hráč!! Porazit ho je vždycky velmi těžký.
Reagovat
Stan_Borowitz
se čtyřmi hráči z aktuální TOP10 má aktivní H2H bilanci, tak to až taková lama nebude...
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostý souhlas. Myslím že Kohlschreiber je v prvním kole dostačujícím soupeřem a zvláště na antuce i když to tak dnes nevypadalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, chvíli jsem se na to zkoušel dívat, ale Kohli hrál tak hrozně / matně, že to fakt nešlo. Snad bude příští zápas s (pravděpodobně) Čiličem zajímavější.
Reagovat
spaniel
Má len 2 protivníkov, tak uvidíme.
Reagovat
Stan_Borowitz
On je nasazenej rovnou do semifinále?
Reagovat
Pe3k
Come on Roger!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist